Взимане на лиценза на друг отбор.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Взимане на лиценза на друг отбор.

Мнениеот 1982 » 08 юни 2013 21:53

Swarovski написа:Добре, а как стои въпроса с прояманата от 2000 г., която Борисов спомена вчера? Той каза, че едно дружество се закрило и се направило ново АД. Какъв точно приемник е бил и какво изобщо в юридически план значи думата приемник? Документално според него ПФК ЦСКА АД в момента има 3 титли и там колко купи, поне аз това хванах от несвързаните му прости изречения.

Остави пияния Борисов какво ти говори, сливане/вливане между ЦСКА и Литекс няма да има, защото така и дълговете ще поеме Гришата, а той не иска да ги плаща. Между ЦСКА и Литекс няма да има никаква юридическа връзка, за да говорим кой какво ще наследява и приема.

Вариантът, който предлагат, е преместване на изрядното АД - ПФК Литекс АД, в София, и преименуването му на ЦСКА еди коя си година. А ПФК ЦСКА АД най-вероятно ще го фалират, сто на сто обсъждат този вариант, и адвокатът на ЦСКА го призна.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юни 2013 21:55

Може ли някой да ми обясни ЦСКА търговска марка ли е?Ако е, то Левски и Ботев също ли са търговски марки?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 08 юни 2013 21:56

Тук пак много философи, как имало трансформации, как никой не е оригинален... Да, ама има една подробност-досега никой не е фалирал! С огромни задължения! Е-ЦСКА фалира, да видим сега като как ще стане!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 08 юни 2013 21:57

motg написа:
1982 написа:Разковничето в думите за припознаването е - Гриша Ганчев иска отговор дали феновете на ЦСКА ще припознаят Литекс за ..... ЦСКА. Ако да, ще докара клуба в София и ще закрият истинския ЦСКА. Ако откажат, нещата си остават така.

Това е, иска подкрепа човекът.

Приятел, ти май не знаеш, че сегашното дружество, което държи марката ЦСКА е създадено 1999г от Васил Божков.
Това ще е 6-7 юридическа трансформация в ЦСКА и всеки път феновете си припознават отбора, не знам къде е проблемът сега.

Знам, нали всички клубове тогава бяха пререгистрирани от ЗЮЛНЦ по ТЗ, направиха ги търговски дружества.

А ти май не знаеш, че ПФК Литекс АД няма нищо общо с ЦСКА. И е смешно да припознаеш този тим като .... ЦСКА.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 08 юни 2013 21:59

Кашчей написа:Може ли някой да ми обясни ЦСКА търговска марка ли е?Ако е, то Левски и Ботев също ли са търговски марки?

Да, всеки клуб, регистриран по ТЗ, е търговска марка. Нали чрез нея осъществява и търговия.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 юни 2013 22:03

1982 написа:
Кашчей написа:Може ли някой да ми обясни ЦСКА търговска марка ли е?Ако е, то Левски и Ботев също ли са търговски марки?

Да, всеки клуб, регистриран по ТЗ, е търговска марка. Нали чрез нея осъществява и търговия.

Търговската марка е някакъв символ, знак - име, рисунка и всякакви такива. Ти най-вероятно я бъркаш с търговската фирма.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

motg
Контакти:

Мнениеот motg » 08 юни 2013 22:05

1982 написа:
motg написа:
1982 написа:Разковничето в думите за припознаването е - Гриша Ганчев иска отговор дали феновете на ЦСКА ще припознаят Литекс за ..... ЦСКА. Ако да, ще докара клуба в София и ще закрият истинския ЦСКА. Ако откажат, нещата си остават така.

Това е, иска подкрепа човекът.

Приятел, ти май не знаеш, че сегашното дружество, което държи марката ЦСКА е създадено 1999г от Васил Божков.
Това ще е 6-7 юридическа трансформация в ЦСКА и всеки път феновете си припознават отбора, не знам къде е проблемът сега.

Знам, нали всички клубове тогава бяха пререгистрирани от ЗЮЛНЦ по ТЗ, направиха ги търговски дружества.

А ти май не знаеш, че ПФК Литекс АД няма нищо общо с ЦСКА. И е смешно да припознаеш този тим като .... ЦСКА.

Не смятате ли че е все едно дали ще се стартира нов клуб от окръжната група или ще се ползва лиценз на такъв от А група.
Ако стане "поглъщането" новият отбор ще се казва ЦСКА София, а не Литекс.
Един клуб съществува докато има привърженици, това трябва да го проумеят хората. ЦСКА е повече от клуб, това е идеология, с която са израснали поколения българи, няма как да изчезне с фалирането на едно дружество!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 08 юни 2013 22:06

Tommi написа:Търговската марка е някакъв символ, знак - име, рисунка и всякакви такива. Ти най-вероятно я бъркаш с търговската фирма.

Да, символът, името и емблемата са част от търговската марка. Например четирите преплетени кръга са част от търговската марка AUDI. Както се казва и самата компания.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 08 юни 2013 22:09

motg написа:Не смятате ли че е все едно дали ще се стартира нов клуб от окръжната група или ще се ползва лиценз на такъв от А група.
Ако стане "поглъщането" новият отбор ще се казва ЦСКА София, а не Литекс.

Досега обяснявах, че няма да има никакви поглъщания, вливания и сливания, както и, че лицензът е правоносител, който не може да бъде ползван от чужд правен субект, различен от този, на чието име е издаден.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юни 2013 22:16

1982 написа:

Добре де, как тогава едно име, което е търговска марка, може да бъде използвано от няколко търговски дружества в страната?Имам предвид Ботев и Локомотив.Като Левски има само едно АД, но пък сума ти и Левски има в България :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”