parvanoff написа:Да, сигурно затова никой досега не реши да прави магистрали и зали, защото са чисти като момина сълза. И без доказателства плюенето е просто признак на лоша култура! Вероятно не си запознат със системата в една държава, за да твърдиш, че една партия, дори и управляваща може да се меси в съдебната власт-въпрос на познания... За да спреш престъпления, които са продължавали години не стигат 2-3 или дори 5 години. Да промениш манталитетът на хората също! Цяла Европа и всички експерти казват, че имаме стабилна икономика-вярно такава, която не нараства с големи темпове, но пък в условия на криза е стабилна. Хубаво е и по тези въпроси да се поинтересуваш малко. Може би си наясно точно какви макроикономически мерки е необходимо да се предприемат, за да върви държавата, а дори големите икономисти нямат твърда позиция по тези въпроси? Изглежда не си си търсил работа през годините, за да твърдиш нещо подобно. Имало е времена, където намирането на работа бе абсурд, но може би ти си бил малък тогава. Сега много хора работят на хубави места и не им е проблем да си намерят работа, когато са кадърни и търсещи. С това не искам да кажа, че сме цъфнали и вързали, но когато брутният ти продукт е малък, когато няма много желаещи да се занимават с честен бизнес-нещо наследено от предишните правителства, няма как и да намалява безработицата и икономиката ни да върви нагоре. Но наистина това е най-слабото звено в това правителство, а именно министър Дянков-разбира се това е мое мнение с уточнението, че все пак не съм икономист, така че не е много компетентно-колкото твоето може би.

Интересно ми е кое правителство се пребори със сивата икономика досега и как така реши, че е лесна работа да се бориш с това? За медиите говориш на едро и без да се замислиш-пусни, който канал искаш и ще видиш маса народ критикуващи или направо плюещи по това правителство-журналисти, политици и обикновени хора, които често пускат на живо по медиите. Това, че Катуница не е била отразена правилно е може би от нивото на журналистиката или от подкупността на българските собственици на телевизии и вестници, защото си критикуват това правителство и за щяло и нещяло, така че логиката ти издиша. Инфлацията за 4 години е 10 процента и в повечето бюджетни направления са вдигнати заплатите с толкова. Аз лично имам 2 грешни диагнози и все не са били по време на това правителство. Забатачването там е толкова голямо, че сигурно няма да има оправия скоро, но не това правителство го е забатачило чак толкова. Поне се сменят министрите там, докато не се намери този, който ще свърши работа-нещо, което предишните не правиха! Виждал съм как се краде повсеместно и това е от години-това правителство се опитва да прави нещо-камери по пътищата, в полицейските коли, в сервизите, където се минават прегледи, в лесничействата-хората работят по това, но това крадливо племе трудно се озаптява! Трудно се изкоренява нещо, което е формирало манталитет на народа ни в продължения на столетия и не може да стане за 2-4 години! Хубаво е да помислиш преди да започнеш да говориш общи приказки. Защото от говорене на едро полза няма. При тези всеки може да протестира и не ни бият, както през 2009 година биеха хората на Миков!!! Всеки си изказва мнението, снимат се полицаи, има и разследващи журналисти, които също постоянно излизат с предавания за най-различни нарушения и не съм видял някой да ги е спрял! И още, и още...
Така, не е истина просто що за глупости си наговорил. Една партия не можела да се меси в съдебната власт, било то и като управляваща, намекваш и че не съм наясно с разделението на властите в една държава, нещо, което съвсем не е така. Парламента е техен, пудела, назначен за президент също е техен - и как да не може да се месят в съдебната система, я ми обясни? Че те на практика държат ЦЯЛАТА власт в тази държава, кой е виновен за провала им - арменския поп ли?
За чуждестранните инвестиции - извади една статистика и виж какво е било преди и какво е сега. С уговорката, че преди беше световен икономически бум, но какво направиха герберастите за да стимулират инвестициите? Показните акции ли, промяната на мнението на Тиквуня през ден ли, намерението за законодателни промени и даването им на заден ход след 2 седмици ли? На това му се вика нестабилна среда за правене на бизнес, аз и ти ако сме едни инвеститори ще бягаме от това като дявол от тамян.
В тоя ред на мисли, я кажи нещо за "Ало, Танов"??? За Мишо Бирата и съмнителните обстоятелства около ненавременната му смърт? За Цуци Пудела, който едновременно с вътрешен министър се оказва и... шеф на предизборния щаб на шафистката партия ГЕРБ?

Нещо намирисва тая историйка на зле прикрит комунизъм, а?
За образованието нищо не каза, ама те и твоите хора точно толкова свършиха за 4 години, та е излишно да се коментира. За здравеопазването - даваш им точки щото често сменяли бушоните на чело

Типично поведение от една мутра, мисъл на парче, без стратегия, ден да мине друг да дойде. Пък ако ни разкрият - сменяме бушона. Браво, евала на великата ти логика
За работата - ония години са били ония години. Аз ти говоря, че сега под милиционерския диктат положението е плачевно. Забравих да спомена и ширещите се монополи покровителствани от правителството и от онова чучело в часност дето правеше реклама на големи вериги магазини??? Това къде го има???
Милиционерите не биели, СМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕХ. Що не питаш някой дето участва в протестите срещу Катуница пред парламента дали не бият робокопите??? Щото аз бях там и го видях с очите си, видях после и как бяха изкарани протестиращите лумпени, рецидивисти, национал социалисти и други определения, удобни за управляващата хунта???
Но възможно най-най-най-смешното ти изказване било за критиката на медиите по посока правителството на Борисов. Тука вече през сълзи се смях. Как точно го критикуват, като не мога да пусна едни новини без поне 5 пъти да се появи гнусната му тиква или да го споменат ли??? Това ли му викаш критика? Въобще от една страна имаш вид на интелигентен мъж на средна възраст с добро обществено положение, от друга на човек който няма грам връзка с реалността