Захарченко написа:vaskonti написа:Кога преди сме имали падежи за 12 милиарда за такъв кратък период от време? Дългът така или иначе няма да се изплаща, а ще се рефинансира - проблем ли е това, след като новите лихви ще са по-ниски?
А виждам и някакъв забавен опит за ирония - ако смяташ, че не са ни необходими американски "бракми" за да се "браним" от беларуския флот, интересно за какво са ни супер мега турбо невероятните руски оръжия - от кого ще се браним с тях? Може би това срещу кой ще воюваме е пряко следствие от това с какви оръжия разполагаме? Ти смяташ за голяма глупост да се хвърлят 5 милиарда за западни оръжия, но как ще реагираш ако тези 5 милиарда отидат за руски оръжия? Чудя се дали пак ще си толкова възмутен, че се въоръжаваме поради опасения за нападение от беларуския флот?
А, ама ти не знаеш ли, че говорителят на Държавния Департамент на САЩ Джен Псаки заплаши Беларус, че флотата ще отиде до бреговете им? Аз в този смисъл го казвам...![]()
![]()
![]()
На нас не ни трябват никакви оръжия, още по-малко пък руски. Имаме си, каквото ни трябва. Проблемът е, чее хем ще ни набутат бракмте, сиреч ще си ги разположат тука, хем ще си платим за това доволно! Много се говори за прословутата Джавелин, но малко хора знаят, че срещу т-90 модификации тя е безпомощна. Ейбрамс е добър танк, но т-90 не е никак по-лош. А Армата е три класи отгоре. Армата е проектиран така, че една или две машини да поддържат цяла батальонно-тактическа група. Ф-16 го бият МиГ-овете по всички симулации и демонстративни боеве. На кого ще се дървим с тези оръжия? На Русия?
Не съм го чул това, но се питам в каква връзка ги е заплашил? Кой изобщо брои Беларус за живи? Като гледам в Гугъл, излизат само вицове по въпроса.
Тъй де, и аз отдавна казвам, че не само, ч ене ни трябват оръжия, а не ни трябва и армия. Може да се поддържа най-много полу военизирана жандармерия, евентуално и някакъв съвременен вариант на строителни войски. Друго просто не ни трябва. Нино ще нападнем Русия, нито Турция, нито никой. Още по-малко пък Русия ще ни нападне, каквито очаквания, малки или големи, имаш и самият ти. Има друг форумец, който явно вече воюва на жълтите павета с части на НАТО, той съвсем е влязъл във филма. Аз пък не виждам България как ще влезе в каквато и да е война в обозримо бъдеще. Очевидно ще е проблем ако ИДИЛ тръгнат от тук и почнат с атентати, но дори в тоя случай не ни трябва армия, а просто добро разузнаване.