Технологиите на съвремието ни:"Чипирането"на хората започна.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Технологиите на съвремието ни:"Чипирането"на хората започна.

Мнениеот vaskonti » 19 мар 2013 19:36

BLUE CHAMPIONS написа:
vaskonti написа:А ти наистина ли смяташ, че тези уж нови симптоми не съществуват наистина и че няма такива болни хора, вманиачени по тези изброни неща? При ОКР можеш да се вманиачиш към всичко, ама абсолютно всичко което може или не може да ти хрумне.
Просто вече е смешно навсякъде и във всичко да се вижда конспирация...
Как мислиш, дали на "лошите" им трябва да измислят нова диагноза ако решат за затворят някой "инакомислещ и свободолюбив" човек? Какво им пречи и сега да кажат, че е шизофреник и тва е?

Ами да ти кажа на мен никак не ми е смешно да се интересувам от така наречената "конспирация" и хората търсещи правдата. Просто защото виждаш и осъзнаваш несправедливостите в света в който живеем. И като следиш и навръзваш нещата, стигаш до някакви заключения. За теб са "конспирации", защото не ти се занимава с проучване, търсене и анализиране, предпочиташ готовата поднесена наготово информация, а тя обикновенно е такава, каквато някой е пожелал да я поемеш в определен вид, а за такива като мен, вместо "конспирация", предпочитат да я нарекат теория на вероятностите примерно и парадоксалното в случая е, че смешното е не виждането на "конспирация", а приемането само и единствено на готовата поднесена информация и отхвърлянето с присмех на всякаква друга вероятност. На това му викат "да си заровиш главата в земята", щото нали се сещаш коя част на тялото остава да стърчи нагоре? ;)
И днес не могат да ме затворят за тези неща с диагноза "шизофреник", защото ще има ответна реакция. Всичко се премисля с 2 хода напред, за да бъда "озаптен" напълно законово, според правилата и най-важното: с одобрение на обществото!

Напротив, чета доста книги и гледам филми за тези неща. Някои от тях съм склонен да приема за реални, но всичко ли трябва да приемам за истина?! Ти това правиш - попаднеш на някоя статия и айдеее - написаното си е чиста истина и става въпрос за заробване!
В случая с ОКР нещата са повече от кристално ясни и безспорни. В момента е много по-лесно да те затворят с диагноза шизофрения защото това заболяване в много случаи е по-трудно разпознаваемо. Докато при ОКР нещата са повече от ясни, от самолет се вижда, че даденият човек има проблем и се вижда добре какъв. Очевидно ти изобщо не си виждал такива хора и не можеш да си представиш за какво става въпрос. Освен това точно шизофренията може да бъде опасна за околните, докато при ОКР проблемът го отнася най-вече болният. И евентуално неговите близки, които трябва да се съобразяват с манията му да седи до ключалката денонощно или да си мие ръцете, пак денонощно. Точно за това ако някой те набележи, ще те затворят за шизофрения, а не защото си изкупил течния сапун в целия град.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 03 апр 2013 13:55

Президентът Барак Обама предложи да бъдат инвестирани 100 милиона долара в проект за изследване на човешкия мозък, наречен Инициатива за изследване на мозъка с иновативни модерни невротехнологии (BRAIN - Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies), предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
Програмата ще бъде финансирана със 100 милиона долара от бюджета за фискалната 2014 г. Белият дом ще публикува идната седмица проектобюджета на правителството за 2014 г.

"Инициативата ще ускори разработването и прилагането на нови технологии, с които изследователите ще получават динамични изображения на мозъка. Те ще показват как отделните мозъчни клетки и сложните нервни окончания взаимодействат със скоростта на мисълта", гласи декларация на Белия дом.

"Тези технологии ще отворят нови възможности да се изследва как мозъкът запомня, обработва, използва, складира и изтрива големи количества информация и да се хвърли светлина над сложните връзки между мозъчната дейност и поведението", се казва в декларацията, цитирана от Ройтерс.

:roll:
[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 03 апр 2013 15:10

Такъв проект за изследване би бил от изключителна важност за хората. Ние просто не знаем как работи мозъкът ни, за да го използваме пълноценно. Той си остава пълна мистерия за медицината и науката като цяло. Въпреки, че само преди няколко дена мисля, че японците (не съм много сигурен в момента дали бяха те) разработиха слушалки, които засичат и обработват мозъчни вълни. И свързани с музикален плеър, ако си намислиш дадена песен от наличните в плеъра, скушалките намират и ти пускат песента :) Това е доста голям крачка напред.
Относно чипирането, аз съм далеч от мисълта, че ще се направи с главна цел четене на мисли, следене къде ходиш на излет през уикендите, с какво се занимаваш в свободното време и такива глупости... Целта е да бъдеш маркиран с "номерче" както затворниците в затвор за по лесен контрол върху собственоста ти, дейноста ти, парите ти... и от там до свободната ти воля. Т.е. тя ще бъде потискана и загубена. Такова е "модерното робство". По някакъв начин съм твърдо убеден, че целта е и хартиените пари да бъдат много скоро заменени с виртуални. Затова и съм публикувал темата за смъртта на парите. Там по елементарен и лесно смилаем начин е описано как ще стане плавно това.
Така и така вдигнахме темата, ще повдигна още малко поводи за размисъл. Още от 2006г. се е потвърдило, че R.F.I.D-чиповете в паспортите са силно уязвими от хакване, а четец за тях можело да се намери в интернет за около 200 евро :roll: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=q-WIyaWfwXk[/youtube] Доколкото знам технологията при чиповете не подлежи на развитие и усъвършенстване. И въпреки, че е уязвима и незащитена тази система се лансира в САЩ, Русия, Бразилия, Мексико...вече и в България. ЗАЩО??? Аз нямам друг отговор, освен че целта е първо да бъде въведена и разпространена, а чак след това ще започнат нужните мерки за обезопасяването и защитата и. Спретва се едно по-мащабно атентатче с хиляди жертви, "доказват" се терористите с хакнати чипове и сменена самоличност и за наша безопасност и сигурност ще се наложи тези чипове да бъдат вкарани в тялото. Откажеш ли- значи си терорист и подсъдим. Виждате ли колко е лесно и чисто...а само до преди няколко години беше в сферата на фантастиката.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 май 2013 16:43

Британски учени са разработили сензор, който се имплантира в тялото и следи за цялостния здравен статус на пациента. Ако той се разболява, чипът веднага сигнализира, пише в. "Дейли мейл".
Устройството е наречено дигитален здравен помощник, но официалното му название е SPHERE - Sensor Platform for Healthcare in a Residential Environment. То долавя и най-малката промяна в движението на притежателя му, на неговите навици, диета, тегло, настроение и сърдечен ритъм, пише изданието, цитирано от БТА.

Сензорът може да предупреждава, когато пациентът неправилно взима своите лекарства и може да разпознае симптомите на инфаркт, като засича необичайните движения на тялото и изражения на лицето. Сензорите могат да бъдат поставени както в дома, в дрехи и в украшения, така и в самото тяло на човека.

Новият продукт е съвместна разработка на специалисти от университетите в Бристол, Саутхамптън и Рединг. Той ще бъде в помощ на пациентите 24 часа в денонощието и ще предупреждава за много здравни проблеми, които понякога остават неразкрити - депресии, напълняване, сърдечни и мускулни проблеми. SPHERE може да подаде животоспасяващ алармен сигнал при сърдечна криза.

:mrgreen:
[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 12 май 2013 19:29

vaskonti написа: :mrgreen:

"Не можем да избягаме от съдбата си!", не вярваш в тази сентенция, нали?! Да, и аз не вярвам, това е клише ;) МОЖЕМ!...но не искаме да повярваме, че сме способни да го направим :)
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 май 2013 19:41

BLUE CHAMPIONS написа:
vaskonti написа: :mrgreen:

"Не можем да избягаме от съдбата си!", не вярваш в тази сентенция, нали?! Да, и аз не вярвам, това е клише ;) МОЖЕМ!...но не искаме да повярваме, че сме способни да го направим :)

За да избягаш от съдбата си трябва да си наясно каква е тя в бъдеще, а не каква си мислиш, че е.
Но все пак, за мен всеки човек сам си гради съдбата, нещата не са предопределени.
[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 12 май 2013 19:51

vaskonti написа:За да избягаш от съдбата си трябва да си наясно каква е тя в бъдеще, а не каква си мислиш, че е.
Но все пак, за мен всеки човек сам си гради съдбата, нещата не са предопределени.

Няма как да бъдеш наясно за бъдещето си, нито да мислиш че знаеш, че си наясно. Хората не се раждаме с оракулски способности :lol: НО, когато имаш и ти се дават някакви предпоставки за определен развой, отхвърлянето му, заклеймяването и усмиването са най-успешния начин да си останеш просто пасивен наблюдател или така наречен реалист :oops:

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 12 май 2013 20:00

Ами това е въпрос на гледна точка и на тълкуване на фактите. Ти виждаш заробване, аз виждам полезна технология.
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 26 юли 2013 17:11

Екип японски учени разработи свръхтънък чип, който може да бъде имплантиран в човешкото тяло, за да следи физическото му състояние.
Интегралната схема е под формата на тънко фолио, което е много леко и гъвкаво. Чипът продължава да работи, дори при разтегляне или намачкване, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според изследователите от Токийския университет, автори на разработката, чипът ще може да следи многобройни показатели, като телесна температура, кръвно налягане, движенията на мускулите и пулса. На базата на чипа може да бъде разработен и сензор, който ще позволи на хора с увреждания да задействат уреди чрез уста или с други части на тялото си.

"Чипът може да бъде закрепен към всякакви повърхности и той не ограничава движенията на човека, на когото е поставен", обясни ръководителят на екипа проф.Такао Сомея, чиято разработка беше публикувана в научното списание "Нейчър".

Дебелината на новия чип е само 2 микрометра. Той е 30 пъти по-тънък от обикновен лист хартия. Интегралната схема работи и в солена среда, устойчива е на пот и може да бъде имплантирана и вътре в човешкото тяло.

http://it.dir.bg/news.php?id=14544793
:)
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 08 авг 2013 13:13

Лицето става ПИН код и заменя банковите карти
News.dir.bg - 8 август 2013, 09:26
Финландска компания ще прилага система за безкасово разплащане, която ще е най-бързата в света и която вместо традиционните банкови карти с ПИН код, ще използва човешкото лице като своеобразен ПИН код.

Системата е разработена от фирмата Уникул. Вместо терминално устройство, което разчита банковите данни от банковата карта, системата ще бъде съставена от устройства, които ще разпознават лицето на човека, който иска да извърши плащането, пише в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Според фирмата трансакциите ще стават много бързо, само за 5 секунди. Механизмът ще попречи и на феномена на клонирането, защото човешкото лице със своята уникалност не се клонира.

Към терминалните устройства от системата ще има камера, които ще "разглеждат и идентифицират" самоличността на човека, който иска да извърши плащане по безкасов път.

Според един от създателите на проекта Руслан Пизаренко системата ще работи дори при близнаци и ще ги разпознава.

Механизмът, в основата на който ще бъде заложен математически модел, ще бъде в състояние да разпознава и дали човекът, който иска да извърши трансакциията, показва истинското си лице или се е маскирал.
[/center]

Върни се в “Свободна зона”