На коя партия симпатизирате ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На коя партия симпатизирате ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Re: На коя партия симпатизирате ?

Мнениеот galin56 » 14 апр 2011 22:47

7271 написа:
galin56 написа:
7271 написа:Абсолютно съм съгласен с тебе... Колкото и песимистично да звучи, май ще се окаже вярно, че светлината в тунела реално ще се появи, чак когато си отиде и последният, роден в робство...

Не знам какво точно имаш предвид но като знам че и сега сме в робство значи трябва да чакаме всички да измрем и тогава да почнем възхода защото досега сме 20 години робство и падение.

Условно робството си отиде на 10 ноември 1989 год.. Все пак тогава политическата система в България се промени, защото тоталитарният режим беше ликвидиран под натиска на процесите в Европа и света. Друг е въпросът, което се опитах вече да кажа, че тези, които застанаха и стоят начело на партиите и държавата всъщност в голямата си част са си същите комунистически фигури.

Значи комунизма си има и лоши принципи(главно тоталитаризма) спор няма. Но не може да се отрече и многото му добри страни и идеологии. Идеята на комунизма е средствата изкарани с труда на всички да се инвестират в благото на всички после. Което не може да се отрече за 40 г. комунизъм Бг е в най-големия си икономически подем за 13 века история. Лошо е било свободата за пътуване, ембарго за някой стоки( за ограничаване съм съгласен но чак ембарго) и преследването на хората с различно мислене.
А при капитализма е да работят всички за един. Сега сме избрали човек който цялата държава работи за жена му( Цв. Бориславова). Пак няма свобода а свободия и се върнахме до 17-18 век в ерата на буржоазията. Цяла държава работим за една шепа хора и т.н. и т.н.
Ако ти е интересно можем да продължим беседата.

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 14 апр 2011 22:48

Bourgas написа:Защото младежо трябва всеки един да разбера, че в България свестните и нормални, честни хора НЕ се занимават с политика, защото не желаят да си опетнят името и авторитета, градили го сумати и години! За това ни управляват търтеи, комплексари и мошеници.

Това го разбирам. Поради тази причина няма да отида да гласувам и този път. Просто ми е писнало от гладни душици които гледат само как да лапат. Примера е с експеримента на БТВ с телефоните за по 10 000. И какво стана? От всички партии имаше там. ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ. Просто всеки се бори за последното останало незаграбено.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 14 апр 2011 22:48

stannn написа:
vaskonti написа:Ами имаме дилема. Кой предпочитаме да ни управлява - този, който работи най-много и правилно, но и краде най-много, или този, който не е ясно колко работи, със сигурност прави доста глупости, но за сметка на това също си краде, при това не малко?
Ясно е, че всеки краде, нали? Важното е кой все пак работи добре покрай кражбите.

И кой е той? За тия 20+ години май такъв нямаше. Още го чакаме ама май не се е родил.

Ами всеки си има отговор за себе си. За мен това е Костов, който взе буквално фалирала държава и в края на мандата добута държавата до там, че подписа първите договори за присъединяване към ЕС. Ясно ми е, че е гепил много, но и е свършил най-много полезна работа за единица време в сравнение с всеки друг премиер.
Bourgas написа:Васконти, аз предпочитам да ме управлява свестен Председател на Народното Събрание, защото ТОЙ/ТЯ е най-високопоставения в нашата мила Родина! Това, че сме сбъркани и парламентарната Република се управлява от министър-председател не го разбирам. Та този човек трпбва да бъде честен, достоен и кадърен. Защо да избирам между крадливи и некадърници?!

Това какво предпочиташ нали осъзнаваш, че няма нищо общо с реалността и реалните хора, от които избираме?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 22:50

На мен, Галине, ми е интересно. Ако беше икономист, щеше да говориш друго за хубавите и лоши страни на комунизЪма :) Защото с тези си думи доказваш, че икономиката е далеч от твоя кръгозор!
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 14 апр 2011 22:51

Има една огромна разлика в политиците на Запад и тия тука. На Запад в политиката влизат богати, доказали се хора, а тука никому неизвестни персони стават политици, с цел да забогатеят ;) А иначе такова нещо като неподкупен, честен, справедлив, изчертан само от добри качества и прочие перфектен политик - е няма такова нещо, а няма и как да има, защото политиката си е изначално неособено чиста работа. Въпросът е все пак и да върши добри дела покрай аферите, вижте в световната история дори най-успешни политици като Чърчил и Рейгън са се забърквали в афери и скандали и са имали провали.
Моето скромно мнение е, че най-успешното правителство след промените е това на Иван Костов, който естествено допусна и немалко груби грешки. Ама те са неминуеми ;)
Изображение

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 22:52

stannn написа:
Bourgas написа:Защото младежо трябва всеки един да разбера, че в България свестните и нормални, честни хора НЕ се занимават с политика, защото не желаят да си опетнят името и авторитета, градили го сумати и години! За това ни управляват търтеи, комплексари и мошеници.

Това го разбирам. Поради тази причина няма да отида да гласувам и този път. Просто ми е писнало от гладни душици които гледат само как да лапат. Примера е с експеримента на БТВ с телефоните за по 10 000. И какво стана? От всички партии имаше там. ВСИЧКИ СА ЕДНАКВИ. Просто всеки се бори за последното останало незаграбено.

Значи си отговаряме аз и ти, и предполагам и останалите на всичките си въпроси до сега :) На мен ми се повръща като почна да ги гледам с обещанията, после ми минава, почвам да се занимавам, къртовски труд после във фирмата ми, като луд се трепеш, никой не ти помага (най-малко държавата, която ти пречи повече от конкурентите даже) и си живуркам, и се мъча, и не ми дреме за тия в парламента :) То краденето ще спре, не останаха много неща оща за присвояване. Тогава ще стане интересно :)

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 14 апр 2011 22:53

vaskonti написа:
stannn написа:
vaskonti написа:Ами имаме дилема. Кой предпочитаме да ни управлява - този, който работи най-много и правилно, но и краде най-много, или този, който не е ясно колко работи, със сигурност прави доста глупости, но за сметка на това също си краде, при това не малко?
Ясно е, че всеки краде, нали? Важното е кой все пак работи добре покрай кражбите.

И кой е той? За тия 20+ години май такъв нямаше. Още го чакаме ама май не се е родил.

Ами всеки си има отговор за себе си. За мен това е Костов, който взе буквално фалирала държава и в края на мандата добута държавата до там, че подписа първите договори за присъединяване към ЕС. Ясно ми е, че е гепил много, но и е свършил най-много полезна работа за единица време в сравнение с всеки друг премиер.
Bourgas написа:Васконти, аз предпочитам да ме управлява свестен Председател на Народното Събрание, защото ТОЙ/ТЯ е най-високопоставения в нашата мила Родина! Това, че сме сбъркани и парламентарната Република се управлява от министър-председател не го разбирам. Та този човек трпбва да бъде честен, достоен и кадърен. Защо да избирам между крадливи и некадърници?!

Това какво предпочиташ нали осъзнаваш, че няма нищо общо с реалността и реалните хора, от които избираме?

Осъзнавам го, че няма нищо общо, но не разбирам защо се прави :)

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 14 апр 2011 22:55

galin56 написа: Което не може да се отрече за 40 г. комунизъм Бг е в най-големия си икономически подем за 13 века история.

Сигурно е съвпадение, че това е периода и на най-големият световен икономически подем за този период от 13 века? А, сетих се - този световен подем се дължи на големия брой комунистически страни, познах ли? :)
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 14 апр 2011 22:56

Bourgas написа:Значи си отговаряме аз и ти, и предполагам и останалите на всичките си въпроси до сега :) На мен ми се повръща като почна да ги гледам с обещанията, после ми минава, почвам да се занимавам, къртовски труд после във фирмата ми, като луд се трепеш, никой не ти помага (най-малко държавата, която ти пречи повече от конкурентите даже) и си живуркам, и се мъча, и не ми дреме за тия в парламента :) То краденето ще спре, не останаха много неща оща за присвояване. Тогава ще стане интересно :)

Точно по тия причини не ходя да гласувам, а ако го направят задължително ще пускам празен плик.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 14 апр 2011 22:56

Bourgas написа:На мен, Галине, ми е интересно. Ако беше икономист, щеше да говориш друго за хубавите и лоши страни на комунизЪма :) Защото с тези си думи доказваш, че икономиката е далеч от твоя кръгозор!

Абе то такива разбирачи икономисти ни управляват в момента затова си и направиха хотели там в твоя район(Велчев, Дянков и Ко). Незнам колко разбират от икономика но БВП на държавата е на ниво още 89, а инфлацията до сега е 300% и повече. Значи реалния БВП на глава от населението е паднал повече от 3 пъти. Е Браво на такива разбирачи икономисти. След още 20 години не че ще намалеем с 2 млн. души ами ще изчезнем направо.

Върни се в “Свободна зона”