Мнениеот victor__ » 07 дек 2011 17:04
Най-тъпото е, че и противници и подръжници на протеста са прави.
Никой от противниците на протеста/ говоря за този на зърнопроизводителите/ не надигна глас когато се е подписвало това споразумение. Или бъркам? Никой тогава не извади таблици, данни и т., статистики да докаже колко много незаслужени пари получават. Което си е факт де. И да оставим противниците, то от лаене по форуми нищо не се е променило. Самото правителство се е подписало под тези суми, нали? Т.е или тогава са направени криви сметки, или сега. Или се лъже и в двата случая, което за мен е верния отговор. Т.е логично е финансов министър който не може да си направи сметката дали 300 или 500 млн. може да даде, да си ходи. Нали, разликата не е като да обещаеш 500 пък да излезе после че можеш примерно 490. Разликата си голяма. Всички знаят, че това е направено обаче не заради грешка, а с цел да се замажат очите на хората, недай боже ГЕРБ да изпусне изборите. Както и да си кривим душата, това е истината. Същотот беше с премиите на военните. Нали, обешаха им преди изборите, после нямало пари. Далеч съм от мисълта, че един военен с нещо е заслужил премия, или поне 99 процента от тях, но обещаното си беше факт. И тези действия си имат име - лъжа.
Сега за зърнопроизводителите. От тея дето протестират едва ли има и един изкарал и един работен ден на нивата както му викате. Или поне не в последните 10 години.
В развитите държави земеделието отдавна не прави молебени за дъжд и не хвърля боб дали ще удари градушка. Това че си купил 5 комбайна и 3 трактора изобщо не те прави земеделец. Мерцедеса и айфона пък хич. Сигурен съм, щото имам наблюдение над сектора, че няма нито един, дори един, едър зърнопроизводител който да е бил честен пред същата тая държава дето сега го лъже, честно да си е декларирал приходите и да си е платил реално дължимите суми към държавата. С 5000 лева годишна печалба, отива взема два мерцедеса на лизинг, джип за синковеца, и някой друг кредит да оправдае остатъка в чувалите. Е значи ти клатиш държавата, и после ревеш тя като те изклати.
Като цяло лъжем се едни други вече 20 години, тея дето им писна от тая игра ги няма вече по тези земи, другите дремем тука и се лъжем че живеем, че работим и че сме европейци.