Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Groucho » 06 апр 2020 14:22

vvessel написа:Тихо, че ще ти иска линк пак :)

Йеп, иначе ще трябва темата да се пълни с глупости, като тези на Боян Чуков, които кой пусна в темата с презумцията, че авторът си е проверил данните? Кой беше, кой :?: Ти-и-и-и-и-и-и-и :!: :lol: :arrow:

[offtopic]
vvessel написа:Автор: Боян Чуков

В Италия през 2019 г. са починали общо 579 244 човека.

579 244:365= 1 587 ч./ден.

За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 123 671 човека.

123 671:78= 1 586 ч./ден. 1 587-1 586=1.

Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Италия на ден умира по 1 човек ПО-МАЛКО в сравнение с 2019 г.

В Германия за 2018 година са починали общо 954 840 човека.

954 840:365= 2 616 ч./ден.

За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 188 162 човека.

188 162:78= 2 412 ч./ден. 2 616-2 412= 204.

Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Германия на ден умират 204 човека ПО-МАЛКО в сравнение на 2018 г.

Нищо лично, само елементарна математика.

https://www.lentata.com/page_17048.html
[/offtopic]

:lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 06 апр 2020 15:01

Пускат смешни и жалки статистики, сравняват смъртността за цяла година(причинена от всички възможни начини) с конкретен вирус и то само при изминали три месеца, при тази изолация, която наложиха и после с най-голямата си наглост, обвиняват другите в манипулация и пишат, че сме били глупави... :lol: :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 06 апр 2020 15:15

[offtopic]
Groucho написа:

Йеп, иначе ще трябва темата да се пълни с глупости, като тези на Боян Чуков, които кой пусна в темата с презумцията, че авторът си е проверил данните? Кой беше, кой :?: Ти-и-и-и-и-и-и-и :!: :lol: :arrow:
[/offtopic]
[offtopic]Чуков е един от най-големите плашници и алармисти. И той, разбира се не е епидемиолог. Да не говорим, че и като политически анализатор не става и е силно пристрастен към една страна.[/offtopic]

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 06 апр 2020 15:36

kingofpop написа:
insaneboy1 написа:Абе хора писна ми от тъпите ви теории тук. Толкова хора били умрели и тъпите ви обяснения, че те по принцип толкова си умирали. Вие помните ли последно случаи държави като Италия да не могат да смогнат на хората в нужда. Да връщат хора от болницата и да избират кого да лекуват и кой да умре? Или пък да не могат да смогнат на погребения и кремации от толкова смъртни случаи. Вместо да давате тъпи статистики, че за момента били измрели Х на брой хора, а по принцип от грип си измирали Х+n направете ПРОСТАТА математика, че това са ЦИФРИ при СЕРИОЗНА и МАЩАБНА социална изолация на целия свят и то срещу вирус, който тепърва започва да навлиза и е съвсем в началото на своето действие, нали се сещате, че при неналичие на никакви или слаби мерки, броят на смъртните случаи ще е ОГРОМЕН и ще задмине всякакви цифри, които сега споделяте за грипчета и т.н.

Спрете се с тъпите ви конспирации, наистина ли смятате, че целият свят прави това нарочно за да контролира точно вашия овчи мозък като заедно с това съсипва световната икономика, сигурен съм, че при такава цел биха намерили много по-лесен начин и без да съсипват икономиката.

Италия не са никакъв фактор там винаги има най-много починали от естествена смърт и други инфекциозни заболявания за годината. Отделно сега като гледам починалите им от инфаркт са 2 пъти по-малко отколкото предните години :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Не е нужно да си много умен да се сетиш, че поне половината от умрелите от вируса(или поне така записани) са умрели от други болести и просто е записано че е от вируса щото така им изнася

Ами човека си е отворил публикация бе! И темата е:
insaneboy1 написа:И нека паниката започне сега

А тука има няколко човека, които не се придържат към темата. Непослушници такива :)

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 06 апр 2020 16:37

Сашо колко пари изгуби отначалото на кризата? 8-)
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 06 апр 2020 17:00

Groucho написа:

[offtopic]
vvessel написа:Автор: Боян Чуков

В Италия през 2019 г. са починали общо 579 244 човека.

579 244:365= 1 587 ч./ден.

За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 123 671 човека.

123 671:78= 1 586 ч./ден. 1 587-1 586=1.

Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Италия на ден умира по 1 човек ПО-МАЛКО в сравнение с 2019 г.

В Германия за 2018 година са починали общо 954 840 човека.

954 840:365= 2 616 ч./ден.

За първите 78 дни на 2020 г. са починали общо 188 162 човека.

188 162:78= 2 412 ч./ден. 2 616-2 412= 204.

Извод: През първите 78 дни на 2020 г. в Германия на ден умират 204 човека ПО-МАЛКО в сравнение на 2018 г.

Нищо лично, само елементарна математика.

https://www.lentata.com/page_17048.html
[/offtopic]

:lol: :lol: :lol: :lol:

Оо да бе, щом нямам линк е пълна глупост както тази статистика, така и всичко останало което съм публикувал. А това че ти нямаш линк да опровергаеш , това няма значение. Единственият ти довод беше, че в Уикипедия цифрата за починалите за 2019 била различна от цифрата в цитирания сайт и край. - всичко което съм публикувал е лъжа и манипулация.
Да те питам, щом всичко ти на ясно, какво правиш в темата и търсиш доказателства за едни твърдения, а други ги приемаш безкритично. Мето като ти каза, че имало 3-4 самоубийства , ти само смъртния акт не му иска. Но че вируса е старшен и ни връхлита с невиждана ярост, за това явно си съгласен. Един колега цитира Кантарджиев, ти пак дай линк за тия цифри, защото данните предполагат, че вирусът не е страшен. Но когато Бойко казва, че следващите две-три седмици ни чака ад, това е съвсем ок. Доказателства не ни трябват.
Напълно си ясен.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 06 апр 2020 17:02

Warped написа:Сашо колко пари изгуби отначалото на кризата? 8-)

Личното ми материално състояние не е зависимо от тази криза. С нея или без, животът ми не се е променил с нищо. Жал ми много за стотиците хиляди, които живеят месец за месец. Включително и българи в западна Европа. И когато започнат да прииждат отвсякъде, защото там ще започнат да спят по пейките, тогава можем да започнем с паниката. Сега за какво трябва да се пеникьосвам? - затова, че има някъде някакъв грипен вирус от който при нарушена имунна система със съпътстващи заболявания е възможно да се умре?? Ми че то от много години си има редовно такива вируси. нищо ново. Новото е икономическото бедствие което предстои. Ама този път наистина ще е бедствие, а не като онова измисленото през 2009г.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 06 апр 2020 17:03

Е добре че ми каза, че ще има икономическа криза. Как никой не се е сетил :lol: :lol:
Един съвет - 5g рутер под възглавицата и ще спиш като къпан
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Сашо
Контакти:

Мнениеот Сашо » 06 апр 2020 17:09

Warped написа:Е добре че ми каза, че ще има икономическа криза. Как никой не се е сетил :lol: :lol:
Един съвет - 5g рутер под възглавицата и ще спиш като къпан

Уви, не се сещат, повярвай ми! В момента всеки си умира от страх да не настине :lol:

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 06 апр 2020 18:24

vvessel написа:Оо да бе, щом нямам линк е пълна глупост както тази статистика, така и всичко останало което съм публикувал. А това че ти нямаш линк да опровергаеш , това няма значение. Единственият ти довод беше, че в Уикипедия цифрата за починалите за 2019 била различна от цифрата в цитирания сайт и край. - всичко което съм публикувал е лъжа и манипулация.

И-и-и-и-и-оп :arrow: https://forum.gong.bg/gong/viewtopic.ph ... start=1000
На тази страница съм дал линк към националния статистически институт на Италия, не четеш внимателно темата :lol:
Не знам дали всичко, което си публикувал е лъжа и манипулация, това на Боян Чуков със сигурност беше невярно, а ти го публикува.
Да не говорим, че ти публикува и това :arrow:

[offtopic]
vvessel написа:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2823104351106977&id=100002223187612
Едно интервю, което показва защо управляващите са се наакали от страх покрай тоя вирус. Защото най-вероятно са се усетили, че здравната ни система е толкова разбита, че започнат ли да се разболяват масово хората, трагедията ще е голяма.
М/у другото, един интересен факт казан в интервюто - 2008-ма година за един месец са починали 4000 души от свински грип в България. За един месец само тук, където сме 7 милиона. Сравнете го с днешната статистика за коронавируса в световен мащаб.
[/offtopic]
4000 души умрели за един месец от Свински грип в България. Вярно или невярно е според теб това за тия 4000 умрели за един месец в България от свински грип :?: :lol:

vvessel написа:Мето като ти каза, че имало 3-4 самоубийства , ти само смъртния акт не му иска. Но че вируса е старшен и ни връхлита с невиждана ярост, за това явно си съгласен. Един колега цитира Кантарджиев, ти пак дай линк за тия цифри, защото данните предполагат, че вирусът не е страшен. Но когато Бойко казва, че следващите две-три седмици ни чака ад, това е съвсем ок. Доказателства не ни трябват.
Напълно си ясен.

Естествено, нали според вас всички са умрели от инфаркти, а не от коронавирус. Аз пък искам да видя дали тия 3-4 не са се самоубили от любовна мъка примерно, че като гледам какво цитирате...

Не ми приписвай неизречени думи. Цитирай ме къде съм писал, че вирусът ни връхлита с невиждана ярост.

Радвам се, че съм ти ясен :lol: Но проверявай по някакъв начин това, което качваш, че в него ясно се вижда фалшива и невярна информация :lol:

Върни се в “Свободна зона”