7271 написа:galin56 написа:7271 написа:Абсолютно съм съгласен с тебе... Колкото и песимистично да звучи, май ще се окаже вярно, че светлината в тунела реално ще се появи, чак когато си отиде и последният, роден в робство...
Не знам какво точно имаш предвид но като знам че и сега сме в робство значи трябва да чакаме всички да измрем и тогава да почнем възхода защото досега сме 20 години робство и падение.
Условно робството си отиде на 10 ноември 1989 год.. Все пак тогава политическата система в България се промени, защото тоталитарният режим беше ликвидиран под натиска на процесите в Европа и света. Друг е въпросът, което се опитах вече да кажа, че тези, които застанаха и стоят начело на партиите и държавата всъщност в голямата си част са си същите комунистически фигури.
Значи комунизма си има и лоши принципи(главно тоталитаризма) спор няма. Но не може да се отрече и многото му добри страни и идеологии. Идеята на комунизма е средствата изкарани с труда на всички да се инвестират в благото на всички после. Което не може да се отрече за 40 г. комунизъм Бг е в най-големия си икономически подем за 13 века история. Лошо е било свободата за пътуване, ембарго за някой стоки( за ограничаване съм съгласен но чак ембарго) и преследването на хората с различно мислене.
А при капитализма е да работят всички за един. Сега сме избрали човек който цялата държава работи за жена му( Цв. Бориславова). Пак няма свобода а свободия и се върнахме до 17-18 век в ерата на буржоазията. Цяла държава работим за една шепа хора и т.н. и т.н.
Ако ти е интересно можем да продължим беседата.

[/center]
[/center]
[/center]