Връщат казармата в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Искате ли да се върне казармата отново в България ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
rsk
Контакти:

Re: Връщат казармата в България

Мнениеот rsk » 30 мар 2011 09:45

Aз съм "ЗА", стига да не е в стария си формат.
Нашият патрон е Васил Левски, вашият е Христо Кърпачев

ShooterMan
Контакти:

Мнениеот ShooterMan » 30 мар 2011 12:40

Разбира се,че стария формат от 9 месеца и съответно 6 за вишисти е глупав и безсмислено голям във времето.Аз мисля,че след 45 дена новобрански център и съответно клетвата трябва да се служи максимум още толкова и при това максимално близо до родното място на войника.3 месеца служба.Какви са плюсовете?Ами като пристигаш в бойното поделение след 45-те дена стариа набор ще го уволняват на същия ден - никакво застъпване между стари и млади войници,ти влизаш-онзи излиза.Бърза ротация на всички неслужили,никакви бавенета на хората и отлагания за следващи години(пречки за работа и т.н.).Но пак ще си кажа мнението - Гърция има наборна армия и срок на службата от 9 месеца до 1 година.Турция-до 2 години.Повечето страни от ЕС също - Германия(най-мощната икономика в Европа има наборна военна служба,защо?По-тъп ли е немецът?),Австрия има(тъпи ли са австрийците),Норвегия,Швеция,Финландия и Дания имат(и те ли са тъпаци),Швейцария е изцяло на наборна система(сега да ме опонират,че и швейцарците са тъпи);Извода е много прост,трябва да има със срок 1,5-3 месеца(по-добре 3).А на българите които не искат да служат и говорят "отървах се" ще кажа - от какво сте се отървали г-да?От това да служите в родната си войска?От това да служите там където преди 1300 години е служил Аспарух,после Симеон Велики и т.н.?Хем българи,хем не искат да бъдат по бойното знаме на Родината си.И още нещо към това.В една държава човек има както права,така и ЗАДЪЛЖЕНИЯ!Ей Богу,няма такива хленцала като българите.Това право,онова право,А ЗАДЪЛЖЕНИЯТА?Една казарма имаше и сополивците ореваха орталъка.Да не говорим пък за сегашните метросексуални твари дето се водят тийнейджъри,около пълнолетието.Няма такова "нежно" поколение,факт.Направо ме е гнус като ги видя с обичките,ужас,имам чувството,че расте цяло поколение "меки китки".Е,ние не сме били рамбовци,ама барем можеше да си налегнем на масрафа за някой и друг месец.Като свърши службата и мине някоя и друга годинка един мъж(да не кажа всеки) оценява плюсовете на службата.Каквито и глупости да имаше(метене,копане,бягане от едното дърво до другото и т.н.) аз днес считам месеците там като служба в името на Родината ми.Това е поискала от мене Родината-това съм й дал.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 30 мар 2011 13:08

ShooterMan много хубав коментар Изображение
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 30 мар 2011 14:11

Avgusta 1916 написа:хахааха - двадесет и четири часа пожар - 24160 Харманли.
Приятел ,служих там една година ,толкова изстрели и учения с танк надали някой си е представял.

Приателю, по наше време му викахме 24 месеца пожар :) ,защото тогава толкова беше службата. Всеки ,които е минал от там няма значение през коя година знае за какво става дума, не беше приятно на никой ,но сега ако мога да върна годините назад пак бих го изживял всичкото.
Не знам дали още съществува полка.

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 30 мар 2011 14:38

ShooterMan, коментара ти казва всичко!!! Адмирации!
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 30 мар 2011 15:38

ShooterMan написа:Извода е много прост,трябва да има със срок 1,5-3 месеца(по-добре 3).А на българите които не искат да служат и говорят "отървах се" ще кажа - от какво сте се отървали г-да?От това да служите в родната си войска?От това да служите там където преди 1300 години е служил Аспарух,после Симеон Велики и т.н.?Хем българи,хем не искат да бъдат по бойното знаме на Родината си.И още нещо към това.В една държава човек има както права,така и ЗАДЪЛЖЕНИЯ!Ей Богу,няма такива хленцала като българите.Това право,онова право,А ЗАДЪЛЖЕНИЯТА?Една казарма имаше и сополивците ореваха орталъка.Да не говорим пък за сегашните метросексуални твари дето се водят тийнейджъри,около пълнолетието.Няма такова "нежно" поколение,факт.Направо ме е гнус като ги видя с обичките,ужас,имам чувството,че расте цяло поколение "меки китки".Каквито и глупости да имаше(метене,копане,бягане от едното дърво до другото и т.н.) аз днес считам месеците там като служба в името на Родината ми.Това е поискала от мене Родината-това съм й дал.

Хубаво даваш примери който ти е угодно... всяка страна решава сама за себе си... или по твоята логика САЩ, Великобритания, Франция и етк са "тъпи" понеже нямат наборна армия? От какво сме се отървали? От безсмислено губене на време в жалки условия, унижения и какво ли още не. Някой каза, че всеки гледа от своята камбанария и как селяни се радвали на казармата защото за първи път яли по 3 пъти на ден... Еми чудесно... нека се записват... Няма лошо да има подобни структури на националната гвардия в САЩ и или като цяло на доброволни начела. Който иска отива - който не желае не го карат на сила... Аз наистина не мога да си представя как бих живял в подобни условия не месеци ами дни... Може да кажеш, че съм "глезен", но истина е че всичко това е въпрос на среда. Аз чисто теоретично имам документ от спортната рота на Левски без един път да съм обличал униформа или да съм ходил където и да е, но въпроса е принципен...
Що се отнася за "метросексуалните" магарета, хулигани и разни там дори хипита ... да не ми харесват... съгласен съм с теб, че дори предизвикват погнуса макар и да е крайно, но в крайна сметка това е техен избор и избор на семействата им... Да аз не бих пуснал вкъщи примерно такова дете ... ако моето дете се прибере така не бих го пуснал да си влезе, но не мисля че е редно да казваме и налагаме на чуждите деца какво да правят и как да го правят ако не нарушават закона...
И за финал за 5 път питам в темата понеже много хора споменавате за "ползи" като дори някой спомена, че щом можеш да боравиш с калашников ти се оправял и осмислял живота... КАКВИ са тия ползи... точно изброени? Защото аз не се сещам за нито една... а само за затъпяване и стъпкване на самочувствието
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
levskar in CY
Контакти:

Мнениеот levskar in CY » 30 мар 2011 15:58

ShooterMan написа:Разбира се,че стария формат от 9 месеца и съответно 6 за вишисти е глупав и безсмислено голям във времето.Аз мисля,че след 45 дена новобрански център и съответно клетвата трябва да се служи максимум още толкова и при това максимално близо до родното място на войника.3 месеца служба.Какви са плюсовете?Ами като пристигаш в бойното поделение след 45-те дена стариа набор ще го уволняват на същия ден - никакво застъпване между стари и млади войници,ти влизаш-онзи излиза.Бърза ротация на всички неслужили,никакви бавенета на хората и отлагания за следващи години(пречки за работа и т.н.).Но пак ще си кажа мнението - Гърция има наборна армия и срок на службата от 9 месеца до 1 година.Турция-до 2 години.Повечето страни от ЕС също - Германия(най-мощната икономика в Европа има наборна военна служба,защо?По-тъп ли е немецът?),Австрия има(тъпи ли са австрийците),Норвегия,Швеция,Финландия и Дания имат(и те ли са тъпаци),Швейцария е изцяло на наборна система(сега да ме опонират,че и швейцарците са тъпи);Извода е много прост,трябва да има със срок 1,5-3 месеца(по-добре 3).А на българите които не искат да служат и говорят "отървах се" ще кажа - от какво сте се отървали г-да?От това да служите в родната си войска?От това да служите там където преди 1300 години е служил Аспарух,после Симеон Велики и т.н.?Хем българи,хем не искат да бъдат по бойното знаме на Родината си.И още нещо към това.В една държава човек има както права,така и ЗАДЪЛЖЕНИЯ!Ей Богу,няма такива хленцала като българите.Това право,онова право,А ЗАДЪЛЖЕНИЯТА?Една казарма имаше и сополивците ореваха орталъка.Да не говорим пък за сегашните метросексуални твари дето се водят тийнейджъри,около пълнолетието.Няма такова "нежно" поколение,факт.Направо ме е гнус като ги видя с обичките,ужас,имам чувството,че расте цяло поколение "меки китки".Е,ние не сме били рамбовци,ама барем можеше да си налегнем на масрафа за някой и друг месец.Като свърши службата и мине някоя и друга годинка един мъж(да не кажа всеки) оценява плюсовете на службата.Каквито и глупости да имаше(метене,копане,бягане от едното дърво до другото и т.н.) аз днес считам месеците там като служба в името на Родината ми.Това е поискала от мене Родината-това съм й дал.

+1000000
Изображение

admirall
Контакти:

Мнениеот admirall » 01 апр 2011 20:18

И за какво да ходя там, да стрелям с танк от втората световна, да крада манджи и евентуално да утрепа някой. Айде нема нужда. Пък и 1 година... ебахти, времето е пари.

manager
Контакти:

Казармата да е задължителна и да е с мъже и жени!

Мнениеот manager » 08 юни 2011 15:39

Време е жените също заедно с мъжете да ходят на казарма, трябва да е обща и отново да е задължителна

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Re: Казармата да е задължителна и да е с мъже и жени!

Мнениеот SAMP » 08 юни 2011 15:41

ти си луд ;)
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

Върни се в “Свободна зона”