Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот FLANKER » 20 фев 2015 23:40

v.r.s. написа:
FLANKER написа:Явно е имало шоу в Панорама.

В ДИСПУТ: НАПРАВИХА СМЕШЕН ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ЗАРАДИ ИСКАНИЯ ОТ НЕГО 16 МИЛИАРДА ДЪЛГ

Дори и намесата на водещия Бойко Василев не спаси финансовия министър от загуба в дебата за спорния дълг от 8 млрд. евро

Депутатът от БСП Румен Гечев се оказа победител в ожесточен словесен двубой с финансовия министър Владислав Горанов в предаването „Панорама” по БНТ. Поводът бе предстоящото ратифициране в парламента на спорния дълг от 8 млрд евро.
С няколко кратки и добре премерени реплики Румен Гечев успя да обори контратезите на финансовия министър.

„Твърдението, че дефицитите са нещо страшно е смешно на фона на световната икономика. Проблемът е за какво се харчат. Аз съм против дългосрочното планиране на дълг. Когато парламенът гласува веднъж този договор от 8 млрд лева, при следващото правителство който и да е ще иска тези пари да се разпределят. Законът за бюджета се прави година за година”, заяви Румен Гечев.

Според него цялата ситуация около въпросния нов дълг е нелепа и управляващите не са уважили не само останалите си партньори в политиката, но и хората в страната.

„Не са правени никакви разчети, вижте какво е внесено в парламента, само две странички. Това е обидно, изумително. Осем милиарда лева са внесени от управляващите със знанието само на двама, трима души. Управляващите твърдят, че ги чакат страшни години да плащат. Информацията, която сме взели, това са разчети на много сериозни анализатори. Заблуждавате българската общественост, че това е някакъв страхотен дълг”, заяви Румен Гечев и извади графика с финансови разчети.

Владислав Горанов опита на свой ред да смути опонента си:

„Говори като преподавател към студенти, но губи ролята си, когато влезе в Народното събрание. Накрая ще му отнемат правата”

„Вие не може да ми отнемете никакви права, не само при студентите”, контрира го Румен Гечев и посъветва Горанов: „Не изпадайте в паника!”
През цялото време водещият на „Панорама” Бойко Василев опитваше да наклони везните в полза на финансовия министър, но това се оказа без успех, независимо, че опитваше да му задава колкото се може по-сервилни и с предвидлив отговор въпроси./БЛИЦ
П.П.Някой може ли да постне видео :roll:

Гледах го цялото предаване, не е чак толкова драматично, като е описано и спора се беше същият, както през тези дни, нищо ново не се каза относно тези 16 милиарда. Чак пък да има победител и победен...
По интересно беше интервюто с Татяна Дончева, както винаги каза много точни неща.

Ясно.Благодаря! ;)
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 20 фев 2015 23:46

На Стамен Стаменов и на малкия пръст не можеш да му стъпиш ;) А той работи в Скат.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 фев 2015 23:49

Балкански Орел написа:На Стамен Стаменов и на малкия пръст не можеш да му стъпиш ;) А той работи в Скат.

Да не е същият, дето продава "лечебни" камъни? :lol: :lol:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 фев 2015 23:49

Захарченко написа:
Tommi написа:
Захарченко написа:Не разбрах взе ли се миналата година 8.5 млрд заем, или не?

Не.

А взе ли този кабинет заем миналата година и в какъв размер?

Всеки месец има облигационни емисии, има си и емисионен календар на Министерство на финансите.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 20 фев 2015 23:52

diplomat написа:
Балкански Орел написа:На Стамен Стаменов и на малкия пръст не можеш да му стъпиш ;) А той работи в Скат.

Незнам какво продава, аз съм гледал само 1-2 негови предавания в Скат и ми хареса как говори, въпреки че има доста неща, които са малко фантастични.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 20 фев 2015 23:56

Балкански Орел написа:
diplomat написа:

Незнам какво продава, аз съм гледал само 1-2 негови предавания в Скат и ми хареса как говори, въпреки че има доста неща, които са малко фантастични.

Фантастични, щото говори за НЛО-та ли? Та те и децата вече знаят, че не сме сами... Виж, лечебните камъни обаче са големи фантасмагории. :lol:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 21 фев 2015 10:31

aleksandrov77 написа:Етническите българи по правило са русофили! Размиването и омесването на българската нация води до отдалечаване на България от Русия!
Сега.. по тази логика само чистите (ако има такива) българи ли ще броим за истински българи или всички хора с българско самосъзнание?

Аз самия като кръв определено не съм чист българин, но дори няма да приема насериозно опит да ми оспорят българската принадлежност.

Но нека продължа мисълта си: България от много време е мултиетническа държава. Още по времето на любимия ти соц. Че и преди него. Нима не трябва да броим за нормални граждани и хората, запазили свое национално самосъзнание, но живеещи като обикновени и законопослушни български поданици, спазващи българските закони и живеещи в българското общество? И не казвай, че такива няма: има, имало е и при соц-а.

Ако не си разбрал: не е проблема етническия състав. Той е важен разбира се, но разковничето е другаде: един или 101 етноса, важното е те да образуват общество от съжителстващи мирно и без натиск за това хора. Това обаче няма да стане с избор на Русия. Тази промяна трябва да дойде тук. От нашите управници, от нашето общество. Външни фактори могат да попречат на този процес, но не могат да помогнат за осъществяването му, дори да искат.

Ако въобще ти е по силите отговори конкретно на въпроса. Ще мина и без напомнянето за съветския нефт, пък и без това го знам този факт, не е нужно да ми го повтаряш през 3 минути.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 21 фев 2015 10:32

v.r.s. написа:Аз го слушах това и от парламентарната трибуна, от където излезе с декларация на Атака, в която между другото отговори на Борисов, на казаното, че който може да намери 6 милиарда да заповяда. Та Сидеров обяви, че може да осигури не 6, а 66 милиарда веднага и то без заробващи заеми. Като отново се опита да заблуди простолюдието, че в залата се обсъждат 16, а премиера говори да 6 и някъде се губели едни 10 милиарда. А всички знаем, че тези 16 милиарда са за три години, а Борисов спомена за 6 милиарда, които трябва да бъдат осигурени до края на тази година. Въобще много приказки без покритие и изхвърляния от негова страна, като вече май не чува самият какво говори.

Хич не се изхвърля Волен и знае много добре какво говори , 66 милиарда могат да се намерят за 3 години ако се национализират ЕРП-тата от колонизаторите ЧЕЗ, ЕВН и Енерго Про , национализира се златодобива от Дънди Прешъс ,национализира се рудодобива и медодобива от коолонизаторите, възстановява се БДЖ, национализират се банските , GSM операторите Мтел, Глобул и Вивател , които в момента са в колониални ръце ,национализират се заводите от колониалните фирми, национализира се ТЕЦ Марица Изток от Американския колонизатор които в момента са в колониални ръце!
Възстановяват се проекти като АЕЦ Белене , Южен Поток , създаваме тясно сътрудничество с Русия , и ето ти в рамките на 5 години има печалба от 80 милиарда лева!
Всяка година западните колонизатори изнасят над 28 милиарда лева печалба от България !Като се национализират всички предприятия , от които печелят ето ти само за 3 години 28х3= 84 милиарда лева само от тук!
Прочети "Плана Сидеров"!
Напускаме НАТО , ЕС( Като добавиш и заробващия членски внос , който плащаме на подлогата на САЩ - ЕС ето ти още пари) и влизаме в ЕАС и в сътрудничество с братска Русия и проблемите за България свършват!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 21 фев 2015 10:38

diplomat написа:Изображение
:roll: :x

Това па кой го е сътворил :O
Абе не ни трябва Анкара да натиска за омаскаряване на героите ни. Тук доброволци с българска кръв - бол!
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
aleksandrov77

Мнениеот aleksandrov77 » 21 фев 2015 10:52

Балкански Орел написа:Ари стига бе, тва е недопустимо !
Кой ли не се изгаври с Апостола вече...
Сидерич е прав за 70% от нещата които говори, но му отърва да ги говори само когато не е във властта и не разполага със златния си пръст.
Иначе напоследък говори точно това което и аз мисля.

Волен Сидеров не е бил във властта досега!
През 2013г. подкрепяше 1 година правителството на Орешарски , за да не се върне Боко Тиквата на власт, срещу когото протестирахме по рано! Аз ако бях на неговото място и аз щях да дам кворума тогава , защото нови избори означаваха връщане на Тиквата на власт, което и стана миналата година!
ГЕРБ са по-опасни дори от ДПС! Бойко Борисов е свързан с РБ (Касим Дал и Корман Исмаилов са хора на радикалния ислямист Ердоган)!
ГЕРБ са глобалисти , което означава антибългари! ГЕРБ унищожаваше поголовно българския народ 3 години и половина и сега го доунищожава вкарвайки България във война срещу братска Русия, теглейски военен заем от 27 милиарда с лихвите, унищожавайки печеливши проекти за България като АЕЦ Белене и Южен Поток!
Волен им бръкна в задниците на Световния елит казвайки много истини за НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД! Единствено Волен се опитва да запази Българо-руската дружба , а ГЕРБ се мъчат да я развалят , обвинявайки Русия във всички грехове!
Затова всеки ден по BTV и NOVA се излива каква ли не помия срещу него!
Иначе да се сравнява Волен Сидеров с Апостола е за мен много пресилено!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Върни се в “Свободна зона”