Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
баничката
Контакти:

Re: Пълната забрана за пушачите остава в сила!

Мнениеот баничката » 18 дек 2012 20:30

Или да остане забраната както е сега тотал,
или да се разреши тотал както 90- те да няма маси за непушачи.

Средно положение нЕма- не може две маси да са непушачи и съседните 2 с пепелници-
това пък е гавра , недопустима подигравка и малоумие,

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 18 дек 2012 20:40

CTAHKO написа:
Lyubooo написа:на последния фирмен банкет, пушачите бяха гонени извън заведението да си чешат отровната краста, което пък ги караше да се бъзикат злорадо с останалите, че извън заведението имало повече хора отколкото вътре!
мтака, да отбележа ако не сте забелязали, какво става в горното изречение:
- това е банкет и не е задължително присъствието, но все пак пушачите са дошли! което автоматично парира глупостите че закона намалявал клиентите в заведението! ше кажете, че това е банкет и шефа плаща, но това само ще ви вкара автогол, защото ще покаже че пушачите са и егоистични далавераджии, защото един непушач, нямаше да се полакоми от безплатната храна и щеше да си остане в къщи, само и само да не го опушат с отровен дим!
- другото е че пушачите имат претенцията, че те са основната клиентела на заведенията, и че те работят главно за тях и не би трябвало да им намаляват кефа с разни забрани! това си е Без Коментар!
отделно да добавя че пушачите са една група от хора, които скатават яко от работното време, когато упражняват вредния си навик! също така почти всички от тях си признават, че са пристрастени към цигарите, а като добавим, че и на кутийките с цигари, пише колко са опасни те за здравето, то съвсем спокойно можем да заключим, че ПУШАЧИТЕ СА ТУМОРА НА СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО!!!
истинските европейци са го разбрали това и са си го регламентирали, но при нас явно 5-вековното ни ориенталско робство си казва думата!

само да вметна че до преди този закон, десетилетия наред непушачите излизаха извън заведенията, навънка в студа, само и само да успеят да си вземат една глътка чист въздух!!!

Толкова глупости в един пост не бях чел скоро :lol: Обясни ми в Швейцария как са го регламентирали 8-) Те по-малко европейци ли са от нас :?

Станко, от моя гледна точка, всеки твой пост в тази тема е глупост.Ти защитаваш своето право да нарушаваш правото ми на чист въздух в заведение, където и на мен понякога ми се посядва.Не, не съм с инвентарен номер, както ви се иска на вас, кръчмарите, но всеки има право на спокойно прекарване на час-два в някое заведение, а не да се задавя от лютив цигарен дим, защото на Станко, Етиловия алкохол, Зуека и подобната им пасмина им си иска да ходят на заведение, ама само ако се пуши.Ми вие, като сте толкова ходещи, защо не ходите и когато не се пуши... нали това ви е вторият дом, защо го зарязвате?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
bezpanika
Контакти:

Мнениеот bezpanika » 18 дек 2012 20:42

Защо смениха стария режим със зали за пушачи и непушачи??? За какъв му е на непушача да влиза в залата за пушачи??? Да го д. хат , става доста време вече не ходя по заведения , щото за кафе , трябва да излизам навън. И не съм само аз!!!Наблюдавам кафе което посещавах ежедневно преди работа с познати за кафе сутрин.Нямаше свободни места. А сега , една ,две маси сутрин. Вече махнаха две сервитьорки/едната беше страшна/. Предлагам да бъдат увеличени данъците на непушачите , за да изплащат помощите на уволнените сервитьорки , бармани и др. в кафетата , които ние пушачите вече не посещаваме.

Потребителски аватар
Modors
Контакти:

Мнениеот Modors » 18 дек 2012 21:17

Изображение
[rimg]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/430642_444642558927849_2091061835_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
za nas e toj religiq
Контакти:

Мнениеот za nas e toj religiq » 18 дек 2012 21:24

drvasko98 написа:
za nas e toj religiq написа:Ще са въздържа от обидни думички, засега. Доколкото знам, автомобилите се ползват предимно на открито и съответно всичките вреди от експозицията на техните газове и други вредни вещества се разреждат така да се каже с нормалния въздух и достигат до човешкото тяло под определена концентрация, която е в хиляди пъти по-ниска от тази в гараж. Следователно цитираният опит не е точен.

Около 80-85 % от заболелите от рак на белия дроб са пушачи. За останалите 15-20 % роля имат някои други от познатите рискови фактори. В България по мои наблюдения този % е по-висок

Добре де какъв ти е дерта на теб ? Ние сме пушачите , ние ще мрем от рак ! Че даже и си плащаме за това на държавата ни ! Като са се загрижили толкова за здравето ни защо не забранят тютюна след като е толкова вреден , а забраняват пушенето ?????????

Ще се пробвам да ти обясня дертовете. На държавата (далеч не само нашата, а на всяка такава) дертовете са и, че трябва да се плащат огромни медински и немедициски (изразени в трудозагуба) разходи за нещо, което може да се предотврати и средствата могат да отидат другаде. Личният дерт е, че "мренето" обикновено не става така ,както ти си го мислиш - внезапно и готино, а бавно, болезнено и мъчително, както за теб самия, но и за тези, които към този момент дай Боже да те обичат и ще са наоколо - жена, деца, а понякога и майка и баща. А всъщност пушенето не знам някой да го е забранил, все още. прави се опит да се коригира нормата (пушене) към норма (непушене). Нещо което в т.н. цивилизован свят (термин, окйто не харесвам въобще) на практика се случи в последните 10 години.

Евала на последното мнение. Потребителят ACM ми става фаворит в този форум[/quote]

Стига сте ни чели морал !!! Наясно сме и с рисковете и с последиците от цигарите ! Никой не задължаваме да пуши ! Искаме да имаме права както и всички останали граждани на тая шибана държава и някой да чуе мнението ни по въпроса , а не да ни се налага такова !!!! Ти като си наясно обясни ми всички пушачи ли умират от рак на белия дроб ? И въобще колко като процент от пушачите умират от това заболяване ? Ако от 100 умира 1 което никак не ми се вярва даже , можем да направим една елементарна сметка за големите разходи по нас , които твърдиш че има държавата ! Ако в страната умират 100 човека годишно от рак на белия дроб със сигурност за тях не се изразходват повече от 2 милиона лева , докато в хазната за една година влизат над 200 милиона само от акциза на цигарите ! Всеки един пушач оставя по 3 лева в хазната всеки божи ден ! Така че номера с разходите по нас ПУШАЧИТЕ е твърде смешен и елементарен ! Ако е вредно да се забрани тютюна защо пушенето , алкохола по малко вреден ли е ? Него защо да можем да го пием в заведенията , а да не можем да пушим ??? Никой не иска да ви пуши в лицата , но ако сме нормална държава ще седнат двете страни и ще се стигне до решение приемливо и за двете страни , което много от пишещите тук споделиха !

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 18 дек 2012 21:31

НЯМА НИЩО ПО-СЛАДКО,
ОТ ЗАБРАНЕНИЯ ПЛОД ! ! !

Глупци !
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 18 дек 2012 22:00

Обществото ни тотално не е готово за тотална забрана на цигарите по кафетата и кръчмите.

Това да обясняваш "колко по-хубаво е по заведенията сега"... ами извинявам се, ама трябва или да си някакъв пълен темерут, дето не му пречи да си е сам в цялото заведение, или да си някъкъв побъркан веган-активист, или да си баба ми! :roll:

Много непушачи щели да започнат да ходят по заведенията... ами аз по-скоро, да не кажа изключително, познавам НЕПУШАЧИ, КОИТО СПРЯХА да ходят по заведения, понеже вече им е много празно и скучно по баровете. :roll: Освен това се чувстват тъпо и нелепо, когато все пак има някакви хора и цялото заведение е навън, а само те кибичат вътре самички.

Тъпо го измислиха... не му беше времето сега за това нещо...

sandi74

Мнениеот sandi74 » 18 дек 2012 22:07

Малко са дертовете в държавата,ама пусти гербери-пушачите та пушачите.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 18 дек 2012 22:08

Хората са "странни животни", а че са животни е от ясно, та още по-ясно. ;) Действат инстинктивно, без изобщо да се замислят дълбоко над нещата от живота. Тръгнали някои да се ежат и перят колко им пречили цигарите-ами това е човекът, редом с нещата, които наистина пречат и не им се обръща никакво внимание, така има и безсмислици, за които някои се хващат, за да наложат своето лицемерно мнение... А защо е лицемерно е ясно-никой, който го е грижа за здравето му няма да се завира по барове и дискотеки по никое време... Освен, че няма да пуши, той няма и да пие, няма да кара кола, ще се пренесе да живее в планината и естествено сам да си отглежда храните, тъй като почти всичко, което се употребява е в някаква степен канцерогено. Та някои дори и се оправдават с децата си, като сигурно тяхното естествено място е в баровете и дискотеките... Въпрос на култура е да не пушиш, когато някой яде в същото помещение, но както нямаме култура за това, така нямаме култура и за много по-важни неща. Никой никога не се е съобразявал другия-като започнеш от хората с коли на пътя и стигнеш до цигарите. Вежливост, култура-това е лицемерно отношение на хората, които пледират за забраната. Защото това е крайно отношение към определена част от обществото и дори може да се нарече дискриминация. Защото никой пушач не е бил против това да има отделни помещения за непушачите, но непушачите искат тия гнусове пушачите да бъдат навряни в миши дупки ако може... Само че един пушач никога няма да блъсне някого на пешеходна пътека-или по-точно не причината за това ще е, че е пушач. Той няма да кара пиян колата си, защото е пушач и да застрашава животът на другите и т.н., и т.н. Но това са дреболии-къде-къде по-важно е, че трябва да изгоним пушачите на улицата. Всеки в днешно време се прави на толерантен на етнически и всякакъв друг принцип, но се оказва, че непушачите нямат грам толерантност към пушачите. Поне в огромната си част. Аз не съм видял някой да пуши в рейс примерно, напоследък и във влаковете или пък в кино, но да забраниш да се пуши в бар, където дори продават пури е меко казано лицемерно. Та някои дори изказаха и мнение, че трябвало да се забрани на човек да пуши и в колата си... такива крайности са присъщи на рецидивисти и религиозни фанатици. Както казаха някои-ами да забраним колите, да забраним заводите, да забраним алкохолът, да забраним и изкуствените торове, консервантите и т.н. Лицемерие? Така мисля и двоен стандарт...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Пловдивчанинът
Контакти:

Мнениеот Пловдивчанинът » 18 дек 2012 22:11

Абе в цяла Европа го има само при нас ли да го няма и да се дъним пред Европа и да ни глобяват. Така трябва пък и достатъчно през годините ви дишахме цигарите и ни омирисваха целите. Като искате да пушите няма да пушите по заведения толкова ли е трудно. Цигарите са толкова вредни обаче никой май не му пука.

Върни се в “Свободна зона”