rane написа:metodito написа:.... След като в началото си мислех, че филм като Contagion е по по-подходящ за ситуацията, то от известно време съм убеден кой е филма с главно "Ф".
[offtopic]

[/offtopic]
Този филм, уви, започва да става все по-актуален.
Само дето не е смешен филма, който гледаме. То, всъщност и "Идиокрация" не беше смешен баш.
Иначе по отношение на "днешните" вируси, досещам се какво може да причинява това. Споменах, че в казармата изкарах нещо, което не знам какво беше. Без абсолютно никакви симптоми - при нормални темпертаури - есента беше. Ма няма да съм имал повишение на температура, кашлица. Всяка сутрин ставам по километър и нещо си бягам, апетит имам, стрелби-мелби. Просто изведнъж, както бяхме на поредната репитиция за клетвата, $ибаната барета почна да ми стиска яко, загубих картина, прилоша ми, само чувах лейтенанта. Двама юнака ме хванаха под ръка и ме затътриха към стационара. 39.7. След няколко часа бях хвърлен в едно подземие с едни други болни - 24 не ги помня. Имах като отделни проблясъци. По-късно ни смъкнаха в някаква стая, където имаше само четири легла. Почнаха да ни дават някакви големи таблетки индийски - не им помня името. Видях на опаковката, че са основно естествени някакви неща. За два дена си бях ок. След това изолация в една сграда три седмици. Отпред едни други юнаци с калашници. Така че като говоря нещо, знам за какво говоря. И разбира се, военните нищо не ни казаха. Джипито след казарма също нищо не ми каза - направих си основен преглед, всичко си беше наред. Докато ние - 30-ина човека може би, бяхме болни, поделението не беше затворено. Свижданията си течаха, само дето за нас нямаше. Нямаше и клетва за нас, вече бяхме в карантинното.

Ама си ходих в бойно поделени също, нищо, че юридически не бях войник.
Това, ако беше пипнало не млад организъм (по това време бях спрял цигари и алкохол), а някой на 60 и нещо - директно аут. Но подобни неща не само ще се случват и се случват. Те ще зачестяват. И като измислим сега ваксина, след две години друго ще дойде и какво правим - локдаун на всичко. Това е идиотия.
П.С. Имаше няколко момчета, които бяха откарани директно в болницата в Шумен. Явно са били в по-тежко състояние. Но ако моето беше такова, че ми спря тока от раз, не мога да си представя какво е било тяхното.