За всички, които са имали такова детство

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Доброто старо време...

Мнениеот smoothc » 07 юни 2011 20:02

Да ви кажа честно,понякога като се замисля сегашните деца са толкова задоволени от към информационни технологии-Компютри,Мобилни телефони,дигитални фотоапарати....и още много други подобни изобретения от такъв тип....в моето дество говорим за 90-те най-големите луксове от подобен тип бяха...Телевизионните игри,Уокмените, Касетофоните,и Кабелната телевизия....та наистина като се връщам към тези спомени изпитвам носталгия ,защото някак си всичко бе толкова просто ,толкова истинско....но да не задълбавам повече..като се казва живота се променя ,всичко се развива във възходяща линия и всичко това е напълно нормално и..неизбежно!
Основната ми тема тук не е да правя паралел между 90-те и сега,а по-скоро една друга тема също тясно свързана с тази "еволюция" ,така да се каже на технологиите ....
Не знам дали повечето от вас се замислят относно: Контраста между Анимационните филми на 21 век и Анимационните филми на 20-и конкретно от края на 80-те и 90-те!! Факт е,че това е неизбежно всичко се променя,но лично за мен... Ядрото ,Тематиката,Типологията на Анимационните филми през 21 век е някак си Изкуствена...Да речем последните Топ-Анимационни филми-Toy Story,WALL-E,UP,и още много други,някои от които са представени и на 3D-Animation....по този начин Компаниите правещи този род филми ...изкривяват тотално света на Анимацията,света на детското ,синтезиращи го с новите Hi-tech,тотално обезличаващи истинското ,вътрешният свят на героите....Представящи ги в една изкуствена HI-tech среда!

В следващите редове ще ви представя моите най-любими анимационни филми,показващи едни невероятни истории- олицетворяващи вътрешният свят на детето-съвкупност от реализъм , фантастика,фентъзи,въображаеми герои+ Неверяотен-Саундтрак ... така умело преплитащи се ,за да останат завинаги спомен в детските души....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kq5Y_ogiyi0[/youtube]

Тайнствените Златни Градове....
„Тайнствените златни градове“ е френско-японски анимационен сериал създаден през 1982 година. Сериалът се излъчила за пръв път във Франция с името "Les Mystérieuses Cités d'Or". Японското заглавие е "Taiyō no ko Esteban" (太陽の子エステバン), което значи "Естебан, детето на слънцето". Ефир 2 излъчва сериала през 90те години, а през 2005 повторението му е излъчено и по Диема+.

Анимационният филм се състои от 39 епизода, всеки от тях с продължителност 30 минути. Героите са нарисувани в аниме стил, но въздействието на френския екип също може да бъде забелязано в по-меките форми на персонажите и липсата на някои преувеличени черти. Всеки епизод завършва с кратък документален филм, информиращ за различни исторически и технологични факти.Историята на сериала е свободна адаптация на детския роман The King's Fifth от Скот О'Дел. През 1532 година испанското сираче Естебан се отправя в търсене на един от седемте мистични златни градове, надявайки се там да намери баща си. В пътешествието го придружават Зиа, момиче от племето на Инките, и Тао - последният оцелял от потъналата империя Хива.

Сериалът е комбинация от историята на Южна Америка, археология и научна фантастика. Героите откриват различни технологични чудеса създадени от Ацтеките и Инките, които включват корабът Соларис задействан от слънчевата светлина и гигантският златен кондор с който героите летят. Те са преследвани от противниците им Гомез и Гаспар, които също търсят тайнствените златни градове.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NJPYmd8_Qdw[/youtube]

Мишки Рокери от Марс...
Biker Mice from Mars is a science fiction animated series created by Rick Ungar that began airing in 1993 in the United States and lasted for three seasons before it was cancelled. It is about three anthropomorphic mice motorcyclists named Throttle, Modo, and Vinnie who escaped a war on their home planet Mars. And the plot tones of the episodes all range from dark and serious to light hearted and comedic

Throttle
Изображение

Modo
Изображение

Vinnie
Изображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=avHVOHsN3T0[/youtube]

Костенурките Нинджа
Костенурките нинджа (на английски: Teenage Mutant Ninja Turtles) е измислен екип от четири мутирали костенурки, които са тренирани от техния сенсей, учителя Сплинтър, за да станат обучени нинджа воини. Те живеят в каналите на Ню Йорк, изолирани от обществото и се бият срещу дребни крадци, зли мегаломанияци и извънземни нашественици.Леонардо - Лидерът на костенурките, Леонардо е смел, решителен и отдаден ученик на бойните изкуства. Верен привърженик на Бушидо, той има силно чувство за чест и справедливост. Той носи синя маска и чифт катани. Кръстен е на Леонардо да Винчи.
Рафаел - Анти-героят на екипа, Рафаел има агресивна натура и рядко се колебае да нанесе първия удар. Личността му е агресивна, саркастична и пълна с гняв. Той носи червена маска и чифт саи. Кръстен е на Рафаело Санцио.
Микеланджело - Общителният Микеланджело осигурява хумора. Освен, че обича да чете комикси и да яде пица, тази костенурка има и приключенска страна. Най-добре познат е с репликата си „Кавабунга!“. Той носи оранжева маска и чифт нунчакута. Кръстен е на Микеланджело Буонароти.
Донатело - Брилянтният учен, изобретател и разбирач по технологии, Донатело има репутация на нещо като щедър човек. Той може би е най-малко избухливата костенурка, предпочитайки да разрешава проблемите с интелекта си. Той носи лилава маска и тояга бо. Кръстен е на Донато ди Николо ди Бето Барди.
Сплинтър - Сенсей и осиновител на Костенурките, Сплинтър е мутирал плъх, който е научил пътят на нинджицу от неговия учител - Хамато Йоши.
Шрьодер - Зъл нинджа, на име е Ороку Саки, който с неговия клан Фут, е най-големият враг на Сплинтър и Костенурките. Шрьодер носи страховит брониран костюм, покрит с остри шипове. Той всъщност е утром, в костюм-робот на човек.
Ейприл О`Нийл - Ейприл е била асистентка на д-р Стокман, но когато е разбрала плановете му за ограбване на банки с мишеловите си, той ги праща след нея. Костенурките я спасяват и оттогава са приятели. Тя е гадже на Кейси. Откакто като работата ѝ при Стокман завършва, тя работи в антикварния магазин на баща си.
Кейси Джоунс - Кейси Джоунс е уличен боец, който се е заклел да унищожи "Пурпурните дракони" - улична банда, която е запалила магазина на баща му, докато е бил малък. Рафаело го среща за пръв път, докато се бие с "Пурпурните дракони" и двамата се сбиват помежду си. Уговарят си реванш в "Сентрал парк". Но "Пурпурните дракони" идват в "Сентрал парк". Раф, Майки, Лео и Дон ще се обединят с Кейси, за да победят "Пурпурните дракони". Оттогава са приятели. Той е гадже на Ейприл.

Leonardo
Изображение

Donatello
Изображение

Raffaelo
Изображение

Michelangelo
Изображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vpXM9bj-WPU[/youtube]

Капитан Планета и Планетяните...
Captain Planet and the Planeteers is an American animated environmentalist television program, based on an idea by Ted Turner and Robert Larkin III.[2][3] The show was produced by Andy Heyward, Robby London, Barbara Pyle and Nicholas Boxer. The series was developed and co-produced by Turner Program Services along with the partnership of DiC Entertainment and ran new episodes from September 15, 1990 until December 5, 1992. A sequel series, The New Adventures of Captain Planet, ran for three seasons and was produced by Turner Broadcasting and then-corporate sibling Hanna-Barbera Productions

Изображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZNQ4e_GD6lw[/youtube]
Конан Приключенеца...

Konan the Adventurer was the name of a popular[citation needed] US animated television series adaptation of the literary character, Conan the Barbarian, created by Robert E. Howard in the 1930s. Produced by Jetlag Productions and Sunbow Productions, the series debuted on September 12, 1992, ran for 65 episodes and concluded on January 21, 1994.

The series was produced in association with Graz Entertainment for the first 13-episode season, and Jean Chalopin's Créativité et Développement for the remaining episodes. In its first season, Conan the Adventurer aired in Saturday-morning syndication, airing 13 new episodes. For its second season, it aired daily, with the remaining 52 episodes airing between September 13, 1993 and January 21, 1994. The series also spawned a small toyline in 1992 created by Hasbro.

lothar_matthaus

Re: За всички, които са имали такова детство

Мнениеот lothar_matthaus » 07 юни 2011 20:10

Костенурките Нинджа,Мишел Вайон, Мариан Първата, Плотчетата, но тези Капитан платената, Волтрон и Пауър Рейнджърс винаги са ми били много дразнещи. Всеки път се появяват и убиват лошите роботи :mrgreen:

На плотчетата особено много се радвах и в началото на всяка серия танцувах с тях :lol:

Потребителски аватар
sostenere
Контакти:

Мнениеот sostenere » 07 юни 2011 20:22

Преди да дойда на София преди 7 години вече близо живеех на Видин и там си прекарах супер детството. Да добавя, че и много често гледах картун нетуърк, след училище веднага отивах в игрището пред блока и се събирахме да играем мач, ние в квартала бяхме доста момчета и само няколко момичета хах, ближехме замръзнали сокчета от по 20 стотинки, а през лятото много време прекарвах на Дунава, въпреки че съм бил на 12-13 години сам си ходех, нашите не знаеха де и правех много пакости и работи, които са опасни... като да минаваш под шлеповете и да се хващаш за езиците им и водата да те масажира хахаха Ееех размечтах се и се върнах в едни прекрасни години... :)
Животът ми без Левски е безмислен
животът ми без Левски е провал
Левски е това, което имам
Левски е моят идеал !

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 07 юни 2011 20:24

аз много гледах волтрон и майка ми беше купила няколко робота дето ги сглобявах ХУБАВИ ВРЕМЕНА
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 07 юни 2011 20:30

бяха хубави времена години в началото на 21 век всичко беше истинско докато в момента всичко опира до технологиите
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
Dobri
Контакти:

Мнениеот Dobri » 07 юни 2011 20:34

Ето и моите фаворити:

Тайнствените Златни Градове
Мишел Вайян
Мариан Първата
Костенуркте Нинджа
Плодчетата
Гумените мечете
Патешки истории

batekrasi
Контакти:

Мнениеот batekrasi » 07 юни 2011 20:45

Всичко това + още мноооого такива факти съм публикувал отдавна. Прочетете ги ако желаете - http://batekrasi.blogspot.com/2009/11/blog-post.html
Аз знам,че нищо незнам ,но знам ,че вие и това незнаете :)
http://batekrasi.blogspot.com/

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 07 юни 2011 20:47

1.Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето - София 85 8 канала и плъзгачи ! Лукс! Хахаха

2. Да чакаш да получиш писмо в истинската си поща - Както и комикс Доналд Дък ! Който ми сви брой 5/1992 веднага да ми го върне!

3. Да събираш картинките на дъвки турбо, без значение дали си момче или момиче - И Бомби бон!

4. Да ти се събере лентата от касетката и да я навиваш с пръст или молив :) - НЛО завинаги! Хахаха

5. Вафла куку рукуууууу :) - Пълна с течен динамииит..... хахаха

6. Лятото да ти трябват пари за сладолед , не за алкохол - В кофичка и продавачката като аптекарка! хаха

7. Да гледаш видеокасети с любимите си филмчета - Аз си имах записващо видео! Истински гъзар! Хахаха

8. Да чакаш да стане неделя в 5 за часа на Дисни - Патешки истории

9. Да играеш на криеница, стражари апаши, капитане капитане, какво ти е е морето , царю какво обичаш, замръзванка.. - Гъма!

10. Да попълваш лексикони - :oops:

11. Да караш колело с контра, вместо спирачка - Балканче с малка вилка! Голямо въртене падаше!

12. Да се качиш на някое дърво и да си береш джанки или череши - Черници от беседката

13. Да колекционираш "Мики Маус" - Доналд Дък! Бяха по - яки!

14. Да прекарваш летата си при баба и дядо на село -Село Пролом , Карловско/ Поморие

15. Да се прибереш у дома с бездомно котенце,пълно с бълхи -

16. Да скачаш на въже и ластик - Не скачах само държах! Но на ръбче няма кой да ме бие!

17. Да играеш с приятелка едни смешни игри с ръце (пляскане и пеене) -

18. Да звъниш на звънците на хората и да тичаш да се скриеш - Дядото от седмия беше адски бърз 75 - 76 годишен!

19. Да ядеш захарен памук и да лепнеш целият - Син ! Егати химията! Хахаха

20. Да викаш Дама Пика и всички производни духове - КИКИ с клечките! Хахаха

21.На рождения ти ден, тортата да е приготвена от мама - и Плата със сандвичи шпек и лютеница! 25 - 30 хлапета

22. Да си пишете бележки в час и да си ги предаватe от ръка на ръка тайно, вместо просто да пращаш смс - Любка е дебела ! хахаха

23. Да колекционираш и разменяш календарчета, салфетки, миришешти листчета - Още са някъде в къщи!

24. Да рисуваш с цветни тебешири по асфалта, при липса на такива и с керемида и всякакви камъчета, които да оставят следи - +1

25. Да играеш вечер до късно в дерето, целият да си изподран и да се правиш, че не чуваш, че те викат да се прибереш, защото вече е късно - След втория бой по4ваш доста добре да чуваш! Хахаха

26. С часове да редиш лего - Бяха скъпи за моите родители! Имах едно малко!

27. Да станеш целият в кръв и рани, но да не се прибереш, за да не ти забранят да излезеш пак - Риванол и на вънка!

28. Да пиеш вода от чешмичките, а не от пластмасови бутилки - и дъртия паза4 да те гони! Хахахаха

29. Да няма компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 150 канала кабелна телевизия, интернет и да смяташ тетриса и супер мариото за интересни - Топката , колелото катерушките! Един тетрис и 12 деца които си го подават на дълга пейка! хахаха

30. Да крадеш цветя от дворовете за майка си и бабичките от балконите да ти се карат - Имах късмет мойта има сенна хрема

31. Ако някой ти трябва да отиваш у тях без да му се обаждаш - Много ясно! Емо може ли да излезе за малко! хахаха

32. Да използваш пароли само когато измисляш някоя игра, а не за да ги въвеждаш някъде - Салам стой си там! хахаха

33. Ако искаш да се се свържеш със семйството си, да имаш само един номер , не 15 - С пайба телефона ! :)

34. Да си убеден, че баща ти е супергерой - С ЧЗ то и червената каска!

35. Да си имаш таен език с приятелите си - Особено когато играеш на Кент!

37. Да слагаш снимките от рождени си ден в албумче, не във фейсбук - С тортата във Фото то със сините завеси! :) ;)
Последна промяна от child in time на 07 юни 2011 20:48, променено общо 1 път.
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
barca4ever
Контакти:

Мнениеот barca4ever » 07 юни 2011 20:47

аз съм ги правел почти всичките изброени неща прибирай се само да спа играехме до късни нощи нищо че родителите ли те ни ни караха да се прибираме всяка събота и неделя като ставах майка ми ми беше направила мекици правех още много неща който вече са в миналото бяха незабравими години иска ми се пак да ги изживея докато в момента всичко е свързано с компютри и другите технологии
[wrapimg=]http://www.fcbarcelona.cat/web/Imatges/banners/_promocions/actius_especials/wembley/bc-campions_champions.jpg[/wrapimg]
BARCAFOREVER[wrapimg=]http://imgon.net/di-MAQN.gif[/wrapimg]
1992,2006,2009,2011

Потребителски аватар
JohnnieWalker
Контакти:

Мнениеот JohnnieWalker » 07 юни 2011 20:55

Всички тези неща бяха невероятни, но за съжаление времето никога няма да се върне...

Върни се в “Свободна зона”