Земетресение!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Re: Земетресение!

Мнениеот FLANKER » 24 май 2014 16:01

Red_Girl написа:
FLANKER написа:
Red_Girl написа:Хора, няма хоризонтално и вертикално.. Двете се редуват.. А по новините дрънкат глупости. Казаха 5 версии за различен мащаб и епицентър. Колкото е по-близо до повърхността толкова е по-силно... Колкото по-дълбоко, толкова по-добре. При нас е е било повече от 4, но според мен е било плитко и затова се е усетило силно.

Tук ще те поправя.Колкото труса е по-дълбоко ,толкова по-надалеч се усеща.Иначе е факт,че плитките са по-разрушителни,така е.

Да, стига по-надалеч, но пък не се усеща особено.. Все пак за една година се регистрират около 100000 земетресения, като естествено ние дори не знаем, че ги има, поне не всички.И е хубаво да има по-малки, отколкото да няма и да се получи едно по-голямо.

Така е!
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 24 май 2014 16:05

24 Май 2014 | 14:23 | Агенция "Фокус"
Гоце Делчев. 5.7 по скалата на Рихтер е отчела сеизмологичната станция към БАН в гоцеделчевското село Мусомище. Това каза за Радио „Фокус” – Пирин кметът на община Гоце Делчев, Владимир Москов. По думите му земният трус е усетен много силно на територията на общината, но към момента няма данни за жертви или разрушения от природното бедствие. Москов изрази надежди, че подобен земен трус няма да се повтори, тъй като жителите са сериозно обезпокоени. „От много време не е имало толкова силен земен трус, да се надяваме, че природата ще бъде благосклонна и всичко ще приключи успешно”, каза още кмета на община Гоце Делчев
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 24 май 2014 16:13

Това, че е усетено над 5 в голяма част от страната, е ясно.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
IvailoRz
Контакти:

Мнениеот IvailoRz » 24 май 2014 16:20

В Разград се усети . Бях в един авер на шестия етаж . Оня вика има земетресение .... ако не беше казал можеше и да не забележа ама като го каза и видях вратата на терасата да се люлее , водата и монитора да се клатят . А папагала стана като паун :mrgreen: . Хората които са били в движение и на ниските етажи не са го усетили повечето . Явно тук е било по -слабо .

Потребителски аватар
отборът на Пловдив
Контакти:

Мнениеот отборът на Пловдив » 24 май 2014 16:45

На 20 май като стана земетресение в Албания град Балши знаех, че до няколко дена ще има около България земетресение. значи забелязал съм, че почти винаги почват от запад на изток. Когата стане земетресение на запад теглете права черта на изток и горе долу става ясно къде ще бъде следващото. Така беше прдения път във Перник. Почна се от Италия после майче имаше във Сърбия или Албания и накрая беше в Перник. Мисля, че учените знаят тези неща но просто не се казват да не настане паника!

https://www.google.bg/maps/dir/Thasos/% ... 40.6008333
90 години слава,
90 години гордост,
90 години чест,
90 години любов,
90 години доблест и вярност...

Потребителски аватар
plan-2012

Мнениеот plan-2012 » 24 май 2014 20:31

отборът на Пловдив написа:На 20 май като стана земетресение в Албания град Балши знаех, че до няколко дена ще има около България земетресение. значи забелязал съм, че почти винаги почват от запад на изток. Когата стане земетресение на запад теглете права черта на изток и горе долу става ясно къде ще бъде следващото. Така беше прдения път във Перник. Почна се от Италия после майче имаше във Сърбия или Албания и накрая беше в Перник. Мисля, че учените знаят тези неща но просто не се казват да не настане паника!

https://www.google.bg/maps/dir/Thasos/% ... 40.6008333

Т.е. следващото, ще е в Истанбул !?

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 24 май 2014 20:40

Глупости, няма такова нещо.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

Офтопик:
Image

Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 май 2014 22:29

Red_Girl написа:Глупости, няма такова нещо.

Принципно, може да се прогнозира къде е възможно да е следващото земетресение, но трябва да се направят сателитни снимки на региона.
Африканската плоча от няколко стотин години се движи на Север и "набира" евразийската, като основният натиск е в областа на средиземноморието.
Едни специализирани снимки биха показали, къде е слабото звено на "наща" плоча, щото със сигурност има такова
( вероятно няколко ) ... Заради последните земетресения.

Но вече, кога би могло да се случи, това е по-трудният въпрос.
Макар че, до-колкото съм запознат, японците вече могат да прогнозират земетресенията. :?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg]Image Image

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 24 май 2014 22:35

Могат, грънци .... човечеството още е много далеч от това да разбере кое предизвиква земетресенията, а когато го разбере, ще остане удивено.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 24 май 2014 22:43

1982 написа:Могат, грънци .... човечеството още е много далеч от това да разбере кое предизвиква земетресенията, а когато го разбере, ще остане удивено.

Ем те общо-взето са заложили сензори на разломите и могат да разберат няколко часа ( не се знае колко точно часа, но със сигурност над 2 ) ... Преди да се размърдат плочите.

Но това е с доста условности... Но те твърдят, че в последните години са "предзказали" няколко труса.
Разбира се става въпрос за локални, тоест тези, дето са в радиус от няколко стотин км.
По-надалеч няма как ...
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg]Image Image

Върни се в “Свободна зона”