Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2020 14:43

metodito написа:[offtopic]
vvessel написа:
metodito написа:https://www.segabg.com/category-observer/pandemiyata-stana-chudesno-opravdanie-za-zagrabvane-na-vlast

Критиката към Полша и Унгария в статията са в стил - бий самара да се сеща магарето, защото нашето магаре прави същите магарии, но не е удобно да се споменава в нашата преса, че ще ги оправи набързо. Примери колко искаш. Като се почне от Божков та до шефа на АПИ. Ще има - много като тебе вече плакаха :)

Е, те СЕГА принципно са "опозиционна" медия. Макар че то у нас "медиите" са едни.... Аз посещавам "Фрог", примерно, там една част от материалите са писани все едно от някакви мисирки. Опозиция, като Корделия - не само, че не е опозиция, ми помощник.[/offtopic]

Главна новина в сега: безплатните хотели на Роналдо. Безсмислена медия. Няма как да седна да прочета дори футболен резултат.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 15:00

Не съм погледнал да ли го приеха това предложение - да е 60/40, като държавата поема осигуровките?! Ако са го приели, това означава, че работодателят ще плаща само 40% от заплатата на работника! Сега, ако договорът ти, както при доста, е на минимална заплата! И получаваш останалото на ръка, или под формата на бакшиши, тогава държавата не ти е виновна! Не сме Германия и не може държавата да си позволи да даде по 3000 евро безвъзмездно на човек! Ясно е, че има много политици, които са корумпирани, и затова държавата ни не е от богатите! Но това е тема за друг разговор! Въпросът е, че сме в заварено положение, дето се казва, и в момента се прави колкото е възможно! Ако беше възможно повече, нямаше да теглим заеми! Сега, че в хазната уж имаше излишък, а после се оказа, че е дефицит, тук със сигурност пак са виновни политиците! Но както написах по-горе, това е отново тема за друг разговор!
С други думи, мерките срещу вируса са правилни, и държавата прави каквото е възможно и за бизнеса по време на пандемията! Но цялата останала политика е била меко казано погрешна!

Относно дали ще се отслабят мерките на 13.05.?! Много се надявам! Но и се надявам, дотогава да сме ограничили максимално вируса! Защото, ако не сме го ограничили, тогава няма да има смисъл от отслабване на мерките!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 07 апр 2020 15:18

openminded написа:Силно се надявам хората, вземащи важните решения в тази държава или онова , което е останало от нея да мерят 5 пъти преди да режат.Защото стъпват върху тънък лед, който все повече изтънява.Повечето българи, в т.ч. и аз изпълняват ограничителните мерки, колкото и някои от тях да са безсмислени.Виждам някаква нагласа те да бъдат отменени след 13 май, но след това? Нали никой не вярва че вирусът ще изчезне от само себе си изведнъж.Когато "отвържем" хората няма ли опасност той да се завърне с двойно по-голяма сила и да се окаже, че всички тези рестрикции са били безсмислени? Мисли ли се в перспектива? Един от най-сериозните анализи по темата е на д-р Румен Хичев - човекът каза тестване, тестване тестване и изолиране на заразените.
За икономиката и доходите прави ли се нещо конкретно смислено, мисли ли се в перспектива? След 3-4 месеца просто няма да има какво да се спасява, а просто немалка част от българите ще бъдат докарани до просешка тояга.Предлагат 60/40 за работещите фирми, а за останалите? Свободните професии, те не плащат ли данъци, от които онея тиквеници в правителството вземат заплати? Ще раздаваме безлихвени заеми, ще плашим и стресираме ежедневно хората с някакви черни статистики.Много въпроси и нула отговори...

Това е лекаря, който е в някакъв щаб в Щатите, нали така?
Ако е той, гледах му презентацията по някакво предаване на Милен Цветков. Доста добър анализ позован на факти.
Но тук с тия фатмаци и прочие слагачи на власта, за жалост няма как да се случи това с тестовете.
Сума пари за преодоляване на икономическата криза, която е в момента и бума, който ще дойде след това, обаче не се почна масово тестване на групи.
Все си мисля, че щеше да им излезе по евтино.
Разбира се, ако целта е да опънат парите от ЕС, това е друг въпрос.
Това 60/40 работи само за определени отрасли, които са леко засегнати.
Така и не се намери някой, да ги пита, как неработещ бизнес или дори и работещ но без приходи, ще осигури 40%.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 07 апр 2020 15:29

pomiqrat написа:
metodito написа:[offtopic]
vvessel написа:
metodito написа:https://www.segabg.com/category-observer/pandemiyata-stana-chudesno-opravdanie-za-zagrabvane-na-vlast

Критиката към Полша и Унгария в статията са в стил - бий самара да се сеща магарето, защото нашето магаре прави същите магарии, но не е удобно да се споменава в нашата преса, че ще ги оправи набързо. Примери колко искаш. Като се почне от Божков та до шефа на АПИ. Ще има - много като тебе вече плакаха :)

Е, те СЕГА принципно са "опозиционна" медия. Макар че то у нас "медиите" са едни.... Аз посещавам "Фрог", примерно, там една част от материалите са писани все едно от някакви мисирки. Опозиция, като Корделия - не само, че не е опозиция, ми помощник.[/offtopic]

Главна новина в сега: безплатните хотели на Роналдо.

Която се оказа една от многото фейк новини около К19.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 07 апр 2020 16:08

Ако съпоставим бюджетния излишък, който се изхари с броя на заетите, всеки може да получи по 500 лв. Ако го съпоставим с хората, които са останали без работа или заплатите им са намалени, то всеки може да получи, ако не 3 хил евро, то същото, което е получавал преди това. В България има достатъчно пари доходите ни да са с едни 20% по-високи, но....
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2020 17:15

CSKA 78 написа:
Thsmith написа:Колко са 4000 на 7 млн бре? 0.0 колко %? Ако не се върти 24/7 колко е страшно, няма и да се усети.

Явно не си съвсем добре! Не знам дали си го разбрал?! Ако по твоята логика обаче има само 1 жертва -ти, тогава заслужава ли си, или не?! :shock: :?

ПП Изглежда продължаваш да си мислиш, че другите ще дадат жертвите, но ти си застрахован! :lol: Затова предлагаш такива меко казано странни "мерки"!

Кое не разбра? Много ясно казах, че жертвите са неминуеми като при всеки грип. Дори да са много повече, пак е приемливо спрямо заличаването на икономиката.

Що се отнася до другото. Аз не се притеснявам. Предлагам такива мерки просто защото само те са разбираеми и начинът ни на живот е най-важното. Не съм съгласен да го жертвам за нищо на света.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

favaca8888
Контакти:

Мнениеот favaca8888 » 07 апр 2020 17:27

CSKA 78 написа:Не съм погледнал да ли го приеха това предложение - да е 60/40, като държавата поема осигуровките?! Ако са го приели, това означава, че работодателят ще плаща само 40% от заплатата на работника! Сега, ако договорът ти, както при доста, е на минимална заплата! И получаваш останалото на ръка, или под формата на бакшиши, тогава държавата не ти е виновна! Не сме Германия и не може държавата да си позволи да даде по 3000 евро безвъзмездно на човек! Ясно е, че има много политици, които са корумпирани, и затова държавата ни не е от богатите! Но това е тема за друг разговор! Въпросът е, че сме в заварено положение, дето се казва, и в момента се прави колкото е възможно! Ако беше възможно повече, нямаше да теглим заеми! Сега, че в хазната уж имаше излишък, а после се оказа, че е дефицит, тук със сигурност пак са виновни политиците! Но както написах по-горе, това е отново тема за друг разговор!
С други думи, мерките срещу вируса са правилни, и държавата прави каквото е възможно и за бизнеса по време на пандемията! Но цялата останала политика е била меко казано погрешна!

Относно дали ще се отслабят мерките на 13.05.?! Много се надявам! Но и се надявам, дотогава да сме ограничили максимално вируса! Защото, ако не сме го ограничили, тогава няма да има смисъл от отслабване на мерките!

Бре, как точно работодателя да даде тези 40%?
Откъде,от какво ??? След като бизнесът му не е работил март месец ? Хм ?! Или викаш на чужд гръб и 100 тояги са малко.
Не стига,че заради тях не работим ,а и да си плащаме затова !? Майка ви дееба мръсна :twisted:
Никола Котков : "Локомотив" е моята вечна майка и аз ще я помня и обичам до края на живота си. Нека знаят всички - кръвта вода не става!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 апр 2020 17:29

Работодателят пуска в неплатен отпуск или съкращава въпреки ограниченията при така поставени мерки.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Мнениеот ivo55 » 07 апр 2020 17:49

Е как ще е овладяна панмдемия, при която вируса си е някъде там навън, а и по всяко време някой може да го докара пак от чужбина, а населението се е крило 3 месеца по къщите си и не го е изкарало вируса? Каква е идеята? След 3 месеца на вируса ще му е писнало да дебне българи или какво? :)
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 07 апр 2020 18:01

ivo55 написа:Е как ще е овладяна панмдемия, при която вируса си е някъде там навън, а и по всяко време някой може да го докара пак от чужбина, а населението се е крило 3 месеца по къщите си и не го е изкарало вируса? Каква е идеята? След 3 месеца на вируса ще му е писнало да дебне българи или какво? :)

Есента ще е мазало. Хем хората няма да имат пари, хем вируса ще се върне и при същите рестрикции се очакват бунтове. Бойко ще е усвоил парите и при първите ексцесии ще метне оставка и ще остави служебното правителство да се оправя, а той ще стои отстрани и ще вика - при мен имаше само 1000 заразени, а глей сега кво става ;)

Върни се в “Свободна зона”