9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
yuliyan_rs
Контакти:

Re: 9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Мнениеот yuliyan_rs » 09 сеп 2016 15:25

iliev72 написа:
yuliyan_rs написа:
iliev72 написа:
smoothc написа:
Алекс , ти от кое село си , столичанино ?!

Роден съм в "Малката Виена", г'син Илиев, ако това Ви говори нещо :)

Дей имам 2 по математика ама това 09+09+1+9+4+4 = 999 вярно ли е?

Вярно е! Както е вярно и това - Част от жертвите на червения терор в България:
Синовете на Райна Княгиня, герои от войните в защита на България:
1.Владимир.Разстрелян на улицата без съд и присъда от комунистите на 10.10.1944г.
2.Иван,с чин генерал.Осъден на смърт от т.н.”Народен съд” , но умъртвен садистично в концлагера “Слънчев бряг” в Ловеч.
3.Асен.След 09.09.1944г.дълги години “лежи” по концлагерите.

Няма по смотани хора от тези родени в Русе ! Кажи му русенец и повече не го обиждай !
Жалко , че такива като теб нямат нищо общо с хората като Атанас Буров !

Според мен няма по-смотани хора от софиянци (разбирай потомци на ватмани). Няма как град с турски облик преди малко повече от 100г. с 10 хиляди души население и сега израстнал до 2 млн. души като 99% да ми твърдят, че са от "истинските, потомствени софиянци" (ако това въобще означава нещо и не виждам какъв повод на гордост е, след като цялото население на България до Освобождението е било принизено до ранга на рая), които са просто едни нагли шопи, за справка огледайте се около вас и ще ги видите - Перник, Елин Пелин и т.н. и ще разберете какви са софиянци и на какво щеше да им прилича града, ако не бяха го избрали за столица. Така че, по-нагли и нещастни хорица от тях няма. Не ген, а болест!!!

Поредното доказателство колко са смотаните русенците.Това което си написалсе отнася е за столичаните.За разлика от теб аз -познавам кореняците - софиянци и такива като теб дори не заслужават да им целуват краката.Живял съм в Русе , сега живее в София , но нито съм русенец , нито някога ще стана столичанин , аз просто съм трето поколение видинчанин и такива като теб може само да си мечтаят да са 3 поколение гражданин(русенец).

Трето поколение видинчанин, че то има ли такова животно. И аз познавам много видинчани, повечето живеят в Русе и не искат и да се връщат във Видин, защо ли? Аз съм 5-то поколение русенец, живея на 200м. от входа на Градския стадион и съм един истински фен на Дунав... а видинчанин да напада Русе - да се смея ли, да плача ли? Какво означава кореняк софиянец, обясни ми, това трябва да означава възпитан човек ли, някакъв суперцивилизован гражданин ли, защото кореняк софиянци са онези 10 000 д., една голяма част от които са били и от турския етнос (Това е като с Атина, при освобождението си тя е била малко по-голяма от София, с предимно АЛБАНСКО НАСЕЛЕНИЕ) и са живяли съвсем по скотски начин и интелигенцията, която се преселва, след избора за столица, издига града. Разбира се по-голямата част от тази интелигенция е избита по време на "Народният съд"...
"От Дунав започва България"

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 сеп 2016 15:38

iliev72 написа:ММ1914 по мое време само глупаците и тези които не могат да четат с разбиране ходеха в казармата.
Нито съм глупак , четенето с разбиране съм факир и затова не съм стъпвал е казармата.
И ти ли си от тези глупаците които след 1995 са ходили в казармата :lol: :lol: :lol:

А ти не беше ли от хората, които обясняваха каква силна армия сме имали преди 1989 г., как сега нямаме никаква и искате възраждането ѝ? Явно си от тези, които са силни само на думи, а иначе са въздух под налягане, защото ако толкова милееш за българската армия и България, нямаше да се стремиш да избегнеш казармата, а щеше с желание да служиш, за да бъде силна.
Ще се радвам ако наистина върнат казармата и всеки който не е служил да бъде задължен да го направи, за да ви видя привържениците на силна и независима армия как ще пищите.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 09 сеп 2016 15:40

yuliyan_rs написа:Трето поколение видинчанин, че то има ли такова животно. И аз познавам много видинчани, повечето живеят в Русе и не искат и да се връщат във Видин, защо ли? Аз съм 5-то поколение русенец, живея на 200м. от входа на Градския стадион и съм един истински фен на Дунав... а видинчанин да напада Русе - да се смея ли, да плача ли? Какво означава кореняк софиянец, обясни ми, това трябва да означава възпитан човек ли, някакъв суперцивилизован гражданин ли, защото кореняк софиянци са онези 10 000 д., една голяма част от които са били и от турския етнос (Това е като с Атина, при освобождението си тя е била малко по-голяма от София, с предимно АЛБАНСКО НАСЕЛЕНИЕ) и са живяли съвсем по скотски начин и интелигенцията, която се преселва, след избора за столица, издига града. Разбира се по-голямата част от тази интелигенция е избита по време на "Народният съд"...

Питай тези видинчани от кое село родители им и ще разбереш колко са видинчани.
Познавам хора които фамилията им поне е 100г в София ;) А за тези 10к жители просто забравете.
И ти не си от тези русенци които техните прародители са живели в Русе през 1877-1878 ;)
Не се обиждай , но вашият така наречен крайдунавски парк само може да си мечтае да красив колко Градската градина във Видин.И тези така наречени видинчани ги питай знаят ли къде е била детската библиотека във Видин ;)
И като ти кажат ми драсни на лично и ще ти кажа дали въобще имат нещо от Видин или са селендури които са завършили във Видин и ги срам да кажат от кое село са :)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 09 сеп 2016 15:41

v.r.s. написа:
iliev72 написа:ММ1914 по мое време само глупаците и тези които не могат да четат с разбиране ходеха в казармата.
Нито съм глупак , четенето с разбиране съм факир и затова не съм стъпвал е казармата.
И ти ли си от тези глупаците които след 1995 са ходили в казармата :lol: :lol: :lol:

А ти не беше ли от хората, които обясняваха каква силна армия сме имали преди 1989 г., как сега нямаме никаква и искате възраждането ѝ? Явно си от тези, които са силни само на думи, а иначе са въздух под налягане, защото ако толкова милееш за българската армия и България, нямаше да се стремиш да избегнеш казармата, а щеше с желание да служиш, за да бъде силна.
Ще се радвам ако наистина върнат казармата и всеки който не е служил да бъде задължен да го направи, за да ви видя привържениците на силна и независима армия как ще пищите.

Бъркаш ме с някой.Явно си силен с винкело , но не си силен в мисълта ;)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 09 сеп 2016 15:59

Абе...а 09.09. празДник ли е или не е?
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 09 сеп 2016 16:01

Разликата м/у сегашните празници и тези преди 90-а година е тази, че сега българите отиват на почивка, и то в чужбина и то със собствени автомобили, правейки задръствания по магистралите, а тогава ги караха да ходят под строй на манифестация :idea:
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Потребителски аватар
yuliyan_rs
Контакти:

Мнениеот yuliyan_rs » 09 сеп 2016 16:02

iliev72 написа:
yuliyan_rs написа:Трето поколение видинчанин, че то има ли такова животно. И аз познавам много видинчани, повечето живеят в Русе и не искат и да се връщат във Видин, защо ли? Аз съм 5-то поколение русенец, живея на 200м. от входа на Градския стадион и съм един истински фен на Дунав... а видинчанин да напада Русе - да се смея ли, да плача ли? Какво означава кореняк софиянец, обясни ми, това трябва да означава възпитан човек ли, някакъв суперцивилизован гражданин ли, защото кореняк софиянци са онези 10 000 д., една голяма част от които са били и от турския етнос (Това е като с Атина, при освобождението си тя е била малко по-голяма от София, с предимно АЛБАНСКО НАСЕЛЕНИЕ) и са живяли съвсем по скотски начин и интелигенцията, която се преселва, след избора за столица, издига града. Разбира се по-голямата част от тази интелигенция е избита по време на "Народният съд"...

Питай тези видинчани от кое село родители им и ще разбереш колко са видинчани.
Познавам хора които фамилията им поне е 100г в София ;) А за тези 10к жители просто забравете.
И ти не си от тези русенци които техните прародители са живели в Русе през 1877-1878 ;)
Не се обиждай , но вашият така наречен крайдунавски парк само може да си мечтае да красив колко Градската градина във Видин.И тези така наречени видинчани ги питай знаят ли къде е била детската библиотека във Видин ;)
И като ти кажат ми драсни на лично и ще ти кажа дали въобще имат нещо от Видин или са селендури които са завършили във Видин и ги срам да кажат от кое село са :)

Аз съм баш от "тези русенци които техните прародители са живели в Русе през 1877-1878 " ;) но да поясня, само от майчина страна! Прадядо и или неговия баща, не съм сиурен, е държал всички дюкянчета по главната улица в Русчук и после комунистите им ги вземат! Сега държим един гол ***, с извинение, но минало-заминало, такова е положението сега, приемаме го. Относно Крайдунавския парк, той в Русе просто не съществува, не знам как това нещо може да бъде наречено по този начин. Има проект да бъде направен, но кога ще стане, явно са само думи, поне засега. Иначе града ни е страхотен, тези сгради и дух във Видин няма как да ги видиш или усетиш, просто Видин никога не е бил "европейски" и възрожденски" град. Един път съм идвал при вас - много ме подтисна, изключително неприятен град, но затова не са виновни гражданите му, разбира се. Та кой не иска да си живее по родните места, а да трябва да ходи по софия и "кореняк софиянците" да му казват какъв селянин бил, а те "разбираш ли", са супер голямта интелигенция. Просто сме една пародия на нация и държава, нямам думи, а защо въобще трябва а спорим по оста Русе-Видин, то просто няма съпоставяне, както примерно да се сравняваме със София, те може би затова и "баш софиянците" се изтъкват с града си и че другите са "селяци", точно заради развитието му и западането на всичко, което не е столица - и затова са виновни пак комунистите, че и тези преди тях!

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 09 сеп 2016 16:02

Аз мисля, че е една от най-важните ни дати, но като цяло нямам навика да посрещам и изпращам празници. Трябва си харчене, пиене, йедене, простотии, а нема. Може си и без това. Първата армейска титла ми е по-важна в момента, че се е случила и на светлата дата, с доста паметен резултатчек. Двоен празника начи. 8-)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 сеп 2016 16:03

iliev72 написа:
v.r.s. написа:

Може и да си прав, вие от русофилската секта толкова много си приличате в коментарите си, че е трудно човек да ви различи.

Потребителски аватар
yuliyan_rs
Контакти:

Мнениеот yuliyan_rs » 09 сеп 2016 16:04

iliev72 написа:
v.r.s. написа:

Ти ли бе, видинчанино, я кажи от къде си - КОШАВАсъ, Ново село, Лом паланка, Арчар, от къде? Защо въобще подхвана темата кой бил неприятен и кой бил гражданин като самия ти си от село?

Върни се в “Свободна зона”