За или против пушенето на обществени места

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: За или против пушенето на обществени места

Мнениеот marmi52 » 20 фев 2010 07:20

:mrgreen:

Тютюнопушенето на обществени места и у нас трябва да се забрани, както това стана в цивилизованите страни.
Нямам нищо против пушачите, но който иска да пуши нека го прави на определени за това места или вкъщи !
Дано само тази забрана да не се приложи като онази за местата за пушачи и непушачи в заведенията, защото в момента в повечето заведения масите за пушачи са на сантиметри от тези за непушачи и разликата между едните и другите е само в табелките на тях ! :lol:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
rocknrolla
Контакти:

Мнениеот rocknrolla » 20 фев 2010 07:30

Против пушенето на обществени места,дори в една Турция от 8 месеца вече има пълна забрана.
Попитали Радио Ереван след мача на ЦСКА с "Черноморец":
- Има ли нещо положително в ЦСКА?
Радиото отговорило:
- Да, допингпробите!!!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 20 фев 2010 07:43

Тук доста често срещнах думата дискриминация.Малко коментар:
Пушенето е въпрос на личен избор, а не на даденост, която трудно или направо е невъзможна за промяна, като пол и раса.Да се говори, че някой е дискриминиран, защото не може да си упражнява вредното хоби на обществени места е доста нелепо.Дискриминация ще е, ако забранят пушенето само за жени или само за мъже, или пък за представители на друга раса или народност.По тази логика, всеки крадец трябва да се чувства дискриминиран, защото не му позволяват свободно да си упражнява хобито.
На господата, които ми дават съвет как и къде аз да си прекарам свободното време, бих препоръчал те да отидат на село и там, на къра, да си пушат колкото им душа сака, защо ще пращат мен.
Лошото е, че тук отново ще минем с полвинчати мерки, както чувам че се канят да направят нашите мили депутати.А и закон, чието спазване не се контролира по никакъв начин, си е мъртвороден.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 20 фев 2010 10:36

Дискриминацията (от лат. discriminatio — „правене на разлика“) към или спрямо даден човек или група е третирането или възприемането му на базата на класа, категория, раса, етнос, религиозна принадлежност, сексуална ориентация или нещо друго вместо спрямо неговите лични качества

Сега се надявам да ми обясниш тези думи-който пуши е глупак? И не ме интересува, че ти не си твърдял това-аз не съм визирал теб!
Дискриминация има тогава, когато е налице официално или неофициално разделяне на хората в отделни групи по някакъв техен общ признак, при което им се дават или отнемат дадени права, задължения и възможности, според групата към която принадлежат. Отношението към хората от различни групи трябва да е различно, неравноправно и нерационално.

Проявите на дискриминация са в особено широк спектър. Те могат да бъдат най-малкото преднамерено нелюбезно или бавно обслужване в търговски обекти, недопускане до такива, а също — расистки, етнически и др. обиди, лишаване от работа или жилище, физическо насилие, и дори геноцид.

Сега помисли отново и над думите ми, че не е доказано 100%, че цигарите вредят, особено пък пасивното пушене.
Ще ти кажа и нещо по другия въпрос-на теб никой не ти забранява нищо, а съветът е нещо, което не е задължително да приемеш-това го прочети внимателно-може да си ходиш и правиш каквото си искаш! Ти искаш да забраниш на хората да правят нещо, което даже ти писах не е доказано вредно. Най-странното е че непушачите са малцинство и се мъчат да налагат на мнозинството някакви си свои виждания. Това е най-малкото егоистично, а егоизмът не се съчетава много с това, че живеем в общество! Стига сте мислили само за себе си-помислете понякога и за другите. Знам, че е трудно, но понякога някои успяват и аз лично уважавам много такива хора-това е моето виждане за нещата ;) На никой целта му не е да ви обижда или нещо от сорта-целта е да се проведе една нормална дискусия, но изглежда това, че имате избор нещо ви дразни ;) Нещо даже ми се струва, че някои се плашат от кърО-баце, бил съм там много пъти и не съм се изплашил-даже след време желанието ми е точно там да отида-освен това май не разбра, че аз не пуша вече а? И ако мислиш, че природата и селото са само един кър леко си се заблудил ;)
Хайде приятен съботен ден-аз изчезвам някъде сред природата ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
Vojdek
Контакти:

Мнениеот Vojdek » 20 фев 2010 10:49

Йехааааа.

"Като се върна от заведение и не мога да заспя от миризмата."

Пробвай да се къпеш.Това също е полоезно за здравето!

"Не е дискриминация."

А какво е?

"Опасно е за здравето."

Да.Може би.Евентуално.Никой не го е доказал.Само да вметна, че газовете от колите изхвълят повече канцерогени от мастър бокс с цигари.При самото зареждане на кола със безнзин се отделят канцерогени, какво ли става като се изгори горивото?Къде отиват?
А ако е наистина опасно защо не ги забранят? Аз като въздържател искам да забранят пиенето.Досега никой не ми е налетял да ме бие, защото е изпушил повече цигари, отколкото може "да носи".
Защо, бе господи???Защо си им дал нет на непълнолетните???

xWarden
Контакти:

Мнениеот xWarden » 20 фев 2010 10:57

Ами Vojdek, нали сега искат да ги забранят :)

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 20 фев 2010 10:57

Някой ще ми отговори ли защо във Франция и Германия примерно пушенето на обществени места е ЗАБРАНЕНО?Защо в един малък и скромен Люксембург,където въпреки това,тази страна е доста по развита от нас,този закон там се спазва???

В случая с пушачите и непушачите,пушачите трябва да се съобразяват с непушачите,а не обратното!!!
Pаrvanoff,ти когато ходиш с шал на ''Левски'' по улиците,не вредиш здравето на околните!!Но когато пушиш и си около 5 човека,не е така!Не всеки иска да хваща рак на дробовете,нали се сещаш!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 20 фев 2010 11:10

Vojdek написа:Йехааааа.

"Като се върна от заведение и не мога да заспя от миризмата."

Пробвай да се къпеш.Това също е полоезно за здравето!

"Не е дискриминация."

А какво е?

"Опасно е за здравето."

Да.Може би.Евентуално.Никой не го е доказал.Само да вметна, че газовете от колите изхвълят повече канцерогени от мастър бокс с цигари.При самото зареждане на кола със безнзин се отделят канцерогени, какво ли става като се изгори горивото?Къде отиват?
А ако е наистина опасно защо не ги забранят? Аз като въздържател искам да забранят пиенето.Досега никой не ми е налетял да ме бие, защото е изпушил повече цигари, отколкото може "да носи".

И като изхвърлят повече канцерогени то това оправдава ли пушенето на обществени места?Айде да пушим тогава сред хората и да им тровим здравето!Нали....те ''колите са по-вредни'' :lol: :lol: :lol:

Човек може да си прави каквото си иска със собственото си здраве,стига да не влияе на здравето на другите!И таз дискриминация земете да си я заврете....вие знаете къде!Защото в големите страни не е така и не случайно те са пред нас!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
SAMP
Контакти:

Мнениеот SAMP » 20 фев 2010 11:31

parvanoff написа:Писал съм по-нагоре къде може да се отиде-театри, кина, опери, ресторанти-ако искаш пък точно там-ще трябва да избереш как ти е по-удобно или по-приятно, но е факт, че изборът си го имаш.
http://paper.standartnews.com/archive/2 ... 3952_2.htm
Ето ти изследвания на американски учени-факт е, че има и други позиции по въпроса. Аз лично съм чел статии на не един и двама доктори по въпроса, но не в интернет, затова ще се задоволиш и с това. Просто не гледай едностранно на нещата. Мен непушачите не ми пречат-вече и аз съм такъв. Но защо не се оставят нещата да си станат естествено, както и стават-постепенно хората отказали цигарите се увеличават-това ли е правилният начин? Защо във влаковете няма вагони за пушачи-ще ти пречи ли на теб да се пуши в съседня вагон например? Или в заведенията да има добра вентилация и сектори за пушачи-и това ли ще ти пречи? Преди да пропуша и аз съм бил непушач-пропушил съм чак на 2х години, но никога не съм изпитвал дискомфорт-може би нещо друго не е наред на тези, които го изпитват. За джиесемите-има доста мнения на доктори, че клетките влияят негативно върху здравето. За атомните централи-вредни са отпадъците, които се изхвърлят-използваният уран. Незнам за колите да е задължително да имат катализатори-това къде го прочете?

Виж сега,не може аз да искам да ходя на дискотека и бар,а ти да ме пращаш на опера?!?!Едното няма нищо общо с другото ;) Да ми дадеш,като опция друго заведение разбирам,тогава може да говорим за избор ;)
За меродавна мога да приема единствено позиция,която е изложена и обоснована от доказани учени свързани с легитимен и лидер в областта орган,какъвто е Световната здравна организация.
Извинявай но от това,което ми даде,като довод за тезата ти,излиза,че цигарите са меко казано полезни :o :? (мнение на д-р Миланов).
Това че ти,като пасивен пушач не си имал проблеми,не означава,че другите хора също нямат.Твърдението,че проблема е в тях самите няма да го коментирам,защото е несериозно.
Относно катализаторите:Вече всички нови коли(произведени последните 10 години) имат фабрични катализатори,в някои държави е забранено движението на коли без катализатор(там няма как да минеш преглед без него).
"681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!"

ЛЕВСКАРКА
Контакти:

Мнениеот ЛЕВСКАРКА » 20 фев 2010 12:14

haha написа:Все тая,така или иначе,дори да бъде въведена,забраната няма да се спазва.

Не бъди сигурен, че всички няма да спазват забраната!
Лично аз ще я спазя, ако влезе в сила.
България има природни богатства ,
България има народ несломим.
България има от всичко по-малко,
но само един Левски
футболен тим.
Мъждукат и други тимчета разни
мъждукат ,но Левски блести.
Левски,Левски,Левски.

Върни се в “Свободна зона”