"Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Re: "Исус Христос НЕ бил разпънат на кръст!"

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 14:43

devildriver написа:Темата е безкрайна ,нещо като въпроса за яйцето и кокошката.

С риск да прозвуча като оня дървен философ Зигфрид, който само парадира колко много бил чел, но е абсолютен въздух под налягане и не е прочел и 1/10 от това, което твърди... ще кажа следното:
Ако си чел поне мааааааааааааааааааааааалко специализирана материя по въпроса щеше да знаеш, че яйцето е първо!!!
Не си съгласен? Ок, имаш това право, но грешиш!
Защо яйцето е първо? - Елементарно Уотсън:

Птиците произлизат като вид от влечугите (в частност от динозаврите) - естествена еволюция! - ФАКТ ;) Първата птица е археоптерикс. Тя се е появила преди г/д 150 милиона година.
Влечугите от своя страна се размножават посредством снасяне и мътене на оплодени яйца.

И какво излиза..., че един ден случайно или не от едно яйце на влечуго, вместо да се излюпи други влечуго се излюпила първата птица. Е кокошката е птица, съответно по същата логика може спокойно да се каже, че първо е яйцето, без значение от кого е снесено то! Дали от друга птица (не кокошка) или от влечуго няма значение, важното е, че яйцето е първо! :) ;)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2010 15:15

Това ми е интересното за тези които се уповават на логиката и искат доказателства,че приемат за художествена измислица,огромната литература,както духовна,така и светска писана от хронисти,доказваща,че Христос е историческа личност и събитията станали тогава са действителни. А от друга страна се уповават на една художествена творба от Дан Браун,който също пише за него като действителна личност,но ги е изопачил за да е интересна и най-вече да му носи печалба.
Къде е тук логигата,както и доказателството за тази книга,че тя е някакъв документ и заслужава доверие?

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 14 окт 2010 16:30

Има една сръбска поговорка която гласи; Svako ,,Zasto" ima svoje ,,Boli te kurac." :lol:
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 14 окт 2010 17:16

v.r.s. написа:Това ми е интересното за тези които се уповават на логиката и искат доказателства,че приемат за художествена измислица,огромната литература,както духовна,така и светска писана от хронисти,доказваща,че Христос е историческа личност и събитията станали тогава са действителни. А от друга страна се уповават на една художествена творба от Дан Браун,който също пише за него като действителна личност,но ги е изопачил за да е интересна и най-вече да му носи печалба.
Къде е тук логигата,както и доказателството за тази книга,че тя е някакъв документ и заслужава доверие?

"Аз съм пътят и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене."(Йоан 14:6).
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 17:31

aз се отказвам да споря, до никъде няма да я докараме! Едните ми търсят винаги логиката при все, че живота понякога е толкова нелогичен, другите пък искали факт за същшествуването на Бог, какво искате някакво писмо ли или може би нотареиален акт :shock: Ами вие ако сте решили, че не същесвтува той и да ви се появи пак ще отричате ;) И то си е казано в притчата за бедния Лазар!
Както и да е останете със здраве, нито вие ще ме убедите мен, нито аз вас, но няма да оставя някой да ми се подиграва или да обижда заради това, че съм бил християнин !

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 17:40

v.r.s. написа:Това ми е интересното за тези които се уповават на логиката и искат доказателства,че приемат за художествена измислица,огромната литература,както духовна,така и светска писана от хронисти,доказваща,че Христос е историческа личност и събитията станали тогава са действителни. А от друга страна се уповават на една художествена творба от Дан Браун,който също пише за него като действителна личност,но ги е изопачил за да е интересна и най-вече да му носи печалба.

Aз поне не отричам, че Христос е историческа личност. Да това лице е съществувало, но всичко останало е баси мармалада! Значи майка му прихванала от нищото - непорочното зачатие! Хах да бе да, и един мармот завива шоколада в станиол! Интересно защо баща му на Исус е избрал точно еврейка за майка на бъдещият божи син...
Съживяваме мъртавци..., правим водата на вино, изхранваме гладните с 5 хляба и 2 рибки, цели градове се изравняват със земята заради греховният начин на живот (че то тогава същият този господ би трябвало да затрие цялата западна цивилизация + Европа) и тн..., потопи, Ноев ковчег ала-бала и другите измислици от този сорт да не ги изброявам всичките... а сега какво се случва?! НИЩО! Чудно защо ли...? Може би пък господ е умрял... иначе не виждам причина изведнъж да спре да се явява на хората и да върши чудо след чудо! Щом го е правил тогава, да го прави и сега!
А всъщност всичките тези притчи и глупости са едни приказки за малките деца, които не само да ги приспиват, но и да ги поучават на някакви добродетели и ценности, но нищо повече!

И да, искаме доказателство, че бог съществува, за предпочитане е да е от плът и кръв и да даде ДНК проба!

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 17:53

Мегън, че той и ДНК проба да даде( :shock: това не очаквах да го кажеш, падна ми в очите!) ти решил ли си, че не съществува и го няма ще кажеш например , че е подправена или, че нещо пак не е наред ;) Човек винаги може да отрича!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 14 окт 2010 18:25

MORSKI написа:Мегън, че той и ДНК проба да даде( :shock: това не очаквах да го кажеш, падна ми в очите!) ти решил ли си, че не съществува и го няма ще кажеш например , че е подправена или, че нещо пак не е наред ;) Човек винаги може да отрича!

Прав си, човек винаго може да отрича и точно това правите вие вярващите, когато ви се каже истината в очите! В тази тема зададох вече десетки въпроси, ама не се намери нито един вярващ, който да може да им отговори! Е отговори ми на следният въпрос: Липсата на тези отговори какво точно означава?! Нима не означава, че бог няма, но само и само, за да не го признаето отричате всичко и се правите, че не виждате въпросите?!

Колко примера дадох с чудеса, които ги е вършил Исус или баща му... - много, но така и не видях нито един отговор, защо в наши дни такива неща не стават?! Какво стана, господ е излязал в дълга отпуска продължаваща вече близо 2000 години, или пък е умрял от старост?! :? Или просто такова нещо няма, но на мнозина не им отърва да го признаят!

С други думи лично според мен е ненормално да се вярва сляпо в нещо, което по никакъв начин не може да се докаже, че съществува! Е тогава в какво вярвате?! В нищото?

П.П. Чудя се всички дето се изкарахте много силно вярващи... колко от вас ходят редовно на църква и колко от вас спазват 10-те божи заповеди безусловно във всеки един момент от живота си?!! :? :? :twisted:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 14 окт 2010 18:32

Мегън я ми дай дефиниция за истина? :shock: Понеже твоята истина може да не е моя, както и моята да не е твоя!
Аз също зададох иляди въпроси на които никой не отговори! Защо след като твърдите, че вярвате на учените и на логиката, тогава същите тези учени един с един си противоречат и нямат едно мнение? Защо тогава противно на логиката в живота стават неща, които дори същите тези учени не могат да отговорят на тях! Има не един случай в който учените казват, това е нелогично и нямаме обяснение за него! Е, какво правим тогава?
Доскоро се смяташе, че да речем сме произлезли от маймуна, сега било от взрив, след 20 години от какво ще е от цунами ли?
Или пък колко време се е смятало, че земята не се върти! Коперник бил ли е изгорен на клада? Бил е!
И т.н, и т.н! Разбери на мен ми изглежда също толкова нелогично да вярвам на хора, които си противоречат колкото и ти да вярваш в съществуването на Бог ;)

А за чудесата- сигурен ли си, че такива в наши дни не стават? Понеже аз не съм убеден!
Аз за себе си мога да говоря- за съжаление не ходя често на църква и това си ми е голям минус, който се надявам да променя! Всеки път мързела ми пречи, но копгато мога ходя...
И не съжалявам когато ходя да ти кажа!
Освен това заповедите гледам да ги спазвам както и постите, но често и допускам грешки нали знаеш няма безгрешен човек!

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 14 окт 2010 18:51

Aз поне не отричам, че Христос е историческа личност. Да това лице е съществувало, но всичко останало е баси мармалада! Значи майка му прихванала от нищото - непорочното зачатие! Хах да бе да, и един мармот завива шоколада в станиол! Интересно защо баща му на Исус е избрал точно еврейка за майка на бъдещият божи син...
Съживяваме мъртавци..., правим водата на вино, изхранваме гладните с 5 хляба и 2 рибки, цели градове се изравняват със земята заради греховният начин на живот (че то тогава същият този господ би трябвало да затрие цялата западна цивилизация + Европа) и тн..., потопи, Ноев ковчег ала-бала и другите измислици от този сорт да не ги изброявам всичките... а сега какво се случва?! НИЩО! Чудно защо ли...? Може би пък господ е умрял... иначе не виждам причина изведнъж да спре да се явява на хората и да върши чудо след чудо! Щом го е правил тогава, да го прави и сега!
А всъщност всичките тези притчи и глупости са едни приказки за малките деца, които не само да ги приспиват, но и да ги поучават на някакви добродетели и ценности, но нищо повече!

И да, искаме доказателство, че бог съществува, за предпочитане е да е от плът и кръв и да даде ДНК проба![/quote]

Първо заради това Евреите са наречени Богоизбран народ,защото за разлика от всички останали народи,вярват в Единят Бог и не отстъпват от Него през вековете,като има разбира се и изключения,за които са наказани чрез пленичества и други наказания.
Непорочното зачатие е нещо което се използва в Католическият свят,такова нещо няма,а има зачатие,чрез слизане на Дух Свети върху нея,като тя си остава девица.
Един от преводачите на Старият Завет от Еврейски на Гръцки е Симеон Боговидец и той когато стига до фразата "Девица ще зачене и ще роди син",от пророк Исая,мисли,че има грешка в това и решава да го поправи,но тогава глас му казва,че написаното е вярно и той няма да види смърт,докато тези слова не се изпълнят. В последните години науката напредна и започнаха само от една клетка да клонират живи същества,а вероятно и хора. Значи мислиш ли,че след като ние,които сме също творения можем да правим подобни неща,то за Твореца е невъзможно и представлява някаква трудност,да въплати Синът си в утробата на Жена.
По тази логика как е създадена Вселената,защото не може да се създаде нещо от нищо,а ако тази Сила-Бог я е създал и управлява хармонията и,каква трудност би представлявало да създаде плод в утробата на жена,без да е била с мъж.
Колкото за другите неща,за които пишеш да те са чудеса извършени от Христос,за да се покаже на хората,че той е обещатият Месия и мислиш ли,че ако ги нямаше тези неща,учениците му и хората свидетели на тях,щяха да повярват в Него и дори да жертват живота си за Неговото име. Но дори и да са ставали свидетели на описаните събития,между тях е имало и такива като Тома,който отказва да повярва,че е възкръснал,докато не го види с очите си.
А това,че не постъпва с нас,както е постъпил със Содом и Гомор,то е защото въпреки случващото се в момента,Той изчаква хората да се вразумят и най-вече защото има все още много хора,които вярват в него и не го прави заради тях. А в последните дни е казано,че отстъплението ще е повсеместно и хората ще се поклонят на Антихриста и тези Негови думи ще трябва да се изпълнят,преди да бъде унищожена земята.
А че нищо не се случва от чудесата,които са се случвали преди,тук не си прав,просто трябва да прочетеш свидетелствата за това,че и в момента стават много чудеса,но за тях не се говори,от медиите които се контролират предимно от Евреи и хора материалисти,които по принцип са против Християнството. Но дори и да прочетеш и чуеш,че е станало някакво чудо,най-вероятно ще искаш отново доказателство за това.
Колкото за доказателство,че Бог съществува и искаш да даде ДНК,то е взимано такова от плащеницата и е определена и кръвната му група,става въпрос за Иисус Христос,а от Бог Отец,няма как да получим подобно доказателство,тъй като,него ще го видим единствено,когато дойде часът да му се представим. Защото не може човек да види Бога и да остане жив,той е Сила и енергия която не може да преживеем,ако го видим лице в лице.
А и заради това се нарича Вяра,защото този който вярва не търси логика и доказателства,не,че ги нама. А този който не Вярва,дори и да види с очите си някое чудо,то пак няма да вярва,а ще търси логично обяснение за него или ще го отдаде на някакъв късмет или нещо подобно.

Върни се в “Свободна зона”