Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Re: Предишното правителсвто и Първанов срещу ГЕРБ

Мнениеот Love_ » 21 дек 2010 22:48

sMotLiO написа:
Имаш изкривена представа за нормални условия и нормален живот. Хората които живеят добре са в чужбина ама ти няма как да го знаеш,нали?

Хората на запад цял винаги ли са живяли добре ? Там не се ли е изградило това с години ? Хора там не са ли "мизерствали". Да не мислиш, че там всичко им е дошло на готово ? Но само с мрънкане за всяка грешка не става. Писна ми мрънкачи за щяло и нещяло. При Първанов,Костов,Царя, Станишев по-добре ли си живял ? Няма друг избор освен сегашния. Това, че Доган беше мандатоносител бих го отбелязал като най-големия срам в историята на България ! Тези хора, които бяха зад това не трябва повече никога ама никога да влизат където и било. Хора не всичко е ядене, пиене и сране.
Последна промяна от Love_ на 21 дек 2010 22:51, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 21 дек 2010 22:51

Love_ написа:
sMotLiO написа:
Имаш изкривена представа за нормални условия и нормален живот. Хората които живеят добре са в чужбина ама ти няма как да го знаеш,нали?

Хората на запад цял винаги ли са живяли добре ? Там не се ли е изградило това с години ? Хора там не са ли "мизерствали". Да не мислиш, че там всичко им е дошло на готово ? Но само с мрънкане за всяка грешка не става. Писна ми мрънкачи за щяло и нещяло. При Първанов,Костов,Царя по-добре ли си живял ? Няма друг избор освен сегашния. Това, че Доган беше мандатоносител бих го отбелязал като най-големия срам в историята на България ! Тези хора, които бяха зад това не трябва повече никога ама никога да влизат където и било. Хора не всичко е ядене, пиене и сране.

А сега по добре ли живееш?
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 дек 2010 22:52

Love_ написа:Стига с тези заплати от 240 лв бе ! Кой човек със стаж и каквато и да е работа използваща акъла си взима 240 лв ? Продавачка на магазин може и толкова да взима !

Масово се взимат по 240лв заплати.Тове е,ако работиш на 8ч работен ден,мога да ти кажа,че тук има много хора,които работят на 7ч или на 4 часов работен ден.нямат друг избор!Не може Бойко да излиза и да казва,на българска майка да е мислила,като ги прави тия деца,това във всяка НОРМАЛНА държава щеше да стане невероятен скандал,но нашата за съжаление не е такава.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 21 дек 2010 22:54

Не само предишното ( поредно крадливо) правителство! На моменти самия Борисов е сам срещу себе си! Глупавата му самоувереност го излага през ден че и по често! Имали решение обявено сутринта което да не е променено до вечерта? Дянков , Божидар , министрите на здравеопазването и тн и тн! Има ли въобще нещо което да работи като хората? Цветанов си играе на гоненица , съда е добрата фея ,а прокуратурата и следствието опипват като на сляпа баба! Един по един го изоставят партиите поддръжниците и само Атака в отчаянието си да докопат кокала го подкрепят , но и то е до време!
Единствената защита е обремененоста на оставеното му наследство от предишните но след половин управление и това не ги спасява! Скоро балона ще се спука!И Българите отново ще тупнат на земята ! Отрязаха ни за Шенген - сигурен признак че в любимата ни татковина нещата не вървят както и в Румъния ( но поне те си го знаят и не се правят на изненадани) ! Така че стягайте коланите ( или куфарите) и към поредната ( загубих им бройката) криза! Да ни е честита! ;)
Последна промяна от child in time на 21 дек 2010 22:56, променено общо 1 път.
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 21 дек 2010 22:55

delqnski47 написа:
Love_ написа:
sMotLiO написа:

Хората на запад цял винаги ли са живяли добре ? Там не се ли е изградило това с години ? Хора там не са ли "мизерствали". Да не мислиш, че там всичко им е дошло на готово ? Но само с мрънкане за всяка грешка не става. Писна ми мрънкачи за щяло и нещяло. При Първанов,Костов,Царя по-добре ли си живял ? Няма друг избор освен сегашния. Това, че Доган беше мандатоносител бих го отбелязал като най-големия срам в историята на България ! Тези хора, които бяха зад това не трябва повече никога ама никога да влизат където и било. Хора не всичко е ядене, пиене и сране.

А сега по добре ли живееш?

Аз живея по-добре, чувствам се по-добре, имам по- добър стандарт на живот. Както аз така и семейството ми. Да не мога да си позволя хубава кола и апартамент, но това значи ли, че трябва да се оплаквам и рева навсякъде, че някои ми е виновен. Вие как мислите работят хората на запад. Както тук по 1:30 почивка, 1 час бъркане в носа, 1 час в скайпа, 1 час да се скатая и другото колкото остане. Там нямат по 50 дена празници ... всеки работи здраво. Там не се окриват данъци, не ги осигуряват на 300 лева, а всъщност взимат 650. Когато ти не си коректен към една институция не може да изискваш от нея коректност !
Последна промяна от Love_ на 21 дек 2010 23:00, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 21 дек 2010 23:00

W84me написа:
Love_ написа:Стига с тези заплати от 240 лв бе ! Кой човек със стаж и каквато и да е работа използваща акъла си взима 240 лв ? Продавачка на магазин може и толкова да взима !

Масово се взимат по 240лв заплати.Тове е,ако работиш на 8ч работен ден,мога да ти кажа,че тук има много хора,които работят на 7ч или на 4 часов работен ден.нямат друг избор!Не може Бойко да излиза и да казва,на българска майка да е мислила,като ги прави тия деца,това във всяка НОРМАЛНА държава щеше да стане невероятен скандал,но нашата за съжаление не е такава.

Ти не ми отговаряш на въпросите. Пак ти казвам няма човек, които да дигне минималната заплатата от 240 на 700 лв. Избий си го от главата. Заплата ще стане след 10 години 400 лв. Не е нужно да съм завършил икономист, за да ти го кажа. Държавата няма просто как да го направи това и да иска. Така, че стига с тези 240 лв. затова сегашното правителство има пък най-малка вина. Аз те питам какво работят тези хора, няма клалифициран персонал, които да взима тези пари. Един шофьор взима повече !

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 дек 2010 23:02

Love_ написа:Браво човече в бързината съм разменил местата на буквите, иначе за образование ок.. ! Кажи ми на колко си години и КАК според теб трябва да се оправят нещата и друг въпрос ПРЕДИШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО беше ли по-добро от сегашното. Тези кратки въпростчета ми отговори. Още мислиш ли че някой ще се появи и за 3 месеца ще дигне минималната заплата от 240 на 700 лв ? Може и да бъркам някои буквички, но ти ако си го мислиш това определено си много далече от истината !

Изобщо не си мисля,че минималната заплата скоро ще стане 700лв!Според мен предишното правителство се справяше добре,естествено имаше много грешни ходове,за това не споря.Ще ми кажете,че предишното правителство било турско и т.н. ,а това правителство какво е?Аз не съм видял нещо да се промени,да се заведе дело срещу Доган и той да бъде осъден,както се твърдеше преди изборите.За показните акции на МВР и ДАНС,които не доведоха до нищо,освен замазване на очите на хората!Не знам как ще се оправи държавата,но със сигурност няма да стане по този начин,със постоянно обвиняване на предишното управление!Бойко е най-добрият лидер,но просто хората,които е подбрал са абсолютни некадърници!

Потребителски аватар
Spursy
Контакти:

Мнениеот Spursy » 21 дек 2010 23:03

delqnski47 написа:Да не си някой Бойколюбец(питам те дали изобщо да си правя труда да споря с теб,защото ако си такъв ще е безмислено!Все едно да споря с левскар братче)?
Таа на Славчо(и аз не го харесвам много много,тъй като шоуто му се изтърка тотално),въпросната песен ''Нема такава държава'' е хубаво да я чуеш,тъй като тя се отнася за всички нещастници(мутри,комунисти и пр.),които са ни управлявали,управляваха и управляват в момента!И на мене бат Бойко ми е симпатичен(умее да говори,за което го признавам) като цяло,ама нито сме станали по богати,нито жизнения ни стандарт ни се е покачил от как управлява!И така бат ви Бойко ще се оправдава с предишното правителство още 3-4 години,докат не му писне и не дойде някоя негова роднина на власт(или приятел,приближен и т.н....)!Просто не мога да разбера как един път не ви писна това ''въртене''!Изхвърляме стария,прегръщаме новия,който се оправдава със стария и т.н.!
Спомням си Томов когато беше при ЦСКА!Тоя човек те гледа в очите и те ЛЪЖЕ без изобщо да му мигне окото!Просто такива хора са подготвени за тези работи!
Иначе пак казвам:по никакъв начин не искам да се окажа прав за Бойко Борисов!Въпреки това ВИНАГИ си имайте едно наум за него(както и за неговия наследник,който съм сигурен че пак ще го прегръщаме)

Ще си позволя аз да напиша няколко реда, макар въпроса да не е към мен.
Първо не знам какво значи "Бойколюбец". Аз имам глава на раменете и мога да преценя кое е добро и кое не. В момента одобрявам и подкрепям политиката която води правителството на Б.Борисов, но това не значи, че съм му фен. Както в момента го подкрепям, утре може да ме разочарова и да оттегля подкрепата си. Надявам се повечето хора да мисля, по подобен начин защото няма нищо по-глупаво от това да си фен на политическа линия. Както бабките колкото и зле да са при Станишев, пак ще си гласуват за БСП без да се замислят.

Второ, как очакваш да станеш по-богат и да ти се покачи жизнения стандарт за 2 години управление на нова формация? Това е учудващо при българите, 20 години твърдят, че живеят в мизерия, но като изберат ново правителство очакват за 2 да ги оправи.
И какво точно значи "да ни оправи". С риск да се повторя, но един от основните проблеми в тази страна са самите хора. Бъдете честни поне пред себе си. Като се огледате и анализирате близките си, приятелите си, колегите си... май честичко всеки търси далаверата? как да избегне един или друг данък, как да бутне 20лв на катаджията вместо да си плати глобата към държавата, как да си затвори очите в ситуация която има изгода, как да не плати някоя такса и ако може да мине.... примери много, но равносметката е една.
Всички искат държавата да дава по-големи заплати, по-големи пенсии, повече пари за деца... е КАК да стане съграждани, като всеки от нас се опитва да си спести някой друг данък/такса??? Как ви излиза тази формула хем да не даваме пари, хем държавата да има пари за да ни дава на нас? Как си мълчим когато имаме далавера от нещо, но ако съседа печели, а ние не го изпортваме?

Има малък шанс нещата да се подобрят ако леко се промени мисленето, на повече хора. Винаги ще има нещастници, но ако масата са нормални, тогава ще има и промяна. Но понеже подобно нещо става страшно трудно и бавно решението през това време е повече контрол.
Мога само да потвърдя, че откакто правителството на ГЕРБ малко размърда нещата, поне в сектора в който аз работя, повечко хора започнаха да си плащат нужното към държавата. Не че досега години наред то не е било задължително да се плаща, но като не са ги търсили всеки си е трайкал и си е спестявал този разход, независимо че не е правилно.
Надявам се поне това да се реши през този мандат на правителството, а именно да се подобри събираемоста. Досега имам чувството, че 20-30% са плащали задължителните данъци в пълен размер за сметка на 70-80% сив сектор с далавераджии, които после реват, че не има давали достатъчно пари от държавата по някаква линия, че пътищата са лоши, че условията за живот тежки...
Levski Sofia
Tottenham Hotspur
http://bulgariaspurs.com

На линия
Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 21 дек 2010 23:11

Love_ написа:Ти не ми отговаряш на въпросите. Пак ти казвам няма човек, които да дигне минималната заплатата от 240 на 700 лв. Избий си го от главата. Заплата ще стане след 10 години 400 лв. Не е нужно да съм завършил икономист, за да ти го кажа. Държавата няма просто как да го направи това и да иска. Така, че стига с тези 240 лв. затова сегашното правителство има пък най-малка вина. Аз те питам какво работят тези хора, няма клалифициран персонал, които да взима тези пари. Един шофьор взима повече !

Човек,в малките градове няма работа за квалифициран персонал,ако има е за много малка част от населението.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 21 дек 2010 23:20

Spursy написа:
delqnski47 написа:Да не си някой Бойколюбец(питам те дали изобщо да си правя труда да споря с теб,защото ако си такъв ще е безмислено!Все едно да споря с левскар братче)?
Таа на Славчо(и аз не го харесвам много много,тъй като шоуто му се изтърка тотално),въпросната песен ''Нема такава държава'' е хубаво да я чуеш,тъй като тя се отнася за всички нещастници(мутри,комунисти и пр.),които са ни управлявали,управляваха и управляват в момента!И на мене бат Бойко ми е симпатичен(умее да говори,за което го признавам) като цяло,ама нито сме станали по богати,нито жизнения ни стандарт ни се е покачил от как управлява!И така бат ви Бойко ще се оправдава с предишното правителство още 3-4 години,докат не му писне и не дойде някоя негова роднина на власт(или приятел,приближен и т.н....)!Просто не мога да разбера как един път не ви писна това ''въртене''!Изхвърляме стария,прегръщаме новия,който се оправдава със стария и т.н.!
Спомням си Томов когато беше при ЦСКА!Тоя човек те гледа в очите и те ЛЪЖЕ без изобщо да му мигне окото!Просто такива хора са подготвени за тези работи!
Иначе пак казвам:по никакъв начин не искам да се окажа прав за Бойко Борисов!Въпреки това ВИНАГИ си имайте едно наум за него(както и за неговия наследник,който съм сигурен че пак ще го прегръщаме)

Ще си позволя аз да напиша няколко реда, макар въпроса да не е към мен.
Първо не знам какво значи "Бойколюбец". Аз имам глава на раменете и мога да преценя кое е добро и кое не. В момента одобрявам и подкрепям политиката която води правителството на Б.Борисов, но това не значи, че съм му фен. Както в момента го подкрепям, утре може да ме разочарова и да оттегля подкрепата си. Надявам се повечето хора да мисля, по подобен начин защото няма нищо по-глупаво от това да си фен на политическа линия. Както бабките колкото и зле да са при Станишев, пак ще си гласуват за БСП без да се замислят.

Второ, как очакваш да станеш по-богат и да ти се покачи жизнения стандарт за 2 години управление на нова формация? Това е учудващо при българите, 20 години твърдят, че живеят в мизерия, но като изберат ново правителство очакват за 2 да ги оправи.
И какво точно значи "да ни оправи". С риск да се повторя, но един от основните проблеми в тази страна са самите хора. Бъдете честни поне пред себе си. Като се огледате и анализирате близките си, приятелите си, колегите си... май честичко всеки търси далаверата? как да избегне един или друг данък, как да бутне 20лв на катаджията вместо да си плати глобата към държавата, как да си затвори очите в ситуация която има изгода, как да не плати някоя такса и ако може да мине.... примери много, но равносметката е една.
Всички искат държавата да дава по-големи заплати, по-големи пенсии, повече пари за деца... е КАК да стане съграждани, като всеки от нас се опитва да си спести някой друг данък/такса??? Как ви излиза тази формула хем да не даваме пари, хем държавата да има пари за да ни дава на нас? Как си мълчим когато имаме далавера от нещо, но ако съседа печели, а ние не го изпортваме?

Има малък шанс нещата да се подобрят ако леко се промени мисленето, на повече хора. Винаги ще има нещастници, но ако масата са нормални, тогава ще има и промяна. Но понеже подобно нещо става страшно трудно и бавно решението през това време е повече контрол.
Мога само да потвърдя, че откакто правителството на ГЕРБ малко размърда нещата, поне в сектора в който аз работя, повечко хора започнаха да си плащат нужното към държавата. Не че досега години наред то не е било задължително да се плаща, но като не са ги търсили всеки си е трайкал и си е спестявал този разход, независимо че не е правилно.
Надявам се поне това да се реши през този мандат на правителството, а именно да се подобри събираемоста. Досега имам чувството, че 20-30% са плащали задължителните данъци в пълен размер за сметка на 70-80% сив сектор с далавераджии, които после реват, че не има давали достатъчно пари от държавата по някаква линия, че пътищата са лоши, че условията за живот тежки...

Добро литературно съчинение си направил!

Така първо не съм казал,че който одобрява политиката на ББ е Бойколюбец!Второ ''нова формация'' както я наричаш в момента няма!Просто бате ви Бойко си ''смени боята''!Преди беше при царя,сега си направи партийка!Те там си правят нещо като трансфери(кат при футбола бе,ептен същото)!И трето...това че казваш че цялото общество би трябвало да си плаща данъците,да няма корупция,подкупи и т.н.....абе я напиши при чичко Гуугъл думата ''утопия'' и виж както ти казва чичко Мор!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Върни се в “Свободна зона”