Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот Groucho » 05 апр 2020 17:21

ivan56 написа:Началника на медицинският щаб, току що по дарик каза следното за Италия.
Всяка година в Италия от грипни заболявания умират около 25К човека. Всяка.
За миналата година са били 22К човека.
Към днешна дата 14К.
80% от смъртност е над хора над 80 години и с над 3 сериозни заболявания.
Дори да предположим, че още се увеличават още, статистиката, ще е малко над нормалното. И все пак, Италия и Испания, са по-скоро изключение от общата картина.

Toва е поредната бакалска манипулация.

Дори да приемем, че тези 25K и 22К в Италия са истина, а според мен не са истина и числата за Италия са много по-малки от това "Всяка година в Италия от грипни заболявания умират около 25К човека", няма как да се сравняват числа на годишна база с числа от един месец. Защото тия 14К са навъртяни за един месец при това в условията на социална изолация между хората.
Теоретичните 22К и 25К, ако са истина, а според мен не са истина, не са навъртяни за 1 месец.

В противовес на теоретичните 22К и 25К, с които се прави поредната бакалска манипулация в България, може да се намерят доста такива източници за Италия, които обявяват 3 пъти по-мало число за умрелите от грипни заболявания годишно в Италия :arrow:
Il Coronavirus fa paura, ma l'influenza stagionale causa ogni anno 8 mila morti

"Коронавирусът е плашещ, но от сезонен грип всяка година умират по 8 000 човека"
Общо за Италия става въпрос. От 2-и март, 2020-а е статията, преди да си имат и представа, че ги чакат 14К умрели в следващия месец :arrow:
https://corrieredellumbria.corr.it/news ... giati.html

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 17:22

metodito написа:Швеция сериозно разгневи кукловодите. Крал Густав си го премести в другия крачол. :lol:

Май ще трябва да търсиш по-добър пример, щото този вече съвсем изгоря! :lol: Швеция вече имат двойно повече жертви, отколкото оздравели!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2020 17:24

CSKA 78 написа:
metodito написа:Швеция сериозно разгневи кукловодите. Крал Густав си го премести в другия крачол. :lol:

Май ще трябва да търсиш по-добър пример, щото този вече съвсем изгоря! :lol: Швеция вече имат двойно повече жертви, отколкото оздравели!

Уаууу, ааууауааъууу, така ли стана тя. А? Нека им, нали? Брат, нямаш умора обаче. Кефиш.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 05 апр 2020 17:30

Аз не се "кефя" на положението в Швеция, но ти им се кефиш на "лайфстайла", а сега вече било "нека им"! Ако не си разбрал на теб ти се смея, най-вече на акъла!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 05 апр 2020 17:48

Groucho написа:
ivan56 написа:Началника на медицинският щаб, току що по дарик каза следното за Италия.
Всяка година в Италия от грипни заболявания умират около 25К човека. Всяка.
За миналата година са били 22К човека.
Към днешна дата 14К.
80% от смъртност е над хора над 80 години и с над 3 сериозни заболявания.
Дори да предположим, че още се увеличават още, статистиката, ще е малко над нормалното. И все пак, Италия и Испания, са по-скоро изключение от общата картина.

Toва е поредната бакалска манипулация.

Дори да приемем, че тези 25K и 22К в Италия са истина, а според мен не са истина и числата за Италия са много по-малки от това "Всяка година в Италия от грипни заболявания умират около 25К човека", няма как да се сравняват числа на годишна база с числа от един месец. Защото тия 14К са навъртяни за един месец при това в условията на социална изолация между хората.
Теоретичните 22К и 25К, ако са истина, а според мен не са истина, не са навъртяни за 1 месец.

В противовес на теоретичните 22К и 25К, с които се прави поредната бакалска манипулация в България, може да се намерят доста такива източници за Италия, които обявяват 3 пъти по-мало число за умрелите от грипни заболявания годишно в Италия :arrow:
Il Coronavirus fa paura, ma l'influenza stagionale causa ogni anno 8 mila morti

"Коронавирусът е плашещ, но от сезонен грип всяка година умират по 8 000 човека"
Общо за Италия става въпрос. От 2-и март, 2020-а е статията, преди да си имат и представа, че ги чакат 14К умрели в следващия месец :arrow:
https://corrieredellumbria.corr.it/news ... giati.html

Пиша това което днес каза началника на медицинският щаб. Човека на който Боко, нареди да изгради екип, който да консултира, как да се справим с короната. Сега ако, той си измисля, прави сметка какви идиоти вземат решенията за справянето с кризата.
Между другото този щаб е разпуснат, щото за една седмица си е свършил задълженията. :lol:
Аз лично приемам, че има някаква по-голяма опасност от един обикновен грип, но всичко друго ми идва в повече. Тези монотонни прессъобщение за всеки починал, как 10 нови са кихнали или имат висока температура. Никога не съм бил фен на конспирации и прочие глупости, но това ми идва в повече.
Бедствено положение за 500 болни, моля ви се.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 05 апр 2020 18:02

metodito написа:
ivan56 написа:[

Майтапчйски, аре у лево.
Ходи да видиш брояча, какво отчита.
Аз отивам да си направя разходка до морето, и да подишам чист въздух.

Не забравяй да си вземеш джобни едни пет бона. :lol:
Нали не забраняват да се разхождаш по плажа, сериозно?

Глобяват да, но в близост до нас, хем мога да си направя разходка до морето, хем и да не им нарушавам глупавите разпоредби.
За разходка в ниви с изглед към морето, нищо не са казали :lol:
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 05 апр 2020 18:11

Четох някъде, че намалили или щели да намаляват глобите от 100 до 300. Усетиха се че тия 5 бона са несъбираеми и при обжалване ще паднат в съда. Естествено късно, както цялата им работа. Тиквата действа на проба- грешка, щото нито той нито тези около него имат достатъчно акъл да направят нещо като хората. Единствено в измислянето на схеми ги бива. Мутрата си е мутра.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 05 апр 2020 18:24

ivan56 написа:Пиша това което днес каза началника на медицинският щаб. Човека на който Боко, нареди да изгради екип, който да консултира, как да се справим с короната. Сега ако, той си измисля, прави сметка какви идиоти вземат решенията за справянето с кризата.

Не казвам, че си измисля. Може и да е вярно числото за Италия, което казва, но със сигурност не може това число(на база цял сезон или година) да се сравнява с число от един месец. Иначе, един ден ги хулите, че са решили да сме в изолация, на следващия ден ги цитирате, без да ви мигне окото и да проверите дали това, което говорят е вярно :roll: :lol:

Не сме в изолация заради нашите 500 заразени. В изолация сме заради това, което става в други страни в Европа, а вече и в САЩ. Това са ни мерките: изолация и "Господ е българин", та дано ние минем между капките що се отнася до брой заразени и умрели. За друго нямаме ресурс. Нито медицински, нито финансов за по-добри обезщетения. Всички пари отидоха за ремонт на Графа :lol:
Между другото, сега плочките може повече да издържат, след като никой не ходи по тях :lol:

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 05 апр 2020 18:48

ivan56 написа:
metodito написа:
ivan56 написа:[

Майтапчйски, аре у лево.
Ходи да видиш брояча, какво отчита.
Аз отивам да си направя разходка до морето, и да подишам чист въздух.

Не забравяй да си вземеш джобни едни пет бона. :lol:
Нали не забраняват да се разхождаш по плажа, сериозно?

Глобяват да, но в близост до нас, хем мога да си направя разходка до морето, хем и да не им нарушавам глупавите разпоредби.
За разходка в ниви с изглед към морето, нищо не са казали :lol:

Странно как са пропуснали - паркове, планини, слънце, а морето забравили. Абе, то майтап, майтап, ама това си почва баш на "софт" геноцид да прилича. И не говоря за България. Тук нищо не сме видели още. Интересно, тея трупове, дето ги изкарват всяка нощ като цифри, като са заключени хората по апартаментите си, те как ги установяват? Само от болниците? Вече и аз ще почна да мисля, че вземат хората за мезе. А иначе, баща ми е живял в най-мрачните години на тоталитаризма - 50-те и началото на 60-те, и ми се чуди какво толкова се възмущавам. :lol: Ма тогава поне футбол е имало. Дето се вика - по хора са били от сега - идва черната волга, изглеждат с тебе мача, пък после те отвеждат, където те отвеждат. :lol:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 05 апр 2020 18:50

Мерките не са еднакви за всички в България. Възможностите за заразяване и лекуване са различни. Имаме една столица с доказани случаи повече от половината. Но тук са съсредочени истинските болници и специалисти. Имаме областни градове с КПП-та, трудно се влиза, излиза и разходките забранени. Все пак в тях има здравни заведения, но плашещото в случая, че те генерират повече смъртни случаи отколкото София. Не е случайно това. Има и малки градчета, общини, където няма вече лечебници и сигурно доказано заразените ги пращат в областния град. На входа и изходите им няма КПП-та. Нас кучета ни яли. В такъв аз живея, но трябва да ходя и на работа, като влизам и излизам 2 пъти в съседния областен град. Ползвам различен транспорт - личен, на колега, градски и междуградски. Рискът е голям. Освен това 2 пъти седмично трябва да заредя с продукти и възрастен роднина. За сметка на това имам свободата в почивните и неработни дни да си щъкам в града (без парка и без сядане на пейки), ако ми стиска, да се придвижа до село. Засега няма кой да те спре. Градските милиционери сигурно пазят ма'алата. Теоретично може да запалим колата и да обикаляме страната без да влизаме в областен град.

Върни се в “Свободна зона”