Русия възмутена от събарянето на съветски паметник в Полша

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: Русия възмутена от събарянето на съветски паметник в Пол

Мнениеот HoUs4oOL » 05 юли 2015 18:00

Der Schmarotzer написа:Само да попитам поляците и поддържащите ги неграмотници, какво общо имат поляците с този град до 1945 г. и кога и как е включен в границите на полската държава?
https://de.wikipedia.org/wiki/Nowa_S%C3%B3l
Щото май ще излезе, че поляците трябва да цункат нЕкои работи на руснаците, като благодарност, че тези краища, изконни немски територии, са в техните граници.

Една порода са с украинците, ония бутат паметници на човека, който им подари половината държава, а тия са първи ястреби срещу Русия, въпреки че Сталин им подари толкова земя...
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
moreni_max
Контакти:

Мнениеот moreni_max » 05 юли 2015 18:02

Темата беше за Русия и нейното възмущение. Така и не ми обяснихте какво е моралното право на Русия зад тези паметници? Какво добро е донесла червената армия на Полша? Какво добро е донесла червената армия за България? Пропускате факта, че червената армия взима половин Полша заедно със съюзника на Сталин по това време - Хитлер. Някой тука неграмотници пропускат този факт, много удобно разбира се. Пропускат и Катин. После какъв напредък е донесла Русия, като окупатор над Полша?

Нито пък в България можете да обясните какво дирят тука тези паметници на една окупационна армия, донесла три фалита, разорение и смърт за България и нейния елит преди 9.IX. Ревете, че последните 25 години нищо хубаво не се е случило, но ми е чудно от какво пишете тия мнения във форума на гонг!?! От Правец осем или руски компютър (виц направо!)

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 05 юли 2015 18:03

Още малко пояснения за пишещите тук неграмотници и обвиненията срещу СССР за нахлуването в Полша:
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0 ... 1%80_(1921)
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0 ... 0%BD%D0%B0
А тук е и истинският образ на невинните оФчици ляхите:
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 05 юли 2015 18:05

moreni_max написа:Нито пък в България можете да обясните какво дирят тука тези паметници на една окупационна армия, донесла три фалита, разорение и смърт за България и нейния елит преди 9.IX. Ревете, че последните 25 години нищо хубаво не се е случило, но ми е чудно от какво пишете тия мнения във форума на гонг!?! От Правец осем или руски компютър (виц направо!)

Тези паметници трябва да ги има, за да са ни обица на ухото. Трябва да стоят за поколенията, и никога да не се забравя символ на какво и най-вече на кого са. Срамното минало трябва най-много да се помни. Дори са ни малко руските паметници!

Потребителски аватар
moreni_max
Контакти:

Мнениеот moreni_max » 05 юли 2015 18:06

HoUs4oOL написа:Една порода са с украинците, ония бутат паметници на човека, който им подари половината държава, а тия са първи ястреби срещу Русия, въпреки че Сталин им подари толкова земя...

Ако беше малко повече начетен, щеше да знаеш, че Руснаците изтърбушват Украйна до такава степен, че в житницата на Европа хората мрът от глад: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0 ... 0%BE%D1%80
А за същия Сталин ли говориш, който премахна Полша от картата на Европа през 1939-та? И който остави Поляците вдигнали се срещу нацистите да бъдат изколени?
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0 ... 0%BE%D0%B2

Потребителски аватар
moreni_max
Контакти:

Мнениеот moreni_max » 05 юли 2015 18:07

dafquezz написа:
moreni_max написа:Нито пък в България можете да обясните какво дирят тука тези паметници на една окупационна армия, донесла три фалита, разорение и смърт за България и нейния елит преди 9.IX. Ревете, че последните 25 години нищо хубаво не се е случило, но ми е чудно от какво пишете тия мнения във форума на гонг!?! От Правец осем или руски компютър (виц направо!)

Тези паметници трябва да ги има, за да са ни обица на ухото. Трябва да стоят за поколенията, и никога да не се забравя символ на какво и най-вече на кого са. Срамното минало трябва най-много да се помни. Дори са ни малко руските паметници!

Извинявай, от какво минало трябва да се срамувам, че тези паметници да ми напомнят за него? За спасените български евреи ли? За царя обединител ли? За върнатата Южна Добруджа ли да ме е срам? Или за ген. Колев и унищожената казашка конница? А?

За избития ни елит ли след 9-ти ли? За световни учени, политици, учители, свещеници, интелектуалци, избити без съд и присъда и незаконния "Народен" съд ли!?
Последна промяна от moreni_max на 05 юли 2015 18:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dafquezz
Контакти:

Мнениеот dafquezz » 05 юли 2015 18:09

moreni_max написа:Извинявай, от какво минало трябва да се срамувам, че тези паметници да ми напомнят за него? За спасените български евреи ли? За царя обединител ли? За върнатата Южна Добруджа ли да ме е срам? Или за ген. Колев и унищожената казашка конница? А?

Не си ме разбрал. Трябва да ти напомнят за времето след девети. За да не го повтаряме никога.

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 05 юли 2015 18:09

HoUs4oOL написа:
Der Schmarotzer написа:Само да попитам поляците и поддържащите ги неграмотници, какво общо имат поляците с този град до 1945 г. и кога и как е включен в границите на полската държава?
https://de.wikipedia.org/wiki/Nowa_S%C3%B3l
Щото май ще излезе, че поляците трябва да цункат нЕкои работи на руснаците, като благодарност, че тези краища, изконни немски територии, са в техните граници.

Една порода са с украинците, ония бутат паметници на човека, който им подари половината държава, а тия са първи ястреби срещу Русия, въпреки че Сталин им подари толкова земя...

Всичко е въпрос на провеждане на качествена пропаганда.
Обаче и друго трябва да се вземе предвид - този тип паметници играе ролята на препикаването/маркирането на територия. Както са паметниците на Съветската армия по Европата, така и на американската армия пак там, а сега и у нас. И разбира се опитът на определени кръгове за тяхната десакрализация - къде успешно, къде по-малко успешно (опитът за десакрализация на соросоидите и на атакистите - паметникът на съветската армия и този на американската армия).
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 05 юли 2015 18:11

dafquezz написа:
moreni_max написа:Извинявай, от какво минало трябва да се срамувам, че тези паметници да ми напомнят за него? За спасените български евреи ли? За царя обединител ли? За върнатата Южна Добруджа ли да ме е срам? Или за ген. Колев и унищожената казашка конница? А?

Не си ме разбрал. Трябва да ти напомнят за времето след девети. За да не го повтаряме никога.

По тази логика, мисля че е крайно време да направим паметници и за след 10 ти. :roll:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
moreni_max
Контакти:

Мнениеот moreni_max » 05 юли 2015 18:12

dafquezz написа:

Има си музеи за тази цел. В нашите градове трябва да има паметници на български герои, не на окупатори. Това е срам.

Върни се в “Свободна зона”