Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 17:40

saffron написа:ти ква история имаш бе ? нали във видеото на ботев23 всичко ти отрекаха...,и точно историята на българия е като приказка на шехеризада.... случките описани в Библията се базират на реални факти.. реално покръстване на даден народ (без значение за добро или лошо) реални градове, реки , земи, храмове и тн.... а тези в българската история на фантасмагориите на определени хора... то за тва и българия няма история в момента... толкова мн фалшификации ,че историците започнаха да се въртят в омагьосан кръг и да се карат между тех си, което ми доставя огромно удоволствие баи дъ уеи :lol: ... тюрки , траки, славяни , иранци , кавказци , монголци... абсолютен буламач ! :lol: пак ти казвам гледаи видеото на ботев23 и се виж кво представлявате в момента! как може да те облъчват ,че си тюрк от централна азия и на тебе да ти е хубаво.. виждал съм мазохисти.. ама такива , като теб не бях срещал :mrgreen:

Като стана въпрос за филмчето на ботев23,да видя нещо за българите,че са били тук Х-XII век ПРЕДИ НОВАТА ЕРА :?: Библията била базирана на реални факти :lol: Ходи се снимай някъде.Коя от всички библии бе?????Католическата,Православаната,Източно-православната,Арменската,Протестантската(да не ги изброявам всички)????Кажи ми кой е автентичният и истенски исторически документ :lol: Коя от всички художествени приказки е най-достоверна????И не осъзнаваш ли че четеш документи,които ние сме ги написали на нашия си език,пък било то и приказки :lol:

П.П.Македонец да те нарича мазохист,това е все едно амебата да се присмива на лъва :lol: Пич,вие сте на дъното на хранителната пирамида :!: Ти осъзнаваш ли го това :?:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 дек 2011 17:43

Станко македонец не обиждай македонците. Македонец дълго време е означавало българин от Пиринския и въобще македонския регион. Това етногеографско понятие,а на етническо . Скоро отново ще стане етногеографско. Аз примерно съм мизиец, а ти примерно шоп(примерно), но сме от един етнос.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 17:43

saffron написа:
Alexx написа:А бе разбирачо я кажи какви са тея напъни ? http://www.youtube.com/watch?v=JqdYrjnxkYc 77 000 години ? Кажи това нормално ли е ? Това не ли промиване на мозъци ...

немога да отговарям за малоумщината на всички в македония.. както съм написъл по-напред.. идиоти има и в двете държави! ;)

При вас са само такива :!: Ти си поредното доказателство :!:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 дек 2011 17:45

Ето специално за Сафон темата в която се доказа, че българите не са монголоиди нито пък са някаква смесица !
gong/viewtopic.php?f=53&t=95579

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 17:48

Alexx написа:Станко македонец не обиждай македонците. Македонец дълго време е означавало българин от Пиринския и въобще македонския регион. Това етногеографско понятие,а на етническо . Скоро отново ще стане етногеографско. Аз примерно съм мизиец, а ти примерно шоп(примерно), но сме от един етнос.

Аз това се опитвам да му обясня,ама той не вдява и на всичкото отгоре го удря на национално самосъзнание и национална гордост и се опитва да доказва някакви неща,на които и малките деца няма да му се вържат.В общи линии,състезание с един кон и накрая финишира втори :lol: Той се състезава с всички,а с него никой не се състезава :lol: М/у другото съм тракиец,което естествено не означава,че трябва да има държава Тракия.Това си е географска област и аз съм част от обичайите и традициите на хората населяващи тази ОБЛАСТ.
Последна промяна от CTAHKO на 24 дек 2011 17:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 24 дек 2011 17:50

Alexx написа:Ама то македонските учени само идиотщини бълват. Сега гледам са измислили, че е имало македонци преди да е имало хора. :lol:

аз знам какви са българите бе.. естествено ,че не са монголоиди.. но вашите историци.. във вашите учебници така са написали ;) гледаи за кво стаа въпрос ....

През 329 година преди Христа и Александър Македонски нахлул в Балхара, но до бой не се стигнало – вместо войска, насреща му излязла принцесата Роксана и го попитала: 'Какво търсиш тук, Александре?';

пленен от красотата й, той отвърнал: 'Намерих повече от това, което търсех', паднал на колене пред нея и я помолил да му стане жена и царица на света (това била първата – и единствената – жена на Александър, и тя била българка!);

на другия ден се качили двамата навръх планината Хиндукуш – Аристотел му бил казал, че там е краят на света и отвъд тази планина се плискал безкрайният световен океан, но като погледнал от върха на изток, Александър видял, докъдето стигало човешкото око, безкрайни поля и планини – и заплакал, защото разбрал, че няма да може да завладее целия свят, поболял се и скоро след това умрял.

8 мин. 55 сек.
:idea: :arrow: http://www.vbox7.com/play:fec6e219 :mrgreen:
Последна промяна от saffron на 24 дек 2011 17:51, променено общо 1 път.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 17:50

saffron написа:
Alexx написа:Ама то македонските учени само идиотщини бълват. Сега гледам са измислили, че е имало македонци преди да е имало хора. :lol:

аз знам какви са българите бе.. естествено ,че не са монголоиди.. но вашите историци.. във вашите учебници така са написали ;) гледаи за кво стаа въпрос ....

През 329 година преди Христа и Александър Македонски нахлул в Балхара, но до бой не се стигнало – вместо войска, насреща му излязла принцесата Роксана и го попитала: 'Какво търсиш тук, Александре?';

пленен от красотата й, той отвърнал: 'Намерих повече от това, което търсех', паднал на колене пред нея и я помолил да му стане жена и царица на света (това била първата – и единствената – жена на Александър, и тя била българка!);

на другия ден се качили двамата навръх планината Хиндукуш – Аристотел му бил казал, че там е краят на света и отвъд тази планина се плискал безкрайният световен океан, но като погледнал от върха на изток, Александър видял, докъдето стигало човешкото око, безкрайни поля и планини – и заплакал, защото разбрал, че няма да може да завладее целия свят, поболял се и скоро след това умрял.

8 мин. 55 сек.

Даже и видеото не съществува :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 дек 2011 17:54

Видеото няма да го гледам, защото съм чел книгите Български хроники на Стефан Цанев. ;)

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 24 дек 2011 18:06

Alexx написа:Видеото няма да го гледам, защото съм чел книгите Български хроники на Стефан Цанев. ;)

и кво ше кажеш има ли такава идиотщина ?

"Тъй че напразно вий се отричате от прабългарите, вика все по-ядосано унгарецът и си поръча третата ракия, ако има нещо свястно във вас, наследили сте го от тях,
защото те не са били монголци, както ви разправят, нито пък хуни или тюрки, а индоевропейци със загадъчни космически познания.
За разлика от безпросветните италианци, които в 1600 години след Христа изгарят на кладата Джордано Бруно, понеже твърдял, че Земята се върти около Слънцето,
прабългарите не само знаели това - издълбаното върху надгробните им камъни Слънце с кръжащите около него 6 планети е било нещо като техен държавен герб (по-късно, след насилственото покръстване, богомилите го превърнали в свой сакрален знак),
та още през 4768 година преди Христа тези умни прабългари изчислили, че Земята се завърта около Слънцето за 365 дни и една четвърт от деня без малко
и пресметнали това „без малко" с невероятна точност: съпоставяйки движението на Земята с движението на Юпитер, те уточнили, че Земята обикаля около Слънцето за 365 денонощия и 2422 хилядни от денонощието,
което е с половин секунда по-малко от абсолютно точното астрономическо време, измерено днес.
Основавайки се на тези свои астрономически знания, прабългарите създали най-съвършения календар, известен досега: годината започвала в деня на зимното слънцестоене, на 22 декември; този ден, понеже слънцето стои, бил обявен за нулев, останалите 364 дни били разпределени в четири сезона, по 91 дни; всеки сезон бил разделен на три месеца, първият месец от сезона имал 31 дни, останалите два - по 30; по този начин първият ден на първия месец от зимния сезон съвпадал със зимното слънцестоене, първият ден на първия месец от пролетния сезон - с пролетното равноденствие, първият ден на първия месец от летния сезон - с лятното слънцестоене, първият ден на първия месец от есенния сезон - с есенното равноденствие. На всеки четири години високосният ден се прибавял преди първия ден на седмия месец - в деня на лятното слънцестоене, също бил нулев ден, прабългарите го наричали ени, днес го наричаме Еньовден.
Унгарецът надигна третата ракия, отпи една бавна глътка и продължи:
- Ученият хан Кубрат обичал да наблюдава нощното небе и да чете по звездите съдбата на хората и на народите.
В една такава нощ, като се взирал в залязващите Плеяди, той видял, че неговата звезда угасва, спомнил си за брата си Самбат Кий, който основал града Киев и го кръстил на свое име,
после заминал на запад подир залязващото слънце, основал там грамадна държава, дето са сега Чехия, Словакия, Унгария, Прусия и Полша, но не я нарекъл България (така че няма да я броим), нарекъл я в чест на дедите си Дулоба - „Страната на Дуло”, другите народи пък я наричали на неговото име: от Самбат - Само, но като умрял Самбат Кий и държавата му загинала...."

:mrgreen: :mrgreen:
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 дек 2011 18:11

Има верни неща в книгата му, но пък самия автор каза, че тази книга не е исторически достоверна напълно,а е написана в художествен стил . Той си признава, докато вашите учени си мислят, че правят сериозна наука.

Върни се в “Свободна зона”