9 май-Ден на победата!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Re: 9 май-Ден на победата!

Мнениеот Lyubaka01 » 09 май 2012 14:00

THE G.A.M.E написа:
Lyubaka01 написа:А дали пък по-скоро не е било заради това, че за момента сме били съюзници и сме били потребни?

А защо немците не са били съюзници с други славяни ? :)
Отговорът е този, който визирах по-нагоре - Немците са считали славяните за нисш народ.
Щом са влезли в съюз с нас, значи нещата са ясни ...
Да накараш навремето, немец да има нещо общо със славянин, това просто няма как да се случи.
Все едно съюз между вълци и зайци ... :lol:

Именно немски учени са правили едни от най-щателните прочувания на древните българи.
Причината наистина е, че коренът ни е един и същ - Индоевропейски - Ирански ( арийски )

Разбира се, не сме точно братски народи ... Но дедите ни по-едни и същи земи са расли.
Древните траки и елини междудругото, също са от ирански ( арийски ) произход.

Преди години Нешънъл Джиографик ( мисля, преди 3-4 ) направиха генетично проучване на народите ...
От това стана ясно, че човешкото разселване по планетата и различните континенти е започнало от Африка.
Това не е толкова важно ...
По важното е, че над 60 % от нашият геном се припокривал с този, на погрeбаните българи в Плисковското поле.
Това са все хора от годините на управление на Първото Българско Царство.

Също стана ясно, че генетическото ни припокриване със славянските народи е едва 17 % ... ;)

Значи нещата изобщо на са ти ясни. Защо сме били съюзници с Германия ли? Попрочети малко повечко за един по-стар български премиер-Васил Радославов и за династията Сакс-Кобург-Гота и предполагам, че ще ти стане ясно, че България е нямало как да не е съюзник на Германия. А защо Германия е решила да е съюзник с нас-имаше една фраза, погрешно приписвана на Чърчил: "Англия няма вечни приятели и вечни врагове, а само вечни интереси". Само смени "Англия" с "Германия"...
За генома на българите можем да спорим много, но не мисля, че му е тука мястото и времето...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 май 2012 14:04

"Червеният воин", аз съм гледал филмчето на Нешанъл Джиографик ... Ама предполагам, че можеби има и нещо написано ...
Ако искаш се поразрови в гугъл, все би трябвало да изкочи нещо за това прочуване.
Щото то беше доста всеобхватно ...
Даже и Божидар Димитров използва част от това проучване за книгата си "10-те мита в Българската история". ;)
Дано не бъркам заглавието само ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 09 май 2012 14:05

1912plovdiv написа:
Айде забий ми един исторически шамар и ми кажи къде на територията на България са намерени някакви славянски артефакти, паметник, идоли или гробница или въобще някаква следа от значително присъствие на славянски племена по няшите земи :?: Кажи ми името на някой известен славянски вожд живял по нашите земи :?: Щото съкровища и артефакти на траки, илири, кумани , готи, даки и доста други племена има предостатъчно , защо няма славянски :?:

Малобройните славяни живяли някога по нашите земи са били гонени, бити и изселвани , та да ми разправяш че сме славяни щото историятя на Паисий била славянобългарска е просто смешно :idea: Да не говорим за ДНК излседването на българите което показа около 10% сходтсво със славянския генотип :idea:

Какви славянски имена на вождове искаш да ти кажа, като по това време е нямало славянска държава. На територията на България е имало 7 слявянски племена с които пра-българите са сключили военно-политически съюз. Ако според теб е нямало славяни, или са били малцинство, защо сега говорим на славянски език и имаме останали малко "пра-български думи" като: черга, червен, бисер, куче и т.н.?
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Lyubaka01
Контакти:

Мнениеот Lyubaka01 » 09 май 2012 14:06

CTAHKO написа:На прост въъпрос-прост отговор :!: Да ти отговарям ли и на последния въпрос :?:

Мисля, че си достатъчно интелигентен за да схванеш иронията... Виждаш, че като доводи за един или друг произход на българите се привеждат данни от генетични изследвания.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 май 2012 14:06

Lyubaka01 написа:За генома на българите можем да спорим много, но не мисля, че му е тука мястото и времето..

Прав си ... ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 май 2012 14:06

THE G.A.M.E написа:"Червеният воин", аз съм гледал филмчето на Нешанъл Джиографик ... Ама предполагам, че можеби има и нещо написано ...
Ако искаш се поразрови в гугъл, все би трябвало да изкочи нещо за това прочуване.
Щото то беше доста всеобхватно ...
Даже и Божидар Димитров използва част от това проучване за книгата си "10-те мита в Българската история". ;)
Дано не бъркам заглавието само ... :lol:

Не се напъвай.ЮГОСЛАВЯНИНА :lol: ,няма да те разбере...
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 09 май 2012 14:06

фифи перото написа:
Red Warrior написа:
фифи перото написа:

Ужас :idea: :!: :lol:

Кое е ужас приятелю? Да те светна ако трябва отново. :lol:

Светни се ти.С една дума разкри колко си ..неумен..Какви югославяни,какви 5 лева бре?Такава нация няма и никога не е имало. :lol:

От 1929г. ама изооооообщо няма такава нация - прав си. :lol: :lol: :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 09 май 2012 14:09

Lyubaka01 написа:
CTAHKO написа:На прост въъпрос-прост отговор :!: Да ти отговарям ли и на последния въпрос :?:

Мисля, че си достатъчно интелигентен за да схванеш иронията... Виждаш, че като доводи за един или друг произход на българите се привеждат данни от генетични изследвания.

За мен този спор е безсмислен :!: Какво ще се промени ако се окаже,че не сме славяни или пък обратното :roll: Ами нищо.Сега сме 9-ти Май 2012 година :lol:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 май 2012 14:10

Red Warrior написа:На територията на България е имало 7 слявянски племена с които пра-българите са сключили военно-политически съюз

Нищо такова няма във Византийските хроники ...

Не съм сигурен, кой първи споменава за славяни, когато Аспарух решава да си разшири държавата на Юг от Дунава, но там се споменава за 7 славянски колена - рода.
Та тези около 7 000 ( според някои източници и по-малко ) ... Славяни за разселени в отвъдунавските владения, след като разбиваме византийците на Погонат. ;)
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 май 2012 14:11

Red Warrior написа:
фифи перото написа:Светни се ти.С една дума разкри колко си ..неумен..Какви югославяни,какви 5 лева бре?Такава нация няма и никога не е имало. :lol:

От 1929г. ама изооооообщо няма такава нация - прав си. :lol: :lol: :lol:

Виж момче,първо си изясни разликата,между народ,нация и ДЪРЖАВА.
после седни и попрочети малко история,вместо да пишеш глупости и да се хилиш ехидно на хора ,които очевидно знаят повече от теб.
Югославянин :lol: такъв.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”