BLUE CHAMPIONS написа:vaskonti написа:А ти наистина ли смяташ, че тези уж нови симптоми не съществуват наистина и че няма такива болни хора, вманиачени по тези изброни неща? При ОКР можеш да се вманиачиш към всичко, ама абсолютно всичко което може или не може да ти хрумне.
Просто вече е смешно навсякъде и във всичко да се вижда конспирация...
Как мислиш, дали на "лошите" им трябва да измислят нова диагноза ако решат за затворят някой "инакомислещ и свободолюбив" човек? Какво им пречи и сега да кажат, че е шизофреник и тва е?
Ами да ти кажа на мен никак не ми е смешно да се интересувам от така наречената "конспирация" и хората търсещи правдата. Просто защото виждаш и осъзнаваш несправедливостите в света в който живеем. И като следиш и навръзваш нещата, стигаш до някакви заключения. За теб са "конспирации", защото не ти се занимава с проучване, търсене и анализиране, предпочиташ готовата поднесена наготово информация, а тя обикновенно е такава, каквато някой е пожелал да я поемеш в определен вид, а за такива като мен, вместо "конспирация", предпочитат да я нарекат теория на вероятностите примерно и парадоксалното в случая е, че смешното е не виждането на "конспирация", а приемането само и единствено на готовата поднесена информация и отхвърлянето с присмех на всякаква друга вероятност. На това му викат "да си заровиш главата в земята", щото нали се сещаш коя част на тялото остава да стърчи нагоре?![]()
И днес не могат да ме затворят за тези неща с диагноза "шизофреник", защото ще има ответна реакция. Всичко се премисля с 2 хода напред, за да бъда "озаптен" напълно законово, според правилата и най-важното: с одобрение на обществото!
Напротив, чета доста книги и гледам филми за тези неща. Някои от тях съм склонен да приема за реални, но всичко ли трябва да приемам за истина?! Ти това правиш - попаднеш на някоя статия и айдеее - написаното си е чиста истина и става въпрос за заробване!
В случая с ОКР нещата са повече от кристално ясни и безспорни. В момента е много по-лесно да те затворят с диагноза шизофрения защото това заболяване в много случаи е по-трудно разпознаваемо. Докато при ОКР нещата са повече от ясни, от самолет се вижда, че даденият човек има проблем и се вижда добре какъв. Очевидно ти изобщо не си виждал такива хора и не можеш да си представиш за какво става въпрос. Освен това точно шизофренията може да бъде опасна за околните, докато при ОКР проблемът го отнася най-вече болният. И евентуално неговите близки, които трябва да се съобразяват с манията му да седи до ключалката денонощно или да си мие ръцете, пак денонощно. Точно за това ако някой те набележи, ще те затворят за шизофрения, а не защото си изкупил течния сапун в целия град.