River Plate написа:
Абсолютно си прав. Мен не ме интересува, какво е правила Русия в степите, с местните народи, във Финландия или гнусотиите й в Полша. Мен ме интересува каква функция е изпълнявала в българската история, даже и това не ме интересува толкова, колкото каква функция изпълнява в момента. От Освобождението и чаканите от него активи, стимулирането на Сърбия да ни нападне, след Обединението, до намесата й в няколко преврата, убийството на Стамболов, финансирането на партизанската измет, атентата в Св. Неделя, "Народния съд" (убийство без съд и присъда, диктувано от Москва, на един куп български политици, общественици, военни, духовници, лекари, учители - голяма част от цвета на нацията ни), ретрогдрадния комунизъм, разграбването на земите на българските земеделци и един куп други мерзости, които са ни причинили.
Тези теми ги пускам с цел да провокирам, именно вас, защитниците на държавата нанесла ни толкова злини, довели ни до това положение, в което сме в момента.
Мен не можеш да ме провокираш с нищо, щото не си ми ни на познанията, ни на прочетеното и изгледаното. Освен това всичките ви инджевски бълвочи, част от които си изброил тук, отдавна са анализирани и направени на пух и прах. Защото когато развяваш как Русия искала "окупационен дълг", а забравяш дребните факти, че първо: без този корпус Турция би стигнала до Дунав за 10 дни и второ: че именно тези войски обучават българската армия, много олекваш. А когато и "забравиш" да споменеш, че от тези пари е изплатена само малка част, а останалите са опростени-ставаш за смях!
Да дуднеш как Русия насъскала Сърбия за Войната на Капитаните си е вече за голям смях. Ала да дуднеш за Съединението, без да споменеш кой всъщност го заплаща( в буквалния смисъл), вече е олигофрения!
Всичките ви тези са такива-изсмукани и пълни с лайна, с надеждата, че някой олигофрен може и да се върже. Но както казах, това са временни явления, инспирирани и поддържани от малък брой хора с ниско интелектуално ниво. Затова и ставате за смях непрекъснато. Разбирам, че множеството руски знаменца онзи ден на Шипка ви бъркат в задниците, но такива са реалностите.