Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот Tommi » 23 юни 2015 10:17

CTAHKO написа: То и българския дълг беше в евро, ама го трансформираха в долари 8-)

Кога е станала тая трансформация, че нещо съм я пропуснал? :roll:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 23 юни 2015 10:26

dunavfc написа:
CTAHKO написа:Ами да, туризмът ни наистина умря. Поне летният го пиши бегал вече 8-)

60 %, аз мисля, че е 600 %, тоя отлив ...

Когато свърши сезонът ще се установи, кой прави кой крив. Аз вярвам, че ще има спад, но изобщо няма да бъде в такива мащаби, каквито ни се представят.

По-скоро се бъркат желанията с реалностите, от колкото да е факт банкрута на туристическият бранш.

Някои нямат търпение, не само туризма, но и цяла България да фалира, да се срине, едвали не, да загинем ...
Така де, как така си позволяваме да не сме с Русия ( каквото и да се има в предвид под това ) ... Наглеци сме, и т'ва е. :|
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
becks32milan
Контакти:

Мнениеот becks32milan » 23 юни 2015 12:51

Продължава тенденцията при McDonald's на устойчив отлив на клиенти и спад на приходите. Американската верига среща трудности и на вътрешния пазар, като тази година ще е първата в 60-годишната история на компанията, в която отчита нетно намаляване на броя на ресторантите си в САЩ, съобщава Financial Times. "Спадът е незначителен спрямо 14-те хиляди ресторанта под наш мениджмънт и на франчайз в страната", се казва в съобщение на McDonald's до инвеститорите.

Само 125 отворени

Според доклада за дейността през това тримесечие компанията възнамерява да отвори 125 ресторанта в САЩ, без да се конкретизира точния брой на затворените обекти. Веригата ще предприеме мащабна реорганизация на бизнеса си, която ще включва увеличаване на броя ресторанти, работещи чрез франчайз, както и свиване на разходите. Според новия главен изпълнителен директор Стив Истърбрук това ще помогне на McDonald's да се превърне в "модерна и прогресивна" компания, като целта е спиране на спадащите резултати, отлива на клиенти и загуба на пазарен дял. Преструктурирането на веригата не протича достатъчно бързо обаче, като 700 ресторанта по света ще бъдат затворени.

Веригата се бори с променящите се вкусове на потребителите на вътрешния пазар, където по-малките конкуренти като Chipotle и Shake Shack, възприемани от клиентите като по-здравословни, се разрастват.

Кадрови промени
Истърбук предприе и кадрови промени на най-високо равнище, за да се наблегне на имиджовия проблем на веригата и да се подобри нейната оперативна дейност. Миналата седмица компанията обяви назначението на Робърт Гибс, бивш прессекретар на президента Обама, като главен директор по комуникациите.

На глобално ниво McDonald's има 36 хил. ресторанта и 69 млн. клиенти в сто страни. От хилядите обекти 80% са на франчайз. Приходите от дейността за първото тримесечие на веригата са 5.96 млрд. долара, което представлява спад от 11% на годишна база.

Промяна

Но промяната в нагласата на потребителите не е проблем само на McDonald's, а принуди някои от най-големите брандове в САЩ да преосмислят своето място в корпоративна Америка. Много от тях харчат по-внимателно разполагаемия си доход, защото заради финансовата криза заплатите не се увеличават.

Gap например обяви през миналата седмица, че ще затвори 175 от магазините си в Северна Америка през следващите няколко години, включително 140 през настоящата фискална година, приключваща в края на януари.
Image

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 23 юни 2015 13:37

Вашингтон.Агресивната позиция на САЩ спрямо Русия ускорява отслабването на долара в световен мащаб, счита американският политик Рон Пол, цитиран от РИА Новости .
„Русия и Китай напомнят на САЩ, че светът не е еднополюсен и това дразни Вашингтон. Правителството на САЩ се държи като капризно дете, което кипи от гняв, когато Русия отстоява своите национални интереси“, коментира световната ситуация американският политик. Съществуването на страни, отказващи да се подчинят на САЩ, е „непростим грях в нашите очи“. Оказвайки натиск над Русия, САЩ сами си копаят гроба, като това се отнася и за икономиката. Москва и Пекин са опасност за доминиращата позиция на долара, защото точно тези страни могат да създадат гарантирана със злато валутна система. Такава промяна може да подкопае позициите на американската парична единица по света.
Рон Пол стига до извода, че „необоснованата риторика на САЩ прави реално това, от което Вашингтон се бои най-много – световна валутна система, в която те да нямат глас и където доларът има второстепенна роля“.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 23 юни 2015 15:55

HoUs4oOL написа:
Вашингтон.Агресивната позиция на САЩ спрямо Русия ускорява отслабването на долара в световен мащаб, счита американският политик Рон Пол, цитиран от РИА Новости .
„Русия и Китай напомнят на САЩ, че светът не е еднополюсен и това дразни Вашингтон. Правителството на САЩ се държи като капризно дете, което кипи от гняв, когато Русия отстоява своите национални интереси“, коментира световната ситуация американският политик. Съществуването на страни, отказващи да се подчинят на САЩ, е „непростим грях в нашите очи“. Оказвайки натиск над Русия, САЩ сами си копаят гроба, като това се отнася и за икономиката. Москва и Пекин са опасност за доминиращата позиция на долара, защото точно тези страни могат да създадат гарантирана със злато валутна система. Такава промяна може да подкопае позициите на американската парична единица по света.
Рон Пол стига до извода, че „необоснованата риторика на САЩ прави реално това, от което Вашингтон се бои най-много – световна валутна система, в която те да нямат глас и където доларът има второстепенна роля“.

Яка работа. :lol: :lol:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Себастиан Фетел
Контакти:

Мнениеот Себастиан Фетел » 23 юни 2015 17:46

dunavfc написа:
CTAHKO написа:
dunavfc написа:
sin4ec написа:Глейте сега руснаците как ще ни го нахлузят с новия си пакет контрасанкции...

Така, като гледам тия контрасакции на Русия, направо ни попиляха...И туризмът умря и износът и енергетика, въобще всичко !

Ами да, туризмът ни наистина умря. Поне летният го пиши бегал вече 8-) 60% са по-малко туристите от миналата година :!: А какво пишат или казват политиците ни и някакви набедени или платени експерти по еврейските медии, не ме интересува :!: Вярвам на очите и ушите си 8-) А на теб съм ти казал хиляди пъти, да четеш повечко и да не се обаждаш неподготвен в мое присъствие 8-)

60 %, аз мисля, че е 600 %, тоя отлив...Скоро един роднина се върна от Албена, каза, че целият комплекс е бил запълнен с румънци и руснаци, а на първа линия изобщо не успели да си намерят хотел, та трябва да го питам, дали не се е объркал нещо.
Когато свърши сезонът ще се установи, кой прави кой крив. Аз вярвам, че ще има спад, но изобщо няма да бъде в такива мащаби, каквито ни се представят.

На кого му пука за мутрите хотелиери??? Важното, е че ние ще си идем на морето. Хич не ми дреме дали там ще дойдат арменци, руснаци, американци или някаква друга паплач.

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 23 юни 2015 20:40

Аааа, аз на това море не стъпям! Ако не беше финала в Бургас, няма какво да ме закара там...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Едно велико видео от един велик филм! Научихме ли си урока?

Мнениеот sin4ec » 23 юни 2015 23:32

Днес е 23 юни, 2015. Преди 74 години и един ден Вермахта нахлува в СССР и почва една страшна и безумна война с десетки милиони жертви. ВСВ свършва, а войните в света не престават. Трагедиите на цели народи потъват в забвение, трагедиите на обикновените хора не интересуват никого. Войните не секват и днес, гробовете на убитите и жалейките никнат по целия свят. Толкоз по въпроса за урока и дали е научен...
Бих искал да предложа на вниманието ви откъс от " Коса". Този откъс ме кара да настръхвам, внушението наистина е убийствено! Песента е размазваща, дори и негледалите филма ще разберат посланието.
Насладете се на клипа и помнете: това не е илюзия, а жестоката реалност! И днес!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
bnborisov1
Контакти:

Re: Едно велико видео от един велик филм! Научихме ли си уро

Мнениеот bnborisov1 » 23 юни 2015 23:38

Песента е размазваща, дори и негледалите филма ще разберат посланието.

Трудна работа...

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Едно велико видео от един велик филм! Научихме ли си уро

Мнениеот Кашчей » 23 юни 2015 23:39

sin4ec написа:Днес е 23 юни, 2015. Преди 74 години и един ден Вермахта нахлува в СССР и почва една страшна и безумна война с десетки милиони жертви. ВСВ свършва, а войните в света не престават. Трагедиите на цели народи потъват в забвение, трагедиите на обикновените хора не интересуват никого. Войните не секват и днес, гробовете на убитите и жалейките никнат по целия свят. Толкоз по въпроса за урока и дали е научен...
Бих искал да предложа на вниманието ви откъс от " Коса". Този откъс ме кара да настръхвам, внушението наистина е убийствено! Песента е размазваща, дори и негледалите филма ще разберат посланието.
Насладете се на клипа и помнете: това не е илюзия, а жестоката реалност! И днес!

За да усетиш клипа, задължително трябва да си гледал филма. Няма как да разбереш иначе жертвата на приятеля.... и безсмислието на войната.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”