Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот RedeviL » 30 яну 2014 20:28

sin4ec написа:Много шум за нищо е този референдум. Вносителят му и поддръжниците знаят прекрасно, че това е бита кауза. Дори и да го инициират , 51 % са непостижим праг. Да не говорим, че е достатъчно БСП и ДПС да заявят на симпатизантите си да не гласуват, за да го обезсмислят тотално.
Но това са подробности. За мен целта на мероприятието е неприемането на новия изборен кодекс, както и евтин популизъм. Росица можеше да предложи тези въпроси по времето на ГЕРБ, но нещо не се е сетил, явно... Че Цецка и РБ ще играят по неговата свирка, е ясно. За мен лично референдум трябва да има, и не само по тази тема. Но май месец не виждам как ще стане. Процедурата е дълга и няма време за обсъждане на проблемите. Аз лично бих гласувал на референдума, но е много важно въпросите да са ясно формулирани. Ще видим.
Инак по поставените въпроси. Задължителното гласуване-аз винаги гласувам, това не ме касае. Но определено ме дразнят задължителните неща, а и ефектът от тях е спорен. Ще се вдигне активността, но урните ще се напълнят с нарисуваникурища, празни бюлетини, свастики, псувни и прочее творби на изкуствоведци. Виж, идеята на ГЕРБ с ваучерите не е толкова лоша-това може да заинтересува хората. Така или инак аз по този въпрос бих се въздържал.
Мажоритарен вот-съгласен.
Електронно гласуване. В България-категорично не! Бих го приел, само ако чуждестранна фирма го проведе, инак в никакъв случай! Нямам особена вяра на никой управляващ и на корумпираните чиновници в БГ. Всеки кадърен хакер ще влезе вътре и ща стане манджа. Ако пък му подадат малко инфо какво да прави, майка плаче. Ако чужденци организират и броят всичко-да, инак-не!

Ми аз го зададох този въпрос - защо Борисов не говореше за задължително гласуване, когато властта беше в ГЕРБ, ама отговор няма... Иначе и аз съм за идеята с ваучерите!

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 30 яну 2014 20:32

sin4ec написа:Много шум за нищо е този референдум. Вносителят му и поддръжниците знаят прекрасно, че това е бита кауза. Дори и да го инициират , 51 % са непостижим праг. Да не говорим, че е достатъчно БСП и ДПС да заявят на симпатизантите си да не гласуват, за да го обезсмислят тотално.
Но това са подробности. За мен целта на мероприятието е неприемането на новия изборен кодекс, както и евтин популизъм. Росица можеше да предложи тези въпроси по времето на ГЕРБ, но нещо не се е сетил, явно... Че Цецка и РБ ще играят по неговата свирка, е ясно. За мен лично референдум трябва да има, и не само по тази тема. Но май месец не виждам как ще стане. Процедурата е дълга и няма време за обсъждане на проблемите. Аз лично бих гласувал на референдума, но е много важно въпросите да са ясно формулирани. Ще видим.
Инак по поставените въпроси. Задължителното гласуване-аз винаги гласувам, това не ме касае. Но определено ме дразнят задължителните неща, а и ефектът от тях е спорен. Ще се вдигне активността, но урните ще се напълнят с нарисуваникурища, празни бюлетини, свастики, псувни и прочее творби на изкуствоведци. Виж, идеята на ГЕРБ с ваучерите не е толкова лоша-това може да заинтересува хората. Така или инак аз по този въпрос бих се въздържал.
Мажоритарен вот-съгласен.
Електронно гласуване. В България-категорично не! Бих го приел, само ако чуждестранна фирма го проведе, инак в никакъв случай! Нямам особена вяра на никой управляващ и на корумпираните чиновници в БГ. Всеки кадърен хакер ще влезе вътре и ща стане манджа. Ако пък му подадат малко инфо какво да прави, майка плаче. Ако чужденци организират и броят всичко-да, инак-не!

Браво ! В един пост каза всичко, което аз не успях в 10-15 мои !
Само за мажоритарния вот не се заблуждавай, че ще изиграе кой знае какъв положителен ефект. Опитът досега показва, че пак се издигат партийни кандидатури под формата на "независими" мажоритарни кандидати.
Абе, мижи да те лажем е цялата работа ! :lol:
Както ти правилно каза - много шум за нищо. Даже и вицепрезидентката Маргарита Попова му го каза на Роско ...
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 20:32

Viktor4o_Rs написа:
Би ли ми обяснил коя мярка ще е рецепта срещу циганите тогава ? Ако може без да ги изселваме и без налагане на невъзможния образователен ценз ?

Изображение
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 20:34

RedeviL написа:Ми аз го зададох този въпрос - защо Борисов не говореше за задължително гласуване, когато властта беше в ГЕРБ, ама отговор няма... Иначе и аз съм за идеята с ваучерите!

Защото тогава не му е било изгодно, а сега му е изгодно. Това няма никакво значение, защото референдум по тези въпроси е изгоден и желан от народа. Следователно трябва да се проведе. Едно нещо ако е правилно се прави, ако не е правилно не се прави, без никакви конюнктурни сметки на кого от политиците му е изгодно или не.

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 20:36

viali69 написа:

Браво ! В един пост каза всичко, което аз не успях в 10-15 мои !
Само за мажоритарния вот не се заблуждавай, че ще изиграе кой знае какъв положителен ефект. Опитът досега показва, че пак се издигат партийни кандидатури под формата на "независими" мажоритарни кандидати.
Абе, мижи да те лажем е цялата работа ! :lol:
Както ти правилно каза - много шум за нищо. Даже и вицепрезидентката Маргарита Попова му го каза на Роско ...

Разбира се, че е мижи да те лажем тази работа. Всички са маскари и всичко е безсмислено. Няма смисъл от референдум, няма смисъл и да се гласува. Най-добре да се оставят БСП и ДПС да си управляват пожизнено,нали :lol: :lol:

п.п. Поне се опитай да бъдеш малко оригинален. Най-безсрамно разпространяваш, най-големите клишета на комунистическата пропаганда.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 30 яну 2014 20:38

БСП са адски жалки, те сами си признават, че разчитат на бабичките, циганите и ниската избирателна активност. Иначе никакви идеи, никакви концепции, нищо, с което да привлекат избиратели :lol: Щом Маяма Нолова казва, че и Витков може да ги бие на избори, какво да говорим ? :mrgreen: Сами се знаят колко струват.
Изображение

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 30 яну 2014 20:44

Logical person написа:
Разбира се, че е мижи да те лажем тази работа. Всички са маскари и всичко е безсмислено. Няма смисъл от референдум, няма смисъл и да се гласува. Най-добре да се оставят БСП и ДПС да си управляват пожизнено,нали :lol: :lol:

п.п. Поне се опитай да бъдеш малко оригинален. Най-безсрамно разпространяваш, най-големите клишета на комунистическата пропаганда.

Така е ! Най-добре е БСП да управлява дълго. Много дълго ! Дотогава, докато не се появи истинска алтернатива, а не фалшиви такива.
Другият вариант е незабавно напускане на ЕС и смяна на системата !
И да, мажоритарните избори у нас не са никак мажоритарни.
Пример - президентските избори и сегашния президент.
Нали не искаш да ми кажеш, че на изборите за президент хората гласуваха за Росен Плевнелиев, а не за ГЕРБ ? :?
У нас всички кандидати са партийни. Нищо, че някои от тях се представят като независими и мажоритарни.
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 яну 2014 20:45

Logical person написа:
RedeviL написа:Ми аз го зададох този въпрос - защо Борисов не говореше за задължително гласуване, когато властта беше в ГЕРБ, ама отговор няма... Иначе и аз съм за идеята с ваучерите!

Защото тогава не му е било изгодно, а сега му е изгодно. Това няма никакво значение, защото референдум по тези въпроси е изгоден и желан от народа. Следователно трябва да се проведе. Едно нещо ако е правилно се прави, ако не е правилно не се прави, без никакви конюнктурни сметки на кого от политиците му е изгодно или не.

Не мога да кажа, че подобен въпрос е изгоден или желан.. Никога не съм смятал за правилно да се говори от името на народа! Лично аз бих гласувал на един подобен референдум, но честно казано нямам чак толкова обширен мироглед върху обществените настроения, че да твърдя с лекота какво е желанието на народа.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 30 яну 2014 20:48

viali69 написа:
Logical person написа:

Така е ! Най-добре е БСП да управлява дълго. Много дълго ! Дотогава, докато не се появи истинска алтернатива, а не фалшиви такива.
Другият вариант е незабавно напускане на ЕС и смяна на системата !
И да, мажоритарните избори у нас не са никак мажоритарни.
Пример - президентските избори и сегашния президент.
Нали не искаш да ми кажеш, че на изборите за президент хората гласуваха за Росен Плевнелиев, а не за ГЕРБ ? :?
У нас всички кандидати са партийни. Нищо, че някои от тях се представят като независими и мажоритарни.

Аааа, изплю камъчето значи. :) Е, ще трябва да те разочаровам - нито БСП ще управлява дълго, нито ще излезем някога от ЕС ;)
Изображение

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 30 яну 2014 20:50

Viktor4o_Rs написа:БСП са адски жалки, те сами си признават, че разчитат на бабичките, циганите и ниската избирателна активност. Иначе никакви идеи, никакви концепции, нищо, с което да привлекат избиратели :lol: Щом Маяма Нолова казва, че и Витков може да ги бие на избори, какво да говорим ? :mrgreen: Сами се знаят колко струват.

Първите реакции са панически и нескопосани. Първите опорни точки са на махленски език. Предложението ги свари много неподготвени и самото предложение е от такова естество, че е трудно да го атакуваш без да пострадаш. След всяко подобно нещо, все повече се разкриват зависимите, поддръжниците и скритите лимонки. Ето например Маргарита Попова се оказва, че е била колежка и са работили в една стая с майката на Пеевски. Тя го раздаваше герберка, после неутрална, сега и лъсна същността. Активираха и Петър Стоянов да хвали Бареков. Костов направи всякакви пируети за да не каже и дума срещу Пеевски. Всички прикрити лека полека се разкриват. Разделителната линия се очертава все по-ясно.
Последна промяна от Logical person на 30 яну 2014 20:52, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”