Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот CSKA 78 » 08 апр 2020 19:54

Фака88, Абе, ти ако искаш вярвай и в Снежанка и седемте джуджета! Като даже си представяй, че си едно от джуджетата! Но не ни занимавай с глупостите си!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 08 апр 2020 22:08

favaca8888 написа:Вирус в България поне няма, както и пандемия.

Е как да няма, бре???
Прочети:
Заглавие (зловещо, грабващо и навяващо усещане за реалност):
Още един починал с COVID-19 у нас
"Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19.
Пациентът е бил настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е бил диагностициран с пневмония.
Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб.
През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал."

Лекар съм, ама не разбрах как този човек (Бог да го прости!) е записан на сметката на "Пандемията". Някой от щатните паникьори може ли да ми го разясни, в табличен вид, евентуално? После и за 86-годишния, с лимфолевкоза, починал от инсулт... и за него не разбрах добре...
Едно е сигурно обаче - пандемията е толкова мощна и жестока, че изземва жертвите на раковите, сърдечно-съдовите и инфекциозните заболявания. Никога не сме се изправяли пред такова нещо! Само таблици и паника могат да ни спасят...

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 08 апр 2020 22:22

metodito написа: ...
Последно stage- нато ли е или не?

Е това е тайна, де! Как да ти отговарям на такъв въпрос? :lol:
Жокерче обаче мога да дам: На какво ти наподобява К19 като медийно отразяване и последствия за обществото (пък и за отделния Човек):
а) Испански грип
б) Ебола
в) САРС
г) 9/11
Добре дошли и добре заварили!
(... и в тоя смисъл - "Да разлаем кучетата" май е по-подходящ от филми за зарази.)

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 08 апр 2020 22:22

Тук всички плюят по Бат'Бойко. Славчутрифунизацията е по-заразителна от сегашната зараза.
Хайде да си представим какво щеше да е, ако вместо Бойко Борисов в тази обстановка мининистър-председател бе Симеон Втори. Само ще ви припомня, че той не се застояваше в Родината. На една Коледа си бе изнесъл чукалата в Испания и след Кербала една женица, оставена да го замества, се чудеше какво да прави. Така е, като се намериха толкова простаци да гласуват за Царя, доведен от ДС. Ще ми плямпат някои сега що е то зомбиране.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 08 апр 2020 22:23

Великобритания бяха едни от първите, които заложиха на "стадния имунитет"! А днес отчетоха 938 жертви!! За сравнение за вчера смъртните случаи бяха 439! И това е черен скок със 113%! А и премиерът им е болен, като е в интензивното(дано да се оправи човекът)! Нормалният разумен човек би извлякъл някакви поуки от това! А те са, че този вирус не трябва да бъде неглижиран! Защото после се получава днешното състояние на Италия, Испания, Щатите, Великобритания, а от вчера и Франция!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 08 апр 2020 22:29

NOMER14 написа:Тук всички плюят по Бат'Бойко.

Не всички! Прави каквото може в условията на глобална истерия, не виждам какво можем да искаме от него. А плюенето е по навик, щото в момента почти нищо не се решава на местно ниво, премиерите на държави от нашия калибър правят каквото им разпоредят.
(едно единствено нещо има, което ни различи от всички останали - само тук храмовете останаха отворени. Не мисля, че е негатив...)
Последна промяна от Real на 08 апр 2020 22:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 апр 2020 22:30

Real написа:

Жокерче обаче мога да дам: На какво ти наподобява К19 като медийно отразяване и последствия за обществото (пък и за отделния Човек):
а) Испански грип
б) Ебола
в) САРС
г) 9/11
(... и в тоя смисъл - "Да разлаем кучетата" май е по-подходящ от филми за зарази.)

Аз самият не знам. Нямам отговор. Но по-скоро вярвам, че го има. Колко е смъртоносно и дали това в Западна Европа и САЩ е същото, като в Източна Европа, не знам. Но това, че Земята спря да се върти заради това, не го разбирам. Въобще. И как общо взето всички държави започнаха да ръкопляскат и да вземат пример от китайските комунистически уроди, това пък хептен не го разбирам. Щатите уж почват да се сещат да искат сметка от Царството на злото, докато в европейски градове излизат военни машини и въоръжени до зъби военни. 4 микрона. Толкова голям бил. И как ще го пуцаш това? :lol: Това, което се случва е просто някаква нелепица, дето не си я обяснявам. Не изключвам да си прав, но поне на мен не ми се вярва. Говоря за въобще. За България допускам, че го няма. Със сигурност не е епидемия това в момента. Ама като са задавали пари, ние що да не вземем.

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 08 апр 2020 22:38

metodito написа:
Real написа:

а) Испански грип
б) Ебола
в) САРС
г) 9/11

Аз самият не знам. Нямам отговор. Но по-скоро вярвам, че го има. Колко е смъртоносно и дали това в Западна Европа и САЩ е същото, като в Източна Европа, не знам. Но това, че Земята спря да се върти заради това, не го разбирам. Въобще. И как общо взето всички държави започнаха да ръкопляскат и да вземат пример от китайските комунистически уроди, това пък хептен не го разбирам. Щатите уж почват да се сещат да искат сметка от Царството на злото, докато в европейски градове излизат военни машини и въоръжени до зъби военни. 4 микрона. Толкова голям бил. И как ще го пуцаш това? :lol: Това, което се случва е просто някаква нелепица, дето не си я обяснявам.

Естествено, че го има и носи смърт и трябва да се вземат мерки. Мерки срещу разпространението му, а не срещу свободата на хората. Сеенето на паника обаче обслужва вторите мерки, затова се дразня на "статистиците".
Колкото до армията по улиците - имаше я и миналата, и по-миналата година и преди това. И в Милано, и в Рим, и в Неапол. Резултат от световния тероризъм. Който някак плавно се преля в световната зараза. Догодина сигурно ще има някакво друго световно бедствие. Ама няма страшно - армията е готова. Мобилните приложения - също. (чип за тебе, щот' не слушаш и бунтарстваш нещо! :lol:)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 апр 2020 22:43

Е, нали си имам Андроид, то не ми требе чип. :lol:
Даже е полезно следенето - влизам си в профила и Гошо ми дава колко километра съм извървял тази седмица - по дни, по часове, къде съм бил. Казвам си: ето, не се движа, трябва да го променя, спортувам, здравея - чичо Гошо ми е помогнал. Ако си се напил снощната вечер и си забравил къде си паркирал, отваряш Гошо и виждаш. А да, и търсенето - също ми е помагало - той чичо Гошо всичко помни. Отново, забравям какво съм търсил миналата година, гледам, забавно е. Те идруги го виждат, ма ко пък сега. :lol:

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 09 апр 2020 00:05

Real написа:
favaca8888 написа:Вирус в България поне няма, както и пандемия.

Е как да няма, бре???
Прочети:
Заглавие (зловещо, грабващо и навяващо усещане за реалност):
Още един починал с COVID-19 у нас
"Днес в МБАЛ Шумен е починал 65-годишен мъж, който при хоспитализирането си е дал положителна проба за COVID-19.
Пациентът е бил настанен на 26 март във вътрешното отделение на шуменската болница, където е бил диагностициран с пневмония.
Веднага е направен PCR тест, който е доказал коронавирусна инфекция. Назначени са допълнителни изследвания, в това число и образни, на база които при пациента е установен карцином на бял дроб.
През последните два дни на мъжа са направени още два PCR теста, които са дали отрицателен резултат. Състоянието на пациента обаче се е влошило и той е издъхнал."

Лекар съм, ама не разбрах как този човек (Бог да го прости!) е записан на сметката на "Пандемията". Някой от щатните паникьори може ли да ми го разясни, в табличен вид, евентуално? После и за 86-годишния, с лимфолевкоза, починал от инсулт... и за него не разбрах добре...
Едно е сигурно обаче - пандемията е толкова мощна и жестока, че изземва жертвите на раковите, сърдечно-съдовите и инфекциозните заболявания. Никога не сме се изправяли пред такова нещо! Само таблици и паника могат да ни спасят...

Аз съм едно от джуджетата.Според "някои".
Честно казано казах го и преди няколко страници.Тва е края.Добре дошли!
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Върни се в “Свободна зона”