tmanolov написа:Soulen написа:ReBorn1982 написа:Soulen написа: Едва ли САЩ са дали нареждане да си отварят границите за всякаква измет, докато те строят стена с Мексико.
Знаеш много добре, че ЕС е колония на САЩ и изпълнява, каквото им наредят.
Изпълнява за Украйна, нещо което САЩ го интересува. Външните граници са бардак, заради либералните отрепки, които са на власт.
Тук не съм много съгласен с тебСАЩ, както всяка империя, са преди всичко икономическа такава - огромното им влияние по света е на 80% заради цар долар, който те самите короноват (възпозлвайки се от глупостта на Европа), и на 20% от тяхната армия. За да е цар долар цар, той следва да няма алтернатива, обаче ЕС създадоха еврото и стана малко тъпо, нали - затова еврото трябваше да се компрометира, да се срине, поради което бяха задействани в пакет маляките, разните там цветни революции с жу су иии и брекзита. И еврото се попрецака, така да се каже.
Сега обаче имат малка драма - останалите (извън великия ЕС и "демокрациите") видяха, покрай блокажите на активите на орките на пулерчо, че нито имат някаква гаранция за златото си, нито пък за кинтите си в западните банки. И това е драма, особено за всякакви диктаторчета от третия свят. Затова и златото расте, въпреки неистовите опити да го свалят надолу, и франка расте, и разните бълвочи като биткойни, че и инфлацията сама по себе си - все реакции на блокираните активи на орките, които всеки си вика - ми ако бяхме ние.
Та ЕС, и ние като част от него, в лонг търм сме мнооооого бита карта, но засега сме си вери шойн и е прекасно, че сме в него и си сучем здраво. Апропо, точно както беше в СИВ, ма там нямаше чак толкова ручане на папо. та така
Уважавам мнението ти, нормално е да не мислим еднакво. Не сме умнокрасиви зомбита или копейки на които им пускат опорки. А и по стечение на обстоятелствата май сме завършили едно и също нещо, макар че в момента не го работя, а съм в сферата на финансите. Не може явно крушата да избяга от дървото и да иска в моя случай