Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 юни 2015 11:26

boabbb написа:Как Русия е била по-добре при Елцин, отколкото сега

Кой бре, кой го твърди това ? :lol: :lol: :roll:

Хич не си уцелил предмета на спора за Елцин. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 16 юни 2015 11:36

THE G.A.M.E написа:
boabbb написа:Как Русия е била по-добре при Елцин, отколкото сега

Кой бре, кой го твърди това ? :lol: :lol: :roll:

Хич не си уцелил предмета на спора за Елцин. ;)

Елцин беше абсолютно посмешище :x Аз лично, бих се срамувал от подобен президент ... Не, че не се срамувам от Роско, де :oops:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 юни 2015 11:43

boabbb написа:Елцин беше абсолютно посмешище :x Аз лично, бих се срамувал от подобен президент ... Не, че не се срамувам от Роско, де :oops:

Факт, слаб политик, с всички човешки кусури, при това.

Но взе правилното РЕШЕНИЕ, да отвори Русия за чуждестранни инвестиции, отвори я за света.
Тоест, Елцин бе лош Президент, но с добро основно решение, за пътя на развитие, за Русия. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 16 юни 2015 11:52

За бизнес може да се отваряш, но когато имаш толкова много ресурси и виждаш какво се случва с други държави с ресурси ... Трябва да си доста внимателен от стратегическа гледна точка, което и прави Путин. Истината е, че след Украйна, следваха размирици в Русия и опит за поставяне на "удобни" хора по високите постове там :!: В случая, обаче, опита е меко казано неуспешен ...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 юни 2015 12:01

Путин продължи цели два мандата политиката на "отвореност" към Запада, което и изтреля Русия напред.

Тогава Китай все още не бяха финансовият "тигър", другият ход на Путин би бил този, който предложи "Барсата", да продължи конфронтацията и "Студената война" със Запада, което би било пагубно... От икономическа гледна точка.

Днес Русия има опция - сътруничество с развиващите се икономики на Изток - Китай, Индия, Иран... И някоя и друга недоволна Страна от САЩ.
Дали това ще запази икономическият поход на руснаците, предстои да видим.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 16 юни 2015 12:06

Походът им се обуслава основно от цената на петрола, няма какво да се лъжеме ;) Самия бюджет се формира на тази база ... Има някаква граница, май е около 50-тина долара, която е добре да не се прекрачва ... За тях, де :roll: Бюджета на Щатите, от друга страна, се формира на база колко нови долари да се вкарат в играта ... И двете положения не са особено добри, според мен. Аз съм фен на производството на реални продукти, винаги съм мразил финансовите еквилибристики, просто защото те не дават реален продукт ...

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Мнениеот valheru » 16 юни 2015 17:53

THE G.A.M.E написа:Путин продължи цели два мандата политиката на "отвореност" към Запада, което и изтреля Русия напред.

Тогава Китай все още не бяха финансовият "тигър", другият ход на Путин би бил този, който предложи "Барсата", да продължи конфронтацията и "Студената война" със Запада, което би било пагубно... От икономическа гледна точка.

Днес Русия има опция - сътруничество с развиващите се икономики на Изток - Китай, Индия, Иран... И някоя и друга недоволна Страна от САЩ.
Дали това ще запази икономическият поход на руснаците, предстои да видим.

Ле-ле И.Г.Р.А какви си ги надробил... с оглед на предишните ти постове, от които ще използвам малко от твоите термини, ще се опитам да ти обясня някои неща.
Предварително искам да заявя, че на либералът Путин изобщо не съм му фен - от идеологическа гледна точна, което всъщност ме кара да се чудя защо е тази омраза към него от подобните му (май все пак си е омраза към всичко свързано с Русия).

Всъщност Путин продължи въпросната политика на "отвореност" (разбирай грабеж, никой не е отменял Маркс и първоначалното натрупване на капитали, а това в този момент можеше да стане само с криминални средства) само през първият си мандат, което време той използва за да укрепи своето лично положение (разбра на кои хора може да се довери). Точно с началото на вторият му мандат (нямам предвид сегашният трети) започна "изгонването" на всякакви "инвеститори" от руската икономика. Понеже при Елцин-великолепни благодарение на тази "отвореност" се стигна да положение известни холандска и британска нефтедобиващи компании да НЕ-плащат данък за добитата суровина се наложи по-строго законодателство в тази област (дори и изгонване, та сега се чудят как да се върнат), прочее същият този страхотен управител беше помилван преди известно време и пуснат от затвора. Друг интересен пример беше опита да се изкупят акции на държавната Газпром от "неизвестният" Браудер, чиито юристконсулт бе Магнитски, в общи линии беше ясно като бял ден докъде ще доведе. Най-общо казано Путин тогава заяви следното: работете колкото искате в Русия, но си плащайте данъците + речта му в Мюнхен (която е нещо много силно и много хора тогава не обърнаха внимание на това което каза). Така че тезата ти за това, че благодарение на Елциновата отворена политика... дрън-дрън - е меко казано мно-о-ого далеч от истината.
Това за което може да бъде винен е от съвсем друго естество, но няма да подклаждам. Вътрешните за Русия проблеми са им достатъчни, те имат какво да правят.

И понеже виждам как повтаряш някои известни не-до-истини... ако наистина търсиш някакво познание възприемай отношенията между Русия и Китай/Индия/Бразилия...Иран... в момента като на партньори, не като съюзници (каквато България не е нито в НАТО нито е ЕС - но това е отделен въпрос), дори и поради лекичкото: съюзник срещу кого/какво? Всяка от тези страни има предостатъчно свои вътрешни проблеми за решаване и никоя от тях не иска да им се бъркат в работите!

boabbb написа:Походът им се обуслава основно от цената на петрола, няма какво да се лъжеме ;) Самия бюджет се формира на тази база ... Има някаква граница, май е около 50-тина долара, която е добре да не се прекрачва ...

Ами не си много прав, доколкото знам само 18% от бюджета е от газ/нефт - а останалото от какво е?
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 юни 2015 19:56

"valheru" ... Дълъг поуст, но нищо съществено.
Поне не нещо, което да е в основен разрез с написаното от мен. :roll:

Единственият противовес който си писал, е "изгонването" на всички инвеститори.
То и досега не се е случило, след като един куп американски компании и фирми си бачкат на територията на Руската Федерация.
Интересно, че ответните на европейските санкции, засегнаха страните от Европа, но не и Щатските физически лица и фирми.
valheru написа:И понеже виждам как повтаряш някои известни не-до-истини... ако наистина търсиш някакво познание възприемай отношенията между Русия и Китай/Индия/Бразилия...Иран... в момента като на партньори, не като съюзници

Именно като партньори ги приемам, Китай, лично, никога няма да бъде сериозен Съюзник на Русия, защото амбициите им са за доминация в Азия, а това ще стане само през трупа на Русия, и те го знаят много добре.
Дано и руснаците да са наясно, ако не са, лошо за тях.
С другите партньори, ситуацията не е по-различна, никоя от страните в БРИКС няма да си сложи главата в торбата заради Русия.
boabbb написа:Походът им се обуслава основно от цената на петрола, няма какво да се лъжеме ;) Самия бюджет се формира на тази база

valheru написа:Ами не си много прав, доколкото знам само 18% от бюджета е от газ/нефт - а останалото от какво е?

От продажба на оръжия + други природни суровини.
Неприятно е за феновете нна Русия, но Русия няма кой-знае какво производство и икономиката и се крепи почти изцяло на природните ресурси.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 16 юни 2015 20:38

Чернокожев е само на 20 години-най-младият в отбора! Силно се надявам от есента да играе в силен отбор и да се развие това момче! Ръстът го има, има и смелост, трябва само техника и мнооого игра. Днес какви атаки по правата правеше от втора линия - да ти е кеф да го гледаш.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 16 юни 2015 20:42

Тоше, в другата тема бе брат. :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Върни се в “Свободна зона”