Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 22:08

Синьо сърце написа:
Tommi написа:
Синьо сърце написа:
Tommi написа:Както кажеш. :lol:

За жалост-и да го казвам, и да не го казвам, си е факт. Германия вероятно ще извлече ползи от ниското евро, но царвули като нас ще понесат само загуби и несгоди. Ще ни подхвърлят няколко милиона прясно напечатани евра за компенсации, и ще пърхаме кто пеперудки. В това време Турция, Србия и Македония ще изнасят селскостопанска продукция за Русия, Гърция нелегално-също, а ний ще правим Ла Палома!
Да ви се изпикам и на Евросъюза, и на всичкото!

Да, при нас ефектът от поевтиняване на еврото (респективно лева) ще е по-скоро отрицателен, но не са виновни европейците, нити пък ние.

Ама разбира се, никой никога не е виновен! Всъщност грешка-Путин е виновен!

Да не мислиш, че ЕС прави всичко, за да ощети България?
Като сме вързани към еврото, много ясно, че движенията му ще се отразяват и върху лева, без значение дали сме в ЕС или не сме. А пък ако бутнем Борда още по-зле и левът ще се обезцени още повече.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 мар 2015 22:16

Tommi написа:Да не мислиш, че ЕС прави всичко, за да ощети България?
Като сме вързани към еврото, много ясно, че движенията му ще се отразяват и върху лева, без значение дали сме в ЕС или не сме. А пък ако бутнем Борда още по-зле и левът ще се обезцени още повече.

Чакай малко, аз такива неща не съм казал. ЕС сбърка брутално политиката, наака се-случва се, никой не е безгрешен. Но тази цена ще я платим ние-факт! ЕС се командва от Германия и никак не защитава нашите интереси. То нашите роби-управницци не ги защитават, та те ли?
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 13 мар 2015 22:18

Бордът може да го бутне само въвеждането на еврото.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 13 мар 2015 22:40

plamenst7 написа:Бордът може да го бутне само въвеждането на еврото.

За това обаче сме много далеч от готови. Едно въвеждане на еврото, буквално ще ебе мамата на редовия българин.
Най- малкото защото ще се въведе 1:2
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 22:43

Синьо сърце написа: Чакай малко, аз такива неща не съм казал. ЕС сбърка брутално политиката, наака се-случва се, никой не е безгрешен. Но тази цена ще я платим ние-факт! ЕС се командва от Германия и никак не защитава нашите интереси. То нашите роби-управницци не ги защитават, та те ли?

Ти искаш да извличаме само положителното, а да не ни засягат лошите неща, няма как да стане. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 мар 2015 22:49

Tommi написа:
Синьо сърце написа: Чакай малко, аз такива неща не съм казал. ЕС сбърка брутално политиката, наака се-случва се, никой не е безгрешен. Но тази цена ще я платим ние-факт! ЕС се командва от Германия и никак не защитава нашите интереси. То нашите роби-управницци не ги защитават, та те ли?

Ти искаш да извличаме само положителното, а да не ни засягат лошите неща, няма как да стане. :)

Начи имаш отговор как ЕК пази най-слабите си членове. Тоз мускетарски девиз дет го прокламира съюза е ташак и половина.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 22:52

язе написа:

За това обаче сме много далеч от готови. Едно въвеждане на еврото, буквално ще ебе мамата на редовия българин.

Това не е вярно. Смята си се по 1.95583. Малък проблем (леко повишение на цените) ще се получи при закръгляване на цените към по-високите от страна на търговците.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 мар 2015 22:57

Tommi написа:
язе написа:

Това не е вярно. Смята си се по 1.95583. Малък проблем (леко повишение на цените) ще се получи при закръгляване на цените към по-високите от страна на търговците.

Ай стига да не е вярно. Петър от другия вход ми разправя как в една кръчма в Португалия като е бил моряк преди да въведат еврото се е напуквал за 15 долара, а след въвеждането, като седнал пак так кат е бил на курс, дал 15 за пържола с гарнитура и бира и се е опулил.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 13 мар 2015 22:58

fcb_bg написа:
Tommi написа:

Начи имаш отговор как ЕК пази най-слабите си членове. Тоз мускетарски девиз дет го прокламира съюза е ташак и половина.

Как искаш да пази точно България, когато има проблем за целия съюз?

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 13 мар 2015 23:00

Tommi написа:
fcb_bg написа:
Tommi написа:

Как искаш да пази точно България, когато има проблем за целия съюз?

Аха, начи спирането на строежа на ЮП и "Пакш" е общоевропейски проблем. Ама обаче хич не е тъй.

Върни се в “Свободна зона”