Най-лошият възможен съветник е паниката. Някой излиза с едно твърдение на база на едни данни и бие камбаната, така че хората да почнат да кършат пръсти.
Първо, ние нямаме сериозно изследване по въпроса, за да направим точна преценка на ситуацията. А имай предвид, че статистиката е една от най-коварните науки. Един резултат от нея никога не може да се тълкува еднозначно, а в зависимост от целите, може и да се нагласи според желанията.
Второ, имаше доста мнения, които коментираха нещата в съвсем друга светлина и звучаха доста логично. Кое ви кара да не ги възприемате?
Трето, не забравяйте, че и циганите влизат в категорията "емигрант". В повечето случаи, когато европата пищи от българите, то става въпрос именно за такива "българи". Освен това си мисля, че необразована група от хора има много по-малко шансове да надделее над образованата. С всички уговорки за качеството на образованието ни.
Четвърто, и аз не харесвам никак "еврейският" съюз / както го наричам /, но гледам да се съобразявам с реалностите, а те са, че членуваме в него и ще ни коства неимоверно много във всяко едно отношение да излезем от тази структура към настоящия момент. Да не говорим, че разни субекти в този форум се опитват да ни убеждават, че е по-добре да влезем в друга такава, в която щели сме да бъдем по-добре. От трън та на глог бих казал аз. Иначе съм съгласен, че трябва да се опитаме да диверсифицираме опциите пред нас, но не по този радикален начин.
Пето, проблем ни е, че и в настоящето ни положение не искаме да видим възможностите, които имаме и да се възползваме максимално от тях, а искаме да разрушим "къщичката" из основи. Вече ти дадох пример в един преден коментар- и сега имаме що годе читави закони, но проблема не е да създаваме нови, а да накараме изпълнителите им да започнат да ги прилагат в по-голяма степен. Поне на този етап, а в подходящ момент да потърсим подобряването им според нуждите и потребностите ни. Не ни трябват някакви екстравагантни идеи, когато не сме се възползвали почти никак от съществуващите.
Демографската катастрофа в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Демографската катастрофа в България
Ти имаш ли съмнения, че картината е песимистична, че емиграцията се увеличава с всяка година и че тенденциите при раждаемостта са точно такива? Та много изследвания показват, че демографска криза има и в най-развитите европейски страни, чийто стандарт уж гоним. Та те поради някаква причина са си изградили този мултикултурен модел, явно имат някакви ползи от него или са имали към определен момент, но ние нали срещу него искаме да се борим? Мерките, които предлагаш, които голяма част от политиците ни предлагат могат да се обобщят горе долу така:
Имаме един много гладен човек (събирателно за народа) и един друг (събирателно за държавата), който притежава някакви пари. Ти предлагаш с тези пари единият да купи на другия семена, да му каже да си ги работи и да яде от това, което си засади. Само дето това може да стане най-рано след няколко месеца, време за което първият няколко пъти би умрял от глад и съответно това, което първият ще предпочете е да няма никакво вземане-даване с втория, а да си търси късмета на друго място - нещо което се случва в момента. На това друго място той пак може да е градинар, но със сигурност би получил една огромна заплата срещу труда си и то почти веднага. Помисли си при какви условия би се върнал при този със семената, дори и да се е намерило кой да ги засади?
Моите идеи са, че двамата от самото начало трябва да действат в екип. Да търсят начини как да множат тези пари, без да се съобразяват дали някой ще им забранява да дават тези пари за нещо, различно от семена.
Имаме един много гладен човек (събирателно за народа) и един друг (събирателно за държавата), който притежава някакви пари. Ти предлагаш с тези пари единият да купи на другия семена, да му каже да си ги работи и да яде от това, което си засади. Само дето това може да стане най-рано след няколко месеца, време за което първият няколко пъти би умрял от глад и съответно това, което първият ще предпочете е да няма никакво вземане-даване с втория, а да си търси късмета на друго място - нещо което се случва в момента. На това друго място той пак може да е градинар, но със сигурност би получил една огромна заплата срещу труда си и то почти веднага. Помисли си при какви условия би се върнал при този със семената, дори и да се е намерило кой да ги засади?
Моите идеи са, че двамата от самото начало трябва да действат в екип. Да търсят начини как да множат тези пари, без да се съобразяват дали някой ще им забранява да дават тези пари за нещо, различно от семена.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Neo M написа:Най-лошият възможен съветник е паниката. Някой излиза с едно твърдение на база на едни данни и бие камбаната, така че хората да почнат да кършат пръсти.
Първо, ние нямаме сериозно изследване по въпроса, за да направим точна преценка на ситуацията. А имай предвид, че статистиката е една от най-коварните науки. Един резултат от нея никога не може да се тълкува еднозначно, а в зависимост от целите, може и да се нагласи според желанията.
Второ, имаше доста мнения, които коментираха нещата в съвсем друга светлина и звучаха доста логично. Кое ви кара да не ги възприемате?
Трето, не забравяйте, че и циганите влизат в категорията "емигрант". В повечето случаи, когато европата пищи от българите, то става въпрос именно за такива "българи". Освен това си мисля, че необразована група от хора има много по-малко шансове да надделее над образованата. С всички уговорки за качеството на образованието ни.
Четвърто, и аз не харесвам никак "еврейският" съюз / както го наричам /, но гледам да се съобразявам с реалностите, а те са, че членуваме в него и ще ни коства неимоверно много във всяко едно отношение да излезем от тази структура към настоящия момент. Да не говорим, че разни субекти в този форум се опитват да ни убеждават, че е по-добре да влезем в друга такава, в която щели сме да бъдем по-добре. От трън та на глог бих казал аз. Иначе съм съгласен, че трябва да се опитаме да диверсифицираме опциите пред нас, но не по този радикален начин.
Пето, проблем ни е, че и в настоящето ни положение не искаме да видим възможностите, които имаме и да се възползваме максимално от тях, а искаме да разрушим "къщичката" из основи. Вече ти дадох пример в един преден коментар- и сега имаме що годе читави закони, но проблема не е да създаваме нови, а да накараме изпълнителите им да започнат да ги прилагат в по-голяма степен. Поне на този етап, а в подходящ момент да потърсим подобряването им според нуждите и потребностите ни. Не ни трябват някакви екстравагантни идеи, когато не сме се възползвали почти никак от съществуващите.
Точно демографският проблем у нас е най-явният. За всичко останало може да се създаде изкривена представа, че нещата са лоши/добри чрез тълкуване под различен ъгъл, чрез заблуждения или дори лъжи, но при демографската ситуация това не може да се случи. Като излизат данни, че раждаемостта е рекордно ниската, че смъртността се увеличава, че средната възраст на населението се повишава, че емиграциите са повече от имиграциите и т.н., то картинката е ясна и няма никакви възможности за тълкуване. Какви са тези мнения, които коментират нещата в друга светлина?
По въпроса за циганите, нашите цигани са най-слабо подвижните и най-неприспособимите в сравнеие с целия цигански етнос по света. Имам предвид, че голяма част от тях са се установили тук и не напускат страната, а голяма част от тези, които отиват в чужбина след определено време се завръщат отново тук.
Европейкият съюз изобщо не е виновен и по никакъв начин не ни пречи за справянето с демографската ситуация. Дори обратното, помага финансово за повишаване на образователното равнище сред циганите, само че обучението им у нас се извършва по един нелеп начин.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
Абе, аз се чудя на хората, които пишат тук с такова спокойствие, че даже се опитват да ни убеждават, че всичко е ок.
Цигани ли са или просто българи с промити от глобалистката пропаганда мозъци, че не виждат очевАдното ?!
А, то е, че България е в тотална демографска катастрофа !
И не само количественото изменение/намаляване на населението е важно. По-важно е качественото изменение.
Защото има региони, в които 10 новородени са в съотношение 7 циганета, 2 турчета и само 1 българче.
Да не говорим, че тази година броят на родените НЕбългарчета надхвърля броя на родените българчета.
Ако някой "специалист" тук може да ми каже поне 1 държава в света, в която коренното население да е малцинство ще се съглася, че няма място за паника.
Да, но такава НЯМА !!!
България ще е първата страна в съвременния свят, в която традиционното население скоро ще е малцинство, а след още 50-ина години ще изчезне напълно от лицето на земята.
Цигани ли са или просто българи с промити от глобалистката пропаганда мозъци, че не виждат очевАдното ?!
А, то е, че България е в тотална демографска катастрофа !
И не само количественото изменение/намаляване на населението е важно. По-важно е качественото изменение.
Защото има региони, в които 10 новородени са в съотношение 7 циганета, 2 турчета и само 1 българче.
Да не говорим, че тази година броят на родените НЕбългарчета надхвърля броя на родените българчета.
Ако някой "специалист" тук може да ми каже поне 1 държава в света, в която коренното население да е малцинство ще се съглася, че няма място за паника.
Да, но такава НЯМА !!!
България ще е първата страна в съвременния свят, в която традиционното население скоро ще е малцинство, а след още 50-ина години ще изчезне напълно от лицето на земята.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]
[/center][center]
...
...
[/center]Re: Демографската катастрофа в България
viali69 написа:Абе, аз се чудя на хората, които пишат тук с такова спокойствие, че даже се опитват да ни убеждават, че всичко е ок.![]()
А, то е, че България е в тотална демографска катастрофа !![]()
Да, но такава НЯМА !!!
Виали, на мен лично, а вярвам и на преобладаващата част от пишещите темата, ми е интересно какви възможни мерки виждаш за справяне с проблема.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Упамекано вън от Байерн!
Не на здравния фашизъм!
Tommi, никоя от тези цифри не ти дава причините за тази статистика. Достатъчен е факта, че водим дискусия как може да се преодолее тази тенденция. Ако се знаеше ясно, защо се получава така, тогава нямаше да има нужда да коментираме кои са те. Може би не съм се изразил правилно, но не казвам, че няма такъв срив. Дори съществува възможността един ден тия, в графата "емигранти", да се завърнат в родината и нещата коренно да се променят. Дали ще стане е отделен въпрос. Е, аз имам някакви предложения по въпроса, но на някои от вас не им се нравят и си мислят, че с драконовски мерки ще решат проблемите- и този, и другите в тази държава. С въвеждането на цензове, с ергенски данъци и т.н. Няма да се получи. Тези неща не действат по метода "мъж го искам, сега го искам". Увеличението на акциза на цигарите например, доведе до увеличаване на контрабандата, а не до намаляване на пушачите. Пък как се учат нашите цигани аз не мога да преценя. Истината е, че гледах един репортаж за някакви села с преобладаващо циганско население и видях с очите си да пълнят класните стаи, да рецитират стихотворения на Ботев, Вазов и други автори, да отговарят на въпроси по история и география. Отделно твърдяха, че искат да се учат и да постигнат нещо в живота. Изненадата ми бе не толкова, че вършат описаните от мен неща, а че ако само ги слушах и не знаех какви са по етнос, то никога нямаше да предположа, че са такива. Щото нито говореха развален български, нито разсъжденията им бяха елементарни. Лошото е, че в момента те са по-гъвкави от нас. Някой ходи и им обяснява правата и те си ги търсят. Вярно, само тези, които ги облагодетелстват и им дават възможност да живеят на гърба на държавата, но ние и толкова не правим. След като е така, тогава нямаме право да се оплакваме. Имаме възможност да се опитаме да поправим нещата. Възможности винаги има, въпроса е дали ги искаме?!
Не помня все още да съм обвинявал Европа за каквото и да било в тази тема, така че вярвам, че забележката ти не бе към мен.
Не помня все още да съм обвинявал Европа за каквото и да било в тази тема, така че вярвам, че забележката ти не бе към мен.
Не съм отправял забележки нито към теб, нито към някой друг, просто коментирам. За Европа просто споменах, че не пречи и не ни ограничава в борбата с демографския проблем.
Относно организацията на обучението на циганите написах, че е нелепа, защото в момента се провеждат някакви образователни инициативи, без никаква стратегия и визия, а просто за да се усвоят европейските пари. Например плащат на циганите, за да присъстват на обученията, ходят 80-годишни циганки за да се образоват (за да вземат парите), липсващ контрол върху усвояваните знания и други подобни неща. Иначе моето мнение твърдо е, че образованието на този етнос е една от малкото възможности, които могат да разрешат проблемите с промяната на етническата структура на населението. При нас ситуацията е изключително сложна, защото са необходими както мерки, стимулиращи раждаемостта в една етническа група, така и мерки, които ограничават раждаемостта в други етнически групи, без да е налице дискриминация.
Статистическите данни и различните показатели наистина не дават насоки за справяне с установените проблеми, просто разбрах написаното от теб по друг начин.
Относно организацията на обучението на циганите написах, че е нелепа, защото в момента се провеждат някакви образователни инициативи, без никаква стратегия и визия, а просто за да се усвоят европейските пари. Например плащат на циганите, за да присъстват на обученията, ходят 80-годишни циганки за да се образоват (за да вземат парите), липсващ контрол върху усвояваните знания и други подобни неща. Иначе моето мнение твърдо е, че образованието на този етнос е една от малкото възможности, които могат да разрешат проблемите с промяната на етническата структура на населението. При нас ситуацията е изключително сложна, защото са необходими както мерки, стимулиращи раждаемостта в една етническа група, така и мерки, които ограничават раждаемостта в други етнически групи, без да е налице дискриминация.
Статистическите данни и различните показатели наистина не дават насоки за справяне с установените проблеми, просто разбрах написаното от теб по друг начин.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
doktora25 написа:viali69 написа:Абе, аз се чудя на хората, които пишат тук с такова спокойствие, че даже се опитват да ни убеждават, че всичко е ок.![]()
А, то е, че България е в тотална демографска катастрофа !![]()
Да, но такава НЯМА !!!
Виали, на мен лично, а вярвам и на преобладаващата част от пишещите темата, ми е интересно какви възможни мерки виждаш за справяне с проблема.
Аз лично съм на мнение, че каквито и мерки да се вземат, границата от която нещата са обратими вече е премината
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
doktora25 написа:Виали, на мен лично, а вярвам и на преобладаващата част от пишещите темата, ми е интересно какви възможни мерки виждаш за справяне с проблема.
Докторе, много трудна задача ми даваш !
Ако знаех решенията на всички проблеми на родината ни, вероятно щях да жертвам личното си благополучие и да поведа народа ни в правилната посока. Нямам такива претенции обаче да съм специалист по всичко.
Нещо, което е съсипвано десетилетия, няма как да бъде поправено за няколко години.
За да се обърне тенденцията обаче според мен има два начина.
Единият е да стане чудо. Историята доказва, че когато един народ се почувства застрашен от изчезване той започва да се възпроизвежда противно на всякакви социални и материални закони. Такъв е бил случаят с нашия народ в края на турското робство. Тогава въпреки националния гнет във всяко българско семейство е имало поне по 4-5 деца.
В днешните условия обаче на такова чудо не се надявам.
Не вярвам, че българите може да оцелеят в рамките на ЕС като нация и етнос !!!
Останем ли в ЕС всеки закон поощряващ раждаемостта сред етническите българи ще бъде тълкуван като дискриминиращ останалите етноси. Това прави невъзможно поощряването на българската раждаемост, докато сме с Брюксел.
Тук идва и второто по-прагматично решение на проблема.
А, именно - смяна на системата !
Незабавно излизане на България от ЕС и връщането и в лоното на Русия. Възстановяване на собствената икономика с помощта на руските ресурси, които можем да изтъргуваме в замяна на политическо влияние на Москва у нас.
Работещи предприятия ! Работа за всички млади хора.
Ограничаване на емиграцията ! Напуснем ли ЕС веднага ще върнат визите за българите, което ще ограничи емиграцията. Ако е нужно ще се въведе и временно затваряне на границите на България за няколко години или направо за 1 десетилетие.
Сега може това да ви се стори невъзможно и дори налудничаво, но когато става въпрос за спасението на нацията и държавата всичко е позволено !!!
Промяна на именната система в България. Всяко новородено да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с българско име от Български именник.
Бащините имена и фамилиите може да си остават малцинствени. Така след 3 поколения ВСИЧКИ в България ще носят български имена !
Това са само част от мерките, които могат да се вземат.
Разбира се, за да не се нарушат правата на малцинствата за тях може временно границите да бъдат отворени. Примерно за срок от 1 година. Който не е съгласен с провежданата от България политика за спасяване на нацията може да напусне страната в този гратисен период.
Може да е крайно всичко това, но когато трябва да се спасява Майка България - няма и не трябва да се съобразяваме с никого и нищо !!!!!
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]
[/center][center]
...
...
[/center]- Балкански Орел
- Контакти:
Станко стига си срал, ти си срам за идеите които изповядваш, щом си се предал от сега твоето място не е в тази тема. ! Кво си ми ги сложил тея емотиконки смотаните, ти май си от черната боя а ? Те **** ...
[center]Levski & Lazio[/center]