bai hoi написа:blue avalanche написа:Както и очаквах,всички,или почти всички,"опънаха" картите и станаха големи "стратези и тактици" и почнаха да анализират и посочват грешки на този или оня.Почнаха да цитират цифри,удари,контраудари,операции и т.н.Някой замисли ли се за хората,които са спели спокойно в домовете си,когато рано сутринта на 21-ви са падали бомбите?За хората изгоряли в Хатин?
Чували ли сте за операция «Winterzauber»?По време на тази операция са разграбени и опожарени 158 населени места.Заедно с хората са изгорени селата Амбразеево,Анисково,Булы,Жерносеки,Калюты,Константиново,Папоротное,Соколово,и др.Унищожени и изгорени-3 500 жители(НЕ ВОЙНИЦИ),2000 отведени на работа в Германия,повече от 1000 деца-в концлагера Саласпилс.
Колега замислял ли си се ,че и гражданите на Литва,Латвия,Естония,Финландия и Полша,също са спели спокойно в домовете си като са падали бомби върху тях.
Това че Съветския съюз е нападнат от доскорошният си съюзник не променя факта ,че е агресор във ВСВ.
Чувал съм ,че концлагерите съществуват в СССР преди Хитлер,въобще да си е помислял че някога ще управлява Германия,чувал съм за зверствата на Червената армия спрямо жители на СССР/НЕ ВОЙНИЦИ/по време на гражданската война,чувал съм за НЕП,за колективизацията,за изкуствения глад в Украйна през 30-те,за ГУЛАГ,за дивизиите на НКВД ,които стоят със заредени картечници зад позициите на редовната армия и имат заповед да стрелят по тях ако почнат да остъпват,чувал съм че пленените през ВСВ съветски войници са обявяване за врагове на народа и семействата им са били подложени на репресия,абсолютно всички пленници които са освободени след края на войната са изпратени в лагери и т.н и т.н,няма да ни стигне цяла вечер да си говорим.
Не мога да се сетя в цялата световна история,някой управник да се е държал по подобен нечовешки начин със собственият си народ,както това са правели съветските ръководители/въпреки че те повечето не са руснаци,ама това е друга тема/.