Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот vaskonti » 30 юни 2015 15:47

aleksandrov77 написа:
vaskonti написа:Александров, кой е тоя диктаторски или тоталитарен режим в Гърция, който е натрупал тоя дълг? Така като гледам, в момента гърците продъжават да настояват, че всички са длъжни да им подаряват милиарди без да ги питат за какво и как ги харчат?

Причината е, че 60 000 хил евро да расте дълга на Гърция в минута е ненормално!
Лихвите върху дълга е прекалено висока!
МВФ дава заеми и казва как да се използват!
Едно е да вземеш заем и да го използваш както ти решиш - примерно за строеж на завод , от който да печели държавата и в последствие да връщаш дълга с НОРМАЛНА лихва , друго е над 50% от дълга ти да е само от лихви и да ти се казва за какво да използваш парите и по този начин да си зависим от МВФ и СБ!
За какво ГЕРБ изтеглиха 16 милиарда заем от МВФ?
За да купуват американска военна техника под диктовката на Вашингтон! Това е военен заем, от който народа не вижда и стотинка и затова аз го считам за Омразен дълг!

Някой да ги е накарал гърците насила да взимат кредити?
Преди години взимаха милиарди и никой не им казваше как да ги харчат - защо тогава не го построиха тоя завод, от който да печелят? А мога ли да ти напомня, че те изобщо не искат завод, а искат пари за да се пенсионират на 35г., да взимат по 13 и 14 заплати и един куп премии? Това ако не е типично циганско поведение, какво е?
А това за 16-те милиарда, дето си го написал, е такава безподобна глупост, че няма на къде. Но, очевидно ти е по-лесно да си плямпаш наизуст репликите на Вожда, вместо да се поинтересуваш и...да си имаш собствено мнение.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 30 юни 2015 15:50

HoUs4oOL написа:
vaskonti написа:Щото са точно като циганите - смятат, че имат права, но не и задължения. Смятат, че всички са им длъжни на тях, а те на никой нищо не дължат. Каква е разликата в сравнение с циганите?

Айде да не сравняваме гърците с циганите, най-малко от културна гледна точка е инфантилно, не може една от най-великите нации в Европа да се сравнява с циганите.
Иначе за мен гърците са виновни също толкова, колкото и ЕС, който им е позволил да живеят така в продължение на години.

Историята и културата не играят в тоя мач. Това, което съм написал не е ли вярно? Ти как би определил подобна наглост? За мен си е чиста цигания, за теб не знам.
[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 30 юни 2015 16:07

ivan56 написа:Барса, ти само да плюеш по Европата, защитаваш тая сволъч мързелива.Почиват си и хич не им дреме.Преди няколко години се изтърсихме на обяд на Метеорите в най голямата жега, долу нямаше една вода от къде да си купиш.Работят 3 магазинчета в цялото село.И да ми ги защитаваш тия мързеливци и тарикати,където им дават бонуси да си мият ръцете,и затова че ходил на роботна точно на време и куп безумни бонуси,ай сектир.Ти му говориш на руски,английски,български той ти пердаши ена пенда,абе я си еби путката лелина мазен грък.

Те се борят със системата, давала им баницата. Системата при която държавите стават де факто с частни собственици, повечето чуждестранни. И не ги кефи тая работа,, аз затова викам за тях. Иначе сега ще трябва да си стягат гъза да бачкат и при 2-та варианта, които имат. Няма мърдане.
Е, как да не я плюя тая Европа заради малоумието на еврочиновниците, при което съюзът върви към самоубийство?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 16:18

fcb_bg написа:
ivan56 написа:Барса, ти само да плюеш по Европата, защитаваш тая сволъч мързелива.Почиват си и хич не им дреме.Преди няколко години се изтърсихме на обяд на Метеорите в най голямата жега, долу нямаше една вода от къде да си купиш.Работят 3 магазинчета в цялото село.И да ми ги защитаваш тия мързеливци и тарикати,където им дават бонуси да си мият ръцете,и затова че ходил на роботна точно на време и куп безумни бонуси,ай сектир.Ти му говориш на руски,английски,български той ти пердаши ена пенда,абе я си еби путката лелина мазен грък.

Те се борят със системата, давала им баницата. Системата при която държавите стават де факто с частни собственици, повечето чуждестранни. И не ги кефи тая работа,, аз затова викам за тях. Иначе сега ще трябва да си стягат гъза да бачкат и при 2-та варианта, които имат. Няма мърдане.
Е, как да не я плюя тая Европа заради малоумието на еврочиновниците, при което съюзът върви към самоубийство?

Частните лица няма да станат собственици на държавните активи, това е разликата между държавен и корпоративен фалит.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 30 юни 2015 16:24

Tommi написа:
fcb_bg написа:

Частните лица няма да станат собственици на държавните активи, това е разликата между държавен и корпоративен фалит.

При приватизацията която ги натискат да правят, ще станат.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 юни 2015 17:23

Двама руснаци защитават историческия враг на България - що си не е**** ******а м****?!? Интересчии и крайни капиталисти = най-долни комунисти и русофили!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 30 юни 2015 17:28

diplomat написа:Двама руснаци защитават историческия враг на България - що си не е**** ******а м****?!? Интересчии и крайни капиталисти = най-долни комунисти и русофили!

Айде пак набута Русия. Глупак, ако не е Гърция друг ще е . Системата дава бъгове, все отнякъде трябваше да започне зациклянето.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 30 юни 2015 17:33

България като е финансово дисциплинирана колко дръпна и колко дърпа на година? Днес пак чета един мозък как разправя, че България до 20г може да стигне средния европейски стандарт. Аре стига, мбете си еайката. Преди 25 г казваха същата работа. След 20г пак. Да повторя - Аре стига, мбете си еайката.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 30 юни 2015 17:35

fcb_bg написа:

А що не се бореха със системата когато ядоха тая баница, при това с пълни шепи?
[/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 30 юни 2015 17:36

vaskonti написа:Историята и културата не играят в тоя мач. Това, което съм написал не е ли вярно? Ти как би определил подобна наглост? За мен си е чиста цигания, за теб не знам.

Става въпрос за възпитание, не за цигания.
Години наред гърците живеят така, години наред тая страна е лицето на ЕС, центъра на света и така нататък.
Гърците свикнаха да живеят нашироко, независимо, че не могат да си го позволят и понеже от ЕС така и не направиха нищо, явно гърците прецениха, че могат да я карат така до безкрай.
Как пък един път не им спряха парите и не им казаха реформи или ще кажеш, че никой не си е давал сметка, че рано или късно ще се стигне до това положение?
На гърците няма да им е леко и те имат голяма вина за това, но не мисля че е правилно само те да се изкарват виновни.
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Върни се в “Свободна зона”