Тема за Македония

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Re: Тема за Македония

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 16 авг 2011 22:53

Много е жалко това , което правите повечето. Македонският народ е изстрадал много през годините , не повече от българския , но положението при македонците е много по-лошо. Все някой друг е държал съдбата им в свои ръце. И днес е така (Велика Албания... :roll: ), съответно хората заслужават съчувствие , а не подигравки. Когато имаш такава история е нормално да искаш да докажеш ,че всичко и всеки е твой. Ние можем да сме приятели с македонците и да си помагаме , защото нас ни чака може би същата съдба... за пореден път. Медиите и политиците в двете страни активно насаждат омрази между народите измисляйки си някакви новини, изказвания на "учени" и т.н. , но жалкото е ,че очевидно има много хора , които им се връзват. Не трябва да сме врагове , а приятели. Тогава и за двата народа ще има ползи. А това да се твърди ,че македонците са българи е много глупаво и смешно твърдение , за което не ми се говори. И ако не мислете така помислете върху следното : Ние сме били 500 години под турско робство и сме опазили езика и традициите си. Тогава ако македонците са българи за няколко десетилетия са опропастили всичко това. Е трябват ли ви такива евентуални "българи"?
Изображение Изображение

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 16 авг 2011 22:57

Какви са македонските традиции ? А езика им :lol: ? Остави я тая гейска толерантност която искат да ни насадят политиците толко години,аз като съм от София значи съм софиянец не българин така ли
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 16 авг 2011 23:03

lisynger написа:Какви са македонските традиции ? А езика им :lol: ? Остави я тая гейска толерантност която искат да ни насадят политиците толко години,аз като съм от София значи съм софиянец не българин така ли

Те искат да са македонци нека да са такива. Какъв е проблема? Да не сме премрели за тая земя? Какво има там , което го нямаме? Албанци ли ? По-добре да сме приятелски народи отколкото да се дърлим за глупости. Ти даваш пример със София. Е ако софиянци решат , че искат да са отделна нация и не са българи аз ще се радвам да се отделят. Това ще бъдат едни родоотстъпници. Такива достатъчно си имаме ,че да искаме още.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Vailo
Контакти:

Мнениеот Vailo » 16 авг 2011 23:11

еи янтра срам ме е че си ми съгражданин и петниш името на отбора.. ти да не си мръднал нещо или не си влизал по история в час :evil:

п.с. а ония двамата идиота братята от разградско, дето поискаха автономия.. трябваше да плеснем с ръце и да ги приветсваме така ли.. щото така се самоопределили??? я си мисли малко с главата и прочети "Преспанските камбани" на Димитър Талев докато не е дошъл 15 септември

ако си онзи младеж дето му давах значката и флага на янтра смятай земам си ги обратно :evil:

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 16 авг 2011 23:19

Като нещат да са българи ми е през к.ро за тях, ама защо крадат наща история бе ???
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 16 авг 2011 23:28

Vailo написа:еи янтра срам ме е че си ми съгражданин и петниш името на отбора.. ти да не си мръднал нещо или не си влизал по история в час :evil:

п.с. а ония двамата идиота братята от разградско, дето поискаха автономия.. трябваше да плеснем с ръце и да ги приветсваме така ли.. щото така се самоопределили??? я си мисли малко с главата и прочети "Преспанските камбани" на Димитър Талев докато не е дошъл 15 септември

ако си онзи младеж дето му давах значката и флага на янтра смятай земам си ги обратно :evil:

Аз ако не съм проучил въпроса достатъчно няма да пиша такива неща ;) Според мен всеки , който се срамува от това ,че е българин и не иска да живее в страна на име БЪЛГАРИЯ няма правото да го прави. Произхода , езика , традициите и т.н. на македонците са ясни откъде идват , но ти щом си ги искаш такива като тях или тея споменатите от Разград, добре. Нека България да е пълна с хора с анти-български убеждения... на някои хора това им е мечта. Едно време какво е било няма значение , важното е ,че в днешен ден само македонците ни липсват. Не мисля ,че аз срамя града си, отбора му, страната и т.н. Може да не си ме разбрал правилно , но повярвай знам същата история като теб и ако се замислиш наистина върху това , което казвам ще разбереш ,че е правилно. Ако се приемат нужните действия и процеси и да речем след 50 години тези хора наричат себе си българи и обичат България няма как да не искам да бъдат такива ;)
п.п. Не съм аз , спокойно.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 16 авг 2011 23:29

lisynger написа:Като нещат да са българи ми е през к.ро за тях, ама защо крадат наща история бе ???

Защото имат комплекси от истинската история , а на умряло куче нож не се вади ;)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
шивача
Контакти:

Мнениеот шивача » 16 авг 2011 23:29

Вярно, че македонците бая си измислят, ама бая глупости сте изписали. Все пак е доказано, че са съществували още от преди Христа ;)
НОСТРАДАМУС : 2024г болната мома отива в отвъдното !

Потребителски аватар
trakia

Мнениеот trakia » 16 авг 2011 23:39

За 100 години 5 войни!Апък реките езерата!За 100 години 5 преврата
http://www.youtube.com/watch?v=6i3vSHISu7Y

Ер Малък - Българи

Високи сини планини
(за сто години пет войни!)
а пък реките, езерата
(за сто години пет преврата)

По средата - Балкан,
а по края - море,
после пак планини,
а и Дунав тече

...и високо небе,
и зелени гори,
върхове, снегове,
пълни с риба реки...

Да оставим природата!
Да говорим за хората!
Да опишем породата,
как се справя с несгодата!
Бедни сме - дрипави,
но не сме просяци!
Силни сме - на думи,
но не сме глупави!
Строги сме - със едни,
честни сме - със други!
Пълни сме с идеи,
умни сме - колко ли?!!

Зима. Сняг и лед.
После пролетен дъжд.
През лятото - пек,
после есенна ръж.

Изкласили жита,
медени плодове.
Тънкорунни стада,
девствени лесове...

Да оставим природата!
Да говорим за хората!
Да опишем породата,
как се справя с несгодата!
Бедни сме - дрипави,
но не сме просяци!
Силни сме - на думи,
но не сме глупави!
Строги сме - със едни,
честни сме - със други!
Пълни сме с идеи,
умни сме - колко ли?!!
Последна промяна от trakia на 16 авг 2011 23:42, променено общо 1 път.
Това е нашият клуб, нашият град, нашата вяра. Или го приемете, или се махнете!
Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 16 авг 2011 23:41

И аз съм възмутен от много от постовете тук. Тъпокрацията явно е в пълна сила. Бива, бива да е неук човек, ама... да е злобен и тъп профан, който не разбира от нищо друго освен да си върже обувките... :evil:
Иначе, аз съм на мнение, че територията на Македония е наша, но 96% от хората там нямат общо с нас.
Темата е провокативна и силно мразалянковска.
Към автора: в грешка си, поне според мен за произхода на песните от първия си пост. Явно и ти не си съвсем наясно има ли или не такава държава, нали?
Като нещат да са българи ми е през к.ро за тях, ама защо крадат наща история бе ???

Пич, ти к'во им се връзваш? То хората си знаят. Тея 'дето трябва.
Те и англичаните са много самочувствени, ама французите знаят най-добре кой кой е и какъв е. ;)
Последна промяна от metodito на 16 авг 2011 23:46, променено общо 3 пъти.

Върни се в “Свободна зона”