Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот Балкански Орел » 30 яну 2014 19:59

Тоя тъпак Волен, можеше да влезе и в следващите 10 парламента, ако си беше стоял кротко и просто да е опозиция на ДПС.Жалко Атака беше хубава партия.
[center]Levski & Lazio[/center]

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 30 яну 2014 20:00

На изборите през май за Европейски парламент посмъртно не може да гласуват 51% от имащите право на глас, колкото гласуваха за Народно събрание миналото лято. Абсурд !
Нали знаете, че тук в този форум не сте представителна извадка на българското общество ?
Тук масово вещаеха, че правителството на Орешарски ще падне всеки момент, но ... то все още си управлява.
Какво стана с протестите ? Нищо !
Същото нищо ще се случи и с бленувания от вас референдум, чиято цел е да наложи едно антидемократично правило за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване.
Викторчо, стига сте повтаряли една лъжа сто пъти ! Тя няма да стане истина !
Задължителното гласуване няма да промени картината в парлямента по никакъв начин. Или поне не чак така драстично, както прогнозирате вие.
Не знам защо смятате, че задължителното гласуване е някаква рецепта срещу циганите ? Защо внушавате, че всеки, който е против задължителното гласуване е за циганите и обратно ?
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
svence
Контакти:

Мнениеот svence » 30 яну 2014 20:02

Viktor4o_Rs написа:Toчно това е и смешното, че февруарските протести, които БСП, ДПС и АТАКА хвалеха, искаха точно това - промяна в изборната система, измитане на никому неизвестните мишоци, гласуване за личности, които не са толкова оцапани. Сега всички те отричат всичко това :lol: :lol: :lol: Съселът Сергей ще изде оглушителен шамар - и на евроизборите, и на Референдума. Но пак казвам, много ми е интересна реакцията на Гоце.

+1
Тоя път им го набиха отзад та до сливиците им стигна!
Утре очаквам доста интересна реакция на Президента относно глупавата и необмислена реакция на Местан, Станишев, Манолова и тая от Атака.
Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 30 яну 2014 20:10

Виали, не бъди сигурен, че хората няма да излязат да гласуват. Да знаеш голяма любов има към сегашното управление Пеевски-Бисеров-Петното и като нищо ще излязат да ви "помажат" с изборните бюлетини. Сега мотива да се гласува е много по-силен, отколкото за АЕЦ Беляне, който беше тясно специализиран като тема. Дори си мисля, че ще има хора, които няма да гласуват за евродепутати, но ще гласуват на референдума. Лъснаха ви дупетата братле.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 30 яну 2014 20:13

svence написа:
Viktor4o_Rs написа:Toчно това е и смешното, че февруарските протести, които БСП, ДПС и АТАКА хвалеха, искаха точно това - промяна в изборната система, измитане на никому неизвестните мишоци, гласуване за личности, които не са толкова оцапани. Сега всички те отричат всичко това :lol: :lol: :lol: Съселът Сергей ще изде оглушителен шамар - и на евроизборите, и на Референдума. Но пак казвам, много ми е интересна реакцията на Гоце.

+1
Тоя път им го набиха отзад та до сливиците им стигна!
Утре очаквам доста интересна реакция на Президента относно глупавата и необмислена реакция на Местан, Станишев, Манолова и тая от Атака.

Блажени са вярващите ! :mrgreen:
Пак ви казвам - не сте представителна извадка на българското общество тук. ;)
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
svence
Контакти:

Мнениеот svence » 30 яну 2014 20:15

viali69 написа:На изборите през май за Европейски парламент посмъртно не може да гласуват 51% от имащите право на глас, колкото гласуваха за Народно събрание миналото лято. Абсурд !
Нали знаете, че тук в този форум не сте представителна извадка на българското общество ?
Тук масово вещаеха, че правителството на Орешарски ще падне всеки момент, но ... то все още си управлява.
Същото нищо ще се случи и с бленувания от вас референдум, чиято цел е да наложи едно антидемократично правило за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласуване.
Задължителното гласуване няма да промени картината в парлямента по никакъв начин. Или поне не чак така драстично, както прогнозирате вие.
Не знам защо смятате, че задължителното гласуване е някаква рецепта срещу циганите ? Защо внушавате, че всеки, който е против задължителното гласуване е за циганите и обратно ?

Пак не четеш или не ти изнася. Задължителното гласуване е един от въпросите. Другите са доста по интересни. Мажоритарното гласуване е едно от така жадуваните неща от хората, а електронното гласуване също би накарало много хора да упражнят правото си на глас. Така че ти казвам да не си правиш сметки без кръчмар, защото може да се изненадаш, ако на евроизборите има 40% активност, а на референдума 60 примерно. Знам, че ще кажеш, че съм хахо, ама така ми викаха и миналата година март месец, като казах, че Атака ще е партньор на ДПС. При добро обяснение и реклама за какво ще се гласува на този референдум, съм сигурен, че ще останеш доста неприятно изненадан ;) .
Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 яну 2014 20:15

viali69 написа:На изборите през май за Европейски парламент посмъртно не може да гласуват 51% от имащите право на глас, колкото гласуваха за Народно събрание миналото лято. Абсурд !

Ще ти го повторя отново в цифри, които не пожела да коментираш. И да циганският вот ще бъде незначителен, тъй като от тях една част са интегрирани и не се поддават на манипулации както тези в гетата. Така и примерно 100 000 цигански гласа на 2 000 000 гласували са 5 % но при 6 000 000 са малко над 1.5 % и според теб това не е ли "рецепта" срещу циганските гласове, които гласуват за който им се каже?

Ето и това което написах по рано, но така и не коментираш, заради това ще го повторя.

Не е точно така, защото едно е да купиш гласове при 2 милиона гласували, друго при 6 милиона.Колко и гласове от Столипиново, Факултета и т.н. да купиш, няма да ти стигнат за да влезнеш в парламента или да спечелиш изборите, тъй като при 2 милиона гласували 100-200 хиляди са 5-10 %, а при 5-6 милиона са 1.5-3 %. Това означава, че да има ефект би трябвало да се изръсиш 2-3 пъти повече за да има ефект, но няма да има от къде да се намерят толкова подкупни, тъй като както сам каза всички купуват и гласовете разпръснати между няколко партии ще са под процент.
Това просто ще направи купуването на гласове безмислено, като от друга страна и ДПС ще свие своите проценти до 6-7, а партии като тази на Бареков и Сидеров няма да имат никакъв шанс за каквото и да е. Също така ще се редуцира и бройката на партиите, които се регистрират за изборите, тъй като тези които взимат над 1 % взимат държавната субсидия, която им се полага ежегодно и някои участват предимно заради нея, знаейки, че няма да влезнат в парламента. И когато вместо 20 000 трябва да съберат над 50-60 000 за да вземат субсидията ще се замислят дали да участват в избори и да дават депозити. Защото субсидията за 1 % е около 700 000 лева и при по-голям процент гласували няма как да си позволиш купуване на гласове, тъй като парите които ще се дадат са над тази субсидия.

За мен всичко това е достатъчен довод за да съм за задължително гласуване, а дали референдума ще се провали ще видим, доста хора започнаха да осъзнават, че с пасивността си изпускаме държавата си.

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 30 яну 2014 20:18

Red Warrior написа:Виали, не бъди сигурен, че хората няма да излязат да гласуват. Да знаеш голяма любов има към сегашното управление Пеевски-Бисеров-Петното и като нищо ще излязат да ви "помажат" с изборните бюлетини. Сега мотива да се гласува е много по-силен, отколкото за АЕЦ Беляне, който беше тясно специализиран като тема. Дори си мисля, че ще има хора, които няма да гласуват за евродепутати, но ще гласуват на референдума. Лъснаха ви дупетата братле.

Ами, обикновено познавам. Миналата година ви писах, че Боко си отива от властта, а вие тук ми се смеехте.
Е, къде е Боко сега ?
Цяло лято ви обяснявам, че Орешарски ще продължи да управлява, но доста хора тук го виждаха как още утре ще падне ... Не стана !
Сега ви казвам, че този референдум няма да успее. И още от сега виждам как се пенявите тук във форума, кълнете и проклинате ... как анатемосвате всички, които не са отишли да гласуват ... :lol:
Рядко бъркам, братле !

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 20:21

Много шум за нищо е този референдум. Вносителят му и поддръжниците знаят прекрасно, че това е бита кауза. Дори и да го инициират , 51 % са непостижим праг. Да не говорим, че е достатъчно БСП и ДПС да заявят на симпатизантите си да не гласуват, за да го обезсмислят тотално.
Но това са подробности. За мен целта на мероприятието е неприемането на новия изборен кодекс, както и евтин популизъм. Росица можеше да предложи тези въпроси по времето на ГЕРБ, но нещо не се е сетил, явно... Че Цецка и РБ ще играят по неговата свирка, е ясно. За мен лично референдум трябва да има, и не само по тази тема. Но май месец не виждам как ще стане. Процедурата е дълга и няма време за обсъждане на проблемите. Аз лично бих гласувал на референдума, но е много важно въпросите да са ясно формулирани. Ще видим.
Инак по поставените въпроси. Задължителното гласуване-аз винаги гласувам, това не ме касае. Но определено ме дразнят задължителните неща, а и ефектът от тях е спорен. Ще се вдигне активността, но урните ще се напълнят с нарисуваникурища, празни бюлетини, свастики, псувни и прочее творби на изкуствоведци. Виж, идеята на ГЕРБ с ваучерите не е толкова лоша-това може да заинтересува хората. Така или инак аз по този въпрос бих се въздържал.
Мажоритарен вот-съгласен.
Електронно гласуване. В България-категорично не! Бих го приел, само ако чуждестранна фирма го проведе, инак в никакъв случай! Нямам особена вяра на никой управляващ и на корумпираните чиновници в БГ. Всеки кадърен хакер ще влезе вътре и ща стане манджа. Ако пък му подадат малко инфо какво да прави, майка плаче. Ако чужденци организират и броят всичко-да, инак-не!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 30 яну 2014 20:27

Би ли ми обяснил коя мярка ще е рецепта срещу циганите тогава ? Ако може без да ги изселваме и без налагане на невъзможния образователен ценз ?
Изображение

Върни се в “Свободна зона”