През 2005-а Ъпсурт направиха един хит, който се въртеше по всички дискотеки в България, но не можа да пробие в чужбина, след един румънски хит от предишната година. Интересно, как така румънците направиха световни хитове, а нашият който изобщо не беше по-лош от техните бози, не можа да надхвърли границите на България?
https://www.youtube.com/watch?v=tQ5oMD5QDX4
Помните ли рокгрупите от времето на соца?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- damyanov1963
Re: Помните ли рокгрупите от времето на соца?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Der Führer - написа “Не че нещо , но през 1988 Юрая Хийп обиколиха България ... ако не се лъжа бяха във всички окръжни градове“““
Наистина е без значение, аз съм от Пловдив и не виждам причина да ходим до София да го гледаме, НО честно да си призная наистина не помня, а и както в преден пост писах концерта беше подигравка към НАС феновете!Написах, че най-запомнящото се от концерта бяха 2 та спринта на Лий Къркслей по пистата пред публиката за да ни демонстрира кондиция, реално те и до днес експлоатират ИМЕТО на великата група която за мен си отиде с Кен Хенсли (автор на 99% от великите им песни) и с последния албум изпят от “българина“Джон Лоутън.В интерес на истината отделихме много време за ТОЗИ концерт.
Наистина е без значение, аз съм от Пловдив и не виждам причина да ходим до София да го гледаме, НО честно да си призная наистина не помня, а и както в преден пост писах концерта беше подигравка към НАС феновете!Написах, че най-запомнящото се от концерта бяха 2 та спринта на Лий Къркслей по пистата пред публиката за да ни демонстрира кондиция, реално те и до днес експлоатират ИМЕТО на великата група която за мен си отиде с Кен Хенсли (автор на 99% от великите им песни) и с последния албум изпят от “българина“Джон Лоутън.В интерес на истината отделихме много време за ТОЗИ концерт.
damyanov1963 написа:През 2005-а Ъпсурт направиха един хит, който се въртеше по всички дискотеки в България, но не можа да пробие в чужбина, след един румънски хит от предишната година. Интересно, как така румънците направиха световни хитове, а нашият който изобщо не беше по-лош от техните бози, не можа да надхвърли границите на България?
https://www.youtube.com/watch?v=tQ5oMD5QDX4
Щото комерса не им е в кръвта, колкото и да се опитват. Сега вече изглеждат доста жалко, но истинските им парчета са много по-качествени от комерсиалните сингъли.
- damyanov1963
KANSAS написа:Der Führer - написа “Не че нещо , но през 1988 Юрая Хийп обиколиха България ... ако не се лъжа бяха във всички окръжни градове“““
Ами да и аз свързвам Юрая най-вече с Кен Хенсли и Дейвид Байрън, останалото е някакво продължение, в което "българина" Лоутън се стреми да наподобява Байрън, но...
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
- Der Führer
- Контакти:
KANSAS написа:Der Führer - написа “Не че нещо , но през 1988 Юрая Хийп обиколиха България ... ако не се лъжа бяха във всички окръжни градове“““
Аз ги гледах в Бургас на стадион Черноморец ... За останалото си прав . Не ме е яд за 20-те лева ( макар че тогава си беше прилична сума ) , а за загубеното време . За разлика от концертите на Круиз и Ария .
Съвсем между другото - разказва ли са ми и за концерт на Тина Търнър в Бургас продължил около 4 часа с прекъсване от един час

вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
-
Нали става дума за рок групи от източния блок по време на соца.К'ва Тина и к'ъв Юрая ви гонят? 

- Der Führer
- Контакти:
гражданин от село написа:Нали става дума за рок групи от източния блок по време на соца.К'ва Тина и к'ъв Юрая ви гонят?
To затова ги споменаваме между другото ... И пак съвсем между другото , тези групи са възникнали и съществували с изричното одобрение на соц. режимите . Като в бившия СССР това ( руския рок ) си е било проект на компартията .
вие СТЕ СРАМ ЗА БУРГАС !!!
и ВИЕ СЪЩО ...
и ВИЕ СЪЩО ...
"Der Führer - написа
“““““Съвсем между другото - разказва ли са ми и за концерт на Тина Търнър в Бургас продължил около 4 часа с прекъсване от един час :mrgreen
Е, нали помниш, че Джими Пейдж беше ..........Димитър Пейчев от......Казанлък.....това си бяха градско легенди, не забравяй,че нямаше НЕТ....изобщо времената бяха съвсем други, но аз наистина съм бил на подобен ИСТИНСКИ концерт на едни от сегашните ми любимци “Дрийм Тиатър“ преди години в София в зала 1 на НДК, това е и един от любимите концерти заедно с моите любими Канзас и Тото - все в тази прекрасна зала1- там наистина звука е убийствен, та театралите сътворих концерт в рамките на около 3,5 часа с 15 мин. почивка по средата, но техните фенове знаят, че това за тях е нормално;)
П.П.Искам да вметна малко Офтопик, че сега издадоха ЧУТОВЕН двоен албум с времетраене има няма почти 140мин.!!?!?....концептуален.....слушам го вече почти 14 дни и съм очарован, НО подчертавам, че е малко трудносмилаем на първо четене, но все пак говорим за.....ДТ....сори за офтопика
“““““Съвсем между другото - разказва ли са ми и за концерт на Тина Търнър в Бургас продължил около 4 часа с прекъсване от един час :mrgreen

Е, нали помниш, че Джими Пейдж беше ..........Димитър Пейчев от......Казанлък.....това си бяха градско легенди, не забравяй,че нямаше НЕТ....изобщо времената бяха съвсем други, но аз наистина съм бил на подобен ИСТИНСКИ концерт на едни от сегашните ми любимци “Дрийм Тиатър“ преди години в София в зала 1 на НДК, това е и един от любимите концерти заедно с моите любими Канзас и Тото - все в тази прекрасна зала1- там наистина звука е убийствен, та театралите сътворих концерт в рамките на около 3,5 часа с 15 мин. почивка по средата, но техните фенове знаят, че това за тях е нормално;)
П.П.Искам да вметна малко Офтопик, че сега издадоха ЧУТОВЕН двоен албум с времетраене има няма почти 140мин.!!?!?....концептуален.....слушам го вече почти 14 дни и съм очарован, НО подчертавам, че е малко трудносмилаем на първо четене, но все пак говорим за.....ДТ....сори за офтопика

-
Der Führer написа:гражданин от село написа:Нали става дума за рок групи от източния блок по време на соца.К'ва Тина и к'ъв Юрая ви гонят?
To затова ги споменаваме между другото ... И пак съвсем между другото , тези групи са възникнали и съществували с изричното одобрение на соц. режимите . Като в бившия СССР това ( руския рок ) си е било проект на компартията .
Като се замисля най-вече се помнят имената и песните на групи, които имаха някакво свое лице и самобитност, а не тези, които подражаваха като стил и поведение на западните.
Като стана въпрос за соца никой не се сети за една група Супермакс която беше голям хит по света и точно тогава гостува и направи Турне в България 1980, стадионите бяха пълни до откат май беше първата група от такъв ранг която идва.Не мога да го опиша що за чудо беше,е не са класическа рок група но беше нещо което никога няма да забравя.Знам че не е по темата соц групи ама исках да споделя за нещо което може би е останало като отпечатък за цял живот за много хора преживели го в онази все пак затворена система.Иначе като стана на въпрос какви изпълнители са идвали на върха на славата си сетих за едно трио Арабеск в която участва а малко по късно стана супер звезда като самостоятелна певица Сандра-една от поп иконите на 80-те и началото на 90-те.Почти в разгара на кариерата си идва и друга звезда от голям калибър царицата на евродиското Си Си Кеч мисля 86-87.Понеже видях че е писано за Неотон Фамилия според мен най-големия им хит в България беше Pago pago и до сега си го пускам от време на време.Хубави години са 80-те изобщо за музиката едни от най-големите хитове в поп и рок музиката, най-добрите рок групи и поп звезди станаха със статут на легенди именно на сътвореното тогава.
н
н