Археологическите покрития. Заговор за контрол над историята

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: Археологическите покрития. Заговор за контрол над историята

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 дек 2014 19:24

Betchualeng Arnaikem написа:Корана стана достоверен източник за християните, безценно... Макар че ако беше запознат щеше да знаеш, че исляма е копирал бая от християнството, все пак исляма е малкото братче на християнството. За разлика от теб съм запознат с историята и на двете религии. Като под запознат не разбирам общоприетото за много люде, които са чували за Мохамед, Мека и Кааба, знаят думата "дхихад" и дотам.

За Содом и Гомор доказателствата, които излязоха не визираха никаква Божия намеса, което би означавало единствено, че при писането на Библията някой си е съчинявал причини за гибелта им. Е, не знам.. там фанатиците може да са изучавали други данни, все пак на тях им отне векове да признаят, че Земята не е плоска като тепсия.

Библията би могла да описва някои събития, но на тях да се приписва Божия намеса, религиозно значение и т.н. И от религиозна гледна точка това не я прави по достоверна грам. Разбира се, това няма значение за конете с капаци. Според тях фактите са без значение, важното е да се вярва там.

И да, нормално е да искаме конкретни данни. Нелепо е да приемаме твърдения за свръхестествени случки и власт за чиста монета ей така. Само че нито 1 от доказаните от историците събития, намиращо се и в Библията не е свързано с доказателства за гореспоменатите "висши" сили и "чудотворни" явления. В случая със Содом и Гомор например причините бяха напълно естествени и дело на природата. А.. да, предполагам Господ е префасонирал природата за случая, мда.

Знам, че корана до голяма степен е базиран на Библията.
И за да бъдем коректни, трябва да посочим, че има общо със Старият завет.
Мюсюлманите, освен Иисус, тачат и всички останали Библейски пророци.

В случая със Содом и Гомор, просто беше доказано унищожението им с огън.
Няма наивник, който да смята, че Бог се е явил във вид на беловлас старец-гигант, и е започнал да мята огньове наляво и на дясно.
Спокойно, не сме такива хора.

Проблема с "природното" бедствие идва обаче от друго... И самите учени, дето се занимаваха със случката, останаха като гръмнати.
15 Когато се зазори, ангелите настояваха пред Лота, казвайки: Стани, вземи жена си и двете си дъщери, които са тука, за да не погинеш всред наказанието на тоя град.
16 Но той се бавеше; затова мъжете хванаха за ръка него, жена му и двете му дъщери, изведоха го и поставиха го вън от града; понеже Господ го пожали.
17 И като го изведоха вън, рече единият на Лота: Бягай за живота си; да не погледнеш назад, нито да се спреш някъде в цялата тая равнина; бягай на планината, за да не погинеш.
18 А Лот им рече: Ах, Господи, не така!
19 Ето, слугата ти придоби Твоето благоволение, и с опазването на живота ми, Ти правиш още по-голяма милостта, която си показал към мене; но аз не мога да побягна на планината, да не би да ме постигне злото и да умра.

20 Гледай, моля, тоя град е близо, за да прибягна там, и малък е. Нека побягна там, (не е ли малък град?) и така животът ми ще се опази.
21 Той му каза: Ето слушам те и за това нещо, че няма да разоря града, за който ти говори.
22 Бързай, бягай там защото Аз не мога да сторя нищо, доде ти не стигнеш там. Затова тоя град се наименува Сигор.

23 Слънцето изгряваше на земята, когато Лот влезе в Сигор.
24 Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето.
25 Той разори тия градове и цялата равнина, всичките жители на градовете и земните растения.

Забележи подчертаното... Тоя град Сигор, е в региона на Содом и Гомор, понеже града съществува и днес ( мисля, с името Зиези, или поне нещо такова ... ) ... Та тоя град, е толкова близко до Содом и Гомор, че е абсурд, подчертавам - АБСУРД ( това заключиха и учените, в това бе и смайването им ) ... Да не бъде засегнат от природно бедствие, което е опустошило целият район.
Но... Факта е такъв, в тоя град нема пепел братче ...
Бил е незасегнат.

Айде сега ми кажи, к'ва е тая природна стихия, дето си подбира градовете, които да унищожи ? :roll:

И не, не е нормално да се изискват конкретни доказателства ( писменните, когато са множество, са достатъчни ) ... За период, в който принципно над 95 % от хората, са били неграмотни.
Понякога просто трябва да се доверим, дори ако трябва, само на устни предания.
В противен случай Троя щеше да си остане скрита ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 дек 2014 19:35

THE G.A.M.E написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Корана стана достоверен източник за християните, безценно... Макар че ако беше запознат щеше да знаеш, че исляма е копирал бая от християнството, все пак исляма е малкото братче на християнството. За разлика от теб съм запознат с историята и на двете религии. Като под запознат не разбирам общоприетото за много люде, които са чували за Мохамед, Мека и Кааба, знаят думата "дхихад" и дотам.

За Содом и Гомор доказателствата, които излязоха не визираха никаква Божия намеса, което би означавало единствено, че при писането на Библията някой си е съчинявал причини за гибелта им. Е, не знам.. там фанатиците може да са изучавали други данни, все пак на тях им отне векове да признаят, че Земята не е плоска като тепсия.

Библията би могла да описва някои събития, но на тях да се приписва Божия намеса, религиозно значение и т.н. И от религиозна гледна точка това не я прави по достоверна грам. Разбира се, това няма значение за конете с капаци. Според тях фактите са без значение, важното е да се вярва там.

И да, нормално е да искаме конкретни данни. Нелепо е да приемаме твърдения за свръхестествени случки и власт за чиста монета ей така. Само че нито 1 от доказаните от историците събития, намиращо се и в Библията не е свързано с доказателства за гореспоменатите "висши" сили и "чудотворни" явления. В случая със Содом и Гомор например причините бяха напълно естествени и дело на природата. А.. да, предполагам Господ е префасонирал природата за случая, мда.

Знам, че корана до голяма степен е базиран на Библията.
И за да бъдем коректни, трябва да посочим, че има общо със Старият завет.
Мюсюлманите, освен Иисус, тачат и всички останали Библейски пророци.

В случая със Содом и Гомор, просто беше доказано унищожението им с огън.
Няма наивник, който да смята, че Бог се е явил във вид на беловлас старец-гигант, и е започнал да мята огньове наляво и на дясно.
Спокойно, не сме такива хора.

Проблема с "природното" бедствие идва обаче от друго... И самите учени, дето се занимаваха със случката, останаха като гръмнати.
15 Когато се зазори, ангелите настояваха пред Лота, казвайки: Стани, вземи жена си и двете си дъщери, които са тука, за да не погинеш всред наказанието на тоя град.
16 Но той се бавеше; затова мъжете хванаха за ръка него, жена му и двете му дъщери, изведоха го и поставиха го вън от града; понеже Господ го пожали.
17 И като го изведоха вън, рече единият на Лота: Бягай за живота си; да не погледнеш назад, нито да се спреш някъде в цялата тая равнина; бягай на планината, за да не погинеш.
18 А Лот им рече: Ах, Господи, не така!
19 Ето, слугата ти придоби Твоето благоволение, и с опазването на живота ми, Ти правиш още по-голяма милостта, която си показал към мене; но аз не мога да побягна на планината, да не би да ме постигне злото и да умра.

20 Гледай, моля, тоя град е близо, за да прибягна там, и малък е. Нека побягна там, (не е ли малък град?) и така животът ми ще се опази.
21 Той му каза: Ето слушам те и за това нещо, че няма да разоря града, за който ти говори.
22 Бързай, бягай там защото Аз не мога да сторя нищо, доде ти не стигнеш там. Затова тоя град се наименува Сигор.

23 Слънцето изгряваше на земята, когато Лот влезе в Сигор.
24 Тогава Господ изля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето.
25 Той разори тия градове и цялата равнина, всичките жители на градовете и земните растения.

Забележи подчертаното... Тоя град Сигор, е в региона на Содом и Гомор, понеже града съществува и днес ( мисля, с името Зиези, или поне нещо такова ... ) ... Та тоя град, е толкова близко до Содом и Гомор, че е абсурд, подчертавам - АБСУРД ( това заключиха и учените, в това бе и смайването им ) ... Да не бъде засегнат от природно бедствие, което е опустошило целият район.
Но... Факта е такъв, в тоя град нема пепел братче ...
Бил е незасегнат.

Айде сега ми кажи, к'ва е тая природна стихия, дето си подбира градовете, които да унищожи ? :roll:

И не, не е нормално да се изискват конкретни доказателства ( писменните, когато са множество, са достатъчни ) ... За период, в който принципно над 95 % от хората, са били неграмотни.
Понякога просто трябва да се доверим, дори ако трябва, само на устни предания.
В противен случай Троя щеше да си остане скрита ...

Даваш пример с Троя и грешиш. Троя от писмено твърдение става потвърден с разкопки факт. Наистина, бил е нужен един вманиачен немец за целта, който да успее да забогатее за да се случи това но факт. Това са неговите конкретни факти.

Писмените източници не стават достоверни заради големия си обем ако идват от едно и също място или са плод на една единствена доктрина/страна. Всъщност де факто непотвърдени по друг начин източници идващи от самото християнство реално дори не са независими. А в такъв случай рязко се оказваме без независимо източници за много събития, за намесата на християнско божество, чудеса на разни светии и т.н. пък съвсем.
Содом и Гомор не са ПОДБРАНИ за да бъдат унищожени. Намирали са се където не трябва когато не трябва. Все едно да ми разправяш, че гибелта на Отавиано (пускай гугъл) е причинена от божество, защото.. каква е тази стихия, подбрала си именно него (и другите загинали с него) да загине?

Но все едно. С изказването, че искането на факти/доказатества е ненормално става ясно, че дискусията е безмислена.
За ваше съжаление света обаче се движи от хората, търсещи фактите. И в търсенето откривайки нови и нови неща. Инак щяхте да живеете с ВЯРА. И с познанието, че Земята е плоска, светкавицата я мята свети Илия, излизат ви пъпки защото някоя зла вещица ви е урочасала.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 дек 2014 19:39

Няколко запалителни бомби и готово! Колко е лесно за военен от 20 век, та какво остава за един Бог? А какви предания ще останат след бомбите е друг въпрос. Определено обаче действията на двата ангела имат отношение към случката, като че ли отговарят за техническата част на "огъня и жупела от небето". Както и друг път съм споменавал, едно лазерче преди 3 000 години би изглеждало на хората като огнен меч или оръжие Божие. А днес го покажете на 4-годишно дете, ще ви каже, че е просто лазерче...въпрос на възприятия!
За плоска земя в Библията никъде не се споменава. Илия има общо с дъжда, но не мята светкавици...това е типично българско предание, породено от приликата между грохот на кола по калдъръм и някои гръмотевици. А понеже Илия е взет с огнена колесница на небето, ето ти причинно-следствената връзка. Но без да си чел Библията, няма как да стане.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 дек 2014 19:46

sin4ec написа:Няколко запалителни бомби и готово! Колко е лесно за военен от 20 век, та какво остава за един Бог? А какви предания ще останат след бомбите е друг въпрос. Определено обаче действията на двата ангела имат отношение към случката, като че ли отговарят за техническата част на "огъня и жупела от небето". Както и друг път съм споменавал, едно лазерче преди 3 000 години би изглеждало на хората като огнен меч или оръжие Божие. А днес го покажете на 4-годишно дете, ще ви каже, че е просто лазерче...въпрос на възприятия!
За плоска земя в Библията никъде не се споменава. Илия има общо с дъжда, но не мята светкавици...това е типично българско предание, породено от приликата между грохот на кола по калдъръм и някои гръмотевици. А понеже Илия е взет с огнена колесница на небето, ето ти причинно-следствената връзка. Но без да си чел Библията, няма как да стане.

Много добре разбра в какъв смисъл споменах плоската Земя, но как да е.
Просто не смятам за уместно дадено събитие, дори и споменато в Библията да се приема, че се е случило точно както е описано в нея.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 05 дек 2014 19:55

Betchualeng Arnaikem написа:
sin4ec написа:Няколко запалителни бомби и готово! Колко е лесно за военен от 20 век, та какво остава за един Бог? А какви предания ще останат след бомбите е друг въпрос. Определено обаче действията на двата ангела имат отношение към случката, като че ли отговарят за техническата част на "огъня и жупела от небето". Както и друг път съм споменавал, едно лазерче преди 3 000 години би изглеждало на хората като огнен меч или оръжие Божие. А днес го покажете на 4-годишно дете, ще ви каже, че е просто лазерче...въпрос на възприятия!

Просто не смятам за уместно дадено събитие, дори и споменато в Библията да се приема, че се е случило точно както е описано в нея.

Библията не е историческа книга, нито справочник по геология, физика и астрономия. Никой не те кара да вярваш в нищо. За жалост обаче да вярваш в небивалици, с които те зарива ортодоксалната наука, се счита за нормално. А това вече е проблем, и то сериозен. Говорим именно за тази наука, според която Земята е плоска и център на Вселената. Която през Средновековието се пази от чумата с клюн, пълен с билки и смята, че от гърне, мръсен парцал и малко зърно се ражда плъх! Която повече от век налага дебилската теория на Дарвин, заедно с измислените доказателства за нея. Която опозори предложилия Теорията за континентален дрейф( ако не се лъжа, Венегер) като идиот, а 30 години по-късно прие именно тази теория. Мога да продължавам до безкрай, но няма смисъл...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 дек 2014 20:12

Betchualeng Arnaikem написа:Содом и Гомор не са ПОДБРАНИ за да бъдат унищожени. Намирали са се където не трябва когато не трябва.

Да де, ама проблема е, че и този Сигор, е бил до тях.

Във филма на NG застъпиха теза, че метеорит се е забил в Алпите, от там във въздуха са полетели множество разтопени скали, газ и т.н. и посредством въртенето на Земята, са се стоварили върху района на Содом и Гомор.
Метеорита е бил забелязан от астрономи, от Близкият Изток, няколко часа преди да се стовари върху Алпите.
Изчислиха и време и всичко, доста достоверно звучи всичко, само се чудиха, как аджеба, тоя Сигор, е останал невредим ...
Опустошението в региона е такова, че както споменах, е невъзможно да оцелее и тревичка, ама то цял град останал невредим, баш този, дето Бог посочил.

Betchualeng Arnaikem написа:Даваш пример с Троя и грешиш. Троя от писмено твърдение става потвърден с разкопки факт. Наистина, бил е нужен един вманиачен немец за целта, който да успее да забогатее за да се случи това но факт. Това са неговите конкретни факти.

Примера ми с Троя е в контекста на това, че е бил смятан за най-обикновен мит - приказка, написана от Омир, за забавление на децата.

Като цяло днес имаме страшно погрешна представа за мисленето на древните.
Това, че в днешни времена е нормално да се пренаписва история, да се лъже и маже, да се преиначава и т.н. по-никакъв начин не означава, че древните автори са го правили.
А за да се направи нещо такова, трябва да има цел - причина.
А житието и битието на древните е било доста оскъдно, за да тръгнат с разсъждения тип - "Ся ще напишем тука една манипулацийка, та да метнем бъдещите поколения".

В над 90 % от случаите, са описвали това, което ( и както ) ... Виждат.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 дек 2014 22:27

sin4ec написа:
Betchualeng Arnaikem написа:

Библията не е историческа книга, нито справочник по геология, физика и астрономия. Никой не те кара да вярваш в нищо. За жалост обаче да вярваш в небивалици, с които те зарива ортодоксалната наука, се счита за нормално. А това вече е проблем, и то сериозен. Говорим именно за тази наука, според която Земята е плоска и център на Вселената. Която през Средновековието се пази от чумата с клюн, пълен с билки и смята, че от гърне, мръсен парцал и малко зърно се ражда плъх! Която повече от век налага дебилската теория на Дарвин, заедно с измислените доказателства за нея. Която опозори предложилия Теорията за континентален дрейф( ако не се лъжа, Венегер) като идиот, а 30 години по-късно прие именно тази теория. Мога да продължавам до безкрай, но няма смисъл...

Че аз не приемам, че ортодоксалната наука задължително е права. Наясно съм, че понякога дадени догми се поддържат умишлено колкото и да бъдат разобличавани. Човещинка...
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 дек 2014 22:31

THE G.A.M.E написа:Това, че в днешни времена е нормално да се пренаписва история, да се лъже и маже, да се преиначава и т.н. по-никакъв начин не означава, че древните автори са го правили.
А за да се направи нещо такова, трябва да има цел - причина.
А житието и битието на древните е било доста оскъдно, за да тръгнат с разсъждения тип - "Ся ще напишем тука една манипулацийка, та да метнем бъдещите поколения".

В над 90 % от случаите, са описвали това, което ( и както ) ... Виждат.

Първо, лъжи и измами винаги е имало. Хора са това, а хората като морал и етика не са мръднали от много време насам. Е, имало е изключения... но именно изключения. Второ преиначаването на историята с цел пропаганда (примерно) далеч не е нова измишльотина. Римляните примерно специално са унищожили записките на Ханибал (Анибал).. защото само Рим имал право да пише историята на войната между него (Картаген) и Римската империя. За късмет някои летописци не са били толкова предани на каузата... така да се каже. Просто пример.. хората са си същите го**а.
Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 дек 2014 22:50

То че лъжата и лицемерието съществуват от дълбока древност, е така.

Но прави впечатление, че както писах, над 90 % от писмените източници от древноста, дори и от средновековието, са коректни и верни.
Това са го изчислили при някакъв исторически конгрес преди години.

Преиначаването и погрешните данни идват от тълкуванията след средните векове ...
Това е парадокс, щото принципно винаги се е смятало, че в древноста и средновековието, е липсвал морал. :lol:

Долу-горе пример може да се даде с византийските източници, които на практика формират нашата история.
С изключение на някои омаловажавания ( като това, дето Императора изправил се срещу Аспарух, го заболял крака, и отишъл на бани в Несебър, а "византийците" се уплашили, че Императора бяга, та за това сме ги набили :lol: ) ... Всичко е достоверно.
А дефакто, не са имали абсолютно никакъв повод да пишат истина за нас ...

Но са го направили.
Просто такова е било разбирането на старите автори... Да напишат какво се случва, тук-таме може и да преувеличат, или смалят, но основата е вярна.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 06 дек 2014 01:53

sin4ec написа: Библията не е историческа книга, нито справочник по геология, физика и астрономия. Никой не те кара да вярваш в нищо. За жалост обаче да вярваш в небивалици, с които те зарива ортодоксалната наука, се счита за нормално. А това вече е проблем, и то сериозен. Говорим именно за тази наука, според която Земята е плоска и център на Вселената. Която през Средновековието се пази от чумата с клюн, пълен с билки и смята, че от гърне, мръсен парцал и малко зърно се ражда плъх! Която повече от век налага дебилската теория на Дарвин, заедно с измислените доказателства за нея. Която опозори предложилия Теорията за континентален дрейф( ако не се лъжа, Венегер) като идиот, а 30 години по-късно прие именно тази теория. Мога да продължавам до безкрай, но няма смисъл...

Нормално в в течение на времето в науката да има неточности. Все пак при създаването на нашата планета никoй не ни е оставил yпътване за употреба. Всичко, което науката постулира се базира на интерпретация на факти.
Да се сравнява науката в Средновековието с тази в днешни дни е като да поставиш знак за равенство между специалист по нуклеарна медицина и 5-годишно детенце, което си играе на "чичо доктор" в махалата. Църквата по това време също не може да се похвали с факта, че е била много толерантна.
Кое в теорията на Дарвин е дебилско? Мутациите, селекцията или факта, че гените се предават на следващото поколение?
Колкото и да не им се иска на някои хора, но човешкият геном е на 98% идентичен с този на човекоподобните маймуни.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”