8 май 1945 г. ден на победата над хитлеристка Германия

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Re: 8 май 1945 г. ден на победата над хитлеристка Германия

Мнениеот Alexx » 09 май 2015 09:32

samobotev написа:Ние естествено като техни съюзници сме се водили друг клон на арийската раса и това е била официалната позиция на всички професори по история и археология в Германия и България по онова време :)

Реално погледнато и днешната история ни приема за арийци. Арийците нямат нищо общо с германската пропаганда. Арийци са народите от индо-ирански произход като например персийците.
това което представят нацистите като арийска раса е по-правилно да се нарича нордическа раса.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 09 май 2015 09:36

Абе вие как я виждате тая работа:Ако Германия беше победила?Нямало е такъв вариант.В Европа всички след 1943г. са против тях-как да стане?Особенно при мощното настъпление на Червената армия.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 09 май 2015 09:45

icko65 написа:Абе вие как я виждате тая работа:Ако Германия беше победила?Нямало е такъв вариант.В Европа всички след 1943г. са против тях-как да стане?Особенно при мощното настъпление на Червената армия.

A на ся и ти, мощно настъпление на рашките.... Нормандия е обърнала войната, не си ли разбрал.
Молил съм по форумите българи живеещи в САЩ да дадат препратки към американски учебници по история, досега не са ми дали. Бас ловя, че там ще пише потресващи неща, особено за ВСВ.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 09 май 2015 09:50

fcb_bg написа:
icko65 написа:Абе вие как я виждате тая работа:Ако Германия беше победила?Нямало е такъв вариант.В Европа всички след 1943г. са против тях-как да стане?Особенно при мощното настъпление на Червената армия.

A на ся и ти, мощно настъпление на рашките.... Нормандия е обърнала войната, не си ли разбрал.
Молил съм по форумите българи живеещи в САЩ да дадат препратки към американски учебници по история, досега не са ми дали. Бас ловя, че там ще пише потресващи неща, особено за ВСВ.

Да ве един в другата тема ми писа че съм с промит мозък! :P +150млн.руснаци без мозък!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 май 2015 10:02

fcb_bg написа:Нормандия е обърнала войната, не си ли разбрал.

Войната е спечелена с общите усилия на Западните сили и Русия.

Русия имаше сили за настъпление, след като преди това с години САЩ ги дотират със суровини и финанси.
В противен случай Русия е нямала как да издържи на немският напор. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

ticha i vladislav
Контакти:

Мнениеот ticha i vladislav » 09 май 2015 10:18

При една победа на Германия,днес си мисля,че освен пълното обединение на Българските земи на Балканския полуостров,на територията на един победен и разпаднал се Съветски съюз щяха да се освободят поне още 2 Българии-Волжско-Камска и Кавказка.
Черно море-първият шампион по футбол в България

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 09 май 2015 10:22

ticha i vladislav написа:При една победа на Германия,днес си мисля,че освен пълното обединение на Българските земи на Балканския полуостров,на територията на един победен разпаднал се Съветски съюз щяха да възникнат поне още 2 Българии-Волжско-Камска и Кавказка.

При една победа/невъзможна/на Германия щеше да има още милиони жертви сред мирното население!

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 09 май 2015 10:35

Настъпление направено възможо със стотиците хиляди Студебейкъри пратени от САЩ 8-) Докато Вермахта се е движил основно на коне,братушките движат артилерии,храна,гориво и разбира се Катюши с американска помощ.Не случайно Студебейкъра е икона в СССР : 8-) 1959 когато американците показват своите кухни,техники ,коли,Кола и т.н в СССР....руснаците питали КЪДЕ СА СТудебейкърите :)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 09 май 2015 10:55

THE G.A.M.E написа:

Русия имаше сили за настъпление, след като преди това с години САЩ ги дотират със суровини и финанси.

Войната се печели основно заради Русия. САЩ имат най-малък дял от победата. Но нали сега правят филми и всички вярват,че собственоръчно са победили "гадните" нацисти.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 09 май 2015 11:02

Alexx написа:
THE G.A.M.E написа:

Войната се печели основно заради Русия. САЩ имат най-малък дял от победата. Но нали сега правят филми и всички вярват,че собственоръчно са победили "гадните" нацисти.

Най-малък дял?Кой помага икономически наСССР?Кой държи Великобритания жива с провизиите си?Коя държава е с много повече войници ,техбика и провизии в Западна Европа?

Върни се в “Свободна зона”