За или против пушенето на обществени места
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: За или против пушенето на обществени места
Почти всички аргументи на пушачите варират от несериозни до напълно абсурдни.Тютюнопушенето е порок,чрез който вредиш на всички останали пряко,а не косвено,чрез евентуало напиване и агресивно поведение и т.н.През живота ми почти винаги съм бил заобиколен от пушачи и в семейството и в приятелската среда и е имало моменти,в които не мога да дишам дори.Опитвал съм цигара в девети клас,но оттогава не съм опитвал дори от тази гадост.Винаги съм се чувствал странно,когато ходя на мач,защото нито пуша,нито люпя семе
,като ги замествам с десетина дъвки в стил сър Алекс 
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.
SAMP, говорим за учени, доктори и т.н. И аз мога да ти кажа, че здравната организация защитава интересите на кой ли не и така спорът ни няма да има край... Не вникваш във важните неща, а се хващаш за детайли. Много хора казват, че не е доказано, че цигарите вредят-аз познавам хора на 80-90 години, които пушат и сигурно ще са много по-здрави от много от непушачите, когато станат на 60. Защото животът им е протекъл по селата. Ето колко лицемерно звучи-ти не можеш да се лишиш да ходиш на дискотека, но искаш да лишиш хората от друго, да не говорим, че те са и зависими... А познай дали твоето желание да ходиш на дискотека е по-голямо или тяхното да пушат. Сигурно не си пушил никога и затова няма как да отговориш, но иначе си маса компетентен... Ако се преместиш от града в селото ще живееш поне 10 ако не и повече години-що не се преместиш. Щото така ти изнася-ето ти отново лицемерие. А държиш на нещо, което даже не е доказано, че вреди...Да не говорим за всичките абсурди, които се споменават-в Европа било така и какво от това. В Холандия по-леките наркотици са законни, наркоманът не вреди пряко, както казваш за алкохола на другите-трябва ли според теб тогава да разрешат наркотиците? А защо не е забранено производството на цигари, след като всички се пънат колко е вредно за здравето? Ще чакам отговорите, че съм любопитен... Големият проблем е характерът на хората. Аз съм пушил, но не съм пушил в рейсове, заведения за хранене, на спирките на автобусите съм заставал на поне 10 метра от хората, които чакат. И с какво ми отговаряха невинните непушачи. Купил съм си запазено място за пушач във влака-идва някаква без запазено място, сяда до мене и ми вика-може ли да не пушите, че се дразня. Понеже съм културен аз излизах извън купето да пуша, но това как ти се струва-култура, че чак дрънка. Същото ми се вижда и сега. Вие не давате грам шанс на пушачите-ми, че да има заведения и за пушачи, и за непушачи-собствениците сами могат да преценят кое е добро за клиентелата им-то ще си и проличи по оборота. Вие иската тотал всичко за непушачите. Откъде разбрахте, че вие сте правите-в обществото правото е на страната на мнозинството. А вие сте малцинство. Затова Делянски дадох този пример-да, според теб не нарушавам здравето на хората с шала си, но според оня, който се заяжда може и да му нарушавам правата и да му вредя на здравето-прав ли е? Вие прави ли сте? Хайде да се съобразяваме повече с хората около нас-така светът ще стане по-добро място за живеене...
И баце acmilan-специално за теб ще потретя, почетворя или както е там. Аз съм непушач от няколко месеца-изглежда голяма част от непушачите не могат и да четат
И баце acmilan-специално за теб ще потретя, почетворя или както е там. Аз съм непушач от няколко месеца-изглежда голяма част от непушачите не могат и да четат
Последна промяна от parvanoff на 20 фев 2010 16:35, променено общо 1 път.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
Няма смисъл да спорим,ти си имаш една позиция,аз друга.Както винаги истината е някъде по средата сигурно 
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"
Ми поне можеше да се извиниш за нареждането-като един Жентълмен 
само Левски и България
parvanoff написа:Ми поне можеше да се извиниш за нареждането-като един Жентълмен
Не мисля,че трябва да се извинявам.За себе си съм прав и позицията ми е правилната според мен.
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"
Знаеш, че не говоря за позицията ти, а за други неща... Но няма значение-това беше майтап 
само Левски и България
parvanoff написа:Знаеш, че не говоря за позицията ти, а за други неща... Но няма значение-това беше майтап
Спокойно не си интелектуално ощетен,тва беше единственото нещо за което може да се чувстваш засегнат
Няма значение как се чувсвам-че във форум не можеш ме засегна, това е ясно. Важното е да водим културна дискусия-това е. Пък и да знам с какъв човек водя дискусията
И определено в това отношение да, така е по-добре
Хайде приятна вечер
Хайде приятна вечер
само Левски и България
parvanoff написа:Няма значение как се чувсвам-че във форум не можеш ме засегна, това е ясно. Важното е да водим културна дискусия-това е. Пък и да знам с какъв човек водя дискусиятаИ определено в това отношение да, така е по-добре
![]()
Хайде приятна вечер
Приятна и на теб и Само Левски това е истината
- mad butcher
- Контакти:
[list=]Днес попаднах на една статия която ми хареса.Браво на автора.[/list][list=]
С голяма тревога наблюдаваме една тенденция, според която май няма да разстрелват пушачите и съдържателите на заведения, в които се пуши. Май ще смекчат режима и ще оставят заведенията сами да решават дали в тях да се пуши или не. Това е скандално, защото дава зелена улица на пушачите да тровят нас, непушачите, нас и нашите деца, които ние водим със себе си по ресторанти, барове, дискотеки и, както е казала поетът: „по хладни механи"*.
А трябва да е точно обратното. Пушенето е вредно и трябва да бъде категорично забранено, особено в заведенията. В заведенията трябва само да се яде и да се пие. Който иска да пуши, да не ходи на заведение. Но дали тютюнът е единствената опасност, която ни дебне иззад ъглите на ресторантите и в притворните и лукави погледи на келнерите? Дали ако забраним цигарите, ще възтържествува световната справедливост? Не - казвам аз. Има още опасности, които минират пътя ни към здравословния живот.
Щом сме казали „а", да не се свеним да кажем и „б". Щом ще забраняваме цигарите в ресторантите, защо да не забраним и алкохола! Тютюнът разяжда белия дроб, алкохолът разяжда черния. Освен това, ако човек изпуши три кутии цигари, няма да пребие жената и детето, докато, ако изпие три големи ракии, не се знае накъде ще поеме емоционалният му живот. Затова е най-добре в ресторантите да е забранено както пушенето, така и пиенето. Но дали е достатъчно това?
Всички сме чели за вредата от холестерола. Не можем да искаме да сме здравословни и да правим компромис с холестерола. Той се отлага по стените на кръвоносните ни съдове и предизвиква склероза, вследствие от която ние забравяме името на любимата съпруга, забравяме имената на децата и дори забравяме къде живеем и по тази причина ни е трудно да се приберем вкъщи след кръчмата, започваме да се напикаваме и да обременяваме семейния бюджет с разходи за памперси, получаваме инсулт, парализираме се, обществото е принудено да ни тика в количка и да ни плаща пари за инвалидност и прочие. Затова е най-добре в ресторантите, освен цигарите и алкохолът, да се забрани и месото. Но достатъчно ли е това?
Да погледнем целулозата. Какво прави тя? Нищо полезно, освен това да кара човека да отделя газове. Но Горки е казал (макар и в крайно неподходящ контекст): Човек - това звучи гордо! Е, как, моля ви се, Човекът хем ще отделя газове като кон през пет минути, хем това ще звучи гордо. Пък дори и да успее да прозвучи гордо, дали и гордо ще мирише? Не, мисля, че и целулозата трябва да бъде забранена, както цигарите, алкохола и месото. Мисля, че е добре в ресторантите да се забранят и салатите. Но дали това е достатъчно?
Диабетът дебне като империалистически шпионин от епохата на студената война. Всеки знае на какво е способен той. От него ослепяваме, надебеляваме и припадаме с ацетонов дъх в устата. Започваме да се тъпчем с инсулин и не можем да ядем нищо друго освен салати, но и салати не можем, защото са забранени по силата на забрана на целулозата. Страшно нещо е диабетът и със сигурност в ресторантите трябва да се забранят всички видове десерти и дижестиви, стига да има такива оцелели след забраната на алкохола. Да, добре е да се забрани захарта в ресторантите. И това вече може би ще бъде достатъчно.
Ето, представям си ресторанта на бъдещето, ресторанта на здравословните и разумни хора. Влизаш, сядаш на масата и никакво месо, никакви салати, никакви десерти, никакви напитки, за пушене да не говорим! Седиш, седиш на празната маса, пък „не знам досадно защо ти стане"* и викнеш келнера платиш си и си тръгнеш, обгърнат в здравословност и безсмъртие. Стоп! И това не е достатъчно
[/list]
С голяма тревога наблюдаваме една тенденция, според която май няма да разстрелват пушачите и съдържателите на заведения, в които се пуши. Май ще смекчат режима и ще оставят заведенията сами да решават дали в тях да се пуши или не. Това е скандално, защото дава зелена улица на пушачите да тровят нас, непушачите, нас и нашите деца, които ние водим със себе си по ресторанти, барове, дискотеки и, както е казала поетът: „по хладни механи"*.
А трябва да е точно обратното. Пушенето е вредно и трябва да бъде категорично забранено, особено в заведенията. В заведенията трябва само да се яде и да се пие. Който иска да пуши, да не ходи на заведение. Но дали тютюнът е единствената опасност, която ни дебне иззад ъглите на ресторантите и в притворните и лукави погледи на келнерите? Дали ако забраним цигарите, ще възтържествува световната справедливост? Не - казвам аз. Има още опасности, които минират пътя ни към здравословния живот.
Щом сме казали „а", да не се свеним да кажем и „б". Щом ще забраняваме цигарите в ресторантите, защо да не забраним и алкохола! Тютюнът разяжда белия дроб, алкохолът разяжда черния. Освен това, ако човек изпуши три кутии цигари, няма да пребие жената и детето, докато, ако изпие три големи ракии, не се знае накъде ще поеме емоционалният му живот. Затова е най-добре в ресторантите да е забранено както пушенето, така и пиенето. Но дали е достатъчно това?
Всички сме чели за вредата от холестерола. Не можем да искаме да сме здравословни и да правим компромис с холестерола. Той се отлага по стените на кръвоносните ни съдове и предизвиква склероза, вследствие от която ние забравяме името на любимата съпруга, забравяме имената на децата и дори забравяме къде живеем и по тази причина ни е трудно да се приберем вкъщи след кръчмата, започваме да се напикаваме и да обременяваме семейния бюджет с разходи за памперси, получаваме инсулт, парализираме се, обществото е принудено да ни тика в количка и да ни плаща пари за инвалидност и прочие. Затова е най-добре в ресторантите, освен цигарите и алкохолът, да се забрани и месото. Но достатъчно ли е това?
Да погледнем целулозата. Какво прави тя? Нищо полезно, освен това да кара човека да отделя газове. Но Горки е казал (макар и в крайно неподходящ контекст): Човек - това звучи гордо! Е, как, моля ви се, Човекът хем ще отделя газове като кон през пет минути, хем това ще звучи гордо. Пък дори и да успее да прозвучи гордо, дали и гордо ще мирише? Не, мисля, че и целулозата трябва да бъде забранена, както цигарите, алкохола и месото. Мисля, че е добре в ресторантите да се забранят и салатите. Но дали това е достатъчно?
Диабетът дебне като империалистически шпионин от епохата на студената война. Всеки знае на какво е способен той. От него ослепяваме, надебеляваме и припадаме с ацетонов дъх в устата. Започваме да се тъпчем с инсулин и не можем да ядем нищо друго освен салати, но и салати не можем, защото са забранени по силата на забрана на целулозата. Страшно нещо е диабетът и със сигурност в ресторантите трябва да се забранят всички видове десерти и дижестиви, стига да има такива оцелели след забраната на алкохола. Да, добре е да се забрани захарта в ресторантите. И това вече може би ще бъде достатъчно.
Ето, представям си ресторанта на бъдещето, ресторанта на здравословните и разумни хора. Влизаш, сядаш на масата и никакво месо, никакви салати, никакви десерти, никакви напитки, за пушене да не говорим! Седиш, седиш на празната маса, пък „не знам досадно защо ти стане"* и викнеш келнера платиш си и си тръгнеш, обгърнат в здравословност и безсмъртие. Стоп! И това не е достатъчно
[/list]
миле гърбавия на 12 Май 2012 07:54
Е,според тебе колко хора ще прочетат това твое писание? Толкова много букви не са по силата на 99% от потребителите на "Гонг".
Е,според тебе колко хора ще прочетат това твое писание? Толкова много букви не са по силата на 99% от потребителите на "Гонг".