Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
bufara
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот bufara » 27 апр 2010 03:33

Siegfried написа:
dafquezz написа:
dafquezz написа:Siegfried, това, че нещо се предава от поколение на поколение не го прави автоматично истина. То се е предавало и че Земята е плоска, предавало се е и че Слънцето се върти около нея, и неблагоразумните хора, имали наглостта да мислят, са били изгаряни на клада от едни други... сещаш ли се кои?

И никой не е създал маймуната, произлязла е от други по-ранни форми на живот. За да изпреваря въпроса ти, и те не са създадени, формирали са се първоначално в океаните при определени климатични условия и наличие на определени вещества във водата.

А кой е създал веществата и водата ?

За големия взрив да си чул? А за ядронния колайдер в Швейцария, чрез които наскоро доказаха как е създадена нашата планета? И то големи учени от цял свят с факти. За Вселената няма ли да питаш как е създадена? Смешен си вече.

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 03:34

nemo написа:Човек нападащ други хора, не е достоен да проповядва религия основана на любов!

Това е основно понятие, което ти липсва на теб Siegfried! Имаш си понятие от тази религия, точно толкова, колкото и тези на които се опитваш да я проповядваш. Нямаш грам представа от историята на тази религия, от еволюцията и, от това през което е преминала за толкова години.

Ти дори не си и фанатик, ти си човек, който парадира с религията си, без изобщо да я познава и би се отрекъл от нея в първия момент в който ти стане неудобна.

Аз не съм човек-еднодневка като вас . А и е смешно да казваш , че нищо не разбирам след като точно ти и приятелчето ти нямате никакво понятие и представа за РЕЛИГИЯТА . Какво знаете вие ? Кажете ? Да лъжете другите с евтини номерца за маймуни и тн ? По-точно е така - ти нямаш грам представа от религията , но разбираш повече от маймуни . Може и ти да имаш общо с тях , не се знае .
Ако ти прави впечатление , пиша в темата от създаването й и не отстъпвам . Глупавите ви съждения само подкрепят моята тези и осъждат вашите . За да се пообразовата малко , прочетете следното и недей да се правиш на голям разбирач , защото не си . Лека нощ от мен . Утре пак ще съм тук и ако трябва пак ще се смея на теориите ви -

В начало Бог създаде небето и земята.
А земята беше пуста и неустроена; и тъмнина покриваше бездната; и Божият Дух се носеше над водата.
И Бог каза: Да бъде светлина. И стана светлина.
И Бог видя, че светлината беше добро; и Бог раздели светлината от тъмнината.
И Бог нарече светлината Ден, а тъмнината нарече Нощ. И стана вечер, и стана утро, ден първи.
И Бог каза: Да бъде простор посред водите, който да раздели вода от вода.
И Бог направи простора; и раздели водата, която беше под простора, от водата, която беше над простора; и стана така.
И Бог нарече простора Небе. И стана вечер, и стана утро, ден втори.
И Бог каза: Да се събере на едно място водата, която е под небето, та да се яви сушата; и стана така.
И Бог нарече сушата Земя, а събраната вода нарече Морета; и Бог видя, че беше добро.
И Бог каза: Да произрасти земята крехка трева, трева семеносна и плодоносно дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе да е в него на земята; и стана така.
Земята произрасти крехка трева, трева която да дава семе, според вида си, и дърво, което да ражда плод, според вида си, чието семе е в него; и Бог видя, че беше добро.
И стана вечер, и стана утро, ден трети.
И Бог каза: Да има светлина на небесния простор, за да разделят деня от нощта; нека служат за знаци и за показване времената, дните и годините;
и да бъдат за светила на небесния простор, за да осветляват земята; и стана така.
Бог създаде двете големи светила: по-голямото светило, за да владее деня, а по-малкото светило, за да владее нощта; създаде и звездите.
И Бог ги постави на небесния простор, за да осветляват земята,
да владеят деня и нощта, и да разделят светлината от тъмнината; и Бог видя, че беше добро.
И стана вечер, и стана утро, ден четвърти.
И Бог каза: Да произведе водата изобилно множества одушевени влечуги, и птици да хвърчат над земята по небесния простор.
И Бог създаде големите морски чудовища и всяко одушевено същество, което се движи, които водата произведе изобилно, според видовете им, и всяка крилата птица според вида й; и Бог видя, че беше добро.
И благослови ги Бог, казвайки: Плодете се, размножавайте се и напълнете водите в моретата; нека се размножават и птиците по земята.
И стана вечер, и стана утро, ден пети.
И Бог каза: Да произведе земята одушевени животни, според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове, според видовете им; и стана така.
Бог създаде земните зверове според видовете им, добитъка - според видовете му, и всичко което пълзи по земята, според видовете му; и Бог видя, че беше добро.
И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
И Бог ги благослови. И рече им Бог: Плодете се и се размножавайте, напълнете земята и обладайте я, и владейте над морските риби, над въздушните птици и над всяко живо същество, което се движи по земята.
И Бог рече: Вижте, давам ви всяка семеносна трева, която е по лицето на цялата земя и всяко дърво, което има в себе си плод на семеносно дърво; те ще ви бъдат за храна.
А на всичките земни зверове, на всичките въздушни птици, и на всичко, което пълзи по земята, в което има живот, давам, всяка зелена трева за храна; и стана така.
И Бог видя всичко, което създаде; и, ето, беше твърде добро. И стана вечер, и стана утро, ден шести.
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 03:35

bufara написа:
Love_ написа:Само с 1 нещо ви обарям смешните теории 7+8=16 ? Моля, само не ми цитирайте художествена литература, ако в Англия бил комунизма и т.н. Казах ви отговорете ми на въпроса, другите ви неща са празни приказки и въртене на едни и същи неща. Поровете се ако искате в нета.

Кво обаряш пък ти бе? Знаеш ли за какво спориме изобщо

Да спорите дали съществува Бог. Казвате, че нещо, което не е доказано и не сте "видяли" не съществува. Аз ти казвам кажи ми дали 7+8=16, ти разбира се като един ограничен представител в математическата област човек ще кажеш, не разбира се. Само , че това е вярно в друга бройна система. За тебе е равно на 15, само че има други места където това не е вярно. Някои от вас да е чувал за измерения ? Физика да е учил ? Моля Ви, не се изказвайте неща, за които нямаме представа. Не се мислете за нещо повече, от което сте.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 03:35

Буфара , тези евтинии ги разправяй на някоя еднодневка . За такива като вас думи няма , има само съжаление ....
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 03:37

Това беше за Зигфрид. Ти Love си очевидно по-интелигентен и най-после показа мисъл. Нека ти обясня в какво вярвам аз. Ясно ми е, че не всичко може да бъде обяснено научно за момента. Ясно е, че има някаква висша сила, която още не сме разгадали, и на която се дължи крехкия баланс, позволил живота да съществува. Но категорично не вярвам, че въпросната има разум, че сме тук за да ни тества, и всичко следващо от това. Ние сме просто част от един огромен механизъм, и има време докато го разгадаем. Но твърдо вярвам, че ще дойде рано или късно времето, когато ще разгадаем този баланс, и ще го обясним научно от горе до долу, точно както започнахме преди десетилетия с теорията на Дарвин, с времето изчистихме неточностите й, и от основите й постигнахме 100% разгадаване и описване на човешкия геном, постигнато окончателно преди 2-3 години. Моят брат е един от няколко българи, участващи в изграждането и работата на ускорителя в ЦЕРН. Всекидневно там се откриват нови елементарни частици, за чието съществуване не сме предполагали. Откриха дори частица БЕЗ маса, можеш ли да си представиш това? Вече дори успяват абсолютно реално да телепортират частици от едно място на друго. Така че определено сме близо, макар и да има още много работа... в това вярвам аз. Ние сме част от големия механизъм, той не дава, не отнема, не толерира и не дискриминира, той просто балансира самия себе си.

Нека такива като Зигфрид си вярват в писанията на пустинно племе отпреди хиляди години, той затова и си е на тогавашното ниво на мислене, доколкото изобщо му се позволява да мисли.
Последна промяна от dafquezz на 27 апр 2010 03:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 27 апр 2010 03:40

Да попитам кой е предизвикал Големия Взрив ? Ей така ли си е станал ? Лесно е да кажеш от научна гледна точка, какво ни е създало, но как това нещо се е случило ? То и аз знам как се е получила сярната киселина SO2+NO2 + H2O -> H2SO4 + NO, но нали трябва някой да е направи.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re:

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 03:42

dafquezz написа:Това беше за Зигфрид. Ти Love си очевидно по-интелигентен и най-после показа мисъл. Нека ти обясня в какво вярвам аз. Ясно ми е, че не всичко може да бъде обяснено научно за момента. Ясно е, че има някаква висша сила, която още не сме разгадали, и на която се дължи крехкия баланс, позволил живота да съществува. Но категорично не вярвам, че въпросната има разум, че сме тук за да ни тества, и всичко следващо от това. Ние сме просто част от един огромен механизъм, и има време докато го разгадаем. Но твърдо вярвам, че ще дойде рано или късно времето, когато ще разгадаем този баланс, и ще го обясним научно от горе до долу, точно както започнахме преди десетилетия с теорията на Дарвин, с времето изчистихме неточностите й, и от основите й постигнахме 100% разгадаване и описване на човешкия геном, постигнато окончателно преди 2-3 години. Моят брат е един от няколко българи, участващи в изграждането и работата на ускорителя в ЦЕРН. Всекидневно там се откриват нови елементарни частици, за чието съществуване не сме предполагали. Откриха дори частица БЕЗ маса, можеш ли да си представиш това? Вече дори успяват абсолютно реално да телепортират частици от едно място на друго. Така че определено сме близо, макар и да има още много работа... в това вярвам аз. Ние сме част от големия механизъм, той не дава, не отнема, не толерира и не дискриминира, той просто балансира самия себе си.

Нека такива като Зигфрид си вярват в писанията на пустинно племе отпреди хиляди години, той затова и си е на тогавашното ниво на мислене, доколкото изобщо му се позволява да мисли.

Вярата в науката и във всички нейни теории и доказателства е изключително ограничен начин на мислене .
Никоя формула не може да обясни Сътворението на всичко видимо и невидимо .
Смятай къде си се лутал през цялото време...
Аз не забравям корените си и не се срамувам от тях за разлика от теб . Страхуваш се да признаеш истината и се криеш зад угодни за теб обяснения нали ?

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 27 апр 2010 03:45

dafquezz написа:И никой не е създал маймуната, произлязла е от други по-ранни форми на живот. За да изпреваря въпроса ти, и те не са създадени, формирали са се първоначално в океаните при определени климатични условия и наличие на определени вещества във водата.

Аха, католиците са злите, те нямат нищо общо с твоята вяра...

Според мен теорията на Дарвин силно издиша,защото според него маймуната се е превърнала в човек след много работа за стотици хиляди години,докато политиците в БГ ни направиха от хора на маймуни само за 20 -т години.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 27 апр 2010 03:47

Да се смея ли, да плача ли... Бог е имал диария, ей така е станал големия взрив, доволен? Просто няма смисъл, фактите говорят сами за себе си. Най-великите учени и въобще хора, направили толкова много за цивилизацията ни, заслужаващи уважение са атеисти, едни от най-големите боклуци, вкл. масови убийци, са силно набожни. В името на бога, без значение както е то, защото е доказано исторически, че много религии са 1:1, само с различни имена на приказните герои в тях, са избити повече хора отколкото за която и да било друга кауза. Зигфрид, как ще обориш това, че в египетската книга на мъртвите 3000 години преди христа е описан живота на пророк, роден от девствена майка на тогавашния еквивалент на 25 декември, имал 12 ученици, гонен от властта, убит на 33 и възкръснал малко след това?

Зад угодни обяснения се криеш ти, защото е по-лесно, отколкото да мислиш и да си направиш изводите сам. Ти Зигфрид си един умствено импотентен индивид, една сляпа пионка.
Религията е за слабите, тъпите и поробените. Силният и интелигентен човек може да изгради собствен морал и ценности без нуждата от религия, и така да бъде полезен на човечеството.

Потребителски аватар
bufara
Контакти:

Мнениеот bufara » 27 апр 2010 03:57

Love_ написа:
bufara написа:
Love_ написа:Само с 1 нещо ви обарям смешните теории 7+8=16 ? Моля, само не ми цитирайте художествена литература, ако в Англия бил комунизма и т.н. Казах ви отговорете ми на въпроса, другите ви неща са празни приказки и въртене на едни и същи неща. Поровете се ако искате в нета.

Кво обаряш пък ти бе? Знаеш ли за какво спориме изобщо

Да спорите дали съществува Бог. Казвате, че нещо, което не е доказано и не сте "видяли" не съществува. Аз ти казвам кажи ми дали 7+8=16, ти разбира се като един ограничен представител в математическата област човек ще кажеш, не разбира се. Само , че това е вярно в друга бройна система. За тебе е равно на 15, само че има други места където това не е вярно. Някои от вас да е чувал за измерения ? Физика да е учил ? Моля Ви, не се изказвайте неща, за които нямаме представа. Не се мислете за нещо повече, от което сте.

Не, просто този индивид влезна и започна да отрича извънземните, а за мен всичко е много просто. Както за тях, така и за Бог и чудесата описани в Библията няма доказателства и факти, следователно едва ли ги има. Но не ме разбирай погрешно, аз съм християнин и уважавам християнските ценности, но не и всичко описано в Библията, разбира се, особено за сътворението. Просто имам разум и акъл, които не ми позволяват да вярвам на такива недиказани теории. Лека нощ на всички!

Върни се в “Свободна зона”