Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:31

Tommi написа:
CTAHKO написа:
diplomat написа:Да ти го нарисувам ли, за да разбереш, Станко? Номерата ти вече не минават - нивото на грамотност, образование и разум е в пъти повече при швейцарците, сам се сети защо. ;)

Нещо май бягаш от темата ми се струва ;) Пак да попитам - Защо само за швейцарците да са добри референдумите, но не и за всички останали 8-) Иначе тези неща дето се опитваш да ми ги обясняваш, ги обясни на Томи ;) Той твърди че референдума е лошо нещо, което автоматично поставя под въпрос грамотността на швейцарците ;) Разберете се двамата, и нека по-добрия победи 8-)

Не съм казал, че референдумите са лошо нещо. Казвам, че не са подходящи за решаване на всеки въпрос.

В конкретния случай е напълно подходящ и наложителен.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:34

diplomat написа:
CTAHKO написа:
diplomat написа:Да ти го нарисувам ли, за да разбереш, Станко? Номерата ти вече не минават - нивото на грамотност, образование и разум е в пъти повече при швейцарците, сам се сети защо. ;)

Нещо май бягаш от темата ми се струва ;) Пак да попитам - Защо само за швейцарците да са добри референдумите, но не и за всички останали 8-) Иначе тези неща дето се опитваш да ми ги обясняваш, ги обясни на Томи ;) Той твърди че референдума е лошо нещо, което автоматично поставя под въпрос грамотността на швейцарците ;) Разберете се двамата, и нека по-добрия победи 8-)

Швейцарските граждани умеят да анализират по-комплексни теми и въпроси от българите и гърците. Пряката демокрация не се постига за ден-два, за жалост. Иначе аз съм "за" за повече референдуми, но не само да се пилеят хорските пари, а да има реален смисъл от тях и да се взимат важни решения, които касаят България и народа ѝ.

Всички граждани умеят да анализират нещата, независимо дали са швейцарци, българи или гърци, но не на всички се дава възможност да вземат сами решенията за бъдещето си :!: Интересно защо ли 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 00:34

CTAHKO написа:Дрън, дрън та пляс ;) Пак чета приказки от 1001 нощ 8-) Викаш, друго си е както при нас да правим референдум по ядрени въпроси, щото всички сме наясно с ядрената физика, но гърците не могат, а и не трябва сами да решават съдбата си 8-) Какво да го правиш, всеки е ядрен физик, но не всеки е виждал пари ;)

Аз го написах, но не четеш внимателно. Техният референдум е малко като нашия за ядрената енергетика. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 30 юни 2015 00:40

CTAHKO написа:В конкретния случай е напълно подходящ и наложителен.

Добре, сега всички гърци ще седнат да анализират двете алтернативи, с прилежащите им причинно-следствени връзки, възможности и заплахи. :) Днес даваха репортажи как гърците идват у нас и пробват банкоматите, да не би нашите да пуснат повече пари, а след една седмица ще разрешават финансова криза. :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 юни 2015 00:45

Tommito е абсолютно прав, но Бат Станко обича да спори за всичко, без значение дали е прав или не... Ще ми анализира Бай Гонакис, кой прав и кой крив в преговорите между Гърция и кредитори. Експертите не могат да оправят тая каша години наред, но обикновеният гръцки народ ще решава казуса.
Същата работа, като нашият референдум за АЕЦ "Белене". 99 % от хората си нямат хал хабер от материята, но иначе се допитваме до тях...

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 30 юни 2015 00:50

CTAHKO написа:
diplomat написа:
CTAHKO написа:

Швейцарските граждани умеят да анализират по-комплексни теми и въпроси от българите и гърците. Пряката демокрация не се постига за ден-два, за жалост. Иначе аз съм "за" за повече референдуми, но не само да се пилеят хорските пари, а да има реален смисъл от тях и да се взимат важни решения, които касаят България и народа ѝ.

Всички граждани умеят да анализират нещата, независимо дали са швейцарци, българи или гърци, но не на всички се дава възможност да вземат сами решенията за бъдещето си :!: Интересно защо ли 8-)

Така е, но някои от изброените имат достъп до добре организиран процес на всякакъв вид образование, както и много висок стандарт на живот, а другите са на тоталната противоположност. И има пропорционална връзка между двата аспекта - България има страшно много проблеми в образователната система и ние трябва с големи усилия да се борим срещу този проблем.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 00:51

dunavfc написа:Tommito е абсолютно прав, но Бат Станко обича да спори за всичко, без значение дали е прав или не... Ще ми анализира Бай Гонакис, кой прав и кой крив в преговорите между Гърция и кредитори. Експертите не могат да оправят тая каша години наред, но обикновеният гръцки народ ще решава казуса.
Същата работа, като нашият референдум за АЕЦ "Белене". 99 % от хората си нямат хал хабер от материята, но иначе се допитваме до тях...

Щом тиролският кравар Йоги може да анализира в какво количество злато да бъде резерва на държавата му, защо бай Гонакис да не анализира какво да е бъдещето му ;)

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 30 юни 2015 01:00

И краваря Йоги не може да ги анализира тия неща, това, че се случва в Швейцария не прави едно нещо непременно правилно.
За мен провеждането на подобни референдуми, където и да е било по-света е погрешно.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 01:00

diplomat написа:Така е, но някои от изброените имат достъп до добре организиран процес на всякакъв вид образование, както и много висок стандарт на живот, а другите са на тоталната противоположност. И има пропорционална връзка между двата аспекта - България има страшно много проблеми в образователната система и ние трябва с големи усилия да се борим срещу този проблем.

Точно затова са референдумите. Нали не очакваш политиците сами да гласуват промени, които са против личните им интереси. Швейцарците имаха референдум за емигрантите, нашите що не направиха и при нас такъв, да ги видим тогава 8-) Щото са си свалили гащичките и са се одупили толкова яко, че в бързината и вазелин са забравили да си сложат 8-) Що не направиха референдум за тока от Мариците??? Толкова ли е сложен въпросът "Да изкупува ли България токът от ТЕЦ-овете на завишени цени на 100%" 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 30 юни 2015 01:02

dunavfc написа:И краваря Йоги не може да ги анализира тия неща, това, че се случва в Швейцария не прави едно нещо непременно правилно.
За мен провеждането на подобни референдуми, където и да е било по-света е погрешно.

Да, ама както виждаш Йоги вече тежи с няколко тона злато повече :)

http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/11/30/ ... iavane_na/

Върни се в “Свободна зона”