Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Neo M
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Neo M » 28 юни 2015 22:10

Гърците може и да не го отнесат както им се полага, макар и да не е хич сигурно, но не мога да разбера, защо се заблуждавате, че БРИКС се чудят как да си хвърлят парите в една черна дупка? Според мисленето ви, излиза че има опашка от желаещи със свободен капитал да си хвърлят парите на вятъра, за да може византиеца да мързелува, да чупи чинии по таверните и да си порка узото. Влезнат ли евентуално такива като БРИКС при тях, ще им спукат з*******е от "целувки".

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 28 юни 2015 22:12

Neo M написа:Гърците може и да не го отнесат както им се полага, макар и да не е хич сигурно, но не мога да разбера, защо се заблуждавате, че БРИКС се чудят как да си хвърлят парите в една черна дупка? Според мисленето ви, излиза че има опашка от желаещи със свободен капитал да си хвърлят парите на вятъра, за да може византиеца да мързелува, да чупи чинии по таверните и да си порка узото. Влезнат ли евентуално такива като БРИКС при тях, ще им спукат з*******е от "целувки".

С Кипър какво стана? Сега половината им банки са руски, да не говорим за сектора на туризма, който движи цялата економика. Хич не е хвърляне на пари.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 28 юни 2015 22:15

YANTRA_FOREVER написа:И какъв ще стане дневният ред? Испания, Португалия, Ирландия, Италия, Хърватска...То да орежат гнилите части и да си останат Германия и Франция, както и е логично, та да се свърши с тази изкуствена глупост.
Нали помните защо Исландия оттегли намерението си да се присъединява към ЕС?

Тези държави не ги сравнявай с Гърция. Или по-точно сравнявай ги. На тях обръща ли се такова внимание като на гърците? И такива помощи ли се дават?
При исландците също изгърмя банковата система. И те подскачаха, че няма да изплатят парите на Обединеното кралство, които бяха в техните банки, но сега си плащат като попове (вече може и да са приключили изплащането, не знам).
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 28 юни 2015 22:17

fcb_bg написа:Айдеееее... американците рекоха, че Гърция требе да се спаси. Утре ще бъде много интересен епизода от серала. :lol:

Значи ще се спаси- бас хващам!
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 юни 2015 22:19

Аз и вие, които бачкате, по-малко ли работим от гърчолята, че те да вземат в пъти по-големи заплати?
Вярно е, хрантутим и циганите, но чак пък толкова...

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 28 юни 2015 22:20

YANTRA_FOREVER написа:С Кипър какво стана? Сега половината им банки са руски, да не говорим за сектора на туризма, който движи цялата економика. Хич не е хвърляне на пари.

Кипърските банки и преди това бях пълни с руски мангизи за пране. И доколкото си спомням, кипърците приеха условията на кредиторите си, изпълняват ги и са си в ЕС. А май и не поставяха условия на същите тези кредитори, а слушаха с наведени глави. Да лежат византийците на тая кълка с чакащия спасител в ръжта.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 28 юни 2015 22:22

YANTRA_FOREVER написа:
Neo M написа:Гърците може и да не го отнесат както им се полага, макар и да не е хич сигурно, но не мога да разбера, защо се заблуждавате, че БРИКС се чудят как да си хвърлят парите в една черна дупка? Според мисленето ви, излиза че има опашка от желаещи със свободен капитал да си хвърлят парите на вятъра, за да може византиеца да мързелува, да чупи чинии по таверните и да си порка узото. Влезнат ли евентуално такива като БРИКС при тях, ще им спукат з*******е от "целувки".

С Кипър какво стана? Сега половината им банки са руски, да не говорим за сектора на туризма, който движи цялата економика. Хич не е хвърляне на пари.

Кипър имаше дълг към Русия (впоследствие им намалиха лихвите), отделно руските банки и фирми имаха съответно около 9 и 15 млрд. евро вложения в кипърските банки. Няма как да не вземат отношение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 28 юни 2015 22:28

Neo M написа:
YANTRA_FOREVER написа:С Кипър какво стана? Сега половината им банки са руски, да не говорим за сектора на туризма, който движи цялата економика. Хич не е хвърляне на пари.

Кипърските банки и преди това бях пълни с руски мангизи за пране. И доколкото си спомням, кипърците приеха условията на кредиторите си, изпълняват ги и са си в ЕС. А май и не поставяха условия на същите тези кредитори, а слушаха с наведени глави. Да лежат византийците на тая кълка с чакащия спасител в ръжта.

Не изпълниха първоначалните условия и затова им гръмнаха двете най-големи банки. Но условията бяха безумни и поставяха под опасност цялата банкова система на Европа. Условието беше да "подстрижат" всички депозити. По-големите с 9,9%, а по-малките с 6-7%.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 28 юни 2015 22:34

На Испания например не се отделя такова внимание, защото все още е относително стабилна или поне има надежда. Ама Подемос успеят ли да пречупят социалистите в Андалусия, ще надминат и гръцките си учители. Видя се, че вече са решаващ фактор в Барселона и Мадрид. Това е важното според мен. Нагласата на обществото, политическите движения. А това е третата по обем икономика в еврозоната. Ако приемем, че Германия и Франция са мастодонтите, то страни като Испания, Италия, Полша трябва да са спойката в системата, а там какви са настроенията е видно и все някога за тях ще се говори и то повече, отколкото за Гърция.
Вече дали БРИКС или каквото и да е друга организация може да спечели от това не знам. Според мен - не, защото не виждам как те ще се справят с нещо, с което ЕС не може.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 28 юни 2015 22:41

YANTRA_FOREVER написа:На Испания например не се отделя такова внимание, защото все още е относително стабилна или поне има надежда. Ама Подемос успеят ли да пречупят социалистите в Андалусия, ще надминат и гръцките си учители. Видя се, че вече са решаващ фактор в Барселона и Мадрид. Това е важното според мен. Нагласата на обществото, политическите движения. А това е третата по обем икономика в еврозоната. Ако приемем, че Германия и Франция са мастодонтите, то страни като Испания, Италия, Полша трябва да са спойката в системата, а там какви са настроенията е видно и все някога за тях ще се говори и то повече, отколкото за Гърция.
Вече дали БРИКС или каквото и да е друга организация може да спечели от това не знам. Според мен - не, защото не виждам как те ще се справят с нещо, с което ЕС не може.

В какво ще ги минат? :?: В досъсипване на държавата ли? Поредните комунисти не разбраха, че за да се отлепи от дъното се изисква страшно много работа, ама тях ги мързи! :)

Върни се в “Свободна зона”