В бюджет 2015 никъде не са заложени 1 млрд. лв . за саниране на жилищата. Познайте от къде ще дойдат парите за саниране? Може би се досетихте. България ще тегли заем. Парите ще се осигурят от Българската банка за развитие, на която държавата ще даде банкова гаранция да изтегли заем. Държавна гаранция е поемане на гаранционни задължения в кредитните споразумения.
За да бъде санирано едно жилище, собствениците на жилища в блока ще трябва да създадат дружество, което ще участва в санирането и по този начин с жилищата Ви стават моментални солидарни длъжници с държавата. Може би случайно в точка 1.4 от споразумението за създаване на сдружение на блока е записано, че сдружението отговаря за задълженията си с имуществото си.
И още нещо. Кметовете ще решават кой ще санира жилищата Ви. Едни хора, които освен да мятат салфетки чрез данъците Ви ще получат нови пари от Вас, за да си клатят краката, защото са галеници на властта. Не се сдружавайте, докато не създадат правила, които няма да Ви оставят без жилища. И чрез това сдружаване ще трябва да искате разрешение от съседите си дали можете да си продадете жилището, а и със санирането ще плащате по-високи данъци.
Тема за политика - България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: ГЕРБ се готви да Ви окраде
Добрутро. Аз съм в нова сграда и няма да се възползвам от това "саниране". За щастие.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]
БЕЗПЛАТНО е само сиренцето в капана за мишки ! 
Онзи ден го гледам министър Делян Добрев как или се прави на луд, или е уникално неграмотен в юридическо отношение.
Той убеждаваше хората, че като регистрират юридическо сдружение, то щяло да важи само за санирането.
Абе, аланкоолу, това е все едно да отида да регистрирам фирма и да кажа, че тя важи само за новата ми дейност и не засяга старите ми задължения ...
Правят ни на идиоти !

Онзи ден го гледам министър Делян Добрев как или се прави на луд, или е уникално неграмотен в юридическо отношение.
Той убеждаваше хората, че като регистрират юридическо сдружение, то щяло да важи само за санирането.
Абе, аланкоолу, това е все едно да отида да регистрирам фирма и да кажа, че тя важи само за новата ми дейност и не засяга старите ми задължения ...
Правят ни на идиоти !
Последна промяна от viali69 на 06 фев 2015 20:22, променено общо 1 път.
[center]
[/center][center]
...
...
[/center]

- Captain Stottlemeyer
Авторчето на темата да е чувало нещо за еврофондове!?... 

"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
Re: Тема за политика - България
Преди 2 дни полицаи ме спряха за поемно лице, но не им казвах, че съм тъп правист. Влязох за разпознаване. И моля Ви се сложили един циганин, с един клошар и двама бели за рaзпознаването и ме питат имате ли възражение
Как да не им кажа, че имам. Това според НПК е насочване и при влизане в съда делото заминава. И ония ми се разсърдиха, че ги прецаках, въпреки че трябваше да ми благодарят, че им помогнах
Уж циганина беше виновен.

Captain Stottlemeyer написа:Авторчето на темата да е чувало нещо за еврофондове!?...
Дядото да прочете от къде ще дойдат парите
Captain Stottlemeyer написа:Авторчето на темата да е чувало нещо за еврофондове!?...
Колкото от еврофондове ни бяха магистралите? Не си тъп, вземи се в ръце...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Като се разшумя за това саниране и аз помислих че ще е нещо от еврофондове но истината е че държавата тегли заем който после ще се
връща от бюджета. Васконти даде едно предположение че може от продажба на квоти за вредни емисии да се върнат парите но не
знам много оптимистично ми звучи.
връща от бюджета. Васконти даде едно предположение че може от продажба на квоти за вредни емисии да се върнат парите но не
знам много оптимистично ми звучи.
Според БоБо парите се дават от Брюксел но докато се дадат ще ги отпусне държавата. Пак не е ясно защо не се дадат тези пари хората да си придобият земята под блоковете и да си ремонтират каквото им е угодно. Отговорът е защото трябва да се дадат по тема "Енергийна ефективност". А темата е необходима за да замажат гафовете в енергетиката. Уж няма да има нужда от мощности, а частния капитал в Бългапия напира за дял от Козлодуй и Марица Изток. Ами тогава защо изгониха инвеститора за Беляне ами не го подпомогнаха??
Оносно самата "тема" енергийна ефективност забелижително е следното:
- няма яснота какво точно ще се извършва и какво точно ще се заплаща;
- т.е. няма разценка;
- няма план колко жилища от какво се нуждаят нито къде са тези жилища нито дали имат право на строеж или собобственост;
- т.е. няма график къде и кога;
- т.е. не се знае колко пари са нужни;
- няма регистър на фирмите, които получават поръчките;
- т.е. не се знае кой;
Още от сега съветвам главния прокурор да назначи проверка за да не се окаже отново че парите ги няма.
Оносно самата "тема" енергийна ефективност забелижително е следното:
- няма яснота какво точно ще се извършва и какво точно ще се заплаща;
- т.е. няма разценка;
- няма план колко жилища от какво се нуждаят нито къде са тези жилища нито дали имат право на строеж или собобственост;
- т.е. няма график къде и кога;
- т.е. не се знае колко пари са нужни;
- няма регистър на фирмите, които получават поръчките;
- т.е. не се знае кой;
Още от сега съветвам главния прокурор да назначи проверка за да не се окаже отново че парите ги няма.
pomiqr221 написа:За да бъде санирано едно жилище, собствениците на жилища в блока ще трябва да създадат дружество, което ще участва в санирането и по този начин с жилищата Ви стават моментални солидарни длъжници с държавата.
И това как по-точно става?

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!