Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

emerson1leao

Re: Войната в Украйна

Мнениеот emerson1leao » 27 фев 2022 00:16

Изображение
Германия освен ПТРК и стингъри е одобрила и солидна бройка Panzerfaust 3 за Украйна. Кошмарите от Втората световна ще се завърнат за някои... :lol: :mrgreen:
Първообразът на това чудо изтрепва маса съветски танкове в края на войната, особено в битката за Берлин, където даже 14 годишни деца са го носели. :shock:
Барса, Лудогорец и Бойко Борисов ! :mrgreen:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 27 фев 2022 00:36

Thsmith написа:
pomiqrat написа:
Thsmith написа:
pomiqrat написа:
Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.

Истински санкции обричат Европа на Средновековие, защото не си свършиха работата в Сирия и са енергийно зависими от путьо.

Както казах, Грузия беше преди доста години и имаше достатъчно време да се вземат мерки.
Както и сега може някой зелен идиот да не си затваря ядрените централи, а точно обратното, да работят под пълна пара.

С ядрено гориво от Русия и с отпадъци складирани в Русия.

Чудно, нямах представа, че само Ватниците имат ядрено гориво. Сигурно те зареждат Японците, Франция, САЩ, ЮК и тн.
Случайно СССР да е правил централи в Западна Германия и ги е поддържал докато е дебнел с танковете зад оградата? :roll:
Само питам :lol:

Смити, знаеш ми мнението по темата. Но докато лицемерите зад океана купуват петрол от Русия да си попълват резервите по крайбрежието и да шиткат втечнен руски газ в Европа, чрез европейски офшорки, няма как да бъдат натикани в ъгъла тия азиатски диваци. За ЕС изобщо и не говорим, ония в Германия, сега се сетиха да спират СП2, като им се приказваше, че Европа с този проект, става още по зависима от Русия, те си гледаха техният келипир,
Ех какво щеше да му случи на тоя лилипут, ако имаше сега една Тачър и един Рейгън.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 27 фев 2022 05:37

Sardukar написа:
Thsmith написа:
Sardukar написа:
Thsmith написа:Аз може ли само да попитам, ако санкциите не работят и нямат смисъл, какво работи и какво има смисъл? :lol:

Просто трябваше още след грузия да им се наложат най-тежките санкции и да се приключи, а не на час по лъжичка, ама да не се нараним сами и тн. То заради това се стигна до тук.

Е, със сигурност нямат ефект за намаляване на напрежението или до това да има нормални взаимоотношения с Русия, които са жизнено важни за Европа. Предвид енергийната политика на Германия, която си мисли, че може да кара на вятър и слънце и без атомни електроцентрали (ще подчертая, че говорим за най-силната икономика в Европа), Европа е много по-зависим от Русия отколкото през 2014 година.
Няма как да има силна, спокойна и преуспяваща Европа, ако Русия е активен враг. Каква е ползата на Европа от разширяването на Нато? Кой печели от конфликта сега? Как да направим, за да няма повече войни? На мен ми изглежда като да има хора, които не просто не искат това(да не се стига да военни действия), ами имат и нужда от подобни неща, за да се завъртят едни пари във въоръжаването (за съжаление световна тенденция е да се харчат повече пари за армия). Да видим какво ще стане в близко бъдеще в Тайван. Ами в Босна и събрите, може да стане мазало...
И може би най-важното - гладът е най-добрата храна за тоталитаризма.

ПП Не знам какво разбираш под "най-тежките санкции", но на мен не ми звучи логично, после как лавираш или искаш да си пускаме бомби и да се приключва мъката?

"Лавираш" като Рейгън и Тачър. Просто казваш "Не, не, не" и налагаш с юмруци по всички фронтове докато сами рухнат.
Под най-тежки санкции разбирам не да си играеш на писъмца, а да прекратиш всякаква търговия с тях и всеки достъп до Запада. Да принудиш семействата на Путкин и цялата пасмина да се приберат обратно, да изолираш олигарсите и да ги върнеш обратно в русия и да им демонстрираш, че ако искат да се ползват с западните благини и да излизат изобщо от "руския мир", трябва да променят политиката си. То така падна и Съветския съюз. Апаратчиците осъзнаха, че с краденето и свиването в русия живеят по зле отколкото ако могат да крадат в отворен свят и да не трябва да чакат в корекома.

Що се отнася до НАТО, аз като цяло смятам, че колкото повече членове има, толкова по трудно му е да функционира ефективно. Това обаче по никой начин не означава, че съм против желанието на когото и да е да е член. Друг е въпроса дали има смисъл да бъде приеман. Все пак това си е работа само на съюзниците и на съответната държава, а не на трета сатрапия.

Аз те попитах теб, след като от санкции няма нужда, какво трябва да се направи? Кажи какво има смисъл, а не какво няма.

Е, аз ако знаех нямаше да пиша по форумите :mrgreen: Нямам капацитета да правя такава експертиза.
Според мен, ситуацията няма много общо от времето на Тачър и Рейгън. Само виж плана за зелена енергия на Европа. Арабските страни не са това, което бяха - рашките могат да се глезят там без напрежение. Ако искат да е в Европа - Швейцария е топа, вожда на Северна Корея е учил там, ще приемат и русначета, ако имат кинти : )
Според мен, има два варианта, които на мен ми звучат логично.
Агресивният е веднага Грузия да се приеме в НАТО и да се демонстрира готовност за пряк военен конфликт между Нато и Русия. Не би трябвало да има хора, които да искат да се стигне до война Нато-Русия, но при този вариант се блъфира точно това, така, че не очаквам дядо Байдън да го направи.
Другият е интензивни преговори, в които на Русия да се гарантира, че НАТО няма да се разширява към нейните граници, но при гаранции от нейна страна да няма повече военни действия. Като се подчертае, че ако една от двете страни има доказателства/опасения/твърдение подобни на тези за случващия се "геноцид" в двете области да се свиква международна комисия от 3 държави (избрани от Русия и НАТО), които да установят дали това е истина.

"Западните лидери изпадат в тежка заблуда, когато си мислят, че диктаторите по принцип са като тях, но - с някои отклонения. И че следователно с диктаторите можем да се договорим на основата на това, че те следват своя национален интерес и искат благополучие за народите си. Това изобщо не е така. Те следват своя личен интерес и изобщо не ги интересува как живеят народите им. Те изобщо не са като нас."
Баронеса Тачър

Преговори не може да има, комисии ала бала дрън.
Стига да Западния свят да има воля, може да ги изолира и не Швейцария, но и Камбоджа няма да приеме русначе. Всичко е въпрос на воля/решителност.

* Може да реагирам малко по остро, но супер много се дразня на коментари от рода "това не работи", "онова не работи" и подобно мърморене, но без предлагане на никаква алтернатива.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 27 фев 2022 07:48

Определено смятам, че правото в тая война е на страната на Русия. Няма как такава държава да се съгласи американците да си сложат бомбите в Украйна, а те да си траят. Това е все едно руснаците да си сложат ракетите в Канада или Мексико. Ами няма как да стане!

Колкото до многото им загуби и аз съм учуден. Но нали знаете коя е основната причина - че правят всичко възможно да избегнат цивилни жертви! Спокойно можеше да сринат със земята и Киев и Мариупол с термобаричните ракети, без да загине и един руснак.

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 27 фев 2022 08:28

Русия няма никакво право да отнема територии от Украйна, толкова по въпроса. П.п. Да разбираме, че в Киев и Мариупол не живеят никакви руснаци...те имат защита от термобарични бомби... :mrgreen:
Последна промяна от emerson1leao на 27 фев 2022 08:30, променено общо 1 път.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 27 фев 2022 08:30

ПО точно да води война с Украйна.
Те никога нямаше да влязат в НАТО
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Мнениеот rsk » 27 фев 2022 08:37

Силно се надявам всеки един руснак, който се намира на територията на Украйна с цел да посяга върху независимостта й, да се превърне по най-бързия начин в биологична тор.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 27 фев 2022 08:41

emerson1leao написа:Русия няма никакво право да отнема територии от Украйна, толкова по въпроса. П.п. Да разбираме, че в Киев и Мариупол не живеят никакви руснаци...те имат защита от термобарични бомби... :mrgreen:

Не ме разбра - заради това НЕ ги използват.

П.П. Харков май е превзет.

Потребителски аватар
Thurman Murman
Контакти:

Мнениеот Thurman Murman » 27 фев 2022 08:42

rsk написа:Силно се надявам всеки един руснак, който се намира на територията на Украйна с цел да посяга върху независимостта й, да се превърне по най-бързия начин в биологична тор.

И всеки един американец, който реши да разположи оръжията си на територия, различна от САЩ, също!

emerson1leao

Мнениеот emerson1leao » 27 фев 2022 09:03

Не е превзет, а се водят боеве в единия ъгъл на града, има вече унищожен руски танк. Ти дори не си проверил, че Харков е почти колкото Киев. До сутринта нямало кьорав руснак и изведнъж бил превзет за 10 минути. Прост ли си или да ? :roll:

Върни се в “Свободна зона”