Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Tommi » 20 фев 2015 23:02

diplomat написа:
Tommi написа:
diplomat написа:
FLANKER написа:Томи,не знам да вярвам ли на този камуфлаж...

Значи имаме 4 млрд. от КТБ миналата година. Има ОЧЕВИДНО стар дълг, който трябва да се рефинансира. Също така, останах с разбирането, че този дълг ще е за 4 години напред; тоест до 2018 не би трябвало да се взима друг (освен ако дефицитът не се повиши още). Но ако лихвеният % наистина ще е 10, аз също бих бил против - как може такива цифри за такъв дълг?!? 5-6% най-много, това би било страшна глупост. :|

Този дълг е до 2017г. включително, като няма да се взима наведнъж, а на части. Това за 10% лихва изобщо не е вярно. Лихвата сега ще е пазарна (най-вероятно 2-3% за срок 10 години), като е възможно и понижаване в бъдеще. Тези 10% се залагат формално в договора, но не означават нищо.

Звучи адекватно, но да видим дали наистина ще е така. Мен лично точно лихвата ме притесняваше, защото да не дойде момент, в който ще ни трябва нов заем да плащаме само главницата... :oops:

Категорично е така. Сега пазарният лихвен процент за 10-годишен период е около 2.3%, миналогодишният заем на предходното правителство беше при малко по-висока лихва около 3%, като в договора също беше заложена граница 10%.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 20 фев 2015 23:03

Ари стига бе, тва е недопустимо !
Кой ли не се изгаври с Апостола вече...
Сидерич е прав за 70% от нещата които говори, но му отърва да ги говори само когато не е във властта и не разполага със златния си пръст.
Иначе напоследък говори точно това което и аз мисля.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 20 фев 2015 23:09

Не разбрах взе ли се миналата година 8.5 млрд заем, или не?

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 20 фев 2015 23:16

aleksandrov77 написа:http://bnt.bg/part-of-show/volen-siderov-moite-izbirateli-me-komandirovaha-v-krim - Волен Сидеров гост в сутрешния блок на БНТ! Той се изказва по въпроси засягащи военния заем от 27 милиона с лихвите, опасното вкарване на война срещу братска Русия,гостуването му в Крим, идиотските санкции срещу певци като Йосиф Кобзон и още много интересни теми засягащи ситуацията в България!

Всяка шунда джурналест! :mrgreen:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 фев 2015 23:21

Захарченко написа:Не разбрах взе ли се миналата година 8.5 млрд заем, или не?

Не.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 20 фев 2015 23:27

Явно е имало шоу в Панорама.

В ДИСПУТ: НАПРАВИХА СМЕШЕН ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ЗАРАДИ ИСКАНИЯ ОТ НЕГО 16 МИЛИАРДА ДЪЛГ

Дори и намесата на водещия Бойко Василев не спаси финансовия министър от загуба в дебата за спорния дълг от 8 млрд. евро

Депутатът от БСП Румен Гечев се оказа победител в ожесточен словесен двубой с финансовия министър Владислав Горанов в предаването „Панорама” по БНТ. Поводът бе предстоящото ратифициране в парламента на спорния дълг от 8 млрд евро.
С няколко кратки и добре премерени реплики Румен Гечев успя да обори контратезите на финансовия министър.

„Твърдението, че дефицитите са нещо страшно е смешно на фона на световната икономика. Проблемът е за какво се харчат. Аз съм против дългосрочното планиране на дълг. Когато парламенът гласува веднъж този договор от 8 млрд лева, при следващото правителство който и да е ще иска тези пари да се разпределят. Законът за бюджета се прави година за година”, заяви Румен Гечев.

Според него цялата ситуация около въпросния нов дълг е нелепа и управляващите не са уважили не само останалите си партньори в политиката, но и хората в страната.

„Не са правени никакви разчети, вижте какво е внесено в парламента, само две странички. Това е обидно, изумително. Осем милиарда лева са внесени от управляващите със знанието само на двама, трима души. Управляващите твърдят, че ги чакат страшни години да плащат. Информацията, която сме взели, това са разчети на много сериозни анализатори. Заблуждавате българската общественост, че това е някакъв страхотен дълг”, заяви Румен Гечев и извади графика с финансови разчети.

Владислав Горанов опита на свой ред да смути опонента си:

„Говори като преподавател към студенти, но губи ролята си, когато влезе в Народното събрание. Накрая ще му отнемат правата”

„Вие не може да ми отнемете никакви права, не само при студентите”, контрира го Румен Гечев и посъветва Горанов: „Не изпадайте в паника!”
През цялото време водещият на „Панорама” Бойко Василев опитваше да наклони везните в полза на финансовия министър, но това се оказа без успех, независимо, че опитваше да му задава колкото се може по-сервилни и с предвидлив отговор въпроси./БЛИЦ
П.П.Някой може ли да постне видео :roll:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 фев 2015 23:32

aleksandrov77 написа:http://bnt.bg/part-of-show/volen-siderov-moite-izbirateli-me-komandirovaha-v-krim - Волен Сидеров гост в сутрешния блок на БНТ! Той се изказва по въпроси засягащи военния заем от 27 милиона с лихвите, опасното вкарване на война срещу братска Русия,гостуването му в Крим, идиотските санкции срещу певци като Йосиф Кобзон и още много интересни теми засягащи ситуацията в България!

Аз го слушах това и от парламентарната трибуна, от където излезе с декларация на Атака, в която между другото отговори на Борисов, на казаното, че който може да намери 6 милиарда да заповяда. Та Сидеров обяви, че може да осигури не 6, а 66 милиарда веднага и то без заробващи заеми. Като отново се опита да заблуди простолюдието, че в залата се обсъждат 16, а премиера говори да 6 и някъде се губели едни 10 милиарда. А всички знаем, че тези 16 милиарда са за три години, а Борисов спомена за 6 милиарда, които трябва да бъдат осигурени до края на тази година. Въобще много приказки без покритие и изхвърляния от негова страна, като вече май не чува самият какво говори.

Потребителски аватар
Захарченко

Мнениеот Захарченко » 20 фев 2015 23:34

Tommi написа:
Захарченко написа:Не разбрах взе ли се миналата година 8.5 млрд заем, или не?

Не.

А взе ли този кабинет заем миналата година и в какъв размер?

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 20 фев 2015 23:39

v.r.s. написа:

Аз го слушах това и от парламентарната трибуна, от където излезе с декларация на Атака, в която между другото отговори на Борисов, на казаното, че който може да намери 6 милиарда да заповяда. Та Сидеров обяви, че може да осигури не 6, а 66 милиарда веднага и то без заробващи заеми. Като отново се опита да заблуди простолюдието, че в залата се обсъждат 16, а премиера говори да 6 и някъде се губели едни 10 милиарда. А всички знаем, че тези 16 милиарда са за три години, а Борисов спомена за 6 милиарда, които трябва да бъдат осигурени до края на тази година. Въобще много приказки без покритие и изхвърляния от негова страна, като вече май не чува самият какво говори.

Долу горе, цялата му партия и телевизия не знаят какво правят, но много пари взеха. Въобще цялата им партия е била разкрита, що за стока е, а пък едва ли се забравят, неговите "симпатизанти" как биеха хора. Господари на ефира имаха доста интересни видеа по темата. Единственият по-ненормален от Сидеров, е един от неговата телевизия - ако не се лъжа Стамен Стаменов беше, той вече минава на друго ниво.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 20 фев 2015 23:39

FLANKER написа:Явно е имало шоу в Панорама.

В ДИСПУТ: НАПРАВИХА СМЕШЕН ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ЗАРАДИ ИСКАНИЯ ОТ НЕГО 16 МИЛИАРДА ДЪЛГ

Дори и намесата на водещия Бойко Василев не спаси финансовия министър от загуба в дебата за спорния дълг от 8 млрд. евро

Депутатът от БСП Румен Гечев се оказа победител в ожесточен словесен двубой с финансовия министър Владислав Горанов в предаването „Панорама” по БНТ. Поводът бе предстоящото ратифициране в парламента на спорния дълг от 8 млрд евро.
С няколко кратки и добре премерени реплики Румен Гечев успя да обори контратезите на финансовия министър.

„Твърдението, че дефицитите са нещо страшно е смешно на фона на световната икономика. Проблемът е за какво се харчат. Аз съм против дългосрочното планиране на дълг. Когато парламенът гласува веднъж този договор от 8 млрд лева, при следващото правителство който и да е ще иска тези пари да се разпределят. Законът за бюджета се прави година за година”, заяви Румен Гечев.

Според него цялата ситуация около въпросния нов дълг е нелепа и управляващите не са уважили не само останалите си партньори в политиката, но и хората в страната.

„Не са правени никакви разчети, вижте какво е внесено в парламента, само две странички. Това е обидно, изумително. Осем милиарда лева са внесени от управляващите със знанието само на двама, трима души. Управляващите твърдят, че ги чакат страшни години да плащат. Информацията, която сме взели, това са разчети на много сериозни анализатори. Заблуждавате българската общественост, че това е някакъв страхотен дълг”, заяви Румен Гечев и извади графика с финансови разчети.

Владислав Горанов опита на свой ред да смути опонента си:

„Говори като преподавател към студенти, но губи ролята си, когато влезе в Народното събрание. Накрая ще му отнемат правата”

„Вие не може да ми отнемете никакви права, не само при студентите”, контрира го Румен Гечев и посъветва Горанов: „Не изпадайте в паника!”
През цялото време водещият на „Панорама” Бойко Василев опитваше да наклони везните в полза на финансовия министър, но това се оказа без успех, независимо, че опитваше да му задава колкото се може по-сервилни и с предвидлив отговор въпроси./БЛИЦ
П.П.Някой може ли да постне видео :roll:

Гледах го цялото предаване, не е чак толкова драматично, като е описано и спора се беше същият, както през тези дни, нищо ново не се каза относно тези 16 милиарда. Чак пък да има победител и победен...
По интересно беше интервюто с Татяна Дончева, както винаги каза много точни неща.

Върни се в “Свободна зона”