Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот metodito » 08 апр 2020 02:10

то затова сме в Извънредно положение! За да се взимат максимално бързо мерки!

Аз пак да попитам тея с кафевите ризи и мозъка назаем: биология учили ли сте? Тъжно ли е, смешно ли е? Гротескно е със сигурност.

За домашно да научим:
"Вирус"
"вирусна инфекция"
"Епидемия" - съотношение, дефиниции и прочие.

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 08 апр 2020 02:26

vvessel написа:
Непринуден написа:
И ако морала стои на заден план и гледаме правната норма, а тя е договореностите в ЕС, тоест длъжни сме заради здравната карта, нищо че сме по-бедни, да ги лекуваме. В отговор предлагам заразените българи с държавни средства да ги превозваме в Германия. Със същите здравни карти и платени осигуровки в България и да ги поемат немсите интензивни отделения............колко ли дълго ще изтърпят немците тези справедливи европейски договорки?

Човек, като нямаш понятие не коментирай, че ставаш смешен. Работил съм в Германия преди много години и там след първата вноска към една от многото здравни каси, повтарям за да чуеш добре, след ПЪРВАТА ВНОСКА, ти издават здравна карта и вече си осигурен. И имаш много по-големи права, отколкото в България, където забележи, ПЕТ ГОДИНИ НАЗАД трябва да си си платил вноските, без значение ползвал ли си или не, бил ли си в България или не!!! Тук си внасяш като поп пет години и се молиш да не ти се налага да те лекуват, че тогава леле-мале. Плащаш си всичко, а съм чувал, че и чаршафи ти искат да си носиш в болницата. А тук като дойдат немските туристи, нищо че са със здравни застраховки, имаш ли представа какви пари им взимат родните лечители? Бедна ти е фантазията. Така че, айде да не сравняваме несравними неща.

И КАКВА Е МОЯТА ВИНА И ЗАЩО ТЪРСИШ ОТ МЕН СПРАВЕДЛИВОСТ?

Предлагам нещо много просто в унисон с коментарите ти. Там е готино, лекувайте се на готиното и понеже мисля за вас недейте идвайте и да страдате.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 апр 2020 02:42

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:Не, не се поставям. Аз не съм зависим от заплата или нещо подобно. Да, търпя известни загуби, но това не е фатално за мен лично. Ако хората около мен мизерстват, напълно нормално е и моите приходи от различни начинания да спаднат значително. Най-малкото, че няма как да ми плащат с нещо, което нямат.

Ами няма да стане още известно време. Вече почват протести и вдигане на шум. Днес са едни, а утре други. Като станат твърде много...

Показваш ми някакви фантастични за сегашно време неща! Говориш за Чаушеско! И какво е общото между клипа, който си дал и станалото с Чаушеско?! Да не би да е преврат?!
Какво се използва при преврат?! Да не би са пламенно написани на комп "речи"? :lol:
Аз даже и Чернобил си спомням, тогава бях на 8 години! Но си спомням парада!
Та този клип вече съм го виждал "на живо" един вид! Не ме плаши! Плаши ме(като нормален страх от непознат и невидим противник), че ситуацията с вируса се влошава! В събота и неделя имаше подобрение в цял свят! Спад на смъртността във всички страни по света! Мислех и се надявах, че отива към затишие, или поне ограничаване! Необяснимо е защо сега с още по-голяма сила вирусът изсипва своя така наречен гняв по света?! Няма да показвам новите числа! Мисля, че всеки вече има адреса на поне една карта за разпространение на вируса!

Да, влошава се и това е плашещото. Но, не разпространението на тоя грип, а разпространяващата се мизерия и предстоящите брожения. Последвалата депресия. Ето това е плашещото, а не този пуст грип. Затишие няма да има докато тези пусти мерки не се отменят!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Непринуден
Контакти:

Мнениеот Непринуден » 08 апр 2020 02:51

Щях да ти кажа нещо, защото гледам живеете в голяма заблуда. Ти си имал заделени пари и си можел повече да изтраеш. При настъпване на анархия ВИЕ сте по-губещите. Конкретно парите ти нямат значение ако държавата не може да посреща задълженията си. Едва ли ще има полиция, която да съблюдава реда на доброволни начала, без пари и в името на другите. По-скоро ще се възцари правото на по-силния, но за твой ужас тези отново мутри ще се формират на друг принцип. Не на този на хартийките, които нямат никаква стойност. Една неработеща икономика, вече и неработеща държава няма да има в нея стойност ако някой си печата пари от името на нещо което не съществува и конкретно ти ако дойдеш при мен и поискаш нещо не съм склонен да ти го дам на база хартиите, които държиш.
"В началото на 1969 година Левски пък бе превзет от милиционерите и техния клуб Спартак"(Жаклин Михайлов)
50 години без софийския Левски (1914-1969), мир на праха му.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 08 апр 2020 02:54

metodito написа:.... След като в началото си мислех, че филм като Contagion е по по-подходящ за ситуацията, то от известно време съм убеден кой е филма с главно "Ф".
[offtopic]Изображение[/offtopic]
Този филм, уви, започва да става все по-актуален.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 апр 2020 03:04

https://www.trio.bg/kak-pokolenieto-na- ... ona-virusa
:!:

И няколко извадки (целият текст е интересен):
Така е. Пандемия има и хора наистина умират ежедневно от нея. Спор в това изобщо няма, но също няма спор и в това, че светът е преживял подобни кризи и преди, при това в много по-големи мащаби. При испанския грип загиналите са около 100 милиона. Само в Италия са починали над 600 000. Птичият и свинският грип и лудата крава, които бяха сравнително скоро, бяха също сериозни като мащаб, но не бяха така силно отразени. Да, присъстваха в медиите, да, предизвикаха интерес, но нямаше нито интерактивни карти, нито възможност всеки човек да се изкаже по темата и да създаде усещане за страх и безсилие у поне 300-400 свои последователи.Кризата с COVID-19 е естествен процес, който ще ни се случва периодично през определен период от време. Появява се нов вирус, за който нямаме имунитет и ние като вид ще даваме жертви. Така е било още от зората на човечеството, така ще е и занапред. Ние трябва да сме готови за това.

Поколението на неуките потребители въоръжени със социалните мрежи ще създава напрежение и в следващите години. Това често са хора с образование, но неуки. Те смятат, че след като са завършили финанси, са експерти и по вирусология. След като са станали адвокати, знаят всичко. След като са лекари, знаят най-добре кой закон е неправилен. След като са архитекти, разбират от екология. След като са програмисти, знаят как се строят сгради. Тези хора са по-опасни и от неграмотните, защото могат да повлияят върху маса от потребители, които да им повярват, тъй като те са авторитети в областта си. А социалните мрежи правят така, че мнението им да започне да тежи и в други сфери, в които те са напълно неуки.

Това няма да е краят. Това е само началото и все по-често човечеството ще реагира пресилено на всяка една дребна заплаха. Неща, които нашите баби и дядовци са се изправяли с гордо вдигнати глави, днешното поколение ще бори с коментари и разярени иконки пред екрана. След което недоволно ще заспи, притискано от страх, примесен с паник-атаки и собственото си усещане за безсмислие. И така до другия ден, когато ще се опита да осмисли деня си, борейки пожарите на другия край на света с коментари, лайкове и иконки…

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 08 апр 2020 03:09

rane написа:
metodito написа:.... След като в началото си мислех, че филм като Contagion е по по-подходящ за ситуацията, то от известно време съм убеден кой е филма с главно "Ф".
[offtopic]Изображение[/offtopic]
Този филм, уви, започва да става все по-актуален.

Само дето не е смешен филма, който гледаме. То, всъщност и "Идиокрация" не беше смешен баш.

Иначе по отношение на "днешните" вируси, досещам се какво може да причинява това. Споменах, че в казармата изкарах нещо, което не знам какво беше. Без абсолютно никакви симптоми - при нормални темпертаури - есента беше. Ма няма да съм имал повишение на температура, кашлица. Всяка сутрин ставам по километър и нещо си бягам, апетит имам, стрелби-мелби. Просто изведнъж, както бяхме на поредната репитиция за клетвата, $ибаната барета почна да ми стиска яко, загубих картина, прилоша ми, само чувах лейтенанта. Двама юнака ме хванаха под ръка и ме затътриха към стационара. 39.7. След няколко часа бях хвърлен в едно подземие с едни други болни - 24 не ги помня. Имах като отделни проблясъци. По-късно ни смъкнаха в някаква стая, където имаше само четири легла. Почнаха да ни дават някакви големи таблетки индийски - не им помня името. Видях на опаковката, че са основно естествени някакви неща. За два дена си бях ок. След това изолация в една сграда три седмици. Отпред едни други юнаци с калашници. Така че като говоря нещо, знам за какво говоря. И разбира се, военните нищо не ни казаха. Джипито след казарма също нищо не ми каза - направих си основен преглед, всичко си беше наред. Докато ние - 30-ина човека може би, бяхме болни, поделението не беше затворено. Свижданията си течаха, само дето за нас нямаше. Нямаше и клетва за нас, вече бяхме в карантинното. :lol: Ама си ходих в бойно поделени също, нищо, че юридически не бях войник. :lol:

Това, ако беше пипнало не млад организъм (по това време бях спрял цигари и алкохол), а някой на 60 и нещо - директно аут. Но подобни неща не само ще се случват и се случват. Те ще зачестяват. И като измислим сега ваксина, след две години друго ще дойде и какво правим - локдаун на всичко. Това е идиотия.

П.С. Имаше няколко момчета, които бяха откарани директно в болницата в Шумен. Явно са били в по-тежко състояние. Но ако моето беше такова, че ми спря тока от раз, не мога да си представя какво е било тяхното.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 08 апр 2020 11:05

Непринуден написа:
И КАКВА Е МОЯТА ВИНА И ЗАЩО ТЪРСИШ ОТ МЕН СПРАВЕДЛИВОСТ?

[offtopic]От теб не търся нищо.Предлагам ти за неща за които нямаш информация или информацията ти е единствено от ББ да не коментираш. Нямаш никаква вина за това, просто трябва да имаш предвид, че ББ е изпечен лъжец и тактиката му е да противопоставя хората и да търси оправдания за собствените му грешки в други. На него все други са му виновни, нищо че управлява вече 10 години.[/offtopic]

Потребителски аватар
openminded
Контакти:

Мнениеот openminded » 08 апр 2020 12:42

Това, което не ни убива ни прави по-бедни

Това беше добро :lol:
[offtopic]Като чета постовете на някои хора тук и някои от идеите, които лансират направо ми се завива свят.Пичове, не ме разбирайте погрешно, винаги съм бил "за" свободата на словото, безусловно.Но ако нямате какво да правите по цял ден, затворени вкъщи, не го правете тук[/offtopic]

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 08 апр 2020 12:46

metodito написа:
то затова сме в Извънредно положение! За да се взимат максимално бързо мерки!

Аз пак да попитам тея с кафевите ризи и мозъка назаем: биология учили ли сте? Тъжно ли е, смешно ли е? Гротескно е със сигурност.

За домашно да научим:
"Вирус"
"вирусна инфекция"
"Епидемия" - съотношение, дефиниции и прочие.

А, недей така! Ще ти дам и аз нещо за домашно! Психология за първи клас(то е курс, ама на теб ще ти е нужно нещо, с което да започнеш)! Астрономия за начинаещи, актьорско майсторство, както и връзки, за да започнеш собствено предаване по Канал 3!

Оглупяваме бавно: Ужас! У нас има 12 000 екстрасенси
Дванадесет хиляди българи се водят за екстрасенси, ясновидци, магове и други лечители. :lol: :lol:

Но не съм сигурен, че го правиш, за да си плащаш сметките, а просто си убеден в правотата на разсъжденията си! Тогава ти препоръчвам науката Психиатрия! ;)
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”