Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Re: Каква е вашата религизона принадлежност? :)

Мнениеот Robbery » 17 окт 2013 21:58

THE G.A.M.E написа:Научно е доказано, че човечеството прозилиза от 2-ма пра-родители.

Има чудесна поредица на NG за това.
При различните стари народи, имената им са различни, но факта си е факт.

Незнам какво несъществуване "дефакто" виждаш ... :roll:

Много интересно! За коя наука става въпрос? Теологията?

Я пробвай сега да кръстосаш двама човека (или бозайника) и да видим дали от тях ще се извъди цяло покооление. Не мога да си представя как от генетичните заложби на само двама човека може дасе получи такова разнообразие на гени.

Най новите проучвания показват, че основите на човешката раса (нашите прадеди така да кажем) са били от племето "Кhoisan" по познати като бушмени.
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
El Grande Capitan

Мнениеот El Grande Capitan » 17 окт 2013 22:02

Атеист написа:И това ми е отказано заради двама човека, които всъщност не са съществували и са откраднали една ябълка. !

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА...ненененененене....вдигам ръце от теб! :lol: :lol: :lol: :lol:
На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за заличаване на регистрацията на "Локомотив" Пловдив и за преименуване на "Велбъжд" в "Локомотив".

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 17 окт 2013 22:06

El Grande Capitan написа:
Атеист написа:И това ми е отказано заради двама човека, които всъщност не са съществували и са откраднали една ябълка. !

АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА...ненененененене....вдигам ръце от теб! :lol: :lol: :lol: :lol:

Вдигай ръце от цялата тема :!:

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 17 окт 2013 22:11

Да си стиснем ръцете с едно стихотворение на един човек, който е останал извън времето и пространството - поет, революционер, но най-вече символ на най-съкровеното - свободата 8-) :

МОЯТА МОЛИТВА

О, мой боже, правий боже!
Не ти, що си в небесата,
а ти, що си в мене, боже -
мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят
калугери и попове
и комуто свещи палят
православните скотове;

не ти, който си направил
от кал мъжът и жената,
а човекът си оставил
роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът
да търпи и да се моли
и храниш го дор до гробът
само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,
на безчестните тирани,
не ти, идол на глупците,
на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,
защитниче на робите,
на когото щат празнуват
денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!
любов жива за свобода -
да се бори кой как може
с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,
та кога въстане робът,
в редовете на борбата
да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине
буйно сърце на чужбина,
и гласът ми да премине
тихо като през пустиня!...

Потребителски аватар
Robbery
Контакти:

Мнениеот Robbery » 17 окт 2013 22:16

Мен силно му учудва следната дилема: Църквата (Ватикана) забранява използването на кондом с цел предотвратяване на бременност, както и медицински изследвания, които имат за цел да установят увреждания с цел детето да бъде абортирано. Защо в такъв случай църквата не забранява и операциите от апандист, херния, както и лечението на пневмонията?

Така се получава двоен морал. Нали все пак Господ решава кой кога трябва да се ражда и умира?
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Jürgen
Контакти:

Мнениеот Jürgen » 17 окт 2013 22:22

Robbery написа:Мен силно му учудва следната дилема: Църквата (Ватикана) забранява използването на кондом с цел предотвратяване на бременност, както и медицински изследвания, които имат за цел да установят увреждания с цел детето да бъде абортирано. Защо в такъв случай църквата не забранява и операциите от апандист, херния, както и лечението на пневмонията?

Така се получава двоен морал. Нали все пак Господ решава кой кога трябва да се ражда и умира?

Едва ли :mrgreen: ........
Ако той имаше думата нямаше да стои като страничен наблюдател....
А тия от църквата са побъркани,за тях винаги има само една страна на медала.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 17 окт 2013 22:27

Robbery написа:Мен силно му учудва следната дилема: Църквата (Ватикана) забранява използването на кондом с цел предотвратяване на бременност, както и медицински изследвания, които имат за цел да установят увреждания с цел детето да бъде абортирано. Защо в такъв случай църквата не забранява и операциите от апандист, херния, както и лечението на пневмонията?

Сега мисля, че Ватикана само понякога разрешават използването на кондоми, но не съм много сигурен. Ето едно изявление на предишния папа:

В началото на африканската си обиколка Бенедикт XVI заяви, че кондомите не решават проблема със СПИН, а го влошават. И с това предизвика гнева на редица държави.
Холандското правителство определи като "изключително вредни" думите на папа Бенедикт XVI за ролята на презервативите в борбата със СПИН, предадоха световните агенции.
Изключително е вредно и твърде сериозно, че папата забранява на хората да се предпазват, се казва в изявление на министъра за развитие на сътрудничеството Берт Кундърс.

...

http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=9793

И това, ако не е гнусно, здраве му кажи..

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 17 окт 2013 22:57

Атеист написа:
"А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива." (1 Тимотей 2:12)

"Иди сега та порази Амалика, обречи на изтребление всичко, що има, и не го пожали; но избий мъж и жена, дете и бозайниче, говедо и овца, камила и осел" (1 Царе 15:03)

"Магьосница жена да не оставиш." (Изход 22:18)

"Дъще Вавилонска, опустошителко! Блажен, който ти отплати за туй, що си нам сторила! /, Блажен, който вземе и разбие о камък твоите младенци!" (Псалм 137:9)

"Да го убиеш с камъни, за да умре, защото поиска да те отклони от Господа твоя Бог, Който те изведе из Египетската земя, из дома на робството" (Второзаконие 13:10)

"Пригответе клане за чадата му, Поради беззаконието на бащите им, За да не станат и завладеят земята, И напълнят лицето на света с градове" (Исая 14:21)

Да не ти се свиди да наказваш детето, Защото, ако и да го биеш с пръчка, то няма да умре. (Притчи 23:13)

"И рече Бог: Вземи сега единствения си син, когото любиш, сина си Исаака, та иди в местността Мория и принеси го там във всеизгаряне на един от хълмовете, за който ще ти кажа" (Битие 22:02)

"Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа" (Ефесяни 5:22)

"А колкото за робите и робините, които ще имаш, - от народите, които са около вас, от тях да купуваш роби и робини. / Още и от чадата на чужденците, които са пришелци между вас, от тях да купувате, и от техните семейства, които са между вас, които те са родили в земята ви; те да ви бъдат притежание." (Левит 25:44-45)

Християнският Бог може би не е чел някои международни конвеции и договори относно геноцид, расизъм, сексизъм и какви ли още не извращения.

Всички тези заповеди са били дадени за да се предпази еврейският народ от езичеството, което е било около него. Самите езически ртуали са включвали и човешки жертвоприношения, врачуване, извикване на демони, правене на магии и други демонски неща. Една част от евреите започват да залитат към езичеството и това е причината Бог да заповяда избиването на този народ, заедно със стадата и всичко живо, за да не остане нищо от тях, но цар Саул не се подчинява и запазва най-добрите стада за себе си и по този начин не се подчинява на Бог. За Аврам и заповедтта му да принесе сина си в жертва съм писал в друга тема и не мисля да го правя отново. А жената поради прелъстяването на мъжа и заради това, че му е дадена за помощница е длъжна да се подчинява на мъжа си.

А международните конвениции като са писани спазва ли ги някой, като гледам всички се подчиняват на тях, особено тези които са ги писали и ги прокламират.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 17 окт 2013 23:14

Атеист написа:
Атеист написа:Що за морална философия може да бъде тази, която обрича абсолютно всяко дете (дори и нероденото!) да носи последствията от греха на някакъв свой пра-пра-родител (който всъщност не е и съществувал де факто)?!

Понеже с теб очевидно не може да се дискутира сериозно, ще ти го обясня е така: Защото когато Шефа на оранжерията ти каже: НЕ ПИПАЙ ШИБАНАТА ЯБЪЛКА!, не ти е работа да ходиш да ръфаш, щото после има ВЪН ОТ БАРА...и няма кво да мрънкаш-ама аз то щото нали жената,такова.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Има ли причина да я слага пред очите ми и после да ми забрани да не "ПИПАМ ШИБАНАТА ЯБЪЛКА"?! Все едно да сложиш един шоколад пред някое малко дете и после да го накажеш заради това, че се е полакомило.

Ето един по-добър въпрос - след като ми е дал свободна воля, защо след това ме наказва за едно мое действие?!

Ето го и най-добрия въпрос - заради една ябълка да не може да прости на цялото човечество хиляди години след тази случка? Айде моля ти се! Защо ще ме наказва мен, аз нямам участие в това събитие - толкова е шантава цялата история, че направо не знам откъде да започне човек да я разнищтва колко е абсурдна.

П.С. - значи вярваш, че Адам и Ева са съществували и всички сме произлезли от хора на по 900 години, които са имали само 3-ма сина?

Когато им е дадена власт над всичко и да ядат от всички плодове, без един-дървото на познанието, е нормално Бог да се разгневи и изгони от Рая. Те не са били гладни и не са изпитвали никакви лишения, но са имали една единствена забрана и свободна воля да я изпълнат или не и те я пристъпват. Тук не става въпрос за едната ябълка, а за престъпване на една единствена забрана и неподчинение.
Бях ти написал, че Адам и Ева са имали не само трима сима, а 30 сина и 30 дъщери, но ти си продължаваш да държиш на своето, че са имали трима сина, явно не четеш, а само пишеш.

Ето отново глава пета от Битие, надявам се поне това да спреш да пишеш постоянно, че са имали само трима сина.

БИТИЕ ГЛАВА 5

5:1 Ето списъкът {Еврейски: Книгата на ражданията.} на Адамовото потомство. В деня когато Бог сътвори човека, Той го направи по Божие подобие;
5:2 създаде ги мъж и жена, благослови ги, и наименува ги Човек, в деня когато бяха създадени.
5:3 Адам живя сто и тридесет години, и роди син по свое подобие по своя образ и наименува го Сит.
5:4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери.
5:5 И всичките дни на Адама колкото живя станаха деветстотин и тридесет години; и умря.
5:6 Сит живя сто и пет години и роди Еноса.
5:7 А откак роди Еноса, Сит живя осемстотин и седем години и роди синове и дъщери.
5:8 И всичките дни на Сита станаха деветстотин и дванадесет години; и умря.
5:9 Енос живя деветдесет години и роди Кенана.
5:10 А откак роди Кенана, Енос живя осемстотин и петнадесет години, и роди синове и дъщери.
5:11 И всичките дни на Еноса станаха деветстотин и пет години; и умря.
5:12 Кенан живя седемдесет години и роди Маалалеила.
5:13 А откак роди Маалалеила, Кенан живя осемстотин и четиридесет години и роди синове и дъщери.
5:14 И всичките дни на Кенана станаха деветстотин и десет години; и умря.
5:15 Маалалеил живя шестдесет и пет години и роди Яреда.
5:16 А откак роди Яреда, Маалалеил живя осемстотин и тридесет години и роди синове и дъщери.
5:17 И всичките дни на Маалалеила станаха осемстотин деветдесет и пет години; и умря.
5:18 Яред живя сто шестдесет и две години и роди Еноха.
5:19 А откак роди Еноха, Яред живя осемстотин години и роди синове и дъщери.
5:20 И всичките дни на Яреда станаха деветстотин шестдесет и две години; и умря.
5:21 Енох живя шестдесет и пет години и роди Матусала.
5:22 А откак роди Матусала, Енох ходи по Бога триста години и роди синове и дъщери.
5:23 И всичките дни на Еноха станаха триста шестдесет и пет години.
5:24 И Енох ходи по Бога и не се намираше вече, защото Бог го взе.
5:25 Матусал живя сто осемдесет и седем години и роди Ламеха.
5:26 А откак роди Ламеха, Матусал живя седемстотин осемдесет и две години и роди синове и дъщери.
5:27 И всичките дни на Матусала станаха деветстотин шестдесет и девет години; и умря.
5:28 Ламех живя сто осемдесет и две години и роди син;
5:29 и наименува го Ной {Т.е. Почивка.}, като думаше: Тоя ще ни утеши в умората ни от работата ни и от труда на ръцете ни, който ни иде от земята, която Господ прокле.
5:30 А откак роди Ноя, Ламех живя петстотин двадесет и пет години и роди синове и дъщери.
5:31 И всичките дни на Ламеха станаха седемстотин седемдесет и седем години; и умря.
5:32 А Ной беше петстотин години; и Ной роди Сима, Хама и Яфета.

Ето какво е записано, че с Ева са имали синове и дъщери, по-ясно от това няма как да ти го покажа, но явно атеистичните книги и автори които четеш са пропуснали тази глава от Битие.
„5:4 А от как роди Сита, дните на Адама станаха осемстотин години; и той роди синове и дъщери“.

Атеист
Контакти:

Мнениеот Атеист » 17 окт 2013 23:18

v.r.s. написа:Бог да заповяда избиването на този народ, заедно със стадата и всичко живо, за да не остане нищо от тях, но цар Саул не се подчинява и запазва най-добрите стада за себе си и по този начин не се подчинява на Бог.

Какъв ужасен човек е Саул - не се подчинява на Бог и решава да помилва някои от амаликитците. А Бог му е заповядал да се избият всички - жени, деца, животни дори. Просто не знам как може да знаеш в подробности какво се е случило и въпреки това да не си отвратен. Пък и не само с този пример - Библията има доста подобни ужасяващи истории относно Бог.

v.r.s. написа:За Аврам и заповедтта му да принесе сина си в жертва съм писал в друга тема и не мисля да го правя отново.

То няма и какво толкова да се каже. Представи си Бог утре да дойде при теб и да ти заповяда да убиеш дъщеря си или сина си. После евентуално ще ти каже, че само те тества де, ама пък поне е измислил добър начин да те провери колко си му верен.

v.r.s. написа:А жената поради прелъстяването на мъжа и заради това, че му е дадена за помощница е длъжна да се подчинява на мъжа си.

Равноправието и тук е в пълна сила.

v.r.s. написа:А международните конвениции като са писани спазва ли ги някой, като гледам всички се подчиняват на тях, особено тези които са ги писали и ги прокламират.

Поне може да се извлекат някакви нормални човешки и морални норми от тях, за разлика от твоята свещена книга, където, не навсякъде, но на доста места, се чудиш как може някои в 21-ви век все още да вярва на подобни митове и легенди.

Върни се в “Свободна зона”