Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Thsmith » 06 апр 2020 19:11

Groucho написа:
vvessel написа:Оо да бе, щом нямам линк е пълна глупост както тази статистика, така и всичко останало което съм публикувал. А това че ти нямаш линк да опровергаеш , това няма значение. Единственият ти довод беше, че в Уикипедия цифрата за починалите за 2019 била различна от цифрата в цитирания сайт и край. - всичко което съм публикувал е лъжа и манипулация.

И-и-и-и-и-оп :arrow: https://forum.gong.bg/gong/viewtopic.ph ... start=1000
На тази страница съм дал линк към националния статистически институт на Италия, не четеш внимателно темата :lol:
Не знам дали всичко, което си публикувал е лъжа и манипулация, това на Боян Чуков със сигурност беше невярно, а ти го публикува.
Да не говорим, че ти публикува и това :arrow:

[offtopic]
vvessel написа:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2823104351106977&id=100002223187612
Едно интервю, което показва защо управляващите са се наакали от страх покрай тоя вирус. Защото най-вероятно са се усетили, че здравната ни система е толкова разбита, че започнат ли да се разболяват масово хората, трагедията ще е голяма.
М/у другото, един интересен факт казан в интервюто - 2008-ма година за един месец са починали 4000 души от свински грип в България. За един месец само тук, където сме 7 милиона. Сравнете го с днешната статистика за коронавируса в световен мащаб.
[/offtopic]
4000 души умрели за един месец от Свински грип в България. Вярно или невярно е според теб това за тия 4000 умрели за един месец в България от свински грип :?: :lol:

vvessel написа:Мето като ти каза, че имало 3-4 самоубийства , ти само смъртния акт не му иска. Но че вируса е старшен и ни връхлита с невиждана ярост, за това явно си съгласен. Един колега цитира Кантарджиев, ти пак дай линк за тия цифри, защото данните предполагат, че вирусът не е страшен. Но когато Бойко казва, че следващите две-три седмици ни чака ад, това е съвсем ок. Доказателства не ни трябват.
Напълно си ясен.

Естествено, нали според вас всички са умрели от инфаркти, а не от коронавирус. Аз пък искам да видя дали тия 3-4 не са се самоубили от любовна мъка примерно, че като гледам какво цитирате...

Не ми приписвай неизречени думи. Цитирай ме къде съм писал, че вирусът ни връхлита с невиждана ярост.

Радвам се, че съм ти ясен :lol: Но проверявай по някакъв начин това, което качваш, че в него ясно се вижда фалшива и невярна информация :lol:

Естествено, че тези твърдения за 4000 загинали от свински грип в БГ за месец е силно невярно.
Дори обаче жертвите на този пуст сегашен грип да са 4000 на месец от 7 млн, пак е приемлива цена за да се спаси икономиката!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 06 апр 2020 19:57

Thsmith написа:Дори обаче жертвите на този пуст сегашен грип да са 4000 на месец от 7 млн, пак е приемлива цена за да се спаси икономиката!

Аха, ще имаш икономика при 4000 умрели на месец в България, ако си превърнеш магазините на погребални бюра, а съседните ти баничарници се превърнат в крематориуми. Даже и здравеопазване ще имаш, ако от тия 4000 мъртви 100 са лекари. Колко му е, ще внесем лекари от Молдова и ще запълним дупките, докато нашите студенти-медици се изучат, та някои от тях реши да остане в България да практикува. При 4000 умрели от вирус на месец в България чуждестранните туристи ще се втурнат два пъти по възторжено към родните хотели, за да тестват дали могат да се заразят и те, а другите страни с радост ще приемат стоките ни.

И уточнявай коя точно икономика искаш да спасяваме, че това :arrow:
Thsmith написа:Може и да не звучи добре, но откровено казано ме интересува ситуацията в селата точно колкото тази в мозамбик. Просто съм откровен.

означава като да се интересуваш само от част от икономиката на България, а по селата имаме предприятия, които и в момента работят, произвеждат и изнасят стока по света.

Иначе, аз в момента нямам против да се вдига извънредното положение. Оня ден като вървях по улиците видях, че половината фризьорски салони си работят, повечето магазини за цигари и алкохол си работят... Така или иначе си правим извънредно положение по български, имаме малко заразени, молим се да ни подмине и така... Пишете просба Бойко да пуска и вашите кафенета, магазини, барове или каквото имате там. Поне няма да ми се налага да чета нелепици.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 06 апр 2020 20:45

Groucho написа:
Не ми приписвай неизречени думи. Цитирай ме къде съм писал, че вирусът ни връхлита с невиждана ярост.

Радвам се, че съм ти ясен :lol: Но проверявай по някакъв начин това, което качваш, че в него ясно се вижда фалшива и невярна информация :lol:

Ти да не си от министерството на истината? Публикувам някаква статия със статистика, но понеже си доказал, че една от цифрите в статията не била вярна е фалшива новина. Пускам интервю на доктор, които разказва какво видял с очите си, но не съм проверил информацията му и значи и това е фалшива новина. Но когато управляващите казват, че вирусът ни връхлита с невиждана ярост и ни чакат камиони с трупове, ако не слушаме генерала, това не видях да го окачествиш, като фалшива и невярна информация и се отнасяш доста безкритично към техните дивотии. Единственото което те вълнува е дали някой ще омаловажи вируса за да му търсиш сметка и линкове. Това те прави ясен.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 06 апр 2020 20:50

vvessel написа:Ти да не си от министерството на истината? Публикувам някаква статия със статистика, но понеже си доказал, че една от цифрите в статията не била вярна е фалшива новина. Пускам интервю на доктор, които разказва какво видял с очите си, но не съм проверил информацията му и значи и това е фалшива новина. Но когато управляващите казват, че вирусът ни връхлита с невиждана ярост и ни чакат камиони с трупове, ако не слушаме генерала, това не видях да го окачествиш, като фалшива и невярна информация и се отнасяш доста безкритично към техните дивотии. Единственото което те вълнува е дали някой ще омаловажи вируса за да му търсиш сметка и линкове. Това те прави ясен.

А ти правиш ли разлика между грешни сметки с грешни числа от минали години и прогноза за бъдещето на някакъв генерал? Риторичен въпрос. Едното е доказано грешно (На Боян ти Чуков са му грешни числата и за 2019-а, и за 2020-а за Италия), а другото е прогноза, която може да се окаже вярна, може и да се окаже грешна, предстои да се разбере. Ясен съм, печелиш, честита победа.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 06 апр 2020 21:52

Не го интересувало селото. Недей си купува храна.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 06 апр 2020 22:09

Groucho написа:Ясен съм, печелиш, честита победа.

В дълбока заблуда си. Тук няма печеливши. Само губещи и по-губещи. Печелившите са по върховете. А ние сме в шибана казарма. Дай на военен и милиционер власт и им гледай сеира. А ти не само го гледаш, но явно си им фен. Твоя работа. Но заяжданията ти на дребно не променят общата картина.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 06 апр 2020 22:32

Днес влязох в ЗОНАТА.
Станах рано. Сложих си маска. Автобусът ме закара до КПП-то на областния град. Не проверяват рано-рано. Поразтъпчих се. Купих си баничка. Чаках да отворят супера да накупя неща за възрастния роднина, за да му ги подам през полуоткрехнатата врата. Имаше в торбите деликатеси - коприва и левурда от село и жълто-червен вестник. После с колега през друго КПП до фирмата. Тук проверяват яко. Множко работа се е събрало на работното място. Повечето хора са без маски, макар че има държавна заповед. Срещнах се и се разминах с около 50 човека. В друго време трябва да са 5-6 пъти повече. В края на деня обратно през КПП-тата. И отново на свобода в малкия град и кварталния магазин. Вкъщи хвърлям маската - главата бучи, маската пречи да поемам кислород достатъчно. Мисирките утре да питат за маските и кислорода. :twisted:
Един от любимите ми филми е Сталкер.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 апр 2020 23:58

Groucho написа:
Thsmith написа:Дори обаче жертвите на този пуст сегашен грип да са 4000 на месец от 7 млн, пак е приемлива цена за да се спаси икономиката!

Аха, ще имаш икономика при 4000 умрели на месец в България, ако си превърнеш магазините на погребални бюра, а съседните ти баничарници се превърнат в крематориуми. Даже и здравеопазване ще имаш, ако от тия 4000 мъртви 100 са лекари. Колко му е, ще внесем лекари от Молдова и ще запълним дупките, докато нашите студенти-медици се изучат, та някои от тях реши да остане в България да практикува. При 4000 умрели от вирус на месец в България чуждестранните туристи ще се втурнат два пъти по възторжено към родните хотели, за да тестват дали могат да се заразят и те, а другите страни с радост ще приемат стоките ни.

И уточнявай коя точно икономика искаш да спасяваме, че това :arrow:
Thsmith написа:Може и да не звучи добре, но откровено казано ме интересува ситуацията в селата точно колкото тази в мозамбик. Просто съм откровен.

означава като да се интересуваш само от част от икономиката на България, а по селата имаме предприятия, които и в момента работят, произвеждат и изнасят стока по света.

Иначе, аз в момента нямам против да се вдига извънредното положение. Оня ден като вървях по улиците видях, че половината фризьорски салони си работят, повечето магазини за цигари и алкохол си работят... Така или иначе си правим извънредно положение по български, имаме малко заразени, молим се да ни подмине и така... Пишете просба Бойко да пуска и вашите кафенета, магазини, барове или каквото имате там. Поне няма да ми се налага да чета нелепици.

Колко са 4000 на 7 млн бре? 0.0 колко %? Ако не се върти 24/7 колко е страшно, няма и да се усети. И не, чуждестранните туристи няма да секнат заради тези 4000. Те са секнали в момента защото всичко е блокирано, какво по лошо от това? Ако пък всичко мине за месец и естествения подбор си каже думата и след това вече няма проблем, какъв ще им е проблема на тези туристи?
С проблемите човек се справя като излиза право срещу тях, а не като се крие вкъщи и чака те да го отминат докато си заравя главата в пясъка.

пп Аз нищо не съм затварял заради "разпоредба". Принципно магазините за алкохол се водят хранителни стоки. Иначе съм партньор в други фирми, които просто пуснаха хората в неплатен отпуск поради липса на работа, а не защото някоя разпоредба го налага.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 07 апр 2020 02:15

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 07 апр 2020 11:59

Thsmith написа:Колко са 4000 на 7 млн бре? 0.0 колко %? Ако не се върти 24/7 колко е страшно, няма и да се усети.

Явно не си съвсем добре! Не знам дали си го разбрал?! Ако по твоята логика обаче има само 1 жертва -ти, тогава заслужава ли си, или не?! :shock: :?

ПП Изглежда продължаваш да си мислиш, че другите ще дадат жертвите, но ти си застрахован! :lol: Затова предлагаш такива меко казано странни "мерки"!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Върни се в “Свободна зона”