Филми които си заслужават да гледате
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Препоръчвам ви да гледате...
Този уикенд реших да изгледам трите части на Властелина на пръстените и то версиите без отрязани сцени, което увеличава първия филм с около 30 минути, втория 45 минути, а третия с почти час. Наистина брилянтен и уникален филм. Един от малкото хубави филми през през първото десетилетие на новия век .
-
Highlander
- Контакти:
megan fox написа:Highlander написа:За любителите на филми с военна тематика, гледайте DAS BOOT - http://www.zamunda.net/details.php?id=28120&rated=1
Изключително реалистичен, епичен филм, но е доста тежък. Гледал съм го четири пъти, въпреки че е 5 часа. Да ви кажа, заслужава си всяка секунда.
Кажете, дали си струва според вас? На мен ми е в топ 5.
Отказа ме да го гледам с това, че бил 5 часа..., ако все пак още няколко от колегите похвалят филма може и да се излъжа да го гледам.
megan, довери ми се. Ако ти се гледа реалистичен военен филм, добра режисура и добра актьорска игра не се чуди.
Viktor4o_Rs написа:Честно казано аз почти не гледам нови филми, огромна част от тях са пълни тъпни и бози ... А през 90-те имаше наистина уникални филми, сега са пълен боклук![]()
![]()
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]
- milan199440barca
- Контакти:
Madridist написа:![]()
![]()
Абсолютно съм съгласен с теб. През 90-те беше пълно с прекрасни филми като - Усещане за Жена, Жега, Терминатор 2, Смело Сърце, Изкуплението Шоушенк, Списъкът на Шиндлер, Гладиатор, Адвокат на дявола, Зеления път и още много много други. А новите филми в огромната си част са пълни бози, с безкрайно изтъркан сценарий и са типични еднодневки - говори се за тях месец - два и след това потъват в забрава.
Това не е точно така. И аз харесвам много 90-те години с тяхната музика и филми, но и през новия век има качествени неща. Всеки фаворизира времето, през което е бил млад.
Иначе:
След 2000г.:
"Бандите на Ню Йорк", "Пианистът", "Няма място за старите кучета", "Inglourious Basterds", Трилогията за Борн...
Филмите на Джан Имоу(негово дело бе и церемонията по откриването на Олимпийските игри в Пекин): "Герой", "Домът на летящите кинжали", "Проклятието на златното цвете".
Филмите на Педро Алмодовар, Инярито...
Highlander написа:За любителите на филми с военна тематика, гледайте DAS BOOT - http://www.zamunda.net/details.php?id=28120&rated=1
Изключително реалистичен, епичен филм, но е доста тежък. Гледал съм го четири пъти, въпреки че е 5 часа. Да ви кажа, заслужава си всяка секунда.
Кажете, дали си струва според вас? На мен ми е в топ 5.
Много добър филм! Страхотно е показано ежедневието на подводничарите, ужасът в очакването на поредната порция дълбочинни бомби и т.н. Много големи актьори и великолепна режисура на Волфганг Петерсен, който и в Холивуд запази интереса си към морските вълци с "Перфектната Буря" и "Посейдон". Негови са още "Троя" и "Еър форс 1"
И аз се стреснах малко от 5-те часа, но след първите 5 минути се потапяш напълно
Ta... така. Не се ограничавайте само с американско кино

"Мемоарите на една гейша", "Тигър и дракон", "Герой", "Летящите кинжали" и прочие
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!
-
Highlander
- Контакти:
Madridist написа:
![]()
![]()
Абсолютно съм съгласен с теб. През 90-те беше пълно с прекрасни филми като - Усещане за Жена, Жега, Терминатор 2, Смело Сърце, Изкуплението Шоушенк, Списъкът на Шиндлер, Гладиатор, Адвокат на дявола, Зеления път и още много много други. А новите филми в огромната си част са пълни бози, с безкрайно изтъркан сценарий и са типични еднодневки - говори се за тях месец - два и след това потъват в забрава.
Трудно е да можеш да си представиш, че Изкуплението Шоушенк не спечели Оскар за най-добър филм. Тогава в борбата бяха още Форъст Гъмп и Криминале, а Форест Гъмп обра почти всичко. Същата година излязоха Цар Лъв и Леон. Винаги съм смятал, че 80-те и 90-те са златната епоха на Холивуд. Екшъни, комедии, трилъри, ужаси - няма заглавия в тези жанрове през последното десетилетие, каквито имаше някога.
Тотално се изчерпиха идеите, повтарят се сюжети, масово се правят римейкове на стари култови филми, безсмислени продължения (Терминатор 4, Индиана Джоунс 4...) Да вземат да направят римейк и на Кръстникът освен. Да, на година се появяват и два-три добри филма, но някога се появяваха на месец.
milan199440barca, и на мен тая мома ми е любимка, но така и не разбрах как точно и се произнася името
Имаше хубави филми през новия век. Като Матрицата,Властелина, В фор Вендета, Гладиатор, Гепи, Две димящи дула,
Equilibrium , двата Батман-а с Крисчън Бейл, Collateral, Машиниста, Последният Самурай, и др.. Естествено са по малко от тези през 90те.
Equilibrium , двата Батман-а с Крисчън Бейл, Collateral, Машиниста, Последният Самурай, и др.. Естествено са по малко от тези през 90те.
Highlander написа:Тотално се изчерпиха идеите, повтарят се сюжети, масово се правят римейкове на стари култови филми, безсмислени продължения (Терминатор 4, Индиана Джоунс 4...) Да вземат да направят римейк и на Кръстникът освен. Да, на година се появяват и два-три добри филма, но някога се появяваха на месец.
Напълно споделям това мнение.
Сега като ходих да гледам "Immortals" пуснаха реклама на... Star Wars епизод 1 Невидима заплаха..., новото е, че филма ще е 3D. Наистина се изтъркаха тия кавъри и тия безкрайни продължения!
Новият Конан? Бягай, тотална подигравка с класиката с бате Шварци. Инди 4? Ок, мога да го преглътна, ама само, защото съм мега запален фен на Инди и ми се гледаше още един филм, още веднъж да видя Харисън Форд в образа на една от най-любимите ми роли... и сега какво? Подготвят Инди 5! Не, мерси! Това едва ли ще го гледам! Също така съм голям фен на Рамбо, е много добре, ама 4-тата част просто беше зле, много зле (ако изключим момента с тежката картечница
А най-дразнещето е, че Холивуд вижда, че зрителите имат интерес към този жанр филми - добрите екшъни винаги ще се гледат! Хората винаги ще ги харесват, фурора, който постигна "Недосегаемите" е живото доказателство за това, но Холивуд продължава да изстисква като лимон старите екшън звезди, а кога ще създаде нови? Кога ще се появят новите Шварци, Слай, Брус, Чък, Жан Клод, Лундгрен, Сегал и тн да не гиизреждам всичките. Кога? Новото поколение е под всякаква критика! Новите екшън филми (изключвам Недосегаемите, защото там са старите кучета и знаят как трябва да са тези филми) са пълна боза! Кога отново ще имаме филм ала "Терминатор" (не, "Трансформърс"), кога ще имаме "Роки" (а не "Жива стомана", при цялото ми уважение към Хю Джакман), кога ще имаме нещо подобно на "Кървав спорт"? Ами "Рамбо"? "Универсален войник", "Умирай трудно", "Хищника", "Пришълеца", "Десперадо"... това са филми, които са приковали стотици милиони хора пред телевизорите и кино екраните и продължават да ги приковават и до ден днешен, но тази харизма се загуби! Холивуд се комерсиализира и сега не се мисли за добрият стар, завладващ екшън, ами за грандомански ефекти, някоя секси мадама дето да се фръцка и нищо повече.
Екшън жанра умира, а Холивуд нищо не прави по въпроса и това е много жалко! А какво ни предлага сега Холивуд? "Здрач"? Не, благодаря, по-добре да ида да повърна...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Alexx написа:Имаше хубави филми през новия век. Като Матрицата,Властелина, В фор Вендета, Гладиатор, Гепи, Две димящи дула,
Да, само че истински хубавите филми от 2000-а насам се броят на пръстите на един човек, а в същото време колко филма са заснети през този интервал? И то филми със десетки, дори стотици милиони бюджети.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
- Viktor4o_Rs
- Контакти:
Няма какво да се учудваме, не сами киното се изчерпа, същото се отнася и за музиката и компютърните игри например
Просто през 90-те беше бумът на всички тези неща, да, нямаше такава техника, нямаше такива клипове и такива графики, нямаше 3Д, ама имаше качество и добра игра/пеене/геймплей
Сега комерсиализацията, посредствеността и клишетата идват в повече ...
Разбира се, за музиката специално случаят е малко по-особен, защото и през 60-те, 70-те и 80-те е имало уникални изпълнители като Бийтълс, Елвис, АББА, Куин, Бони М, всичките велики рокгрупи
Това не променя факта, че и музиката и изпълнителите се изчерпаха доста след 2000-та година ...
Разбира се, за музиката специално случаят е малко по-особен, защото и през 60-те, 70-те и 80-те е имало уникални изпълнители като Бийтълс, Елвис, АББА, Куин, Бони М, всичките велики рокгрупи

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O92QxxgeCO8[/youtube]
Става, за губене на време
Става, за губене на време