Вече 30 години Чернобил свети

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1982

Re: Вече 30 години Чернобил свети

Мнениеот 1982 » 26 апр 2016 16:46

demy27 написа:Ако русофилските боклуци продължават още да пишат по темата, току виж, се оказало, че аварията в Чернобил не само не е вредна, ами и се е случило нещо полезно и в следствие на аварията българите са станали по здрави, плодовете и зеленчуците по-хубави. То да те навали радиационен дъжд си е направо безплатна спа процедура. А в следствие на аварията в Япония, всички сме облъчени със смъртоносни дози радиация и всички ще умрем. На тях не им липсва подлост и лицемерие да стигнат до там.

Пич, ако всичко това беше станало във Великобритания или САЩ, русофилите съвсем друга плоча щяха да въртят. Мен отдавна нищо не ме учудва от тези хора.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 26 апр 2016 16:46

demy27 написа:Ако русофилските боклуци продължават още да пишат по темата, току виж, се оказало, че аварията в Чернобил не само не е вредна, ами и се е случило нещо полезно и в следствие на аварията българите са станали по здрави, плодовете и зеленчуците по-хубави. То да те навали радиационен дъжд си е направо безплатна спа процедура. А в следствие на аварията в Япония, всички сме облъчени със смъртоносни дози радиация и всички ще умрем. На тях не им липсва подлост и лицемерие да стигнат до там.

За какви русофили пак грачиш, след като Чернобил е в Украйна? Жив пример за инженерната кадърност на тази измислена нация!
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 26 апр 2016 16:47

sin4ec написа:
petko.h.markov написа:"Японската агенция за ядрена и индустриална безопасност обяви инцидента „временно“ за инцидент от най-високата 7-ма степен по Международната скала за ядрени събития, което поставя инцидента на едно ниво с този в Чернобил през 1986 година. Агенцията е изчислила, че количеството радиация, изтекло в околната среда надвишава най-малко 15 пъти нормата, необходима за поставянето на събитието в седма степен. Въпреки това, това е едва 10% от количеството, освободено при инцидента в Чернобил."
Както си тръгнал има шанс да заключиш,че това даже е било полезно за хората.

Аз боравя с факти, а не с дрън-дрън. Основната доза радиация се отлага в 30 км зона около централата. Там и доднес е забранено за влизане, макар че разни хора напук даже живеят наоколо. Реално е да са изтекли 10 пъти по-големи дози от Фукушима, но те са концентрирани в споменатата зона. България е доста далечко оттам, не мислиш ли?

И какво показват тези факти и твоето тълкуване?Че няма нищо страшно.Дрън-дрън.Я виж статистиката на увеличените заболявания от рак,във всичките
му разновидности.А дали е случайно?
Темата е за Чернобил.Друго е"византийско" тълкуване и изместване на фактите.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 26 апр 2016 16:47

1982 написа:Дай ми сериозни данни, по възможност сериозен източник, някаква българка какво казала ..... къде живее тая българка, дали въздушните течения не са отнесли голяма част от изпуснатата радиация към океана или пък планините във вътрешността, някой интересувал ли се е от тези въпроси ..... извинявай, ама това са несериозни доводи, българка, български новини ....

Аз се поинтересувах 8-) Въздушните течения са отнесли радиацията до нашите търговски вериги 8-) Факт :!:

http://www.blitz.bg/news/article/404917
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 апр 2016 16:48

Така или иначе Чернобил със своите поражения е минало.
Но какво ще правим с Фукушима и жълтурската простотия?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 26 апр 2016 16:51

CTAHKO написа:
1982 написа:Дай ми сериозни данни, по възможност сериозен източник, някаква българка какво казала ..... къде живее тая българка, дали въздушните течения не са отнесли голяма част от изпуснатата радиация към океана или пък планините във вътрешността, някой интересувал ли се е от тези въпроси ..... извинявай, ама това са несериозни доводи, българка, български новини ....

Аз се поинтересувах 8-) Въздушните течения са отнесли радиацията до нашите търговски вериги 8-) Факт :!:

Много зле скалъпена сензацийка, не видях един сериозен източник в нея, само свободни съчинения по картинка.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 26 апр 2016 16:56

CTAHKO написа:

Да обясниш ако е възможно кои територии обхваща FAO61 8-)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 апр 2016 16:57

Не знам кой какво твърди, аз съм постнал точно какво и защо се е случило от техническа и енергетична гледна точка именно в АЕЦ Чернобил. Там са коментирани последиците и въздействието върху околната среда. NOMER14 постна карта с активностите на Цезий 137 в почвата от 1986 година, аз съм пояснил какво означават бекерелите на практика.
Оттук нататък който чете-нека разбира. Който иска-да си прави политпропаганда. Ако някой може да ми покаже мой пост, че радиацията е безопасна-да заповяда! Колкото до увеличените случаи на рак-това е извън моята компетенция. Някой с медицинско образование да го коментира. Дали причината за това увеличение е една или са много обаче е въпрос на цяла тема!
Нещо неясно около технически параметри или ползвани величини ако има-мога да поясня. Всъщност тук сме двама, които могат да пояснят.
пп не се отнася до соросоидни пловдивски боклуци с третокласно образование и подобен правопис.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 апр 2016 16:59

Знаете ли, че доста храни, особено вносните от други континенти, са подложени на радиационна обработка?

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 26 апр 2016 17:06

NOMER14 написа:Знаете ли, че доста храни, особено вносните от други континенти, са подложени на радиационна обработка?

Откъде да знаят? И кво ги интересува? Важно е да се плюе, а какви са фактите и реалностите-кой го бърка? Да не мислиш, че някой от тях може да ти обясни разликата между киловат и киловар? Инак са се наредили енергетик до енергетика, все спецове по ядрени реактори и системи...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”