Като говорите за санирането- още една гледна точка:
http://gospodari.com/%D0%BE%D0%BF%D0%B0 ... 51561.html
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ГЕРБ се готви да Ви окраде
pomiqr222 написа:Кашчей написа:FLANKER написа:Tommi написа:pomiqr221 написа:Иска да напише, че залагат блока за 200- 300 бона.
Апартаментите не са имущество на сдружението, а са си частна собственост на съдружниците. А ако някой реши да си прехвърли апартамента на сдружението (обаче не знам дали е възможно, когато се касае за юридическо лице с нестопанска цел, не съм специалист, както твърди boabbb) това си е негова работа и той си носи последствията.
Помиярът иска да ти каже Томи,че ще санират така,както санираха сектор"А",опа,Георги Аспарухов.
П.П .А фирма се фалира най-лесно.
Умишленият фалит е подсъден..ако има дупе следовател да го докаже.
За колко осъдени си чул или чел
Аз ли съм пропуснал условието за доказване?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
Re: Тема за политика - България
Ако собствениците на сгради, които ще се санират по националната програма за енергийна ефективност, откажат да бъде направено укрепване на конструкцията, ще трябва да върнат парите за техническото обследване на блока. Освен това сградата автоматично ще отпадне от програмата и няма да бъде санирана. Това важи и за инсталациите за вода, ток и парно, когато това се налага. Това каза в предаването "Седмицата" на Дарик регионалният министър Лиляна Павлова.
Министър Павлова изтъкна, че целта е и да се удължи животът на сградите и тяхната конструктивна устойчивост. На въпрос дали ще се предприемат ремонтни дейности по отношение на връзките между панелите, тя посочи, че това ще се прави, ако се налага и засяга конструктивната устойчивост на сградата. Последното би означавало, че хората трябва да осигурят възможност да бъдат ремонтирани носещите панели, а след това ако решат да направят ремонт на жилището си, то той би бил изцяло за тяхна сметка. „Не покриваме вътрешни ремонти, това е много важно", каза министърът.
На въпрос дали ако се налагат подобни мерки, а собствениците не желаят да осигурят възможност те да бъдат изпълнени, тогава ще се прави ли опаковката отвън, регионалният министър отговори отрицателно. „Тогава сградата отпада изцяло от финансиране. Ако конструкторите предпишат, че това трябва да се направи и че това засяга конструктивната устойчивост и че бъдеща опаковка, без да се направи, ще утежни конструкцията на сградата, тогава задължително се прави. Ако живеещите не желаят, отпадат от проекта и ще си платят техническия паспорт", каза Павлова.
Когато са предписани мерки по отношение на инсталациите за ток, вода и парно в енергийното обследване като например подмяна на вертикални щрангове, тогава те ще се правят. По думите на Павлова хората нямат причина да се притесняват от това, защото при смяната на вертикални щрангове, не се правят никакви разрушения в имота, прави се малка дупка, която след това се измазва.
Лиляна Павлова коментира, че първата жилищна сграда, завършена по Националната програма за енергийна ефективност, ще бъде готова най-рано през пролетта на следващата година. По-вероятно е обаче това да стане през лятото на 2016 година.
Когато Павлова беше в Бургас за разясняване на кампанията, един познат отиде. Мислех, че може да не е разбрал, ама излезе прав, че могат да ти направят в апартамента гледка ала Донецк, а после ше трябва ти да се оправяш. Вика, ще трябва да правят оценка на здравината на панелите и връзките между тях, това значи гранита де съм си го сложил на стената да го съборят и после няма да ми го сложат обратно.
Значи к'во - влизат вкъщи, парвят стените мармалад и това си остава за сметка на теб. Да ти сера и на санировката, Лилянооооооо......
Министър Павлова изтъкна, че целта е и да се удължи животът на сградите и тяхната конструктивна устойчивост. На въпрос дали ще се предприемат ремонтни дейности по отношение на връзките между панелите, тя посочи, че това ще се прави, ако се налага и засяга конструктивната устойчивост на сградата. Последното би означавало, че хората трябва да осигурят възможност да бъдат ремонтирани носещите панели, а след това ако решат да направят ремонт на жилището си, то той би бил изцяло за тяхна сметка. „Не покриваме вътрешни ремонти, това е много важно", каза министърът.
На въпрос дали ако се налагат подобни мерки, а собствениците не желаят да осигурят възможност те да бъдат изпълнени, тогава ще се прави ли опаковката отвън, регионалният министър отговори отрицателно. „Тогава сградата отпада изцяло от финансиране. Ако конструкторите предпишат, че това трябва да се направи и че това засяга конструктивната устойчивост и че бъдеща опаковка, без да се направи, ще утежни конструкцията на сградата, тогава задължително се прави. Ако живеещите не желаят, отпадат от проекта и ще си платят техническия паспорт", каза Павлова.
Когато са предписани мерки по отношение на инсталациите за ток, вода и парно в енергийното обследване като например подмяна на вертикални щрангове, тогава те ще се правят. По думите на Павлова хората нямат причина да се притесняват от това, защото при смяната на вертикални щрангове, не се правят никакви разрушения в имота, прави се малка дупка, която след това се измазва.
Лиляна Павлова коментира, че първата жилищна сграда, завършена по Националната програма за енергийна ефективност, ще бъде готова най-рано през пролетта на следващата година. По-вероятно е обаче това да стане през лятото на 2016 година.
Когато Павлова беше в Бургас за разясняване на кампанията, един познат отиде. Мислех, че може да не е разбрал, ама излезе прав, че могат да ти направят в апартамента гледка ала Донецк, а после ше трябва ти да се оправяш. Вика, ще трябва да правят оценка на здравината на панелите и връзките между тях, това значи гранита де съм си го сложил на стената да го съборят и после няма да ми го сложат обратно.
Значи к'во - влизат вкъщи, парвят стените мармалад и това си остава за сметка на теб. Да ти сера и на санировката, Лилянооооооо......
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.
fcb_bg написа:Ако собствениците на сгради, които ще се санират по националната програма за енергийна ефективност, откажат да бъде направено укрепване на конструкцията, ще трябва да върнат парите за техническото обследване на блока. Освен това сградата автоматично ще отпадне от програмата и няма да бъде санирана. Това важи и за инсталациите за вода, ток и парно, когато това се налага. Това каза в предаването "Седмицата" на Дарик регионалният министър Лиляна Павлова.
Много ясно, че няма да ти правят ремонт и вътре. Ще ти сменят дограмата, водопровода, тръбите за парното, ще заздравят връзките на панела и ще сложат изолация и всичко това безплатно, а ти ще искаш да ти направят и ремонт вкъщи. Това си е направо нагло. На мен за смяната на дограмата, изолацията и водопровода ми се хвана близо 6 000 лева, но блока не е обследван и не е заздравен, нещо, което е много важно и бих се съгласил да бъде направено. Как според теб ще правят подобна инвестиция, в блок за който е установено, че трябва да се заздрави, но живущите в него не желаят. Нали целта е да се удължи живота на панелките, а обследването и заздравяването са най-важните неща. Ние след земетресението в Перник сами настоявахме за тези проверки, но всичко беше фиктивно. Виждаш ли щели да му направят дупки при връзките на панелите и след това нямало да ги възстановяват, ми тогава нека си стои блока необследван и не заздравен и при едно силно земетресение не само дупки няма да има, но няма да го има и блока.
Аз доколкото разбирам, това се плаща само ако блокът е кандидатствал, обследвали са го и чак след това собствениците са се отказали? В смисъл, няма задължение за всички (независимо от това дали ще кандидатстват) да се обследват?
Corwin написа:Аз доколкото разбирам, това се плаща само ако блокът е кандидатствал, обследвали са го и чак след това собствениците са се отказали? В смисъл, няма задължение за всички (независимо от това дали ще кандидатстват) да се обследват?
Логично е, че след като блока кандидатства, то и живущите в него са се съгласили с обследването и заздравяването му, при нужда. То от там се започва. А и никой трезво мислещ, няма да се противопостави на подобно нещо, защото това е важно за устойчивостта на самата сграда. Все едно някой да дойде и да ти каже, че къщата ти е опасна за живеене, тъй като примерно няма колони и да ти предложи да я оправи безплатно и ти да му кажеш, че не си съгласен, защото ще ти бутне вътре мазилката и ще трябва да си я замазваш и боядисваш след това.
v.r.s. написа:Corwin написа:Аз доколкото разбирам, това се плаща само ако блокът е кандидатствал, обследвали са го и чак след това собствениците са се отказали? В смисъл, няма задължение за всички (независимо от това дали ще кандидатстват) да се обследват?
Логично е, че след като блока кандидатства, то и живущите в него са се съгласили с обследването и заздравяването му, при нужда. То от там се започва. А и никой трезво мислещ, няма да се противопостави на подобно нещо, защото това е важно за устойчивостта на самата сграда. Все едно някой да дойде и да ти каже, че къщата ти е опасна за живеене, тъй като примерно няма колони и да ти предложи да я оправи безплатно и ти да му кажеш, че не си съгласен, защото ще ти бутне вътре мазилката и ще трябва да си я замазваш и боядисваш след това.
Да, просто проверявам дали съм разбрал правилно. В такъв случай е съвсем нормално това обследване да е за твоя сметка, ако не продължиш с програмата докрай. Все пак не съм сигурен какви щети нанася и колко струва (самото обследване, не ремонтът след това).
Corwin написа:v.r.s. написа:Corwin написа:Аз доколкото разбирам, това се плаща само ако блокът е кандидатствал, обследвали са го и чак след това собствениците са се отказали? В смисъл, няма задължение за всички (независимо от това дали ще кандидатстват) да се обследват?
Да, просто проверявам дали съм разбрал правилно. В такъв случай е съвсем нормално това обследване да е за твоя сметка, ако не продължиш с програмата докрай. Все пак не съм сигурен какви щети нанася и колко струва (самото обследване, не ремонтът след това).
Именно, точно така е. Все пак това обследване струва средства и не малко труд. А за обследването си има апаратури, с които се прави.
http://link-ruse.com/LINK/bg/obsledvane.php
v.r.s. написа: http://link-ruse.com/LINK/bg/obsledvane.php
Тук няма нищо за физическо въздействие върху сградата??
Corwin написа:v.r.s. написа: http://link-ruse.com/LINK/bg/obsledvane.php
Тук няма нищо за физическо въздействие върху сградата??
Физическото въздействие ще е след това, ако се наложи да се заздравяват връзките между панелите.