CTAHKO написа:petko.h.markov написа:CTAHKO написа:petko.h.markov написа:Китай е толкова социалистически,колкото аз съм космонавт!
Китай си е социалистическа държава, но ти космонавт няма как да станешЯ кажи коя е управляващата партия в Китай
Станко,и аз като теб съм учил в онези години.Знам какво е при социализма-100% държавна собственост.В Китай частната сега е 80%.без значение,че управляваща е
комунистическата партия.
Няма такова нещоНяма фирма без държавно участие, всичките им банки са държавни, всичките им телевизии (над 200) са държавни, за индустриалните и енергийните сектори да не говорим
Та дори и заводите на БМВ и Мерцедес са с държавно участие (китайско)
В нета има много информация за китайския тип социализъм, можеш да прочетеш. И още нещо, ние също бяхме тръгнали да се развиваме по този тип, само че едни комсомолци решиха, че не им отърва да се развиваме и побързаха да прецакат нещата и да съсипят държавата ни
Иначе сега и ние нямаше да сме по-зле от китайците, но при всяко положение щяхме да сме на светлинни години напред от сегашното ни състояние
Китай - 2 милиарда. България - 7 милиона. Дори и за кретен като теб трябва да е ясно защо техният преход продължава толкова дълго.