delqnski47 написа:Да не си някой Бойколюбец(питам те дали изобщо да си правя труда да споря с теб,защото ако си такъв ще е безмислено!Все едно да споря с левскар братче)?
Таа на Славчо(и аз не го харесвам много много,тъй като шоуто му се изтърка тотално),въпросната песен ''Нема такава държава'' е хубаво да я чуеш,тъй като тя се отнася за всички нещастници(мутри,комунисти и пр.),които са ни управлявали,управляваха и управляват в момента!И на мене бат Бойко ми е симпатичен(умее да говори,за което го признавам) като цяло,ама нито сме станали по богати,нито жизнения ни стандарт ни се е покачил от как управлява!И така бат ви Бойко ще се оправдава с предишното правителство още 3-4 години,докат не му писне и не дойде някоя негова роднина на власт(или приятел,приближен и т.н....)!Просто не мога да разбера как един път не ви писна това ''въртене''!Изхвърляме стария,прегръщаме новия,който се оправдава със стария и т.н.!
Спомням си Томов когато беше при ЦСКА!Тоя човек те гледа в очите и те ЛЪЖЕ без изобщо да му мигне окото!Просто такива хора са подготвени за тези работи!
Иначе пак казвам:по никакъв начин не искам да се окажа прав за Бойко Борисов!Въпреки това ВИНАГИ си имайте едно наум за него(както и за неговия наследник,който съм сигурен че пак ще го прегръщаме)
Ще си позволя аз да напиша няколко реда, макар въпроса да не е към мен.
Първо не знам какво значи "Бойколюбец". Аз имам глава на раменете и мога да преценя кое е добро и кое не. В момента одобрявам и подкрепям политиката която води правителството на Б.Борисов, но това не значи, че съм му фен. Както в момента го подкрепям, утре може да ме разочарова и да оттегля подкрепата си. Надявам се повечето хора да мисля, по подобен начин защото няма нищо по-глупаво от това да си фен на политическа линия. Както бабките колкото и зле да са при Станишев, пак ще си гласуват за БСП без да се замислят.
Второ, как очакваш да станеш по-богат и да ти се покачи жизнения стандарт за 2 години управление на нова формация? Това е учудващо при българите, 20 години твърдят, че живеят в мизерия, но като изберат ново правителство очакват за 2 да ги оправи.
И какво точно значи "да ни оправи". С риск да се повторя, но един от основните проблеми в тази страна са самите хора. Бъдете честни поне пред себе си. Като се огледате и анализирате близките си, приятелите си, колегите си... май честичко всеки търси далаверата? как да избегне един или друг данък, как да бутне 20лв на катаджията вместо да си плати глобата към държавата, как да си затвори очите в ситуация която има изгода, как да не плати някоя такса и ако може да мине.... примери много, но равносметката е една.
Всички искат държавата да дава по-големи заплати, по-големи пенсии, повече пари за деца... е КАК да стане съграждани, като всеки от нас се опитва да си спести някой друг данък/такса??? Как ви излиза тази формула хем да не даваме пари, хем държавата да има пари за да ни дава на нас? Как си мълчим когато имаме далавера от нещо, но ако съседа печели, а ние не го изпортваме?
Има малък шанс нещата да се подобрят ако леко се промени мисленето, на повече хора. Винаги ще има нещастници, но ако масата са нормални, тогава ще има и промяна. Но понеже подобно нещо става страшно трудно и бавно решението през това време е повече контрол.
Мога само да потвърдя, че откакто правителството на ГЕРБ малко размърда нещата, поне в сектора в който аз работя, повечко хора започнаха да си плащат нужното към държавата. Не че досега години наред то не е било задължително да се плаща, но като не са ги търсили всеки си е трайкал и си е спестявал този разход, независимо че не е правилно.
Надявам се поне това да се реши през този мандат на правителството, а именно да се подобри събираемоста. Досега имам чувството, че 20-30% са плащали задължителните данъци в пълен размер за сметка на 70-80% сив сектор с далавераджии, които после реват, че не има давали достатъчно пари от държавата по някаква линия, че пътищата са лоши, че условията за живот тежки...